• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Anneniz ne yapmış? Masum değil diyorsunuz ya, belki annenize ve size göre ufak şeylerdir ama lohusa psikolojisi ile gelini sinir etmiştir?
Etmiştir elbette onda sorun yok farkındaysanız kızdığım nokta küçücük kızın anneme bağırması terbiyesiz demesi. Asla söylemiyorlar onu. Ne olursa olsun bir anneye de ben de size saygı göstermicem konuşmazsanız konuşmayın denmez. Gelmeyin denmez. Öfke kusulmaz.

Ama bu ilk olay değil ki. Yenge öncesinde de arıza çıkartmış birçok kez. Böyle bir yengeye doğum hediyesi göndermek benim için normal değil. Yeğen ayrı yenge ayrı. Yeğen için hediyeler alınır, halası olarak elinden gelen yapılır. Ama yeğen haricinde yengeye bir şeyler yapmak benim bakış acıma göre mesafe koymamak oluyor.
Bundan sonrasında olaylar durulsa, yeniden özürler dilense de mesafeyi koyarsan daha rahat edersin bence. Çünkü yengenin daha önceki saygısızlığında o mesafe koyulsaydı bu konuyu açmanı gerektirecek olaylar da yaşanmazdı. Ayrıca sürekli yengeden bahsettim ama abin de haksız.
Son olarak sen bu olaya tepki versen dahi ya da yengeyle/abinle sorun yaşasan annen gelip sana onlar için susmani isteyecekmiş gibi bir izlenim aldım.
O yüzden annenle onların sorunu çözülse bile bence kendi iyiliğin için bu denli alttan almamalisin..
Evet annem sus diyor canım. Bu olay dönüm noktam oldu mesafemi koyacağım. Muhtemelen abime şikayet edicek ağlicak kardeşin aramıyor dicek abim bunu bana söylediğimde 2 çift lafım var.

Evet annem sus diyor canım. Bu olay dönüm noktam oldu mesafemi koyacağım. Muhtemelen abime şikayet edicek ağlicak kardeşin aramıyor dicek abim bunu bana söylediğimde 2 çift lafım var.
Böyle abiye de mesafe koyulur. Annen olduğu için elbet üzülür insan ama konularından/yorumlarından tanıdığım kadarıyla sen şimdi bir laf etsen annen dahil hepsi seni haksız bulacak. O yüzden ben olsam yengeye mesafe koyar sadece yüzyüze geldiğimizde konuşur onun dışında hastalık ölüm olmadığı sürece aramaz mesaj atmazdim. Abimde bunun için hesap soruyorsa, yapılanları görmüyorsa bir mesafede ona koyardım.

Etmiştir elbette onda sorun yok farkındaysanız kızdığım nokta küçücük kızın anneme bağırması terbiyesiz demesi. Asla söylemiyorlar onu. Ne olursa olsun bir anneye de ben de size saygı göstermicem konuşmazsanız konuşmayın denmez. Gelmeyin denmez. Öfke kusulmaz.
Ama bakın siz “evet, annem birşeyler etmiştir onda sorun yok. sorun küçük kızın bağırması” diyorsunuz, karşı taraf da muhtemelen “evet küçük kız dayanamadı bağırdı, ama o noktaya gelene kadar da kaynana şunu şunu yaptı” diyordur. Siz de yazmışsınız kalp krizi geçirecem sanmış vs diye, yani torunu görmüş bir hafta olmuş, baktı ki gerginlik de oluyor, neden ben yavaştan döneyim artık diye düşünmüyor da illa kovulmayı bekliyor?

