• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Biz uzağız 900 km falan. Benimki de hizmet beklemez benden. Dediğim gibi kötü bir kadın değil de işte biraz eski kafalı yaşlı da değil üstelik. Bilmiyorum yine de dünya iyisi olsa annemi isterim. Eşimin annesi olsa da benim için yabancı üç sene öncesine kadar tanımadığım bir kadın.
Haklısınız annenin yerini tutamaz kimse. Benimki de öyle iyi biri ama bu genel olarak 'ben çocuk büyüttüm daha tecrübeliyim' düşüncesiyle alakalı diye düşünüyorum. Bu seferki doğumum devlette olacak aynı şekilde olur muhtemelen gelir, görür, giderler. Uzun süre kalmalarda öz anneyle bile sıkıntı yaşanır.

Annemden sonra kendi annesi gelip bakacakmış işte ondan biraz sonra da kötü gelip biraz kalıp döneceklermiş. Sonrasında herhalde artık toparlanırım kendi ihtiyaçlarımı görürüm diye düşündü. Onlar beni de evimde istiyor anladığım kadarıyla.
He bu ev fantezisi de bayıyor. Kocalar koca olsa kadınlar anasının evine gitmez.
Sabahtan akşama kadar işte olan adamın sana zerre faydası olmayacak üstelik sen doğum sonrası bebe ile helak olurken o uyuyunca böyle yastıkla falan boğmak isteyeceksin. Sabah bir de uykumu alamadım ben yeaaa diyecek sen hiç uyumamışken bunlar ilk üç ayda illa yaşanıyor. En azından ameliyat ağrın geçip bebeğe tek bakabilecek kıvama gelene kadar 1 hafta mı olur 3 hafta 5 hafta her ne ise annende kal. Kocanda mesafe azmış bir zahmet gitsin gelsin görmeye.
Herkes evinde düzeninde doğum yapmak ister de kocalar ve kv ler zehir ettiği için en iyi yer gene ana evi. Ben kendi evimde doğum yaptım. Eh fena değildim ama şimdi tekrar olsa anamın yanına giderim direk hiç düşünmem. Kocam da napıyorsa yapsın umruma gelmez

Konuyu tartışmanız bile hata, eşiniz olmayacağına göre+sağlık sorunları hastane ihtiyacıda olduğuna göre, gidin annenizde geçirin lohusalığınızı. Çok torun görmek isteyen orda görür gider, siz erken dönmek zorunda değilsiniz. Sakın böyle boş fedakarlıklar yapmayın, sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Lohusayken insana bi salaklık geliyor inan bana bir geldi trak sanki bi sis perdesinden izliyorum. İnsan çok farklı oluyor gerçekten.
Asla taviz verme, ben ne zaman toparlanırsam o zaman dönerim sizde orda görürsünüz çok isterseniz yada eve dönünce haber veririm de bitir. Türkiyenin bi ucundan bi ucunada gelse atlar uçağa torun görecek ya görür 2 gün kalır döner bitti gitti. Torun diye yanıyorsa bırak onlar düşünsün kim nasıl gelecek ziyaret edecek diye.
Lohusalığa ister bilimsel bak ister din ile bak, senin sağlığın mentalin milletin gönlünden önemli.
Şöyle yapmazlar böyle insanlar deme diyorum ya herkes bi alık oluyor Allahım aklıma geldikce güncelleniyorum sinir basıyo😄😄

Kaynananın iyisi yoktur canım iyi gibi davrananı vardır 😂
Benim kv çok iyidir ama lohusayken değil o kendi anneme bile tahammül edemediğim zamanlar olmuştu. Emzirme hırsına süt sağmaktan öyle bi yara yapmışım ki memelerimi anlatamam deli miydim bilmiyorum emmiyosa emmiyo yani 3 ay uğraştım. Pijama değse gözlerim kızarıyor düşün halimi, gümüş kapaklar tıbbisi bitkiseli ne var yok aldım ama yok 7-8 gün öyle gezdim. Yanımda kalanlar bi saf saf ya bi halimi görüp desenize bi şey saçma sapandı herkes😂😄

Kaynananın iyisi yoktur canım iyi gibi davrananı vardır 😂
Biz nasıl onları sevemiyorsak onlar da bizi sevemiyor. Biz nasıl annemizin yerini tutmaz diyorsak onlar için de kızları değiliz aslında. Ama onlar öyleymiş gibi davranmamızı bekliyor. Gerçekten iyi kaynana yok, olamaz, kimse de aksini kabul ettiremez bana. Benimki de sorsan etliye sütlüye karışmaz. Zaten sürekli görüşmüyoruz. Ama ne manipülasyoncu o var ya. Ayakta uyutur da ruhun duymaz. Kocişkoma göre de cahil bişey bilmez kötü niyeti yok minnoş anasının 😂😂😂

