• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Annene yük olma ne ya. O kim ki senin annenle arandaki ilişki hakkında böyle yorum yapacak. Annen diyebilir kayınvalidene yük olma ama kayınvalide ne alaka 😂
Ay boşver anlattıkça gıcık oldum sen annende takıl
Ben de gıcık oluyorum bazen üstelik bu insanlar yaşlı da değil 😀neyse bakalım artık ☺️

Gerçekten öyle hayatımda hiç deneyimlemediğim bir durum. Onlara da ayıp olmasın diye niye kendimi zora sokmam gerekiyor. Sörf ilk torun ve hevesleri var diye. Bazen gerçekten bazı şeyler anlamsız ve saçma geliyor bir şey deyince de istemiyorsun oluyor.

Bizim toplunda hep yalnis yere odaklanir. Herkesin hevesi ve istekleri göz önünde tutulmak zorunda. Misal ablam ve enistem dügün yapmak istemiyordu. Sadece nikah ve yemek istiyorlardi. Vay efendim bizim heveslerimiz diye aileler ortaligi ayaga kaldirdi. Ablam ve enistem aylarca süren baski ve duygusal santajlara dayanamayip dügün yapti, ama nerdeyse hic keyif almadilar. Ayni sekilde dogumda kadinin ve bebegin sagligi ve komforu ön planda tutulmasi gerekirken herkes kendi sahsi derdine düsüyor. Madem aileyiz o zaman asıl yeni anneye ve bebege mi odaklansalar acaba. Ilk iki hafta toparlanmak ve süt konusunda cok önemli.

Onlar o an anne olarak bakmıyorlar torunları sanki kendi çocuklarıymış gibi görüyorlar. Söz sahibi olmak istiyorlar. Anlayan vardır ama ben asla anlayacaklarını düşünmüyorum. Anlasalar hastanedeyken ( günlerden perşembe ) cumartesiye misafir gelir tatlı yaptırayım demezdi. Çoktan toplamış misafirleri. Kandil dışında görümtü bile aramıyorum. Ne halleri varsa görsünler.
benim eşimin annesi de, bebeğimi benden cok sevdıgını benım onun kadar sevemeyecegımı söylemişti :D ben de aynen eşimin babaannesi de sizden cok seviyo eşimi demiştim, anlık donmustu algılayana kadar :D lohusa kafasına böyle seylerle gelmeyecekler. sonra sütün yoklar benim sütüm duvara fıskırırdılar . sonuc kavga edildi ıkıncı doguma gelemedı bıle . sımdı 3. olacak tamamen gorusmeyı kestım. kötülüklerinde bogulsunlar.

Bizim toplunda hep yalnis yere odaklanir. Herkesin hevesi ve istekleri göz önünde tutulmak zorunda. Misal ablam ve enistem dügün yapmak istemiyordu. Sadece nikah ve yemek istiyorlardi. Vay efendim bizim heveslerimiz diye aileler ortaligi ayaga kaldirdi. Ablam ve enistem aylarca süren baski ve duygusal santajlara dayanamayip dügün yapti, ama nerdeyse hic keyif almadilar. Ayni sekilde dogumda kadinin ve bebegin sagligi ve komforu ön planda tutulmasi gerekirken herkes kendi sahsi derdine düsüyor. Madem aileyiz o zaman asıl yeni anneye ve bebege mi odaklansalar acaba. Ilk iki hafta toparlanmak ve süt konusunda cok önemli.
Şu heves olayını anlamıyorum gerçekten. Yani napabilirim. Ben de kınamda kaftan bindallı falan giymek istememiştim hatta kına istemedim saçma geliyor insanların etrafımda dönmesi. Kaynanam benim hevesim ver dedi o zaman sana alalım giyersin yeniden kına yaparız size dedim. Düğün sonrası benim evim buradayken bizle geleceksin hevesimiz var dediler geline hevesleri varmış. Şimdi de toruna hevesleri var bir de erkek olunca yani bilmiyorum sonrasın da nasıl tutulacaklar. Kendileri zamanında sevememişler büyütememişler ya da herhangi başka bir şeyi yapamamışlar şimdi gençlere tebelleş oluyorlar. Özellikle de bunu gelin kısmı çekiyor.

