- 4 Eylül 2018
- 1.520
- 2.961
- 133
- 36
bu aslında iki taraflı samimiyetle olacak birşey. siz zaten bu bilinçte olursanız şayet safi kötü bir geline denk gelmezseniz ,sorarsınız yardım istersen ben gelebilirim diye. ama ataerkil toplumun dayattıgı benım oglum,torunum degerli sadece, sen kim köpeksin çekenlerden olursanız üzgünüm istenmezsiniz. benim de iki oglum var şimdiden kendime diyorum kaynana degil anne olacaksın diye. herseyden önce o da Allah ın bir kulu senin oglun gibi diye.Bugüne kadar erkek anneleri duyarsızlıkları sebebiyle kapı önünde kalmayı hak ettiler diye bir erkek annesi olarak ben de bu muameleyi görmek istemem. İstemeli miyim size göre? Benim kızım yok,oğlumun eşine de yardım ister misin diyemeyecek olmak üzer beni şahsen. Siz olsanız üzülmez misiniz? Kız annesi erkek annesi diye ayırmamak gerekir bence. Duyarlı anne diye düşünmek gerekiyor. Ben duyarlı bir anneyim,benden yardım ister misin diye sormak isterim şahsen gelinime. Senin için yapabileceğim bir şey var mı demek isterim. Bunu anlatmaya çalıştım ama yeterli şekilde anlatamadım veya siz anlamadınız sanırım.
İnsan hamile gelinine canının çektiği bir şey var mı sana yapayım diye sormasın mı? Veya benden bir isteğin varsa yapabilirim demesin mi? Sırf erkek annesi diye?
Öyle olmalı zaten. Yardımcı olmak iyidir,ben hamile komşuma bile bakmaya gitmiş insanım. Toplumdaki kendini bilmez densiz kaynanalar yüzünden kapı dışında kalmak bana hakmış gibi konuşulmasına da gıcık oluyorum yanibu aslında iki taraflı samimiyetle olacak birşey. siz zaten bu bilinçte olursanız şayet safi kötü bir geline denk gelmezseniz ,sorarsınız yardım istersen ben gelebilirim diye. ama ataerkil toplumun dayattıgı benım oglum,torunum degerli sadece, sen kim köpeksin çekenlerden olursanız üzgünüm istenmezsiniz. benim de iki oglum var şimdiden kendime diyorum kaynana degil anne olacaksın diye. herseyden önce o da Allah ın bir kulu senin oglun gibi diye.
E doğumu başladığı gün atlar giderim diyince zaten emrivaki başlamış oluyor. Doğumu yapan kişi her şeyin ilkini tek başına yaşayıp bi hafta on gün sonra hazır olacaksa ona göre gitmek lazım. Kalmamı isterlerse kalirim istemezlerse kalmam kısmı da sorun zaten insanlar eşleri alınmasın diye istemediği halde sarıl istemiyorum diyemiyor. Bunu da bilmediğinizi düşünmüyorum çünkü gunde 10 tane konu ben bunu nasıl diyeyim diye açılıyor. Demek ki çok aklı başında ve düşünceli diye bildiğimiz kişiler doğum anında böyle düşüncesiz oluyormuş.Bugüne kadar erkek anneleri duyarsızlıkları sebebiyle kapı önünde kalmayı hak ettiler diye bir erkek annesi olarak ben de bu muameleyi görmek istemem. İstemeli miyim size göre? Benim kızım yok,oğlumun eşine de yardım ister misin diyemeyecek olmak üzer beni şahsen. Siz olsanız üzülmez misiniz? Kız annesi erkek annesi diye ayırmamak gerekir bence. Duyarlı anne diye düşünmek gerekiyor. Ben duyarlı bir anneyim,benden yardım ister misin diye sormak isterim şahsen gelinime. Senin için yapabileceğim bir şey var mı demek isterim. Bunu anlatmaya çalıştım ama yeterli şekilde anlatamadım veya siz anlamadınız sanırım.
İnsan hamile gelinine canının çektiği bir şey var mı sana yapayım diye sormasın mı? Veya benden bir isteğin varsa yapabilirim demesin mi? Sırf erkek annesi diye?
Eşim doğumdan sonra bir ay işe gitmedi. Oda vardı yanımda.Eşinizin kendi isi mi var neden izin kullanmadı?
