• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

15 yaşında ergen ama kız... benim kız kardeşim o yaşlardayken herkese eser gürler. eğer beni üzen olursa o kadar öfkelenirdi. şimdi düzeldi... deli kanlı diye tabir oradan geliyor. beni yetiştiren de aynı anne baba kız kardeşimi yetiştirende aynı anne baba oysa...
Ergendir hatalıdır demiyorlar ama anneme yükleniyorlar. Annemde büyüktür şöyle olmuştur böyle olmuştur demek yok annem pis annem kaka.

Herkes herkesi sevmek yada görüşmek zorunda değil. Ama saygı duymak zorunda. kardeşimi eşi mesafeliydik, yeğenim oldu onun annesi ile aram iyi olsun dedim.

Kızımın kıyafeti renkleri için ( sarı renk üzerinde pembe çiçekli bir elbise) kusmuk gibi sarı ile pembe ile hiç yakışmıyor dedi. Üstelik ben kızım konusunda çok hassasım. Benim kızım kanser atlattı. Şimdi ben bu kadar kötü bir insanla ne konuşabilirim ne görüşebilirim. Bazen mesefa akıl ve ruh sağlığımız için gerekli. Bir müddet sessiz durun. WhatsApp durumunu filan engelleyin oradan birşey atıp annenizi üzmeyin. Onlar canı sıkılınca barışır, canı sıkınca ortalığı karıştırır. Farklı bir modeli var bizde.
Kızınıza şifalar diliyorum Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık huzur versin. Tehtit ediyor annemi. Unutmayacakmış unutturmayacakmış. Hanımefendinin herşeyini biz unuttuk ama. Bizde salaklık.

Herkesin birinden canı yanıyor galiba. Çok şey yazmak istiyorum, yazıp yazıp siliyorum. Gelini görmezden gelin, bosverin hayatınıza bakın. Sende kendi hayatına odaklan. Bazi insanlara yapsan da suç, yapmasanda.
Benim canımdan ziyade annem önemli. Zor topladım kadını bir bilseniz. Uzaktalar zaten uzaktaki kadınla derdi ne anlamıyorum.

Kızınıza şifalar diliyorum Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık huzur versin. Tehtit ediyor annemi. Unutmayacakmış unutturmayacakmış. Hanımefendinin herşeyini biz unuttuk ama. Bizde salaklık.

Ayyy boşver unutmasın deli mi ne. Kızım çok iyi. İki sene bitti ama yara gitsede izi kalıyor. İnsan bile bile o izi kesmeye çalışmamalı.

Mesela o orada ben tepki vereyim kavga çıksın istedi. Sonra bir ömür unutmam unutturmam edebiyatı. O yanlış anladı, ben öyle bir şey demedim diyecek ben kötü görümce olacağım. He he dedim geçtim. Umursamadim bile. İki ay sonra başka bir bahane ile geldi kavga çıkarmaya gene beceremedi.

Bunu deme sebebi de 7 yaşında ki kızımın dayısına nasıl oldum dayicim diye sorması. Kardeşim de çok güzel olmuşsun kızım dedi. Oradan kinlendi sanırım.

Annenize yazık değil mi. Üzülüp geri dönüyor. Ne arasın ne sorsun ne iletişim kursun gerek yok. Kaç yaşında kadına edilecek laflar mı bunlar.

Ay öylr yorumlar var ki
Lohusa olmasak inanacsğız
Bazılarının edepsizliğine iyi kılıf oluyor lohusa olmak
Cem yılmaz esprisi gibi
Uzaya giden kadın astronot da lohuda oluyordur ama acaba bebek üşüdü mü diye soranlara çirkeflik yapmıyordur
Hem Türk kv görümcelerden yakınıyoruz ama türk gelinleri de az değil
Yani sanmıyorum Jennifer ile Olga "Anan bebeğime üşümüş mü dedi" ühühüüü diye ortalığı birbirine katsın.

