Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

S Sunshine1 neden bu kadar alttan alıyorsunuz? Hadi şimdilik lohusalık döneminde diye alıyorsunuz. Ama bu yapılan ilk saygısızlık değil anladığım kadarıyla. Bu konuda bahsi geçen olayları yapan kişiler öncesinde de öyle çok saygılı değillerdir yüksek ihtimalle.
Yenge, abi ve diğerlerine karşı neden bu denli alttan alan bir tavirdasiniz bu kadar? (Bu konu için değil genel olarak öncesini okuyunca bunu soramadan edemedim.)

O yüzden yazmadım annemede yazdırmadım. Evet o kız. Psikolojisi bozukmuş o yüzden ona ses etmiyorlarmış. Benim annemin suçu ne ? Ona ediyorsunuz ama.

Herşeyi bırakıp annemi alasım geldi ordan. Abime gönderiyorsun annemi dedim. 15 yaşındaki kız 60 yaşındaki kadına bağıramaz beni karıştırma kötü olur dedim yazma sakın onlarda benim anneme de şunu dediler dicek olay uzamasın diye sustuk ama yengem kin kusmak için gün bekliyormuş.

Ben alttan almıyorum aslında canım. En azından 2 yıldır. Abime gram çekinmedim saydırdım. Dua et yanımda olmadı dedim. Annem laf yiye yiye sana para biriktirdide getirdi bunu mu yaptınız kadına iştesin görmüyorsun ne yaşadığını bilemezsin mümkünse annemizi ezdirmeyelim bak ben ezdirmiyorum dedim. Olaya karışmıyorum gönderiyorsunuz annemi çocuğa da elini sürmesin yengemin saçma sapan tavırlarını çekemeyiz anneme laf ederken iyiydi biraz anlamış olmuştur ağlamasın ben ağlamadım anneme laf edince dedim. Sorun şu ben uzaktayım ve şuan olay anında yoktum karışmam sana noluyor olarak haksız çıkmama sebep olur karşıdan hamle bekliyorum.

İnanmıyorum ya , Abin de iş yok yemin ederim , adam kalkmış kendi borcu için ailesine hesap soruyor...

Yaşadıklarını elbette sadece forumdaki yorumlarda yazdığın kadarıyla bilebilirim. Seninle daha önce de konuşmuştuk, az çok tanıyorum sanırım. Benim gibi keskin değilsin onu da biliyorum ama mesela yukarıda baban kandili kutladı diye yengenin şikayet ettiğini söylemişsin, daha öncesinde bebeğin cinsiyetini söylemiş diye yengen bağırmış vs. Annenle daha önce de tartışmaları olmuş. Yenge bu yani belli. O zaman ne gerek var ki bebek dogdugunda gitmeye, zaten gelinin annesi gidiyormuş. Konunu dağıtmamak için yazmak istemiyorum ama başka konulardaki yorumlarını hatırlıyorum. Olayı tek taraflı dinliyoruz elbette burada ama hem bu konuda hem de diğer yorumlarında yazarken objektifsen diyebilecegim tek şey çok alttan alıyorsun.. Alttan alıyorsun derken bağır çağır demek amacıyla yazmıyorum elbette. Ama bu saygısızlığı yapan biriyle mesafe koymamak neden?

Bence de kanarya ile bayaaaa derdi var bu sadece dışındakiler içinde daha neler var neler , kanarya çok iyi niyetli , yengesi ile ilgili çok masum düşünüyor başından beri , halbuki ben uyarmıştım

Ben yengemle mesafeliyim ki canım. Doğum hediyesini gönderirim nasıl mesajı bu kadar. Keşke gitmeseydi annem yengemle abim gel dediler. Annem kalabalığız ben döneyim de dedi erkenden. İlk torun 7 yıl sonraki bekleyiş aklıma da gelmedi annemi göndermemek. Sadece anne ne derse desin lohusadır birşey deme saygısızlık olursa ara beni bilet alayım gel dedim.

İçten içe kıskanilıyorsun çünkü, bu durumu daha önce yaşadım

Doğum hediyesini yengeye mi gonderdin? Eğer öyleyse mesafe anlayışımız farklı..

