• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Şimdi benim anlamadığım mevzu şu; Bu gelin daha 1 yıllık gelin değil sanıyorum. Huyu, suyu, karakteri az çok belliymiş. Daha önceden tecrübe edilmiş ve sorunlu, havadan nem kapan, şikayetlenen birisi olduğu da belliymiş.

Bu durumda anneniz olacakları göz önüne alıp gitmiş olmalıydı. Yada abinize gizliden '' aman oğlum hayırlısıyla sağlıkla bir doğursun, toparlansın ben öyle geleyim lohusa haliyle her şeyden nem kapmasın huzursuz olmasın ben toparlanınca gelirim sende annem rahatsız sonra gelecekmiş de '' diyerek gitmeyebilirdi. Abimde bıktı artık bu huyundan dediğinize göre annenizi yanlış anlamazdı. Ortalık salgından kırılırken nasıl hasta olursun demezlerdi sanıyorum.

Gelin bu kadar sorunluysa, insan sevmiyorsa bayramda kayınpederinizle gittiğinizde hamile haliyle yazın sıcağında sizi ağırlamazdı sanıyorum. Aynı şekilde annenizi de doğumda yanında illa olmalı diye istemezdi benim düşünceme göre.

Bir de gelini dinlemek isterdim ben bu mevzuda. Deli olmaları lazım ailece hiç yoktan saldırmaları için.

Konunun en çirkin yeri 15 yaşındaki kızın kendinden yaşça büyük bir kadına saydırması bence.

Tüm bunlardan sonra annenizin geline sarılıp öpüp dua ederek gelmesi de tuhaf. Net bir duruş sergilemesi lazımdı. Ya olay anlattığınız gibi değil anneniz farkında yaptıklarının, yada dediğim gibi ailece normal değiller hepsinin tedavi olması lazım.

Şimdi benim anlamadığım mevzu şu; Bu gelin daha 1 yıllık gelin değil sanıyorum. Huyu, suyu, karakteri az çok belliymiş. Daha önceden tecrübe edilmiş ve sorunlu, havadan nem kapan, şikayetlenen birisi olduğu da belliymiş.

Bu durumda anneniz olacakları göz önüne alıp gitmiş olmalıydı. Yada abinize gizliden '' aman oğlum hayırlısıyla sağlıkla bir doğursun, toparlansın ben öyle geleyim lohusa haliyle her şeyden nem kapmasın huzursuz olmasın ben toparlanınca gelirim sende annem rahatsız sonra gelecekmiş de '' diyerek gitmeyebilirdi. Abimde bıktı artık bu huyundan dediğinize göre annenizi yanlış anlamazdı. Ortalık salgından kırılırken nasıl hasta olursun demezlerdi sanıyorum.

Gelin bu kadar sorunluysa, insan sevmiyorsa bayramda kayınpederinizle gittiğinizde hamile haliyle yazın sıcağında sizi ağırlamazdı sanıyorum. Aynı şekilde annenizi de doğumda yanında illa olmalı diye istemezdi benim düşünceme göre.

Bir de gelini dinlemek isterdim ben bu mevzuda. Deli olmaları lazım ailece hiç yoktan saldırmaları için.

Konunun en çirkin yeri 15 yaşındaki kızın kendinden yaşça büyük bir kadına saydırması bence.

Tüm bunlardan sonra annenizin geline sarılıp öpüp dua ederek gelmesi de tuhaf. Net bir duruş sergilemesi lazımdı. Ya olay anlattığınız gibi değil anneniz farkında yaptıklarının, yada dediğim gibi ailece normal değiller hepsinin tedavi olması lazım.
ben abime 4 5 yıldır hiç gitmedim. 2 saat ağırlamış olması o yüzden garip değil. Bayramda bayramlaşmaya gittim gelmeyin diyemeyeceğine göre ? 7 yıllık gelin huyu suyu belli biz sorunlu birini çekmek zorunda değiliz ki. Annemi uyardım laflarına laf sokmalarına sesni çıkarmadı yengemede o yüzden sarıldı uzatmadı ama hala anneme yükleniyorlar.

Sen şuan gitmeyecektin zaten değil mi?
Bayramda gidecektin. O zamana kadar bi bekle. Abinin,eşinin tavrı ne olacak. Çünkü mesajlara seni de katmış. Seninle de bayağı derdi var. Annene kardeşinin yaptığı da çok büyük terbiyesizlik. Hiçbirşey olmamış gibi gidersen yapılanları başına alkış olursun. Birseyler değişir gidersen de asla kalma 2-3 saat dur kalk. Geçen bayramda kayinpederin acele ettirmişti ama yengen yanında uzun uzun kalınacak biri değil zaten.
Bayramda gidicektim canım. Hatta annemleri de alıp. Benim annemle kayınvalidem mesafeli ya onunda lafını sokmuş anneme. Sen anlaşamıyorsun demiş. Dertleri ne anlamıyorum kardeşide x e ev verdiler neden verdiler ki demiş anneme. Benim eşim küçük yaşından beri çalışıp memleketteki evlerini yaptırmış o yüzden de bu evde biz oturuyoruz ben ev istemedim ayrıca isteseydimde alırdım evlendiğimden beri çalışıp ayaklarımın üzerindeyim. Bu da dert olmuş. Beni niye katıyor sormamak için tutuyorum kendimi.

