• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Offf bende benzer surecteyim. Ama yani onlarin da hakki var torunlarini gormeye. Gel desem gonul razi degil gelme desem haklarini yemis olacagim. Dogumdan daha geriyor bu durum.
Siz annenizde kalin, iyilesme surecine gore haber verin. Zaten rahatsizliginiz devam ederse durumu anlayisla karsilayacaklardir. En kotu 1 hafta daha gec gelirler.
Öyle yapacağım. Siz de nasıl rahat edecekseniz öyle yapın. Torunlarını zaten kimse esirgemiyor onlardan. Ama böyle süreçlerde bence ekstra anlayışlı olunmalı. Benim şimdiden bile sinirlerim çok bozuk. Hayatımda ilk defa deneyimleneceğim bir döneme gireceğim. 32 yaşındayım çocuk gibi her gün ağlıyorum. Gerçekten bir de başkalarının gönlünü etmekle uğraşamayacağım ya.

Cok takilmayin ben annemlerden dondugumde haber veririm gelirsin diyin gecin orda nekadar kalmak isteyeceksiniz belli degil onun demesi muhim degil siz donmeye hazir oldgunuzda donersiniz anneme gel demeniz sacma orda kaps cikain istiyorsunuz heralde :)
Evet saçma olduğunu biliyorum ama ne desem hayır illa ben kendi evimde olacağım 😀o zaman öyle bir şey dedim napayım.

Bir hafta +10 gün sonra yalnız mı kalacaksınız yani eşinizin planına göre. O işler öyle kolay olmuyor anneniz ne güzel destek olacakmış ben olsam orda kalırdım 40ı çıkana kadar gelip görüp gitsinler (ki öyle de yaptım :)) önemli olan siz ve bebeğiniz başkalarını düşünüp kendinizi yormayın
Annemden sonra kendi annesi gelip bakacakmış işte ondan biraz sonra da kötü gelip biraz kalıp döneceklermiş. Sonrasında herhalde artık toparlanırım kendi ihtiyaçlarımı görürüm diye düşündü. Onlar beni de evimde istiyor anladığım kadarıyla.

Dogum 15 20 gun sonra gelirse daha iyi olur sizde o sira evinize donersiniz muhtemelen. Kayinpeder 1 gun kalip bebegi gorup esini alip donmesi daha uygun
1 gün kalmaz o herkesten daha heyecanlı. Vallahi çalışıyor olmasaydı onu kimse tutamazsın gelir yanımda biterdi. Çok cıvık bir adam o yüzden de istemiyorum 5-6 gün kalır.

Ay ben annemde kaldım 10 gün.
Sonra evime döndüm kaynanacığım geldi ama hayal kırıklığı. Ben ona hizmet ettim. Lohusa olan oymuş gibi🤣 gelsinler istediği zaman. Napacaksın gelme deyince yine sen kötü olacaksın bu hep böyle olur. Kafaya koymuşlar zaten.Yemeğini hazır edecekse,evini temizleyecekse gelsin. Bebeğe bakmaya geliyorum diye kimse kendini kandırmasın. Ona senden başkası bakamaz. 7/24 emzireceksin meme dışarda tabiri caizse. İlk zamanlar hep böyle oluyor. O yüzden eşin uygun bir dille bunu söylesin. Böyle olacaksa gelsinler. Zaten lohusa insana bazen yanındaki nefes alsa batıyor.
Dünyanın en iyi insanı da olsa kayınvalide işte. Madem ramazan. Bi sıcak çorba pişirsin sana gelip.
Yok ya bunlar benden beklemez bir şey. Eminim halleder yemek işini. O durumda beni çalıştırmaz. Ben sadece rahat edemem eğer hala toparlanmamış olursam diye dedim.

Hastanede bir hafta kaldim kendime gelemedim esim yanimda kaldi yinede zor oldu yani cikarken daha bebek arabasi gelmemisti cocugu tasiyamadim bile dusunun! sezaryen dogumdu benimkide. Ne derlerse desinler kendinizi dusunun kendimi iyi hissedince haber veririm diyin…
Evet herkes farklı etkileniyor sanırım. O yüzden ben de dediğiniz gibi yapacağım sürece göre karar veririm.

