Oysaki doğumdan önce melekti melekkkk.Senin kaynanan benim sinirlerimi hoplatıyor kuzum ya
Tabi tabi eminim çok gönülden annenizin bakmasını istiyordurEn son yazdığınıza gülesim geldi nedenseeşim dün kendi doğum yapmış olsaydı annem böyle bir teklifle gelse kabul edeceğini bakan kişinin çok önemli olmadığını falan söylüyordu yalan tabii. Eğer eşimin başından bir ameliyat olayı geçerse annemi darlayacağım gelip o baksın. Kaynanamın bana dediği gibi annesine de yük olmamış olur
Ama bizim de anneleriyle rahat etmemizi bekliyorlar. Yani benim eşim prostat ameliyatı falan olsa babamın gelip bakması ne kadar mantıklı ondan birkaç gün sonra da annem gelse. Damadımıza bakma hevesimiz var yardımcı olmak istiyoruz diye. Ben eşime babanın gelmesi uygun değil demesem ya da kayınpederim çalışmıyor olsaydı eminim o da kaynanamla birlikte gelirdi. Rahat edemiyor oluşumuz bile tuhaf geliyor çünkü bir imzayla yeni bir anne baba ediniyoruz kendimize.Tabi tabi eminim çok gönülden annenizin bakmasını istiyordurBirçoğu sabah gidip akşam gelmesine, normal hayatına devam etmesine rağmen eşlerinin annelerinin doğum sürecinde evin içinde kalmasına bile tahammül edemiyor. Bu kulaklarım annen buradayken rahat tuvalete giremiyorum gidip sen orda kalsaydın diyeni bile duydu. Beyfendiler günde bir sefer tuvaletlerini yapacaklar diye rahat etmek istiyorlar Orası burası yara üstü başı bi yerde olan bir durumda olsalar ne olacak acaba.
Herkes evlendirdiği çocuğuyla aynı şehirde oturamıyor ama. Siz 20 saat yolculuktan sonra 5 dakika torunu görüp sonrasında hemen geri mi dönersiniz? Valla bravo der şapka çıkarırım şahsen. Zaten kız annesine göre elbette erkek annesi geri plandadır. Ama siz gelip görmeyi bile davetle yapacaksanız hayatta başarılar dilerim. Umarım gelininiz size “artık gelebilirsin” diye 10 yıl sonra haber vermez,en az benim kadar merhametli olur.Hayır tabii ki bir yardıma ihtiyacınız var mı diye sorabilirsiniz. Benim bahsettiğim şey kalmak bu yardım kalınmadan da yapılabilir. Buradaki tek kriterim de doğum yapmış birinin eşinin annesinin yanında tam anlamıyla rahat edemeyecek olması. İnsanlar rahat edemeyeceklerini düşündükleri için ve lohusalık zaten zor bir ruh hali olduğu için en rahat edeceği insanların yanında olmak istiyorlar. Ben mesela emzirirken mememi kaynanam görsün istemem, altımda külot ped varken görsün istemem, belki sinirlerim çok bozuk olacak anneme sitem edebileceğim ama kaynanama edemeyip kendimi bastıracağım böyle bir ruh hali içinde de olmak istemem. Benim tek demek istediğim eğer ki imkan varsa kadının annesi yanında kalıyorsa gelinin rahat etmeyeceğini bilerek kalmamayı seçmenin işin doğrusu olduğu. Çünkü inanın kalma talebinde bulunmayarak bile yeterince yardımcı olmuş oluyor bana kaynanam.
Yakın oluruz birkaç günde bir gelir gider bir kap yemek yapar getirir, hoşaf yapar, dışarıdan lazım olan bir şeyi alır bırakır bunlar da yeterince destek olmak demektir. Onun haricinde uzak oturuyorsak kalınacaksa biraz kendimi topladıktan sonra gelmesini tercih ederim. Buradaki konu da bu, 1 hafta kalsın sonra ben gelirim demek bakın görüyorsunuz kendisine yardımcı olacağı konusunda şüphesi olmayan bir insanı bile strese sokmaya yetti. Çünkü rahat edemem diyor ve bunun kararını verecek olan kaynanası değil bunun talebinin doğum yapan kişiden gelmesi gerek.
Kız annesi erkek annesi diye ayırmak gerek bence. Çünkü benim annem benim annemdir, kocamın annesi kocamın annesidir. Hatta erkek annesinin kendisinin ben o kızın annesi değilim elbette biraz geri planda olabilirim yardım konusunda diye kendisinin farkında olması gerek. Dediğim gibi bence en büyük yardım gel kal denilmediği sürece böyle bir beklentiye girmemek olacaktır.
