• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

hergün görse dicem haklı bunalmışta annem geldi kadına ya senede 1 görcek ya da görmeyecek ne olabilir ki ? Yıllardır uzaktalar. Aldıkları 20 binlik takımı ödeyememiş abim de annemi arayıp neden sormuyorsunuz diye laf ediyor. Sen kimsin ya ?
Annen de ağlayıp dursun daha. Abinle yengen tam birbirini bulmuş.

Annemle öyle konuşacaklar kovmaktan beter edecekler. 15 yaşında ki çocuk bile laf sayacak, dağıtırım ortalığı. O ses kaydını atın abinize, geline de ağzının payını verin. Ne susuyorsunuz ya hu kendime yapılsa susabilirim ama anneme yapılana susmam.

Doğrudur.
Gelinin ben gibi psikolojik sorunları yoksa belki de görüşmek istemiyordur.
Bahane etmiştir.
Lalem sen dünyanın en sağlıklı insanısın emin ol. Yengemin evde başına bişey gelse kapısını çalıcak kimsesi yok. İstemiyor. Abim yolda eski komşusunu görse birşey olsa verme numara kimse aramasın gelmesin diyor.

Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.

Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.

Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.

Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.

Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
Yok artık ya bir değil iki değil. Gelinin annesine abiniz böyle davransa olay çıkar. Abiniz arada annesini korumayı savunmayı düşünmez mi acaba? Ben üzüldüm kadıncağıza ya. Ne demek aynı şehre gidip oğluna uğrayamamak.

Ya ben sanmıyorum annenizin hiçbirşey yapmadığı halde gelinden ve kök ailesinden böyle tepki görmesine. Durup dururken insanlar niye annenize tepki göstersin ki. Anneniz olduğu için onu haklı görmeniz normal ama belliki biseyler olmuş ve lohusa kadın huzursuz olmuş.
Buarada abiniz ne diyor bu duruma? Çok arayı bulan biri gibi gelmedi malesef, iki tarafla konuşup olayı büyümeden halletmesi gerekirdi
abim oluyor böyle şeyler uzatmayın anne sende kal sarılın dedi ve konu kapandı. Yengemde kapanmamış kin kusuyor.

Yine mesajımla alakasız cevaplar. Ben size sadece bu meseleden bahsetmiyorum. Genel tavrınızdan bahsediyorum.
Kusura bakmayın pek anlayamadım kafam yerinde değil. Tutarsızlık yok yengem bana böyle olmadığı için yapmadığı için dışardan karışmıyorum. Açıkcası annemide hiç kışkırtmadım yani objektif yaklaştım. Bu olay çok farklı annem oradayken tek kaldı ve kalp krizi geçirmemek için dua ettim kızım o kadar kötü hissetmiş.

hergün görse dicem haklı bunalmışta annem geldi kadına ya senede 1 görcek ya da görmeyecek ne olabilir ki ? Yıllardır uzaktalar. Aldıkları 20 binlik takımı ödeyememiş abim de annemi arayıp neden sormuyorsunuz diye laf ediyor. Sen kimsin ya ?
Ne güzel kayınvalide hiç gelmesin borç odesin

Abi pasif değil.
Kendi ailesini korumak zorunda.
Doğru ya da yanlış.
Evlendikten sonra öncelik yuvandır bence.
Yanlışında da mı ailesini koruyacak. Hiç zannetmiyorum ki bu konudaki kadın tam tersi durumda kocasını korusun. Ki korumazda haklı olarak. Saygı göstermeyen saygı görmeyi hak etmez.

Konu sahibi durum tam anlattığın gibiyse kardeş büyük ayıp etmiş ama annenle annesi tartışmış. Tartışma da kim ne denli üslupsuz konuştu acaba, annenin çizgiyi aşmış olabilir mi kızın annesi de üzülünce kızı dayanamayıp terbiyemizi saygımızı bozmayalım gibi konuşmuş olabilir mi?