Biz nasıl onları sevemiyorsak onlar da bizi sevemiyor. Biz nasıl annemizin yerini tutmaz diyorsak onlar için de kızları değiliz aslında. Ama onlar öyleymiş gibi davranmamızı bekliyor. Gerçekten iyi kaynana yok, olamaz, kimse de aksini kabul ettiremez bana. Benimki de sorsan etliye sütlüye karışmaz. Zaten sürekli görüşmüyoruz. Ama ne manipülasyoncu o var ya. Ayakta uyutur da ruhun duymaz. Kocişkoma göre de cahil bişey bilmez kötü niyeti yok minnoş anasının 😂😂😂
Sen ne yaptın hamilelik işini düşündün mü? Biraz panik olmuştun en son.

Sen ne yaptın hamilelik işini düşündün mü? Biraz panik olmuştun en son.
Hamilelik fikrine soğuk bakamıyorum çünkü günün sonunda anne olmak istiyorum. Erken menopoz riskim varmış doktorum yumurta dondurmak da riskli dedi. Biraz akışına bıraktım bakalım. Günlük işleri kafama takmaktansa kendi sağlığıma odaklanmaya karar verdim. Hayırlısı artık. Ay konuyu dağıtmayalım da eltim ikinciye hamile bu arada 😂😂😂😂

Kocan başında durmayacak ise senin istediğine göre planlayacaklar. Kesilip dikilecek sensin valla kimseyi sallama. Öyle grip mi 5 günde iyileşsin bu ameliyat. Üstüne yeni doğan bir bebek var emmesi etmesi uyku yok bir şey yok. Tabiki nereyi istiyorsan orada kalacaksın. Torun görecekler diye belki dikişin iyileşmeden ordan oraya taşıyacaklar seni. Herkes doğuruyor kabul ama gerçekten o an çok zor bir süreç olacak. Hem anneliğe adapte olacaksın, hem hormonlar terellelli, hem vücut kendine gelmeye çalışıyor hem bebek kaygısı üstüne Kv kp ve koca ile uğraşmak seni delirtir ben diyim sana.
Kimsenin gönlünü yapma bir kere geç o işi, öyle ya da böyle zaten bir kulp bulur herkes.
Öncelik kendi konforun ve bebeğin konforu olmalı.
Eşin anası varken de kendi evinde iken işe gidecek akşam da yorgunum diye devrilip yatacak.
Anneni istiyorsan olay bitmiştir tartışma bile, mecbur kabullenecekler. Doğunca ananlarda görsünler evine geçince onlar da orada baksın. Annen bir de onlara hizmet edecek değil. Lıhusa sana ve bebeğe mi baksın misafir mi ağırlasın hiç dünürleri eve yatıya aldırma annene gereksiz. Kaos çıkar muhtemelen. Herkes ayrı lohusa oluyor o evrede
Şimdi en basit şeyi doğum sonrası kafaya takarsın , bir şey desen annen seni anlar da kv en nihayetinde annen değil tartışma oluyor. Burada çoğu üye kv ile doğum sonrası illa büyük küçük kavga kaos yaşamıştır. Yaşamayan da üç beş nadir türdür yani.
Memeler açık gezeceksin belki yataktan kalkamıyorum diye ağlayacaksın bebek için üzüleceksin bunlar geçiş evresi. Kv tepende ay doydu mu yok pişik oldu bu altını iyi alamadın dediği an senin içinden kvyi boğmak falan gelebilir hormon etkisi ile. Bence uzak dursunlar
Onlar bunu düşünmüyor ki kaynanam 3 tane doğurmuş köyde hastaneye bile götürmemişler sonra hurra koyun keçi tarla işi 20 kişi aynı evde komün gibi bir hayat. Kendi söylemiyor ama buna benim annem de dahil sürekli bir kendi hayatlarıyla kıyas. Benim mememi kıçımı başımı kaynanam görmek zorunda değil ki kaldı ki ben annemden bile çekinirim öyle durumda. Eşler desen zaten anlayamıyor sanırım ama benimki biraz düşününce hak verebiliyor. Yani anlayışsız bir adam değil hakkını yemeyim uzatmıyor konuyu. Sadece benim ailem herkes burda onda heyecanını mı paylaşmak istedi kendi ailesinden biri de olsun mu istedi yoksa darılırlar yakışı kalmaz diye mi düşündü bilemiyorum. Bir de öncesinde bazı problemlerimiz olduğu için ailesini istemediğimi sanıyor galiba. Kp ile çok problem yaşadım çünkü nişandı evlilik yıllarıydı babamı kıskanırdı onu aramasam trip atardı sürekli arardı beni falan değişik bir kafaya girmişti artık onların olduğumu falan söylüyordu sürekli. Cinnet geçiriyordum artık o yüzden kp lafı geçince irrite oluyorum. Şimdi bıraktı bana tebelleş olmayı düzeldi eşim bunları biliyor ve istemediğimi düşünüyor. Kaynana ile problemim yok ama kendi de mazlum ezilmiş biri. Sadece rahat edemem olay bu kadar.
Dediklerinizde de çok haklısınız. Artık bir hal çaresi bulunacak mecbur. Zaten bi yandan korku bi yandan heyecan binbir türlü ruh halindeyim. Gerçekten uğraşmak istemiyorum.