Ne demek istediğim gayet açık. Kendimi toparladıktan sonra gelsin yazmışım bu bir ömür süren bir süreç değil. Belki 2 belki 3 hafta sürecek bir süreç. Siz sanırım 20 saat yol derken doğumun yapıldığı günden bahsetmişsiniz doğum yapıldığında gelecekseniz bir otele yerleşip 1-2 gün kalıp geri dönülebilir. İsteyene çok fazla orta yol var.Herkes evlendirdiği çocuğuyla aynı şehirde oturamıyor ama. Siz 20 saat yolculuktan sonra 5 dakika torunu görüp sonrasında hemen geri mi dönersiniz? Valla bravo der şapka çıkarırım şahsen. Zaten kız annesine göre elbette erkek annesi geri plandadır. Ama siz gelip görmeyi bile davetle yapacaksanız hayatta başarılar dilerim. Umarım gelininiz size “artık gelebilirsin” diye 10 yıl sonra haber vermez,en az benim kadar merhametli olur.
Onlar sizin düşünceleriniz,benimle ilgili istediğinizi farz edebilirsiniz,hayal kurabilirsiniz,benim için sakıncası yok. Zaten 20 saat yol gelen insan hastaneye gelir,orada da yatılı kalcam diye ağlamaz,koridorda,refakatçi odasında elinde kahve takılır en fazla. Nerede kalacağım gelin hastane odasında yatıyorkenNe demek istediğim gayet açık. Kendimi toparladıktan sonra gelsin yazmışım bu bir ömür süren bir süreç değil. Belki 2 belki 3 hafta sürecek bir süreç. Siz sanırım 20 saat yol derken doğumun yapıldığı günden bahsetmişsiniz doğum yapıldığında gelecekseniz bir otele yerleşip 1-2 gün kalıp geri dönülebilir. İsteyene çok fazla orta yol var.
Söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Hem eğer yardımımı isterse kalırım yazıp hem de 20 saat yol gelip geri mi döneceğim diyorsunuz. Yani size göre kalmak zorundasınız siz bence işi yumuşatmaya çalışmayın. Sizin isteğiniz kalmak olur kimseye de saygı duyacağınızı düşünmüyorum. Gelininize isterseniz kalayım demek zaten insanları mecbur bırakmaktır bir yerde. Ama bunun öncesinde de zaten kalmanız gerektiğini düşünüyorsunuz 20 saat yol yaptığınız için. Benim gelinim olursa çok anlayışlı olacağımdan emin olabilirsiniz. Çok anlayışlı ve iyi niyetli bir insan olduğum için Allah karşıma dünyanın en iyi kayınvalidesini çıkardı belki de. Şu yazdığınız son cümle bile içinizin bir yansımasıdır bana göre.
Ben mesela yurtdışında doğum yapacağım kimse de çocuğumu ben dönene kadar görmeyecek. Ne yapsaydık herkese vize alıp cümbür cemaat buraya mı getirseydik mesela? Bazı insanlar doğuma sadece eşleriyle gidiyor bir kişi bile olsun istemiyor yanında. Hayvanlar bile çekilip bir köşede doğum yapıyorlar diğer hayvanlar başlarında toplanmıyor.
Çağrılmadan doğuma 20 saatlik yerden giderseniz oğlunuzun size kıyamayacağı için kalmanızı isteyeceği ve karısının da tatsızlık olmasın diye tamam diyeceğini bence düşünüyor olmanız lazım. Hiç yoktan eşlerin arasında bunun bir konuşması geçeceğini ve belki istenmeyen şeyler konuşulup kalp kirilacagi durum olabilir.Onlar sizin düşünceleriniz,benimle ilgili istediğinizi farz edebilirsiniz,hayal kurabilirsiniz,benim için sakıncası yok. Zaten 20 saat yol gelen insan hastaneye gelir,orada da yatılı kalcam diye ağlamaz,koridorda,refakatçi odasında elinde kahve takılır en fazla. Nerede kalacağım gelin hastane odasında yatıyorkenver anahtarı eve gideyim diyecek hali yok.
Kendi kendinizi övmeyin bence. Gerek yok. Burada konu sizin nasıl gelin olduğunuz veya benim nasıl anlayışsız olduğum değil. Dikkat ederseniz zaten iyi dilekler sunmuşum size,umarım size 10 yıl sonra haber vermezler demişim. Keşke siz de başkaları için böyle temennilerde bulunsaydınız o zaman iyi niyetiniz gerçekten belli olurdu.