Annemi de alıp geliyorum. Zira biz çok şey atlattık. Mesela benim annem de hep kızlarını tutuyormuş. Hem gelin, hem kayınaile konuşur rahatlarız.

Annenize inanmadım, uyduruyo bnce
Yapmistir kaynanalik

Bakış açımız farklı olduğu için verebileceğim tavsiyeler de farklı olduğundan bir şey yazamıyorum.. Sorunu çözersiniz umarım.
Aslında mesafe anlayışımız benzer. Olay olduğundan beri ne yengemi aradım ne de yazdım. Anneme yapılan durum karşısında tepki için. Doğum için hediye göndermek ayrı çünkü normal kendi halinde giden bir ilişkide tavır takınmadım. O çocuk tek yengemin olmadığı içinde halası olarak yapmam gerekeni yaptım. He yaşandıktan sonra olsaydı göndermezdim o ayrı.

Annemi de alıp geliyorum. Zira biz çok şey atlattık. Mesela benim annem de hep kızlarını tutuyormuş. Hem gelin, hem kayınaile konuşur rahatlarız.
Ses kaydının başında ve sonunda beni katıyor. Annem şey demiş ordayken kızımın maşAllahı var yinede eşinin ailesine saygısızlık yapmadı. Yapmadım çünkü gül. Evime gelen misafire yapmadım. Eşime yetiştirmedim. Anneme mutfakta lafta soktu kaynanam ama saygısızlık yapmadım. Kin kusmadım. Tüm ses kaydında annesini övmüş gece hasta olmuş düşünmekten annesi üzülmüş ama anneme bağırdıkları saygısızlık yaptıkları ortada yok bahsetmiyor bile.
Kaynana tabikide kızını tutucak ben ona kızını tutuyorsun demiyorum. Misafiri geliyor diye 4 çeşir yapmış götürmüş benimkinde yapmaz ne dicem ben şimdi kızını tutuyorsun mu ? Fesat değilim çok şükür Rabbime.
Görümcem yanımda abisine bağırdıetti hesaplar sorduda beni de ilgilendiren kavga etmedim saygımı bozup. En fazla derler gelin şöyle gelin böyle klasik dedikodudur alınmam ama saygısız diyemezler. Kaynanam zaten hassas laf etsem 3 ay ağlar eşim için anne gözyaşından korkarım ben.

Annem masum demedim ki olay konusunda ne yapmam gerektiğini soruyorum. Yengemin normal halide böyle. Bebek kaç aylık derseniz sizi engeller ve saydırır :)
Anneniz ne yapmış? Masum değil diyorsunuz ya, belki annenize ve size göre ufak şeylerdir ama lohusa psikolojisi ile gelini sinir etmiştir?

Ama bu ilk olay değil ki. Yenge öncesinde de arıza çıkartmış birçok kez. Böyle bir yengeye doğum hediyesi göndermek benim için normal değil. Yeğen ayrı yenge ayrı. Yeğen için hediyeler alınır, halası olarak elinden gelen yapılır. Ama yeğen haricinde yengeye bir şeyler yapmak benim bakış acıma göre mesafe koymamak oluyor.
Bundan sonrasında olaylar durulsa, yeniden özürler dilense de mesafeyi koyarsan daha rahat edersin bence. Çünkü yengenin daha önceki saygısızlığında o mesafe koyulsaydı bu konuyu açmanı gerektirecek olaylar da yaşanmazdı. Ayrıca sürekli yengeden bahsettim ama abin de haksız.
Son olarak sen bu olaya tepki versen dahi ya da yengeyle/abinle sorun yaşasan annen gelip sana onlar için susmani isteyecekmiş gibi bir izlenim aldım.
O yüzden annenle onların sorunu çözülse bile bence kendi iyiliğin için bu denli alttan almamalisin..

Yeni doğum yapmış annelrin yanına gitmeyin ya kaynana, görümce gitmeyin arkadaş. Size ihtyclari yok. He rseyden alinmalar, alma kucağına üşümüş mu diye sorma yaa.
Vallahi aynısını yaşasam napardm blmyrm.
( İyi ki yabancı ile evlenmişim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…