Ama kaynana hastaneye dahi gitmezse sizce bu durum garip değil mi? Çıkıp da gelmedi denilir. Bence hastaneye gidilmeli. Eve taburcu edildiklerinde de sorulmalı,kalmamı ister misin,istersen kalabilirim denilmeli. Hayır gerek yok şimdilik buna karar verdik derlerse de çıkıp evine gelir insan. Biri bana bunu söylese hiç alınmam,kızmam. Ama doğum başladığında hastaneye dahi gidemeyeceksek ve hastaneye gitmemiz dahi düşüncesizlik olarak adlandırılacaksa yapacak bir şey yok. Bence tekrar düşünün. Sizin oğlunuz olursa dediğiniz gibi elinizde telefon tamam artık gelebilirsiniz diyecekleri güne kadar beklemek mi isterdiniz yoksa hastanede torununuzu karşılamak mı isterdiniz?E doğumu başladığı gün atlar giderim diyince zaten emrivaki başlamış oluyor. Doğumu yapan kişi her şeyin ilkini tek başına yaşayıp bi hafta on gün sonra hazır olacaksa ona göre gitmek lazım. Kalmamı isterlerse kalirim istemezlerse kalmam kısmı da sorun zaten insanlar eşleri alınmasın diye istemediği halde sarıl istemiyorum diyemiyor. Bunu da bilmediğinizi düşünmüyorum çünkü gunde 10 tane konu ben bunu nasıl diyeyim diye açılıyor. Demek ki çok aklı başında ve düşünceli diye bildiğimiz kişiler doğum anında böyle düşüncesiz oluyormuş.
Ben böyle şeylere sizin kadar duygusal bakmıyorum. Karşıdaki insan özellikle davet etmedikçe gitmem. Biraz aileden de böyle gördük mesafeliyiz. Doğum günü fazla mahrem, her şey ortada oluyor, ilk emme gerginliği vs gidilmez bizde. Herkesin düşüncesi farklı olsa da kabul etmeniz gereken bir şey var ki, insanların %80 90 ı yardim lazım değil teşekkürler gidebilirsiniz diye kolay kolay söyleyemez. Sürekli niyet okumak zorunda kalırsınız. Kırmamak için susulan şeyler mesafeyi arttırır. Siz ben buna alınmam da deseniz karşıdaki insan git diyemez size. Gelmenizi isteyecek kişi özellikle davet eder ki var öyle gelinler de zaten.Ama kaynana hastaneye dahi gitmezse sizce bu durum garip değil mi? Çıkıp da gelmedi denilir. Bence hastaneye gidilmeli. Eve taburcu edildiklerinde de sorulmalı,kalmamı ister misin,istersen kalabilirim denilmeli. Hayır gerek yok şimdilik buna karar verdik derlerse de çıkıp evine gelir insan. Biri bana bunu söylese hiç alınmam,kızmam. Ama doğum başladığında hastaneye dahi gidemeyeceksek ve hastaneye gitmemiz dahi düşüncesizlik olarak adlandırılacaksa yapacak bir şey yok. Bence tekrar düşünün. Sizin oğlunuz olursa dediğiniz gibi elinizde telefon tamam artık gelebilirsiniz diyecekleri güne kadar beklemek mi isterdiniz yoksa hastanede torununuzu karşılamak mı isterdiniz?
Valla onca işin arasında çıkıp da gelemeyen kaynanayı kimse davet mektubuyla çağırmaz. Hastaneye gitmek bir görevdir bana göre. Gitmeseniz gelmedi derler,duygusallıkla alakası yok. Tabii ki herkesin düşüncesi farklı,siz benzer bir durumda davet beklemeyi tercih edebilirsiniz.Ben böyle şeylere sizin kadar duygusal bakmıyorum. Karşıdaki insan özellikle davet etmedikçe gitmem. Biraz aileden de böyle gördük mesafeliyiz. Doğum günü fazla mahrem, her şey ortada oluyor, ilk emme gerginliği vs gidilmez bizde. Herkesin düşüncesi farklı olsa da kabul etmeniz gereken bir şey var ki, insanların %80 90 ı yardim lazım değil teşekkürler gidebilirsiniz diye kolay kolay söyleyemez. Sürekli niyet okumak zorunda kalırsınız. Kırmamak için susulan şeyler mesafeyi arttırır. Siz ben buna alınmam da deseniz karşıdaki insan git diyemez size. Gelmenizi isteyecek kişi özellikle davet eder ki var öyle gelinler de zaten.