Net bir şekilde yazayım,anlayamayanlar için. Kadın annesi de olsa erkek annesi de olsa, eğer ekstra bir şekilde doğum öncesinde çağrılmayan kişiyseniz,doğumda hastaneye ziyarete gelinir. Davet beklenmez. Üzerine düşen yapılır. Çiçeğini hediyesini getirir insan,takdim eder. Eve taburcu olunacağı zaman sorulur,benden bir isteğin var mı ,senin için yapabileceğim bir şey olursa haber ver lütfen denilir. Yok derlerse herkes evine gider. Var gel sen de şunu yap derlerse gidilir yapılır. İstekleri varsa yerine getirilir,şunu al bu lazım vs şeklinde. Bu arada varsa kp sadece ziyarete gelir,iyi dileklerini iletip gider,yeni doğanın evinde kalmaz. Umarım açıklayıcı olmuştur
Yok valla inanın düşünmüyorum öyle bir şey. Amacım kendimi acındırmak olmaz yani.2-3 günde anca taburcu olunuyor zaten, eve ancak içtenlikle davet edilirsem giderim. Ağız ucuyla söyleseler anlarım ve gitmem,o kadar aptal bir insan değilim ki.Çağrılmadan doğuma 20 saatlik yerden giderseniz oğlunuzun size kıyamayacağı için kalmanızı isteyeceği ve karısının da tatsızlık olmasın diye tamam diyeceğini bence düşünüyor olmanız lazım. Hiç yoktan eşlerin arasında bunun bir konuşması geçeceğini ve belki istenmeyen şeyler konuşulup kalp kirilacagi durum olabilir.
Agiz ucuyla soylemeyi birak istemiyorum dedigin halde duymamazliktan gelip yola duşenler var hemde ortada ne hamilelik ne baska bisey varken sirf kendine degisiklik olsun diyeYok valla inanın düşünmüyorum öyle bir şey. Amacım kendimi acındırmak olmaz yani.2-3 günde anca taburcu olunuyor zaten, eve ancak içtenlikle davet edilirsem giderim. Ağız ucuyla söyleseler anlarım ve gitmem,o kadar aptal bir insan değilim ki.
O da onların eşekliğiAgiz ucuyla soylemeyi birak istemiyorum dedigin halde duymamazliktan gelip yola duşenler var hemde ortada ne hamilelik ne baska bisey varken sirf kendine degisiklik olsun diyehatta ayni sehirde 5 dklik mesafedeyken bile yatili planlari yapanlar var onlara ne yapalim
Siz kendiniz için en az benim kadar merhametli diye tanımla yaptığınızda övünmüş olmuyorsunuz da ben neden iyi niyetli olduğumu yazdığımda övünmüş oluyorum acaba? Siz de orada merhametli bir gelin olduğunuzu benim de karşıma sizin gibi merhametli gelin çıkmasını yazmışsınız. Laf sokar gibi. Burada kaynanam hakkında yazdığım başka yorumlara bakabilirsiniz evet Allah tam da gönlüme denk verdi.Onlar sizin düşünceleriniz,benimle ilgili istediğinizi farz edebilirsiniz,hayal kurabilirsiniz,benim için sakıncası yok. Zaten 20 saat yol gelen insan hastaneye gelir,orada da yatılı kalcam diye ağlamaz,koridorda,refakatçi odasında elinde kahve takılır en fazla. Nerede kalacağım gelin hastane odasında yatıyorkenver anahtarı eve gideyim diyecek hali yok.
Kendi kendinizi övmeyin bence. Gerek yok. Burada konu sizin nasıl gelin olduğunuz veya benim nasıl anlayışsız olduğum değil. Dikkat ederseniz zaten iyi dilekler sunmuşum size,umarım size 10 yıl sonra haber vermezler demişim. Keşke siz de başkaları için böyle temennilerde bulunsaydınız o zaman iyi niyetiniz gerçekten belli olurdu.