Çocuk üşüyor, çocuk açkalmış emzir mama ver... üşümüş mü? bence geri kalanı da bu şekildedir... zaten lohusa yeterince zor... laf edende çoksa bu şekilde sorun yaşaması normal...

benim kvde de birkaç kere kızıp küsüp gitmişti... annem bana ve bebeğe bakıyor... annem; neden kvalideme yemek koymamış.. kvalide bize bakacağına bizim ona bakmamızı istemişti... eşim yanıma geldi. annen anneme yemek koysun dedi. annem neden koyacakmış girsinler mutfağa yesinler demiştim.. eşimi de doldurup doldurup üzerime saldılardı sağolsunlar. yıllar sonra eşim anladı.

çocuğu bana vermiyor olayı farklı biraz. anne kediler bile bebeklerine kimseyi yaklaştırmak istemezler. ben dışarıdan eve gelip ellerini yıkamayanlara bebeği dokundurmak istemedim.. kendi teyzem ananem ve kvalidem de dahil olmak üzere... yıkamamak için inat ettiler resmen...

demem o ki olaylar o şekilde de gelişmemiş olabilir. gelinden de dinlemek isterdim...
Mesele zaten bunlarda değil ki mesela 15 yaşındaki kızın bağırıp 1 hahta sonra yengemin kin kusacak kadar olgunlaşmamış olması. Çocuğuda 15 yaşındaki bağıran kız oluyor ver bana diye.

Bayramda gidicektim canım. Hatta annemleri de alıp. Benim annemle kayınvalidem mesafeli ya onunda lafını sokmuş anneme. Sen anlaşamıyorsun demiş. Dertleri ne anlamıyorum kardeşide x e ev verdiler neden verdiler ki demiş anneme. Benim eşim küçük yaşından beri çalışıp memleketteki evlerini yaptırmış o yüzden de bu evde biz oturuyoruz ben ev istemedim ayrıca isteseydimde alırdım evlendiğimden beri çalışıp ayaklarımın üzerindeyim. Bu da dert olmuş. Beni niye katıyor sormamak için tutuyorum kendimi.
15 yaşındaki kardes mi bu yine? Ailesiyle bayağı dedikodunuzu yapmış. Anne de o yüzden o kadar terbiyesizce yaklasabilmisler. Yengen neler diyor sizin için onlara kim bilir? Nereden tutulsa elde kalır. Böyle insanlarla muhatap olmamak en iyisi. Sen arayıp sormayınca neden diye soran olursa gerekeni söylersin. Şimdi yengen sinir krizi geçirir, sütü kesilir birşey olur suclusu sen olursun üstüne. Vakti gelir zaten söyleneceklerin.

Anneniz hatalı ya da değil yapılan hareket büyük terbiyesizlik, 15 yaşında çocuk benim anneme ayar verecek dilini koparır eline veririm, aştı artık bu lohusa muhabbeti, lohusa diye terbiyesizlik etme hakkı yok, abinizde kabahat. Kadını hem çağırıp hem yerin dibine sokuyorlar adamda tık yok yerim öyle aileyi. Anneniz susmakla hata ediyor, tamam kimse gelinini darlamasın o konuda hem fikirim ama kimse saygı sınırını da aşmasın bi zahmet. Kaç yaşında kadını hem çağırıp hem de terbiyesizlik etmek ne demek yahu
Tekti annem birde kimse yok abim işte 3 4 onlar sırf kafa dağılsın diye markete çıktı tek başına. Onu bırakta annemi kötüleyip kızın yaptığı terbiyesizliği söylemek yerine sevinmiş gibi davranmışlar.

Olaya karismamaniz gerektiği konusunda yanılıyorsunuz emin olun. Anneme bu şekilde davranan kadına en fazla nötr olurum.
Şuan yengeme yazıp aramam sağlıklı olmaz abim de sen ordan karışığ olayı alevlendirdin diye suçlayabilir. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.

Tekti annem birde kimse yok abim işte 3 4 onlar sırf kafa dağılsın diye markete çıktı tek başına. Onu bırakta annemi kötüleyip kızın yaptığı terbiyesizliği söylemek yerine sevinmiş gibi davranmışlar.