Çünkü ben ne zaman bir olayı kayınaile tarafından dinlediysem mutlaka sonrasında gelin tarafından bambaşka şekilde dinliyorum ve genelde bu zamanlarda başta kaynanalar cidden çok karışan, haksız hatta hadsiz bir tavır sergiliyor.

Sana öyle olmaz, damadına da olmaz o yuzden sana olan tavırlarınla kıyaslama. O kadar kadın biliyorum ki kızına, damadına, damadın tarafına, oğluna melek ama geline gerince rakip hatta düşman olan.

Bence gercekten abartıyorsun :) bu derece olsa kadını ciddi ciddi tedavi ettirirlerdi, saglıklı bi aile kuramaz simdiye bosanırdı vs .
Kız yok vallahi çıkardı hatta bana attı kaç aylık diye sormuş takmış kafaya napıyım dedi. Napıcaksın ister yaz ister yazma millet sorar olabilir dedim.
Sorun şu iki dünür arasındaki tartışma normal fakat küçük kız anneme noluyor bee alla alla terbiyesiz yapma diye üstüne yürümüş. Annem sorunlu olsa kıza sadece ben terbiyesizlik yapmıyorum demezdi.
Konu olayo sadece anneme yıkıp yüklenip abime kötülemeleri.

Doğru evet ben yengemle iyiyim ama yengemle iyi olma sebebim bana böyle yapamaması. Yanımdaykende anneme yapamaması. Ben saygılı ve ne yapması gerektiğini bilen biriyim o yüzden ilişkilerim normaldir. Ben ses çıkarmadığım ve orda olmadığım için yükleniyor anneme. Olaya karışmamam gerektiği içinde karışmıyorum.
Olaya karismamaniz gerektiği konusunda yanılıyorsunuz emin olun. Anneme bu şekilde davranan kadına en fazla nötr olurum.

Bize de yazık günah Kanaryacım…
Ah Lalem elbette. Bende yaşayacağım Allah nasip ederse anneme yengemin söylediklerine takılma lohusa normal dedim. Alınır eder boşver sende dikkat et dedim ben akıllı bi kızım. Rahatsızsa yüzüne söylesin konuşsun etsin kadına 5 gün sonra saydırıp ses atması yanlış değil mi ? Ne yapacağız şimdi ?

Yok hep böyle. Genelde anneme laf sokar söylenir sinirlenir ve abime 10 saniye içinde şikayer eder.

Anneniz hatalı ya da değil yapılan hareket büyük terbiyesizlik, 15 yaşında çocuk benim anneme ayar verecek dilini koparır eline veririm, aştı artık bu lohusa muhabbeti, lohusa diye terbiyesizlik etme hakkı yok, abinizde kabahat. Kadını hem çağırıp hem yerin dibine sokuyorlar adamda tık yok yerim öyle aileyi. Anneniz susmakla hata ediyor, tamam kimse gelinini darlamasın o konuda hem fikirim ama kimse saygı sınırını da aşmasın bi zahmet. Kaç yaşında kadını hem çağırıp hem de terbiyesizlik etmek ne demek yahu

Çocuk üşüyor, çocuk açkalmış emzir mama ver... üşümüş mü? bence geri kalanı da bu şekildedir... zaten lohusa yeterince zor... laf edende çoksa bu şekilde sorun yaşaması normal...

benim kvde de birkaç kere kızıp küsüp gitmişti... annem bana ve bebeğe bakıyor... annem; neden kvalideme yemek koymamış.. kvalide bize bakacağına bizim ona bakmamızı istemişti... eşim yanıma geldi. annen anneme yemek koysun dedi. annem neden koyacakmış girsinler mutfağa yesinler demiştim.. eşimi de doldurup doldurup üzerime saldılardı sağolsunlar. yıllar sonra eşim anladı.