Net bir şekilde yazayım,anlayamayanlar için. Kadın annesi de olsa erkek annesi de olsa, eğer ekstra bir şekilde doğum öncesinde çağrılmayan kişiyseniz,doğumda hastaneye ziyarete gelinir. Davet beklenmez. Üzerine düşen yapılır. Çiçeğini hediyesini getirir insan,takdim eder. Eve taburcu olunacağı zaman sorulur,benden bir isteğin var mı ,senin için yapabileceğim bir şey olursa haber ver lütfen denilir. Yok derlerse herkes evine gider. Var gel sen de şunu yap derlerse gidilir yapılır. İstekleri varsa yerine getirilir,şunu al bu lazım vs şeklinde. Bu arada varsa kp sadece ziyarete gelir,iyi dileklerini iletip gider,yeni doğanın evinde kalmaz. Umarım açıklayıcı olmuştur
Nereden çıkardınız insanlar arasında soruna neden olduğumu, kimse kimseyi hiçbir şeye mecbur bırakmıyor.Ben aslında hastane sürecinden bahsediyorum. Sezeryan doğumda 2-3 gece zaten hastanede kalınıyor. O arada ister otelde kalınır ister hastanede koridorda beklenir,bundan da rahatsız olmayın bence. Lazım olursam çağırırlar,lazım değilsem de gel kal demezler. Ay nolur kalayım diye ağlayacak halim yok,gerçekten komik olmuş bu konuda nasihat vermenizSiz kendiniz için en az benim kadar merhametli diye tanımla yaptığınızda övünmüş olmuyorsunuz da ben neden iyi niyetli olduğumu yazdığımda övünmüş oluyorum acaba? Siz de orada merhametli bir gelin olduğunuzu benim de karşıma sizin gibi merhametli gelin çıkmasını yazmışsınız. Laf sokar gibi. Burada kaynanam hakkında yazdığım başka yorumlara bakabilirsiniz evet Allah tam da gönlüme denk verdi.
O son cümleniz bir iyi niyet cümlesi değil benim de bunu anlayacak yetim var. Tırnak içine almalar falan. Yani kandırmayalım birbirimizi. Ben kötü niyet sezdiğim insanlar için herhangi bir dilekte bulunmuyorum iyi ya da kötü, kendi hayat yollarında başarılar diliyorum sadece. İyi niyetle salak olmak arasında ince bir çizgi vardır. Ayrıca konuda benim iyi dileklerde bulunacağım bir durum yoktu tıpkı sizin de “artık gelebilirsin” diye 10 yıl sonra demezler umarım yazmanız için bir durum olmadığı gibi. Benim oğlum bile yok.
Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. 20 saatlik yoldan gelindiğini kalınması gerektiğini savunan da 5 dakika çocuk görüp dönülecek mi diye sitem eden de sizdiniz. Sonra da gelen yorumlara göre lafları eğip büküyorsunuz. Hastane koridorunda kalınırmış bu da yazdığım yoruma göre cevabınızın şekil alması oluyor orada ne demek istediğiniz gayet açıktı. Sebep nedir mesela neden hastane koridorunda kalıyorsunuz gidin insani bir şekilde yakın bir otelde kalın. 20 saatlik yolu da katan sizsiniz kalınması gerektiğini yazan da sizsiniz. Madem öyle en başta ben gelirim 20 saatlik yoldan kimseyi rahatsız etmeden koridorda otururum yazsaydınız. Zaten kendi rızasıyla hastane koridorunda sessiz sedasız kalan birine de 5 dakika çocuk gör git denilmez. Ama bahsettiğiniz bu değildi. İlk yorumunuzda da doğumdan sonra gidip en az bir gün gelininizin annesinin evinde kalmak istediğinizi yazmışsınız.
Bana yazdığınız bir yorumda yine benim yaptığım yoruma göre cümlelerinizi şekillendirip tabii ki de ben kalayım mı diye sormam sadece benim yapabileceğim bir şey var mı diye sorarım yazmışsınız. Bir başka yorumda da eve taburcu edildiğinde sorulmalı kalmamı ister misiniz denilmeli yazmışsınız. İnsanlar da ısrarla size bunun zaten kişiyi mecbur bırakmak olduğunu yazmış ama yok ısrarla anlamak istemiyorsunuz.
Hala ısrarla doğum yapana şu denir bu denir yazıyorsunuz. Bu tekliflerin karı koca arasında sorunlara yol açtığını anlatan yorumlara kulaklarınızı tıkamaya devam edin siz. Son bir cümle daha yazıp iyi akşamlar dileyeceğim. Oğlunuz evlenip de gelininiz doğum yaptığında eğer istenirseniz bunu açık açık söyler yok böyle bir şey söylemiyorsa lütfen kalmalı tekliflerinizi kendinize saklayın oğlunuzun huzuru için.
10 yaşında mı oğlunuz? Bundan daha yüksek bir kaynama sendromu görmüş müydüm emin değilimNereden çıkardınız insanlar arasında soruna neden olduğumu, kimse kimseyi hiçbir şeye mecbur bırakmıyor.Ben aslında hastane sürecinden bahsediyorum. Sezeryan doğumda 2-3 gece zaten hastanede kalınıyor. O arada ister otelde kalınır ister hastanede koridorda beklenir,bundan da rahatsız olmayın bence. Lazım olursam çağırırlar,lazım değilsem de gel kal demezler. Ay nolur kalayım diye ağlayacak halim yok,gerçekten komik olmuş bu konuda nasihat vermeniz
Benim kaynanam hastaneye bile gelmedi, gel dendiği halde. Oğlum 10 yaşında henüz tanışmıyor kendisiyle. Sırf doğumda lütfedip hastaneye gelmediği için. İleride bu şekilde düşüncesiz kaynanalardan olmamak için görevlerimi tam yapacağım. Size de iyi akşamlar.