çok kötü şeyler yaşadım ama yazmak istemiyorum buraya. tecrubeyle sabit lohusa kafasında bazen kendi annene bile tahammül edemeyeceksin. lohusalık baska birşey çünkü. bambaska bir dünyaya giriyosun tüm düzenin değişiyor. dogumdan sonra kimisi 3 günde toparlar kimisi aylarca tam toparlamaz. torunu görmek hakları diyenler olumsuz bişey yasamamıs kayınvalideyle . onların torunu görmek hakkıysa benım önce insan olarak iyileşmeye ihtiyacım var ki onu yapamadan anne olarak da bebeğime yetmeye çalışıyorum. bebek bir yere de kaçmıyor. fotograf video atsın eşiniz . annenizde kalın toparlayana kadar. en iyi kayınvalide bile kesin doymuyor bu cocuk sütün yok der gibi geliyor bana . toparlayınca evinize geçince haber verin gelip görsünler.

Aynen öyle eşime kolay geliyor annem de kadın ne olacak ki sana ne zararı var diyor. Mevzu burda toparlanma süremi de onların belirlemeleri yani bir hafta kalır ve evime dönermişim. Belki toparlanırım bilmiyorum ama velev ki uzun sürdü. Ben birilerinin hevesi var diye neden o halimle kendimi zora sokuyorum saçma geliyor.
[/QUOTE]
o halinizzle kendinizi zora sokmayın
hele bir sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla doğsun kuzu duruma göre bakarsınız
eşinize "tamam hayatım 1 haftada toparlanırım herhalde" vs diyerek idare edin şimdilik hiç kendinizi kasmayın
doğunca da 1 hafta sonra ahh ağrım var vay sızım var diyip annenizde kalma sürecinizi uzatıverirsiniz :)
kv de de 2 hafta sonra gelir o zamana kadar toparlarsınız

şimdiden üzmeyin kendinizi
gerçi 1 hafta da da iyi kötü toparlarsınız

benim eşimin annesi de, bebeğimi benden cok sevdıgını benım onun kadar sevemeyecegımı söylemişti :D ben de aynen eşimin babaannesi de sizden cok seviyo eşimi demiştim, anlık donmustu algılayana kadar :D lohusa kafasına böyle seylerle gelmeyecekler. sonra sütün yoklar benim sütüm duvara fıskırırdılar . sonuc kavga edildi ıkıncı doguma gelemedı bıle . sımdı 3. olacak tamamen gorusmeyı kestım. kötülüklerinde bogulsunlar.
Valla gelmeyecekler herkes çenesini kapayacak. Doğurursam bidhaa gözüm açıktır hastanede de kalmasını istemeyeceğim kaybettiler o hakları

İnşallah canım dediğin gibi olur. Sevilmiyor bacım yenidoğan bebek öpülmez kucaktan kucağa alınmaz oynanmaz edilmez yavrucak sürekli ağlıyor gaz sancısı oluyor sürekli uykulu oluyor ve memede oluyor nasıl sevicek ? Ben sana söyleyeyim kaynanam sevmek için kucağımdan alırdı. Emzirme bırakayımda o alsın diye beklerdi. Biliyorlar kötü durumda olduğumuzu at koşturuyorla işte. Bebeğin banyosuda denk gelcek onada heveslenir. Figuranmışız gibi davranıyorlar. Ben en çok ona kıl oluyorum
Ne alaka ama. Ben kimseye çocuk doğurmuyorum ki onlar nine ve dede. Bu kendi anne babam için de geçerli. Ben de anne oluyorum. Onların işi sevmek sadece anne baba yerine geçmek değil ki. Heves olayını anlayamıyorum onların çocukları olmuş zaten. Kaynana kayınpedere saygı diye sevemedilerse bu benim problemim değil.

o halinizzle kendinizi zora sokmayın
hele bir sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla doğsun kuzu duruma göre bakarsınız
eşinize "tamam hayatım 1 haftada toparlanırım herhalde" vs diyerek idare edin şimdilik hiç kendinizi kasmayın
doğunca da 1 hafta sonra ahh ağrım var vay sızım var diyip annenizde kalma sürecinizi uzatıverirsiniz :)
kv de de 2 hafta sonra gelir o zamana kadar toparlarsınız
Umarım toparlarım. Zaten toparlanamama durumu olursa diyeydi endişem. Kendi işimi görecek duruma gelirsem gelsinler tabi ki. Ben ufak bile olsa muhtaç olmak istemiyorum sadece.
şimdiden üzmeyin kendinizi
gerçi 1 hafta da da iyi kötü toparlarsınız
[/QUOTE]