Öyle yaparım zaten. Çagirilmadigi yere giden insan hiç sevmem. Siz de gönül rahatlığıyla git demediler ama içten içe rahatsızlar mi diye düşünürsünüz yatılı kalırken.Valla onca işin arasında çıkıp da gelemeyen kaynanayı kimse davet mektubuyla çağırmaz. Hastaneye gitmek bir görevdir bana göre. Gitmeseniz gelmedi derler,duygusallıkla alakası yok. Tabii ki herkesin düşüncesi farklı,siz benzer bir durumda davet beklemeyi tercih edebilirsiniz.
Düşünmeme gerek kalmaz,anlarım zaten. O kadar hissiyatım ve aklım var. Siz de hastaneye dahi gitme deyip şimdi de durumu yatılıya çevirdiniz,valla harika olduÖyle yaparım zaten. Çagirilmadigi yere giden insan hiç sevmem. Siz de gönül rahatlığıyla git demediler ama içten içe rahatsızlar mi diye düşünürsünüz yatılı kalırken.
Ay minnoş ki ne minnoş. Benimki de ayırt etmez güya. Çok hoşuna gidermiş ona annem demem bilmem ne. Ee madem öyle doğum yaptım neden üzdün beni ? Kızının üstüne titredin torununa aylarca misafir gelmedi neden sormadan planlar yaptın? Demekki kaynanasın kabul etmen lazım. Biz gelinler geri duruyoruz onun farkındayız da onlar durmuyorlar. Ne yani onlar ameliyat olsa kızı kalıcakken biz diretip plan yapsak yanında kalsak sormadan misafir çağırsak hoşlarına gider mi ? gitmez. Kızımla rahat ederim derler. Oğlum missfir kabul etcek halde değilim derler ama gelip aynısını bize yaparlar.Biz nasıl onları sevemiyorsak onlar da bizi sevemiyor. Biz nasıl annemizin yerini tutmaz diyorsak onlar için de kızları değiliz aslında. Ama onlar öyleymiş gibi davranmamızı bekliyor. Gerçekten iyi kaynana yok, olamaz, kimse de aksini kabul ettiremez bana. Benimki de sorsan etliye sütlüye karışmaz. Zaten sürekli görüşmüyoruz. Ama ne manipülasyoncu o var ya. Ayakta uyutur da ruhun duymaz. Kocişkoma göre de cahil bişey bilmez kötü niyeti yok minnoş anasının
Doğumda kendi evinizde kalın eşinizle uyuyun baba olduğunu bilsin adam. Diğerlerini siz şekillendirin. Anneniz gelsin. Sonra kayınvalide gelir annenize kalırlar. Babanız hastaneye getir götür yapsın. Kayınbabanız da gelir bir iki Gine giderler zaten. Kendi evinizde kalın kesinlikle. Odanızda olursunuz dinlenirsiniz..kayınbaba salonda olur. Bir haftaya toparlanıyor insan sezeryanlaHanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.
Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.
Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.
Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Katılıyorum. Ben kaynanamdan yardım istemedim çorba istemedim izin istemedim hastanede kalmasını istemedim ama o kafasına göre izin almış çorna yapmış ve eşime ben gelmeyecekmiyiö hastaneye kalmayacakmıyım demiş söylenerek. Canım annem o da kalsın kızım o da annedir oğlunun çocuğu tersleme ben sabahtan gelirim dedi. Keza sorsaydı da kolay kolay kalma denirmi bilinmez. Bebeğim memeyi tutamadı belleri koptu eşimle annemin. Al ver al ver ucu da yok. Götümde hasta bezi. Bebek memeyi tutamadıkça kaldığı gece boyunca sütün yok demekkten başka bi işede yaramadı. Eve gelir gelmez kendi eviymiş gibi mutfağa girmeler bişeyler hazırlamalar kızı da geldi cümbür cemaat amca kızları da geldi. Bi sor dimi ne yemek istersin yemek yapalım mı diye annem el gibi kaldı kızım ben gideyim ne yapayım o mutfaktayken ayak altında gibi oluyorum diye. Şimdi ben eşime anlatsam ne olcsk ? Kadın yardım etti yaranamadı. Ama işte öyle değil. Benim evim benim mahremim. Ben her konuda erkek annelerinin geride durmalarını savunuyorum. Bizim babalarımızda aynı şekilde eşlerimizle aynı mesafede çünkü. Ben prostat ameliyatı olan damadının yanında refakatçi ben kalayım diye tutturan kayınpeder görmedimBen böyle şeylere sizin kadar duygusal bakmıyorum. Karşıdaki insan özellikle davet etmedikçe gitmem. Biraz aileden de böyle gördük mesafeliyiz. Doğum günü fazla mahrem, her şey ortada oluyor, ilk emme gerginliği vs gidilmez bizde. Herkesin düşüncesi farklı olsa da kabul etmeniz gereken bir şey var ki, insanların %80 90 ı yardim lazım değil teşekkürler gidebilirsiniz diye kolay kolay söyleyemez. Sürekli niyet okumak zorunda kalırsınız. Kırmamak için susulan şeyler mesafeyi arttırır. Siz ben buna alınmam da deseniz karşıdaki insan git diyemez size. Gelmenizi isteyecek kişi özellikle davet eder ki var öyle gelinler de zaten.