Konuyu tartışmanız bile hata, eşiniz olmayacağına göre+sağlık sorunları hastane ihtiyacıda olduğuna göre, gidin annenizde geçirin lohusalığınızı. Çok torun görmek isteyen orda görür gider, siz erken dönmek zorunda değilsiniz. Sakın böyle boş fedakarlıklar yapmayın, sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Lohusayken insana bi salaklık geliyor inan bana bir geldi trak sanki bi sis perdesinden izliyorum. İnsan çok farklı oluyor gerçekten.
Asla taviz verme, ben ne zaman toparlanırsam o zaman dönerim sizde orda görürsünüz çok isterseniz yada eve dönünce haber veririm de bitir. Türkiyenin bi ucundan bi ucunada gelse atlar uçağa torun görecek ya görür 2 gün kalır döner bitti gitti. Torun diye yanıyorsa bırak onlar düşünsün kim nasıl gelecek ziyaret edecek diye.
Lohusalığa ister bilimsel bak ister din ile bak, senin sağlığın mentalin milletin gönlünden önemli.
Şöyle yapmazlar böyle insanlar deme diyorum ya herkes bi alık oluyor Allahım aklıma geldikce güncelleniyorum sinir basıyo😄😄
Yok ama biz gelinler olarak fedakar olmak zorundayız 😀onların daha çok torunu hatta çünkü erkek tarafı bir keresinde kp buna benzer bir şey demişti 😆 bakınca bütün masrafı benim babam yaptı ama demek ki o daha çok dedesiymiş dedim kendine de. Bir şey diyemedi.

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?

Tamamını okumadım ilişkinizi bilmiyorum ama benimkiler Türkiyede biz yurtdışı.

Burda olsalar hemen gelmesini isterdim kayınvalidemin çünkü gerçekten çok iyi biri annem gibi ilgilenir. (Daha önce ameliyat geçirdim ve yanımda kaldı ondan biliyorum)

Ben önce yanımda kimseyi istemem diye düşündüm hep ama lohusalığım öyle ağır geçtiki (psikolojik olarak)

Keşke hiç gitmese kimse diye peşlerine ağlardım gelen gidenin.

Yanlış anlaşılmasın asla iş beklediğim için değil sadece yanımda biri olsun- tek kalmiyim diye.

Ama tabi sana pozitif enerji veren kişiler olması çok önemli. Gelip canını sıkan kimse gelmesin.

Piskolojik olarak çöktüm ben fizikselden ziyade.

Tamamını okumadım ilişkinizi bilmiyorum ama benimkiler Türkiyede biz yurtdışı.

Burda olsalar hemen gelmesini isterdim kayınvalidemin çünkü gerçekten çok iyi biri annem gibi ilgilenir. (Daha önce ameliyat geçirdim ve yanımda kaldı ondan biliyorum)

Ben önce yanımda kimseyi istemem diye düşündüm hep ama lohusalığım öyle ağır geçtiki (psikolojik olarak)

Keşke hiç gitmese kimse diye peşlerine ağlardım gelen gidenin.

Yanlış anlaşılmasın asla iş beklediğim için değil sadece yanımda biri olsun- tek kalmiyim diye.

Ama tabi sana pozitif enerji veren kişiler olması çok önemli. Gelip canını sıkan kimse gelmesin.

Piskolojik olarak çöktüm ben fizikselden ziyade.
Eşinizin kendi isi mi var neden izin kullanmadı?