Yüksek kaynana sendromu olarak gördüğünüz şey ileride bir gün yaşanacak şeyleri anlatmam mı? Herkesin çocuğu bir gün evlenecek. Herkes günün birinde aile kuracak. Ben olsam böyle yapardım demek beden kaynana sendromu olsun? Sadece empati yaptım konu açılınca. Gerçi bu da sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama. Neden sizi rahatsız ettiğini anlayamadım benim düşüncelerimin. O da ayrı mesele.10 yaşında mı oğlunuz? Bundan daha yüksek bir kaynama sendromu görmüş müydüm emin değilimbence önce bi evlensin de sonra plan yaparsınız. Eşi belki benim gibi hiç istemez hastaneye gelmenizi mesela. Size kibarlık gibi geliyor kv yapmadığı şeyi yapıyor olmak ama bence 10 yaşında çocuğun doğmamış bebeğine plan yapıp doğuma davet beklemem diye düşünmek gerçekten kibarlık değil.
Bu arada gerçekten merak ettim. Hayatınızda hiç hastane ziyareti yapmadınız mı? Bebeği olan birine veya ameliyat olan birine hiç gitmediniz mi? Çok ilginç geldi de.10 yaşında mı oğlunuz? Bundan daha yüksek bir kaynama sendromu görmüş müydüm emin değilimbence önce bi evlensin de sonra plan yaparsınız. Eşi belki benim gibi hiç istemez hastaneye gelmenizi mesela. Size kibarlık gibi geliyor kv yapmadığı şeyi yapıyor olmak ama bence 10 yaşında çocuğun doğmamış bebeğine plan yapıp doğuma davet beklemem diye düşünmek gerçekten kibarlık değil.
Bebek ve hasta ziyaretini hastanede hiç yapmadım çünkü ben rahatsizken kimsenin gelmesi gitmesinden hoşlanmam. Doğuma gelenden hoşlanan da çok nadir duymusumdur yani çevremde hiç yok da burada bazen okuyorum onu da. Kimsenin minik bebeğinin olduğu ortamda ziyaretten mutlu olacağını düşünemiyorum.Bu arada gerçekten merak ettim. Hayatınızda hiç hastane ziyareti yapmadınız mı? Bebeği olan birine veya ameliyat olan birine hiç gitmediniz mi? Çok ilginç geldi de.
Anlıyorum. Ben benzer ziyaretlerde eve gitmekten hoşlanmadığım için hastaneye gidiyorum. Bebeğe altın takacaksam bile hastanede takmayı tercih ediyorum. Eve gittiğimde ağırlanmak istiyormuşum gibi oluyor çünkü,rahatsızlık vermekten çekiniyorum. Ev ziyareti daha sıkıntılı,hastaneye dahi insan kabul etmemek de Türkiye şartlarında mümkün değil.Bebek ve hasta ziyaretini hastanede hiç yapmadım çünkü ben rahatsizken kimsenin gelmesi gitmesinden hoşlanmam. Doğuma gelenden hoşlanan da çok nadir duymusumdur yani çevremde hiç yok da burada bazen okuyorum onu da. Kimsenin minik bebeğinin olduğu ortamda ziyaretten mutlu olacağını düşünemiyorum.
Zaten ben uzun süredir yurtdisinda yaşıyorum, burda kimse hastaneye gelmez. Ama dilim iyi olduğu için ve arabam olduğu için hastane çıkışı yardıma çağıran çok oldu, seve seve yardımcı oldum çıkış işlemlerinde, koltuk vs kiralayıp arabayla evlerine bıraktım. Araba varken alışverişlerini de hallettik eşiyle. Ama oturmadım bile. Kendi çağırana kadar gitmem kimseye.
Buna cevap çok gelir şimdiBence hiç gelmesin erkek ailesi. Düğünü yapsın, eşyaları alsın, altın taksın hatta mümkünse ev araba versin sonra da dittir olsun gitsin gelin hanımın hayatlarından. Ne işi var onların kimki onlar. Bir de utanmadan torun görmeye gelecekler. Torun görmesinler ama altınını posta yoluyla göndersinler mutlaka. Valla burada ki gelinleri gördükçe Allah bana erkek evlat vermediği için şükrediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?