Ben sizin doğuma gideyim mi diye sorduğunuz önceki konunuza da gitme demiştim, bakın haklı çıktım. Lohusa kadın kalabalık istemez evde birden fazla hanım istemez, hele ben sağlık sektöründe çalışan bir görümceyi hiç istemezdim, günde kimbilir kaç tane hasta insanla muhatap oluyorsunuz, sizin bağışıklığınız kaldırıyor peki ya hiçbir bağışıklığı ve aşısı olmayan bebek? Biraz kendi haline bırakın insanları, annemiz de siz de. Yengeniz niye gelmediniz düye carlarsa sakin sakin söylersiniz lohusa psikolojisi yalnız kalmak istersin diye düşündük annem geldiğinde verdiğin tepkilerden yalnızlığın sana daha iyi geleceğini düşündüm diye

Ama bakın siz “evet, annem birşeyler etmiştir onda sorun yok. sorun küçük kızın bağırması” diyorsunuz, karşı taraf da muhtemelen “evet küçük kız dayanamadı bağırdı, ama o noktaya gelene kadar da kaynana şunu şunu yaptı” diyordur. Siz de yazmışsınız kalp krizi geçirecem sanmış vs diye, yani torunu görmüş bir hafta olmuş, baktı ki gerginlik de oluyor, neden ben yavaştan döneyim artık diye düşünmüyor da illa kovulmayı bekliyor?
Bu arada bu yorumu da okuyunca şöyle düşündüm evet 15 yaşındaki çocuğun o lafınin haklı bir yanı yok ama annen bir şeyler etmiştir derken neler yaptı ki? Konuda annenin bir şey dediği yazmıyordu sanki.

Bu arada bu yorumu da okuyunca şöyle düşündüm evet 15 yaşındaki çocuğun o lafınin haklı bir yanı yok ama annen bir şeyler etmiştir derken neler yaptı ki? Konuda annenin bir şey dediği yazmıyordu sanki.
İşte sorun orda konu sahibi “gelin ve anası, abime kendi yaptıklarını anlatmıyor hep annemin yaptığını anlatıyor” diyor da, o da bize annesinin ne yaptığını anlatmıyor, hep 15 yaşındaki kızın ne yaptığını anlatıyor 🙂 elbette kimse kız haklı demiyor kendinden büyük birime bağırmış terbiyrsiz demiş, ama ben de olay bu noktaya nasıl geldi, konu sahibinin annesi ne yaptı merak ediyorum. Kimse durduk yere böyle demez herhalde?

İşte sorun orda konu sahibi “gelin ve anası, abime kendi yaptıklarını anlatmıyor hep annemin yaptığını anlatıyor” diyor da, o da bize annesinin ne yaptığını anlatmıyor, hep 15 yaşındaki kızın ne yaptığını anlatıyor 🙂 elbette kimse kız haklı demiyor kendinden büyük birime bağırmış terbiyrsiz demiş, ama ben de olay bu noktaya nasıl geldi, konu sahibinin annesi ne yaptı merak ediyorum. Kimse durduk yere böyle demez herhalde?
Ya o kadar dengesiz insanlar var ki o yüzden durduk yere kimse böyle demez diyemiyorum.. O hakareti haklı bulmuyoruz. Ama benim saygı anlayışıma göre biri sırf anne diye, sırf yaşı büyük diye saygıyı hak ediyor durumu mantıksız. Bazen öyle bir durum olur ki bana yaptığı saygisizliktan sonra kv de olsa başka yaşı buyuk biri de olsa saygı gösteremem.
Konuda kim ne dedi, o ortamda neler oldu bilinmediği için bir şey denmiyor dediğiniz gibi.

Ses kaydının başında ve sonunda beni katıyor. Annem şey demiş ordayken kızımın maşAllahı var yinede eşinin ailesine saygısızlık yapmadı. Yapmadım çünkü gül. Evime gelen misafire yapmadım. Eşime yetiştirmedim. Anneme mutfakta lafta soktu kaynanam ama saygısızlık yapmadım. Kin kusmadım. Tüm ses kaydında annesini övmüş gece hasta olmuş düşünmekten annesi üzülmüş ama anneme bağırdıkları saygısızlık yaptıkları ortada yok bahsetmiyor bile.
Kaynana tabikide kızını tutucak ben ona kızını tutuyorsun demiyorum. Misafiri geliyor diye 4 çeşir yapmış götürmüş benimkinde yapmaz ne dicem ben şimdi kızını tutuyorsun mu ? Fesat değilim çok şükür Rabbime.
Görümcem yanımda abisine bağırdıetti hesaplar sorduda beni de ilgilendiren kavga etmedim saygımı bozup. En fazla derler gelin şöyle gelin böyle klasik dedikodudur alınmam ama saygısız diyemezler. Kaynanam zaten hassas laf etsem 3 ay ağlar eşim için anne gözyaşından korkarım ben.