Abin basiretsiz, bu tipler kibarlıktan, anlayıştan haz etmez kaos ve kavgadan besleniyorlar, konularına denk geliyorum ara sıra her seferinde düşüncem aynı, yapıyorlar ediyorlar abin sineye çekiyor. Yerinizde olsam ona da geline de tavır koyarım hem de sert bir tavır, kafalarına göre gel-git, canları isteyince kavga olmaz öyle

zaten o konı hakkında lafını sokmuş anneme söylenmiş sorun o değilki annem tamam kızım alındın mı bana farkında deeğilim demiş ama yengem içten pazarlıkçı olduğu için aa yok demiş.
Mesela yemek sonrasında diyelim ki annem eline sağlık demedi hemen abime yetiştiriyor. Annene söyle desin diye.
Öf abartmis o da eline sağlık demedi diye de ne alaka
Sorun arıyor o zaman

Yok artık ya bir değil iki değil. Gelinin annesine abiniz böyle davransa olay çıkar. Abiniz arada annesini korumayı savunmayı düşünmez mi acaba? Ben üzüldüm kadıncağıza ya. Ne demek aynı şehre gidip oğluna uğrayamamak.
Tek başına anneannemin evinde kaldı rahmetli oldular. Abime de ne gel dedi ne de beni al. 7 gün boyunca gitmediler yengem çalışmıyor abim memur. Alıp eve bile getirmedi abim. Annem üzüldüde yinede kaynanalık yapmıyım kızım abin gelmedi yanıma dedi. Yengemle konuşurkende abimi sorunca niye soruyor diye bana şikayet edince abimin yolunu gözledi dedim. Vay efendim nasıl gözlermiş onlara sorup mu gelmiş kafası esip çıkmış bide gelmelerini bekleyemezmiş çok istiyorsa kendi gelecekmiş saydırdı anneme. Susmadım tabi hiç yakıştıramadım sana kendi annen için böyle düşünmezsin dedim. Savunuyor da savunuyor bizimde işimiz gücümüz var işte üzülemez. Ya yenge abime kırıldı sana değil kusura bakmada abim de 5 dakka gitseymiş diyorum vay efendim gidemezmiş. Sonra abimede sizle olan şeyi bana neden söyleyip bana yüklendi etti diye evi birbirine katmış. Kavga dövüş abim zehir oldu günüm dedi. Zehir etmeseymiş karın annem laf yiyince susamam dedim. Sonra özür diledi işte kapattık konuyu.

Ay bu gelin mi ne karın ağrısıysa ben olsam engellerdim asla muhattap olmazdım. Ses kaydınıda abime atardım.
Tüm ses kaydı manipule dolu. Anneme hiçbirşey yapmamışlar gibi sadece kendine yönelik saydırmış. Beni de katmış tabi annem beni düşünüyormuş onları düşünmüyormuş :)

Ooooo gelin hanımın derdi başka....
Annemde benim kız kimsenin evini sahiplenmiyor tapusunu anlamıyor evde kız kardeşinde hakkı var diyor öyle konuşmayın demiş. Yalanda değil köydeki ev benim değil eşiminde değil hep söylüyorum. Anne babasının emeği o.

Annemde benim kız kimsenin evini sahiplenmiyor tapusunu anlamıyor evde kız kardeşinde hakkı var diyor öyle konuşmayın demiş. Yalanda değil köydeki ev benim değil eşiminde değil hep söylüyorum. Anne babasının emeği o.

Ahhh yavrum seninle biz bir çay içelim, azcik dedikodu yapalım 😄

Bazı gelinler KV ve kp emeğini kendilerinin sanıyorlar. Umarım annenler oyle bir hata yapmaz.

Ayrıca annen gitmese, niye gitti diye kavga çıkacaktı. Bazı insanlara yaranamazsin. Üzülmeyin.

Ahhh yavrum seninle biz bir çay içelim, azcik dedikodu yapalım 😄

Bazı gelinler KV ve kp emeğini kendilerinin sanıyorlar. Umarım annenler oyle bir hata yapmaz.

Ayrıca annen gitmese, niye gitti diye kavga çıkacaktı. Bazı insanlara yaranamazsin. Üzülmeyin.
Gel canım yarın inşallah anneme gideceğim çaya senide bekleriz. Kız ben kocama diyorum ailenin evini sahiplenme diye o da bana kızıyor biz birlikte yaptık 30 lira hastalığımdan 1 kuruş harcamazdım diye. Yinede olsun kardeşininde hakkıdır diyorum. Kaynanam bana hediye alıyor 2 tane alsa parasını vericem anne olurmu öyle şey diyorum. Borç içindeykende sormadılar üstüne para alıp vermediler ama ses atıp saydırmadım çok şükür biliyorum saygıyı.

Back