çocuğu bana vermiyor olayı farklı biraz. anne kediler bile bebeklerine kimseyi yaklaştırmak istemezler. ben dışarıdan eve gelip ellerini yıkamayanlara bebeği dokundurmak istemedim.. kendi teyzem ananem ve kvalidem de dahil olmak üzere... yıkamamak için inat ettiler resmen...

demem o ki olaylar o şekilde de gelişmemiş olabilir. gelinden de dinlemek isterdim...

Gerek yok böyle bir şeye. Annenin o eve adım atmaması gerek. Öyle giderseniz daha büyük rezillikler çıkar ayrıca. Hic muhatap olmamak en güzeli bence. Abin anneni arar birsey derse olumsuz, ses kaydını atsın. Bir sey ifade etmez onun içinde neyse.
Peki ben gitmelimiyim ?

Dayımın eşi böyle sorunlu biri, senelerce herşeyden nem kapıp sorun çıkardı. Kahvaltıya cagirsan kolaya kaçtı,akşam yemeği yapmadı der, akşam cagirsan başka birşey bulur. Anneannem hiçbir zaman bunu yapıyor ,diyor demedi. Aman oğluma sorun çıkarmasın diye. Ama seneler geçti , dayı tümden uzaklaştı bizden. Başka sehirdeler kimse evlerine gitmez bile , onlarda bir kaç senede bir ancak gelirler .

Anneniz evet şu an yengeniz lohusa (gerçi kavga etmeye enerjisi var ama ) birşey demesin abinize ama söylesin durumu. Onun da bilmeye hakkı var.
Bizde geliniz ya ama kimsenin ailesine ne laf ettim ne saygısızlık yaptım.

Bak benim kardeşim var 26 yaşında ben 30 düşünüyorum ki kardeşim tutup benim kv ye böyle laf saysa annem ağzının ortasına bir tane vururdu yemin ediyorum ki . 15 yaşındaki ergene ne oluyor acaba ? Haaa şu var konu sahibinin annesinde de kesin sorunlar vardır yani durduk yere böyle olmamıştır asla
O yüzden dediler ki konu kapansın gitsin. Abimde olmaz böyle dedi hatta annem dünürüne gel oturalım dedi konuştu etti yengemede sarıldı hala kin kusuyorlar. Annem yalnız dye yapıyorlar.

Ben bu kadınlarda ki kaynana takıntısıni hiç anlamıyorum hiçbir anne evladının kötü olması istemez yok lohusaymis yok oymuş buymuş. Çoğu okunanlara da baktım da. O zaman kendi anneleriniz gelsin baksın yok kaynanasından utaniyomusta göze batiyomusta hem size bakiyolar hemde nankörluk ediyorsunuz. Annenize gelince de çok üzüldüm ben anlayabiliyorum. Annemin bı lafı vardır sen paspas olursan ezen çok olur diye. Bence kesinlikle tepki vermesi gerekiyor. Gelininiz aşırı şımarık durdurak bilmeyen bir kız. Onun evladiysa onunda torunu kusura bakmasın. İnsanlar evlatlarini arayıp soramiyor yarın oburgun kendilerininde kaynana olacağını unutuyorlar.
Evladı erkek. Teşekkür ederim tam da bu.

Peki ben gitmelimiyim ?
Sen şuan gitmeyecektin zaten değil mi?
Bayramda gidecektin. O zamana kadar bi bekle. Abinin,eşinin tavrı ne olacak. Çünkü mesajlara seni de katmış. Seninle de bayağı derdi var. Annene kardeşinin yaptığı da çok büyük terbiyesizlik. Hiçbirşey olmamış gibi gidersen yapılanları başına alkış olursun. Birseyler değişir gidersen de asla kalma 2-3 saat dur kalk. Geçen bayramda kayinpederin acele ettirmişti ama yengen yanında uzun uzun kalınacak biri değil zaten.

Back