Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.
Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.
Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.
Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.
Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.