çok kötü şeyler yaşadım ama yazmak istemiyorum buraya. tecrubeyle sabit lohusa kafasında bazen kendi annene bile tahammül edemeyeceksin. lohusalık baska birşey çünkü. bambaska bir dünyaya giriyosun tüm düzenin değişiyor. dogumdan sonra kimisi 3 günde toparlar kimisi aylarca tam toparlamaz. torunu görmek hakları diyenler olumsuz bişey yasamamıs kayınvalideyle . onların torunu görmek hakkıysa benım önce insan olarak iyileşmeye ihtiyacım var ki onu yapamadan anne olarak da bebeğime yetmeye çalışıyorum. bebek bir yere de kaçmıyor. fotograf video atsın eşiniz . annenizde kalın toparlayana kadar. en iyi kayınvalide bile kesin doymuyor bu cocuk sütün yok der gibi geliyor bana . toparlayınca evinize geçince haber verin gelip görsünler.
Çok haklısınız lohusa olmaya gerek yok hamilelik bile çok farklı bir kafa. O kadar herkese sinir oluyorum her şey gözüme batıyor ki. Lohusalığı düşünemiyorum bile siz en azından tecrübelisiniz ben ilk defa deneyimleyeceğim bir de.
Yani bu düğün dernek doğum işlerindeki hengameyi de anlayamıyorum. Biri yanlış anlar aman üzülür aman hevesi var o da gelsin görsün onun da gönlü olsun diye yemin ederim doğuran kadından başka herkesin her şeyi oluyor.
Sanki torun orda ilk ve son defa görülecek. Cidden anlayıştan yoksun bir toplumuz. Üstelik sezaryen basit bir ameliyat da değil. Üstüne bir de hamilelikte çektiklerimiz. Yani çok şükür zor bir hamilelik geçirmedim ama 25 hafta ve sonrası kötüydü benim için. Ama olsun onların hevesi var biz bütün fedakarlığı yapmaya hazırız. Kadın ve gelin olmak bunu gerektiriyor çünkü.

Benim ilk doğum da planlı sezaryenle oldu kv, kp hastaneye geldi 1 saatliğine. Hastaneden sonra annemlerde kaldım, 1 aylıkken kendi evimize geçince geldiler.

Ne alaka ama. Ben kimseye çocuk doğurmuyorum ki onlar nine ve dede. Bu kendi anne babam için de geçerli. Ben de anne oluyorum. Onların işi sevmek sadece anne baba yerine geçmek değil ki. Heves olayını anlayamıyorum onların çocukları olmuş zaten. Kaynana kayınpedere saygı diye sevemedilerse bu benim problemim değil.
Minik örnek vereyim. Ben yatarken kaynanam çocuğun kıyafet dolabını karıştırıp kombin yapıp resim çekip oğluna atardı. Gülerdi falan. Kendi isteğine göre giydirirdi. Benimkileri çıkarırdı üşür böyle diye. Sevmeye geldiğinde sen yine mi uyuyorsun sen yine mi emiyorsun off ya derdi. Allahtan uzaktalar yat kalk dua et. En güzeli yalnız büyütmek. Doktor destekli oturt dedi kızım 4 buçuk aylık. Erken diyor 6. Aydan önce. Yav sanane kadın 800 km uzaktan ona da karışma.

Minik örnek vereyim. Ben yatarken kaynanam çocuğun kıyafet dolabını karıştırıp kombin yapıp resim çekip oğluna atardı. Gülerdi falan. Kendi isteğine göre giydirirdi. Benimkileri çıkarırdı üşür böyle diye. Sevmeye geldiğinde sen yine mi uyuyorsun sen yine mi emiyorsun off ya derdi. Allahtan uzaktalar yat kalk dua et. En güzeli yalnız büyütmek. Doktor destekli oturt dedi kızım 4 buçuk aylık. Erken diyor 6. Aydan önce. Yav sanane kadın 800 km uzaktan ona da karışma.
Ay sizinki fenaymış evlerden Irak

1 saatlik mesafeydi aynı şehirdeyiz. Kendisi rahatsızlık vermek istememiştir diye düşünüyorum. Zaten kendisi 'gelip bizde kal 40 çıkana kadar' demişti. Tabii ben annemde kalmak istedim yine de rahat edemem diye. Ben kayınvalidemden razıyım ya bazıları düşüncesiz oluyor gelip hizmet bekliyor falan.
Uzak mıydınız ?

