- 16 Ağustos 2016
- 3.566
- 8.825
- 158
Babam arabakullanırken hoparlörde iyi kandiller dedi diye de şikayet etmişti.Öf abartmis o da eline sağlık demedi diye de ne alaka
Sorun arıyor o zaman
O yüzden yazmadım annemede yazdırmadım. Evet o kız. Psikolojisi bozukmuş o yüzden ona ses etmiyorlarmış. Benim annemin suçu ne ? Ona ediyorsunuz ama.15 yaşındaki kardes mi bu yine? Ailesiyle bayağı dedikodunuzu yapmış. Anne de o yüzden o kadar terbiyesizce yaklasabilmisler. Yengen neler diyor sizin için onlara kim bilir? Nereden tutulsa elde kalır. Böyle insanlarla muhatap olmamak en iyisi. Sen arayıp sormayınca neden diye soran olursa gerekeni söylersin. Şimdi yengen sinir krizi geçirir, sütü kesilir birşey olur suclusu sen olursun üstüne. Vakti gelir zaten söyleneceklerin.
Herşeyi bırakıp annemi alasım geldi ordan. Abime gönderiyorsun annemi dedim. 15 yaşındaki kız 60 yaşındaki kadına bağıramaz beni karıştırma kötü olur dedim yazma sakın onlarda benim anneme de şunu dediler dicek olay uzamasın diye sustuk ama yengem kin kusmak için gün bekliyormuş.Annemle öyle konuşacaklar kovmaktan beter edecekler. 15 yaşında ki çocuk bile laf sayacak, dağıtırım ortalığı. O ses kaydını atın abinize, geline de ağzının payını verin. Ne susuyorsunuz ya hu kendime yapılsa susabilirim ama anneme yapılana susmam.
Ben alttan almıyorum aslında canım. En azından 2 yıldır. Abime gram çekinmedim saydırdım. Dua et yanımda olmadı dedim. Annem laf yiye yiye sana para biriktirdide getirdi bunu mu yaptınız kadına iştesin görmüyorsun ne yaşadığını bilemezsin mümkünse annemizi ezdirmeyelim bak ben ezdirmiyorum dedim. Olaya karışmıyorum gönderiyorsunuz annemi çocuğa da elini sürmesin yengemin saçma sapan tavırlarını çekemeyiz anneme laf ederken iyiydi biraz anlamış olmuştur ağlamasın ben ağlamadım anneme laf edince dedim. Sorun şu ben uzaktayım ve şuan olay anında yoktum karışmam sana noluyor olarak haksız çıkmama sebep olur karşıdan hamle bekliyorum.S Sunshine1 neden bu kadar alttan alıyorsunuz? Hadi şimdilik lohusalık döneminde diye alıyorsunuz. Ama bu yapılan ilk saygısızlık değil anladığım kadarıyla. Bu konuda bahsi geçen olayları yapan kişiler öncesinde de öyle çok saygılı değillerdir yüksek ihtimalle.
Yenge, abi ve diğerlerine karşı neden bu denli alttan alan bir tavirdasiniz bu kadar? (Bu konu için değil genel olarak öncesini okuyunca bunu soramadan edemedim.)
İnanmıyorum ya , Abin de iş yok yemin ederim , adam kalkmış kendi borcu için ailesine hesap soruyor...hergün görse dicem haklı bunalmışta annem geldi kadına ya senede 1 görcek ya da görmeyecek ne olabilir ki ? Yıllardır uzaktalar. Aldıkları 20 binlik takımı ödeyememiş abim de annemi arayıp neden sormuyorsunuz diye laf ediyor. Sen kimsin ya ?