Aklima Doğumdan 2 ay sonra (yani toparlanıp onlara hizmet edeceğim duruma geldikten sonra) bebek görmeye diye gelip 3 ay kalmaları geldi. Kv. Kp. Birlikte .... 10 gün için (hemde kv. Önce yalnız gelecekmiş) canınızı sıkmayın....

Benimkiler hasta ve yaşliydi...Başka şehirden kış günü geldiler diye eşim yollamadı. Evimiz kaloriferli gidip sobayla uğraşmayın kalın torun sevin dedi. Tabi benim yorgunluğumu bir Allah bilir bir ben. Küçük bebeği olanlar anlar ancak...sağlık olsun hepsi gelip geçiyor...hiç surat asmadim ...elimden geleni yaptım...
Sağlıklı günleriniz olsun 🤲🌼

Devir değişti dediğiniz şeyi hala tüm kadınlar yaşıyor,yanlışınız var. Eğer dediğiniz gibi olsaydı lohusa kadınlar kendi evlerinde rahat rahat geçirirdi ilk günlerini. Bakın üstteki mesajlarda anlatan arkadaşlar var. Herkes gelen gideni ağırlama derdine düşüyor. Maalesef öyle.

Kalma talebi benden gelmez,dediğim gibi benden bir isteğiniz var mı diye sormak en güzeli. Hayır der teşekkür ederse insanlar çıkar evinize gelirsiniz. Bunda olay yaratılacak bir şey yok. Sen de kal şu işi yap derlerse de kalırsınız bu kadar basit bir olay. Bana ihtiyacınız var mı diye bile sormayacaksak zaten çocuğumuzu da evlendirmeyelim bence. Anneler hayatı kolaylaştırmak içindir. Oğlan anası kız anası diye ayırmanıza gerek yok.
Tüm kadınlar yaşamıyor tüm kadınlar yaşıyor olsaydı benim çevremdeki herkesin de yaşaması gerekiyordu. Ancak çevremde kimse gelmeyi talep etmediği gibi doğum yapacak anne de doğurmadan önce bir süre misafir ağırlamak istemediğini açıkça söylüyor.

Ben de hamileyim sayılı günlerim var kimseyi ağırlama derdine düşmeyeceğim. Ne eşimin tarafından ne de benim tarafımdan kimse 2 günlük bebeği görmeye gelecek insanlar değiller çok şükür olsalardı da ister kırılsınlar ister kırılmasınlar kibar bir dille daha sonra ağırlamak istediğimi söylerdim.

Mesela bir yorumunuzda maalesef kız anneleri daha çok sürecin içinde oğlan annelerini kimse istemiyor yazmışsınız. Ben de diyorum ki bunun bilinip de hala ısrarla sürecin içinde olmak istenilmesi bana garip geliyor. Ve kız annelerinin sürecin içinde olmasına sitemlisiniz maalesef yazmışsınız. Oysaki doğrusu bu zaten tabii ki kızının yanında olacak. Doğumu da geçtim oğlunuz normal bir ameliyat olsa kaynanası ya da kayınpederi ben bakacağım dese size mantıklı gelir mi?

Benim kaynanam çok iyi bir insan gerçekten ve çok iyi bir kaynana. Annem gibi göremem elbette ama insan olarak çok seviyorum ve çok değer veriyorum. Dediğiniz gibi etliye sütlüye karışmaz, asla oğlundan bir talebi olmaz ya da oğlunu doldurmaya çalışmaz hep huzur olsun ister. Yani gerçekten kuzenlerim bile böyle bir insanın var olacağına inanmazdık çok şanslısın diyorlar. Kendi halinde insanlar bizim durumumuz iyi onlarda sadece kayınpeder emekli ve çok yaşlılar faturalarını biz ödemek istedik eşim otomatik ödeme talimatı yaptı inanır mısınız doğalgazı açsın diye kavga ediyoruz. İnsanlara gelen faturayla kıyaslarsak kuş kadar geliyor faturaları, bize kıyamadığı için yakmıyor biliyoruz. Yaşlı olmasına rağmen çok anlayışlı mesela doğum yapacaksın bakmak annenin hakkıdır diyecek kadar. Sadece iyi bir insan olmaya çalışsa herkes sorun kalmıyor aslında.