Ay annelik mi yaptılar da anne diyoruz? Benimki hele hiç ortada yok bakalım çocuk olunca napıcak. Aynı yok oluşu çocuk olunca da bekliyorumAy minnoş ki ne minnoş. Benimki de ayırt etmez güya. Çok hoşuna gidermiş ona annem demem bilmem ne. Ee madem öyle doğum yaptım neden üzdün beni ? Kızının üstüne titredin torununa aylarca misafir gelmedi neden sormadan planlar yaptın? Demekki kaynanasın kabul etmen lazım. Biz gelinler geri duruyoruz onun farkındayız da onlar durmuyorlar. Ne yani onlar ameliyat olsa kızı kalıcakken biz diretip plan yapsak yanında kalsak sormadan misafir çağırsak hoşlarına gider mi ? gitmez. Kızımla rahat ederim derler. Oğlum missfir kabul etcek halde değilim derler ama gelip aynısını bize yaparlar.
Tabikide peşinizden ayrılmayacak hastaneye bile sizle gelmek isteyebilir kontroldür cinsiyettir:) benim annem geçen yeni süt verdiğim kızım için ağladığında emecekmi dedi emdi ya diyince ay pardon doğru süt içirdin kızım kusura bakma dedi. Kaynana bunu demez. Doymadı demekkide onla ağlıyor der. Sütün yetmiyor der. Külliyen fazlalıklar. Annelikle gözüm açıldı benim. Çatır çatır yerim hepsini. Kimse kızımla benim düzenimi bozamaz. Herkesin evlat yetiştirmesi farklıdır saygı duyarım. Herkeste bana saygı duymalı. Akıl yardım istemiyorsak vermesinler. Ki herşey var artık sosyal medyada. Çocuk doktorları videolar atıyor. Herşeyi öğreniyoruz. Öğrenmesek çevremizde yeni doğuranlar var onların 30 yıl önceki bilgilerine kalmadık ki.Ay annelik mi yaptılar da anne diyoruz? Benimki hele hiç ortada yok bakalım çocuk olunca napıcak. Aynı yok oluşu çocuk olunca da bekliyorumAçık açık söylerim ama ben valla
Hahahah yaa iyi yapmışsın. Oğluna annelik yapamadı yıllardır benim çocuğuma babaannelik mi yapacak? Herkes işine baksınTabikide peşinizden ayrılmayacak hastaneye bile sizle gelmek isteyebilir kontroldür cinsiyettir:) benim annem geçen yeni süt verdiğim kızım için ağladığında emecekmi dedi emdi ya diyince ay pardon doğru süt içirdin kızım kusura bakma dedi. Kaynana bunu demez. Doymadı demekkide onla ağlıyor der. Sütün yetmiyor der. Külliyen fazlalıklar. Annelikle gözüm açıldı benim. Çatır çatır yerim hepsini. Kimse kızımla benim düzenimi bozamaz. Herkesin evlat yetiştirmesi farklıdır saygı duyarım. Herkeste bana saygı duymalı. Akıl yardım istemiyorsak vermesinler. Ki herşey var artık sosyal medyada. Çocuk doktorları videolar atıyor. Herşeyi öğreniyoruz. Öğrenmesek çevremizde yeni doğuranlar var onların 30 yıl önceki bilgilerine kalmadık ki.