Herkesin birinden canı yanıyor galiba. Çok şey yazmak istiyorum, yazıp yazıp siliyorum. Gelini görmezden gelin, bosverin hayatınıza bakın. Sende kendi hayatına odaklan. Bazi insanlara yapsan da suç, yapmasanda.

Ay öylr yorumlar var ki
Lohusa olmasak inanacsğız
Bazılarının edepsizliğine iyi kılıf oluyor lohusa olmak
Cem yılmaz esprisi gibi
Uzaya giden kadın astronot da lohuda oluyordur ama acaba bebek üşüdü mü diye soranlara çirkeflik yapmıyordur
Hem Türk kv görümcelerden yakınıyoruz ama türk gelinleri de az değil
Yani sanmıyorum Jennifer ile Olga "Anan bebeğime üşümüş mü dedi" ühühüüü diye ortalığı birbirine katsın.

Not: Bu yazdıklarım darlamayan kv için geçerli. Bazıları çok darlıyor. Onlar ayrı.

Böyle abiye de mesafe koyulur. Annen olduğu için elbet üzülür insan ama konularından/yorumlarından tanıdığım kadarıyla sen şimdi bir laf etsen annen dahil hepsi seni haksız bulacak. O yüzden ben olsam yengeye mesafe koyar sadece yüzyüze geldiğimizde konuşur onun dışında hastalık ölüm olmadığı sürece aramaz mesaj atmazdim. Abimde bunun için hesap soruyorsa, yapılanları görmüyorsa bir mesafede ona koyardım.
Olması gerekende bu zaten. Annem milletin x e bak geliniyle görüşmüyor demessinden korktuğu için yutuyor herşeyi.

Annem döndü. Yengeme sarıldı etti duasını etti geldi. Günlerdir laf sokmalı durum atıyor
Yengeniz aldığı aile terbiyesini,15 yaşındaki kız kardeşi çok açık bir şekilde belli ediyor.Lahusalik psikolojisi falan değil bu,düpedüz terbiyesizlik.Sizin daha önce açtığınız konuyu da hatırlıyorum,yeğeniniz olacağı için çok heyecanlıydiniz ve eşimle birlikte gitmem ayıp olurmu acaba diye soruyordunuz.Anladiğım kadarıyla etliye,sütlüye karışmayan bir görümcesiniz,yengeniz size karşı niye böyle bilenmiş?

Olması gerekende bu zaten. Annem milletin x e bak geliniyle görüşmüyor demessinden korktuğu için yutuyor herşeyi.

Herkes herkesi sevmek yada görüşmek zorunda değil. Ama saygı duymak zorunda. kardeşimi eşi mesafeliydik, yeğenim oldu onun annesi ile aram iyi olsun dedim.

Kızımın kıyafeti renkleri için ( sarı renk üzerinde pembe çiçekli bir elbise) kusmuk gibi sarı ile pembe ile hiç yakışmıyor dedi. Üstelik ben kızım konusunda çok hassasım. Benim kızım kanser atlattı. Şimdi ben bu kadar kötü bir insanla ne konuşabilirim ne görüşebilirim. Bazen mesefa akıl ve ruh sağlığımız için gerekli. Bir müddet sessiz durun. WhatsApp durumunu filan engelleyin oradan birşey atıp annenizi üzmeyin. Onlar canı sıkılınca barışır, canı sıkınca ortalığı karıştırır. Farklı bir modeli var bizde.

15 yaşında ergen ama kız... benim kız kardeşim o yaşlardayken herkese eser gürler. eğer beni üzen olursa o kadar öfkelenirdi. şimdi düzeldi... deli kanlı diye tabir oradan geliyor. beni yetiştiren de aynı anne baba kız kardeşimi yetiştirende aynı anne baba oysa...

Annem döneli 1 hafta oldu.döndükten sonra yengem kin kusmalı ses atmış.

Konuda anlattım kızlar.

Back