Yaşadıklarını elbette sadece forumdaki yorumlarda yazdığın kadarıyla bilebilirim. Seninle daha önce de konuşmuştuk, az çok tanıyorum sanırım. Benim gibi keskin değilsin onu da biliyorum ama mesela yukarıda baban kandili kutladı diye yengenin şikayet ettiğini söylemişsin, daha öncesinde bebeğin cinsiyetini söylemiş diye yengen bağırmış vs. Annenle daha önce de tartışmaları olmuş. Yenge bu yani belli. O zaman ne gerek var ki bebek dogdugunda gitmeye, zaten gelinin annesi gidiyormuş. Konunu dağıtmamak için yazmak istemiyorum ama başka konulardaki yorumlarını hatırlıyorum. Olayı tek taraflı dinliyoruz elbette burada ama hem bu konuda hem de diğer yorumlarında yazarken objektifsen diyebilecegim tek şey çok alttan alıyorsun.. Alttan alıyorsun derken bağır çağır demek amacıyla yazmıyorum elbette. Ama bu saygısızlığı yapan biriyle mesafe koymamak neden?Ben alttan almıyorum aslında canım. En azından 2 yıldır. Abime gram çekinmedim saydırdım. Dua et yanımda olmadı dedim. Annem laf yiye yiye sana para biriktirdide getirdi bunu mu yaptınız kadına iştesin görmüyorsun ne yaşadığını bilemezsin mümkünse annemizi ezdirmeyelim bak ben ezdirmiyorum dedim. Olaya karışmıyorum gönderiyorsunuz annemi çocuğa da elini sürmesin yengemin saçma sapan tavırlarını çekemeyiz anneme laf ederken iyiydi biraz anlamış olmuştur ağlamasın ben ağlamadım anneme laf edince dedim. Sorun şu ben uzaktayım ve şuan olay anında yoktum karışmam sana noluyor olarak haksız çıkmama sebep olur karşıdan hamle bekliyorum.
Bence de kanarya ile bayaaaa derdi var bu sadece dışındakiler içinde daha neler var neler , kanarya çok iyi niyetli , yengesi ile ilgili çok masum düşünüyor başından beri , halbuki ben uyarmıştımSen şuan gitmeyecektin zaten değil mi?
Bayramda gidecektin. O zamana kadar bi bekle. Abinin,eşinin tavrı ne olacak. Çünkü mesajlara seni de katmış. Seninle de bayağı derdi var. Annene kardeşinin yaptığı da çok büyük terbiyesizlik. Hiçbirşey olmamış gibi gidersen yapılanları başına alkış olursun. Birseyler değişir gidersen de asla kalma 2-3 saat dur kalk. Geçen bayramda kayinpederin acele ettirmişti ama yengen yanında uzun uzun kalınacak biri değil zaten.
Ben yengemle mesafeliyim ki canım. Doğum hediyesini gönderirim nasıl mesajı bu kadar. Keşke gitmeseydi annem yengemle abim gel dediler. Annem kalabalığız ben döneyim de dedi erkenden. İlk torun 7 yıl sonraki bekleyiş aklıma da gelmedi annemi göndermemek. Sadece anne ne derse desin lohusadır birşey deme saygısızlık olursa ara beni bilet alayım gel dedim.Yaşadıklarını elbette sadece forumdaki yorumlarda yazdığın kadarıyla bilebilirim. Seninle daha önce de konuşmuştuk, az çok tanıyorum sanırım. Benim gibi keskin değilsin onu da biliyorum ama mesela yukarıda baban kandili kutladı diye yengenin şikayet ettiğini söylemişsin, daha öncesinde bebeğin cinsiyetini söylemiş diye yengen bağırmış vs. Annenle daha önce de tartışmaları olmuş. Yenge bu yani belli. O zaman ne gerek var ki bebek dogdugunda gitmeye, zaten gelinin annesi gidiyormuş. Konunu dağıtmamak için yazmak istemiyorum ama başka konulardaki yorumlarını hatırlıyorum. Olayı tek taraflı dinliyoruz elbette burada ama hem bu konuda hem de diğer yorumlarında yazarken objektifsen diyebilecegim tek şey çok alttan alıyorsun.. Alttan alıyorsun derken bağır çağır demek amacıyla yazmıyorum elbette. Ama bu saygısızlığı yapan biriyle mesafe koymamak neden?
İçten içe kıskanilıyorsun çünkü, bu durumu daha önce yaşadımBayramda gidicektim canım. Hatta annemleri de alıp. Benim annemle kayınvalidem mesafeli ya onunda lafını sokmuş anneme. Sen anlaşamıyorsun demiş. Dertleri ne anlamıyorum kardeşide x e ev verdiler neden verdiler ki demiş anneme. Benim eşim küçük yaşından beri çalışıp memleketteki evlerini yaptırmış o yüzden de bu evde biz oturuyoruz ben ev istemedim ayrıca isteseydimde alırdım evlendiğimden beri çalışıp ayaklarımın üzerindeyim. Bu da dert olmuş. Beni niye katıyor sormamak için tutuyorum kendimi.