Not: Bu yazdıklarım darlamayan kv için geçerli. Bazıları çok darlıyor. Onlar ayrı.
Annem çocuğun elini ayağını soğuk görünce kızım diğer odayamı alsak soğuk galiba demiş. Anneme ses kaydında onumu hesaplicam bizi yönetme diye söylenmiş.
Darlayan kv benim kayınvalidem gibidir. 2 adım yere bizi götür gelip al der. Görümcem mesela bırakcaksın tabi abi diye bağırır. Kaynanam mesela anneler gününde öğlen gittik diye sesimiz çıkmadı diye takılmış söyleniyordu. Görümcem mesela iş çıkışı eşini almadık beklemedik diye neden kocamı almadın aaa sendemi burdaydın derdi. Oluyor yani anlatabiliyor muyum ben kimseye kin kusup abisine oğluna şikayet etmedim. Edebimle mesafemi koydum iletişim kurdum. Kızdığım nokta bu.

Abin ne diyor bu durumlara?
Kalabalık olunca sorun çıkıyormuş anneme söylediklerini aynen değil kendilerine göre çevirmişler. Annem elindekini bırakmış terbiyesiz diyince kardeşi neymiş elindeki fırlatmış onlara.o yüzden bunalmış durumda herkes biiey söylüyor diye.

Ayyy boşver unutmasın deli mi ne. Kızım çok iyi. İki sene bitti ama yara gitsede izi kalıyor. İnsan bile bile o izi kesmeye çalışmamalı.

Mesela o orada ben tepki vereyim kavga çıksın istedi. Sonra bir ömür unutmam unutturmam edebiyatı. O yanlış anladı, ben öyle bir şey demedim diyecek ben kötü görümce olacağım. He he dedim geçtim. Umursamadim bile. İki ay sonra başka bir bahane ile geldi kavga çıkarmaya gene beceremedi.

Bunu deme sebebi de 7 yaşında ki kızımın dayısına nasıl oldum dayicim diye sorması. Kardeşim de çok güzel olmuşsun kızım dedi. Oradan kinlendi sanırım.
Annem içinde yanlış anladı diyip durmuşlar. Annem sormuş bunu dediniz nerden çıktı diye sen yanlış anladın. Ayıp ne diyim Allah büyüktür.

Annem içinde yanlış anladı diyip durmuşlar. Annem sormuş bunu dediniz nerden çıktı diye sen yanlış anladın. Ayıp ne diyim Allah büyüktür.

Kendi içinde huzurlu ve mutlu olmayan insanlar kendi içlerinde ki kaosa çevreyi de çekmeyi çalışıyor. Uzak durun bosverin. Allah tan siz uzaksınız. Biz yakınız biz ne yapalım.

Kendi içinde huzurlu ve mutlu olmayan insanlar kendi içlerinde ki kaosa çevreyi de çekmeyi çalışıyor. Uzak durun bosverin. Allah tan siz uzaksınız. Biz yakınız biz ne yapalım.
Benim görümcem arka sokağımda kayınvalidem alt katımda yinede böyle yapmadım be gülüm. Eşime senin annen böyle kardeşin böyle demedim. Kardeşi bayramda gelmez gelmed demedim kendi bilir belkide benden gelmemiştir belkide istemmştir banane ? Ben saygımı kaybedersem yüzlerine bakmamam lazım.

Anneniz dünya iyisi de olsa çağırmadıkları halde gittiyse,gelininiz bundan memnun olmamış olabilir. Kendi ailesi ile kalmak istemiştir belkide.
Ha haklı mı bilemem yanlarında değildim bunlar yasanırken ama anneniz bariz birşey yapmadığı halde bu muameleyi gördüyse elini eteğini çeksin onlardan.
Sıksın dişini gerekiyorsa bir süre torununu da görmesin. Ses kaydı atıp saydıracak kadar yüz göz olunması hoş degil. Araları zor düzelir diye düşünüyorum.
Abiniz de dahil bu duruma,onunla da mesafeli dursun.

Back