Geçen eltisi kızımın belini kütletcekti omuriliğe bişey yapcakmış anlamadım. Dedim hayır ben bilmediğim birşey yaptırmam. Kocası atladı 4 çocuk büyüttü diye. Ne yapayım nerden aldınız siz bu aklı diyip üstüne dalga geçtim aldım kızımı. Manyak hepsi yemin ediyorum.
Hayır tabii ki bir yardıma ihtiyacınız var mı diye sorabilirsiniz. Benim bahsettiğim şey kalmak bu yardım kalınmadan da yapılabilir. Buradaki tek kriterim de doğum yapmış birinin eşinin annesinin yanında tam anlamıyla rahat edemeyecek olması. İnsanlar rahat edemeyeceklerini düşündükleri için ve lohusalık zaten zor bir ruh hali olduğu için en rahat edeceği insanların yanında olmak istiyorlar. Ben mesela emzirirken mememi kaynanam görsün istemem, altımda külot ped varken görsün istemem, belki sinirlerim çok bozuk olacak anneme sitem edebileceğim ama kaynanama edemeyip kendimi bastıracağım böyle bir ruh hali içinde de olmak istemem. Benim tek demek istediğim eğer ki imkan varsa kadının annesi yanında kalıyorsa gelinin rahat etmeyeceğini bilerek kalmamayı seçmenin işin doğrusu olduğu. Çünkü inanın kalma talebinde bulunmayarak bile yeterince yardımcı olmuş oluyor bana kaynanam.Bugüne kadar erkek anneleri duyarsızlıkları sebebiyle kapı önünde kalmayı hak ettiler diye bir erkek annesi olarak ben de bu muameleyi görmek istemem. İstemeli miyim size göre? Benim kızım yok,oğlumun eşine de yardım ister misin diyemeyecek olmak üzer beni şahsen. Siz olsanız üzülmez misiniz? Kız annesi erkek annesi diye ayırmamak gerekir bence. Duyarlı anne diye düşünmek gerekiyor. Ben duyarlı bir anneyim,benden yardım ister misin diye sormak isterim şahsen gelinime. Senin için yapabileceğim bir şey var mı demek isterim. Bunu anlatmaya çalıştım ama yeterli şekilde anlatamadım veya siz anlamadınız sanırım.
Bilmiyorum bacım onlarda sanki lohusalık geçiriyorlarHahahah yaa iyi yapmışsın. Oğluna annelik yapamadı yıllardır benim çocuğuma babaannelik mi yapacak? Herkes işine baksın
Senin kaynanan benim sinirlerimi hoplatıyor kuzum yaBilmiyorum bacım onlarda sanki lohusalık geçiriyorlarbir tek bende mi oluyor bilmiyorum annem hariç biri olunca geriliyorum. Çocuk mızmızlansa yorum yapmaya başlıyorlar. Uyutmaya gitsem çocuk huysuzsa ona yorum yaparlar erken uyusa ne çabuk uyudu olur. Uyutamazsam stres olucam.
Çocuğun düzenini ben kurcakmışım akıl veriyor kızıı öyle yapmış hep uyum sağlamış bla blaa blaa. Sanane mesela ? Bi yatırırmış 3 saar uyanmazmış gündüz. Bahsettiği 1 yaş tek uyku dönemi şuan 4 kere gündüz uyuyab bebek 2 buçuk saat uyusa her sefer mümkün değil ama konuşuyorlar işte.
Ev sıcacık uzun kollu zıbın üstüne yelek giydiriyorum soğuk üşür diyip değiştiriyor. Yaptığım kombini beğenmeyip çoraplarını değiştirdiğine şahit oldum. İş çıkışı sevmeye gelirdi annemin benim suratına bakmaz çocuk napıyor der damlardı. Oğluna çok üzülmüş uykusuz kalmış hastanede evde izindeyken yorulmuş bembeyaz olmuş anlatıyor oğlum çok zorlandı psikolojisi bozukdu diye kimse doğum yapan beni sormuyorkızım iyi misn napıyorsun yok çünkü emzik verdi diye kızdım. Kızdım çünkü mememi hiç almadı bebeğim ve kilo kaybetti. Kızdım çünkü canımın derdindeyken onu bunu giy şunla geç mahalleden diye emir veriyordu. Ben valla hepsinin kasıtlı yaptığını düşünüyorum artık. Bu kadar salak olamazlar anlamayacak kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?