Doğum hediyesini yengeye mi gonderdin? Eğer öyleyse mesafe anlayışımız farklı..Ben yengemle mesafeliyim ki canım. Doğum hediyesini gönderirim nasıl mesajı bu kadar. Keşke gitmeseydi annem yengemle abim gel dediler. Annem kalabalığız ben döneyim de dedi erkenden. İlk torun 7 yıl sonraki bekleyiş aklıma da gelmedi annemi göndermemek. Sadece anne ne derse desin lohusadır birşey deme saygısızlık olursa ara beni bilet alayım gel dedim.
Evet hastaneye gönderdim. Yeğenim sonuçta anı kalması için. Gidemediğim için göndermek istedim abimde teşekkür etti.Doğum hediyesini yengeye mi gonderdin? Eğer öyleyse mesafe anlayışımız farklı..
Bakış açımız farklı olduğu için verebileceğim tavsiyeler de farklı olduğundan bir şey yazamıyorum.. Sorunu çözersiniz umarım.Evet hastaneye gönderdim. Yeğenim sonuçta anı kalması için. Gidemediğim için göndermek istedim abimde teşekkür etti.
Gel canım yarın inşallah anneme gideceğim çaya senide bekleriz. Kız ben kocama diyorum ailenin evini sahiplenme diye o da bana kızıyor biz birlikte yaptık 30 lira hastalığımdan 1 kuruş harcamazdım diye. Yinede olsun kardeşininde hakkıdır diyorum. Kaynanam bana hediye alıyor 2 tane alsa parasını vericem anne olurmu öyle şey diyorum. Borç içindeykende sormadılar üstüne para alıp vermediler ama ses atıp saydırmadım çok şükür biliyorum saygıyı.
Annenize inanmadım, uyduruyo bnceMerhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.
Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.
Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.
Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.
Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
Aslında mesafe anlayışımız benzer. Olay olduğundan beri ne yengemi aradım ne de yazdım. Anneme yapılan durum karşısında tepki için. Doğum için hediye göndermek ayrı çünkü normal kendi halinde giden bir ilişkide tavır takınmadım. O çocuk tek yengemin olmadığı içinde halası olarak yapmam gerekeni yaptım. He yaşandıktan sonra olsaydı göndermezdim o ayrı.Bakış açımız farklı olduğu için verebileceğim tavsiyeler de farklı olduğundan bir şey yazamıyorum.. Sorunu çözersiniz umarım.
Ses kaydının başında ve sonunda beni katıyor. Annem şey demiş ordayken kızımın maşAllahı var yinede eşinin ailesine saygısızlık yapmadı. Yapmadım çünkü gül. Evime gelen misafire yapmadım. Eşime yetiştirmedim. Anneme mutfakta lafta soktu kaynanam ama saygısızlık yapmadım. Kin kusmadım. Tüm ses kaydında annesini övmüş gece hasta olmuş düşünmekten annesi üzülmüş ama anneme bağırdıkları saygısızlık yaptıkları ortada yok bahsetmiyor bile.Annemi de alıp geliyorum.Zira biz çok şey atlattık. Mesela benim annem de hep kızlarını tutuyormuş. Hem gelin, hem kayınaile konuşur rahatlarız.
Anneniz ne yapmış? Masum değil diyorsunuz ya, belki annenize ve size göre ufak şeylerdir ama lohusa psikolojisi ile gelini sinir etmiştir?Annem masum demedim ki olay konusunda ne yapmam gerektiğini soruyorum. Yengemin normal halide böyle. Bebek kaç aylık derseniz sizi engeller ve saydırır :)
Ama bu ilk olay değil ki. Yenge öncesinde de arıza çıkartmış birçok kez. Böyle bir yengeye doğum hediyesi göndermek benim için normal değil. Yeğen ayrı yenge ayrı. Yeğen için hediyeler alınır, halası olarak elinden gelen yapılır. Ama yeğen haricinde yengeye bir şeyler yapmak benim bakış acıma göre mesafe koymamak oluyor.Aslında mesafe anlayışımız benzer. Olay olduğundan beri ne yengemi aradım ne de yazdım. Anneme yapılan durum karşısında tepki için. Doğum için hediye göndermek ayrı çünkü normal kendi halinde giden bir ilişkide tavır takınmadım. O çocuk tek yengemin olmadığı içinde halası olarak yapmam gerekeni yaptım. He yaşandıktan sonra olsaydı göndermezdim o ayrı.
Yeni doğum yapmış annelrin yanına gitmeyin ya kaynana, görümce gitmeyin arkadaş. Size ihtyclari yok. He rseyden alinmalar, alma kucağına üşümüş mu diye sorma yaa.Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.
Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.
Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.
Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.
Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?