Ay sizinki fenaymış evlerden Irak
Normalde değildi işte😂 annem size sormadan plan yapmadım. Annem kahvaltı hazır gelin. Çorbalar yapmalar evi toplamalar gösterişler. Çocuk emerken tepemde sütün yok diyor. Bazen diyorum ki neden kovmadın ama o an olmuyor işte. Canları cehenneme.

1 saatlik mesafeydi aynı şehirdeyiz. Kendisi rahatsızlık vermek istememiştir diye düşünüyorum. Zaten kendisi 'gelip bizde kal 40 çıkana kadar' demişti. Tabii ben annemde kalmak istedim yine de rahat edemem diye. Ben kayınvalidemden razıyım ya bazıları düşüncesiz oluyor gelip hizmet bekliyor falan.
Biz uzağız 900 km falan. Benimki de hizmet beklemez benden. Dediğim gibi kötü bir kadın değil de işte biraz eski kafalı yaşlı da değil üstelik. Bilmiyorum yine de dünya iyisi olsa annemi isterim. Eşimin annesi olsa da benim için yabancı üç sene öncesine kadar tanımadığım bir kadın.

Normalde değildi işte😂 annem size sormadan plan yapmadım. Annem kahvaltı hazır gelin. Çorbalar yapmalar evi toplamalar gösterişler. Çocuk emerken tepemde sütün yok diyor. Bazen diyorum ki neden kovmadın ama o an olmuyor işte. Canları cehenneme.
Sizle birlikte o da doğurdu demek ki 😀ya en iyisi de mesafeyi hak ediyor ne yazık ki. Kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor.

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Kocan başında durmayacak ise senin istediğine göre planlayacaklar. Kesilip dikilecek sensin valla kimseyi sallama. Öyle grip mi 5 günde iyileşsin bu ameliyat. Üstüne yeni doğan bir bebek var emmesi etmesi uyku yok bir şey yok. Tabiki nereyi istiyorsan orada kalacaksın. Torun görecekler diye belki dikişin iyileşmeden ordan oraya taşıyacaklar seni. Herkes doğuruyor kabul ama gerçekten o an çok zor bir süreç olacak. Hem anneliğe adapte olacaksın, hem hormonlar terellelli, hem vücut kendine gelmeye çalışıyor hem bebek kaygısı üstüne Kv kp ve koca ile uğraşmak seni delirtir ben diyim sana.
Kimsenin gönlünü yapma bir kere geç o işi, öyle ya da böyle zaten bir kulp bulur herkes.
Öncelik kendi konforun ve bebeğin konforu olmalı.
Eşin anası varken de kendi evinde iken işe gidecek akşam da yorgunum diye devrilip yatacak.
Anneni istiyorsan olay bitmiştir tartışma bile, mecbur kabullenecekler. Doğunca ananlarda görsünler evine geçince onlar da orada baksın. Annen bir de onlara hizmet edecek değil. Lıhusa sana ve bebeğe mi baksın misafir mi ağırlasın hiç dünürleri eve yatıya aldırma annene gereksiz. Kaos çıkar muhtemelen. Herkes ayrı lohusa oluyor o evrede
Şimdi en basit şeyi doğum sonrası kafaya takarsın , bir şey desen annen seni anlar da kv en nihayetinde annen değil tartışma oluyor. Burada çoğu üye kv ile doğum sonrası illa büyük küçük kavga kaos yaşamıştır. Yaşamayan da üç beş nadir türdür yani.
Memeler açık gezeceksin belki yataktan kalkamıyorum diye ağlayacaksın bebek için üzüleceksin bunlar geçiş evresi. Kv tepende ay doydu mu yok pişik oldu bu altını iyi alamadın dediği an senin içinden kvyi boğmak falan gelebilir hormon etkisi ile. Bence uzak dursunlar

Net bir şekilde benim nerelerim yirtilacak evde belki memelerim açık gezeceğim kp istemiyorum dedim 😬 çokta haklıymışım ben kv de annede istemedim kendi evimde kardeşimle baktım bir aylık olduğunda kv geldi çocuğum isilik oldu emzik vermeye çalıştı çocuğum acıktı dedikçe emzirme dedi alışsınmiş sinirlenenip aldım bebeğimi emzirdim ben çat çat herşeyi söyledim lohusalık delilik halı gibu oluyor herşey batıyor malesef

Back