Benim kaynanam çok iyi bir insan gerçekten ve çok iyi bir kaynana. Annem gibi göremem elbette ama insan olarak çok seviyorum ve çok değer veriyorum. Dediğiniz gibi etliye sütlüye karışmaz, asla oğlundan bir talebi olmaz ya da oğlunu doldurmaya çalışmaz hep huzur olsun ister. Yani gerçekten kuzenlerim bile böyle bir insanın var olacağına inanmazdık çok şanslısın diyorlar. Kendi halinde insanlar bizim durumumuz iyi onlarda sadece kayınpeder emekli ve çok yaşlılar faturalarını biz ödemek istedik eşim otomatik ödeme talimatı yaptı inanır mısınız doğalgazı açsın diye kavga ediyoruz. İnsanlara gelen faturayla kıyaslarsak kuş kadar geliyor faturaları, bize kıyamadığı için yakmıyor biliyoruz. Yaşlı olmasına rağmen çok anlayışlı mesela doğum yapacaksın bakmak annenin hakkıdır diyecek kadar. Sadece iyi bir insan olmaya çalışsa herkes sorun kalmıyor aslında.
Çok şanslısınız gerçekten. Öyle kayınvalidenin ellerinden öperim.

Tüm kadınlar yaşamıyor tüm kadınlar yaşıyor olsaydı benim çevremdeki herkesin de yaşaması gerekiyordu. Ancak çevremde kimse gelmeyi talep etmediği gibi doğum yapacak anne de doğurmadan önce bir süre misafir ağırlamak istemediğini açıkça söylüyor.

Ben de hamileyim sayılı günlerim var kimseyi ağırlama derdine düşmeyeceğim. Ne eşimin tarafından ne de benim tarafımdan kimse 2 günlük bebeği görmeye gelecek insanlar değiller çok şükür olsalardı da ister kırılsınlar ister kırılmasınlar kibar bir dille daha sonra ağırlamak istediğimi söylerdim.

Mesela bir yorumunuzda maalesef kız anneleri daha çok sürecin içinde oğlan annelerini kimse istemiyor yazmışsınız. Ben de diyorum ki bunun bilinip de hala ısrarla sürecin içinde olmak istenilmesi bana garip geliyor. Ve kız annelerinin sürecin içinde olmasına sitemlisiniz maalesef yazmışsınız. Oysaki doğrusu bu zaten tabii ki kızının yanında olacak. Doğumu da geçtim oğlunuz normal bir ameliyat olsa kaynanası ya da kayınpederi ben bakacağım dese size mantıklı gelir mi?
En son yazdığınıza gülesim geldi nedense 😀eşim dün kendi doğum yapmış olsaydı annem böyle bir teklifle gelse kabul edeceğini bakan kişinin çok önemli olmadığını falan söylüyordu 😆yalan tabii. Eğer eşimin başından bir ameliyat olayı geçerse annemi darlayacağım gelip o baksın. Kaynanamın bana dediği gibi annesine de yük olmamış olur 😆

Çok kısmetlisiniz. Saygı duydum o anneye.

Bugüne kadar erkek anneleri duyarsızlıkları sebebiyle kapı önünde kalmayı hak ettiler diye bir erkek annesi olarak ben de bu muameleyi görmek istemem. İstemeli miyim size göre? Benim kızım yok,oğlumun eşine de yardım ister misin diyemeyecek olmak üzer beni şahsen. Siz olsanız üzülmez misiniz? Kız annesi erkek annesi diye ayırmamak gerekir bence. Duyarlı anne diye düşünmek gerekiyor. Ben duyarlı bir anneyim,benden yardım ister misin diye sormak isterim şahsen gelinime. Senin için yapabileceğim bir şey var mı demek isterim. Bunu anlatmaya çalıştım ama yeterli şekilde anlatamadım veya siz anlamadınız sanırım.

İnsan hamile gelinine canının çektiği bir şey var mı sana yapayım diye sormasın mı? Veya benden bir isteğin varsa yapabilirim demesin mi? Sırf erkek annesi diye?

Çocuk doğduğunda kendi evinde olmalı, babası çalışıyor diye siz neden ortam değişiyorsunuz anlamadim.
Bu süreçte rahatı düşünülmesi gereken kişi siz ve bebek.
Kendi evinizde kalın annenizde istiyorsa kayinvalideniz de gelsin.
Bizimkiler cümbür cemaat gelmişti doğuma her iki tarafta.
Eve kayinvalidem ve annem geldi gorumcemle kayinpederin bir gün kalip donduler ben rahat edeyim diye.
10 gun sonra falan gelip 2 gun daha kalip eşinide alıp gitti.
Bu sürecte o kadar çok insana ihtiyaciniz oluyorki kimseyi cevirmeyin derim eger anlasabiliyorsaniz.
çunku sezeryan dikis agrilari bi on gun kadar suruyor yataktan kalkmak inmek cocugu kucaklamak cok sikinti oluyor iki buklum oluyorsunuz o dikisler gerilip daha cok agrimasin diye 🫣

Back