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Doğumdan sonra mantıklı olan kendi evinizde kalmanız eğer yardıma ihtiyaç duyacaksanız anneniz size gelmeli. K.valideniz ve eşi nasıl gelsinde annenizde kalsın bu çok ütopik bir şey. Size geldiklerinde bırakın k.valideniz ev sahipliği yapsın. Siz misafir gibi takılın kendinizi ii hissedene kadar. En fazla 10 gün kalsalar ki bu çok uçuk bir rakam değil.

Doğumdan sonra mantıklı olan kendi evinizde kalmanız eğer yardıma ihtiyaç duyacaksanız anneniz size gelmeli. K.valideniz ve eşi nasıl gelsinde annenizde kalsın bu çok ütopik bir şey. Size geldiklerinde bırakın k.valideniz ev sahipliği yapsın. Siz misafir gibi takılın kendinizi ii hissedene kadar. En fazla 10 gün kalsalar ki bu çok uçuk bir rakam değil.
Kendi evimde kalamam çünkü hastaneye gitmem gerekecek sağlık sorunlarım var eşim evde olmayacak gittiğim branş kendi evimden 1.5 saat annemlerden yarım saat bu durumda babamın gelip beni alması geri dönmesi gerekecek. Ben annemlere kayınpederimi çağırmadım. Kaynanam ben erkenden gelecektim dedi o zaman sen de bizle kal dedim napayım yoksa annene yük olursun gibi şeyler söylemeye başladı sinirim bozuldu biraz anneme yük olacağım ama kendisine olmayacağım. 10 gün fazla değil zaten toparlanınca gelip 10 gün kalabilirler kalmak isterlerse başım üstüne.

Yok ya bunlar benden beklemez bir şey. Eminim halleder yemek işini. O durumda beni çalıştırmaz. Ben sadece rahat edemem eğer hala toparlanmamış olursam diye dedim.
Toparlanıyorsun. 1 haftalıkken şehirlerarası yolculuk yaptım. Sezaryenin ilk günü zor. Sonraki 2-3 günü de yatıp kalkmak zor bir tık. Onun dışında evinde insan varken seni zorlayan şey sadece emzirmek olur sürekli odana gitmek zorunda kalırsın, pijama giyip dolaşamama sıkıntı olur kayınpeder varken. Ona da anlayış göstersinler.

Toparlanıyorsun. 1 haftalıkken şehirlerarası yolculuk yaptım. Sezaryenin ilk günü zor. Sonraki 2-3 günü de yatıp kalkmak zor bir tık. Onun dışında evinde insan varken seni zorlayan şey sadece emzirmek olur sürekli odana gitmek zorunda kalırsın, pijama giyip dolaşamama sıkıntı olur kayınpeder varken. Ona da anlayış göstersinler.
Gösterirler diye düşünüyorum. Zaten onlarla çok olmam odaya geçerim binlerce sezaryen hikayesi dinlediğim için kafam karıştı açıkçası. Çok yakın bir arkadaşım hatta günlerce af edersiniz tuvalette totosunu silemedi annesi yardım ediyordu. 3 haftayı falan buldu biraz daha iyiyim demesi çok etkilemişti onu. Bazen forumlarda da okuyorum böyle. O yüzden karıştı kafam. Bir de seneler öncesi apandisit ameliyatı olmuştum. Onda da iki hafta yatmıştım ben desteksiz gidemiyordum bi yere 😀yapı olarak da biraz evhamlıyım çünkü böyle konularda hatta 10 gün tuvalete bile çıkmamıştım korkudan dikişlerim açılacak diye onun için de ayrı hastanelik olmuştum 🤦‍♀️umarım aynı şeyleri yaşamam tekrar 😀

Haklısınız annenizle yarım saatlik yol mesafesi varsa orada kalmanız daha mantıklı bencede çünkü heran bişey lazım olabiliyor babanızın da yanınızda olması daha mantıklı kayınvalidenizlede konuşun şu kadar süre annemde kalacağım diye ama aynı zamanda onları beklediğinizide söylerseniz kimsenin kırılacağını sanmıyorum

Misafir etmek istemelerini beklemek doğru değil diyorum ben de zaten. Yani kalmak istemeniz doğru değil. Siz ne kadar anlayışlı da olsanız o evin sahibi için misafirsiniz yani yüksünüz. Ne diyecekler mesela size yok biz sizi misafir etmek istemiyoruz mu? Bu dediğiniz olay nasıl gerçekleşecek onu merak ettim. Mesela siz eğer misafir etmek isterseniz ben de bir süre sizde kalayım mı diyeceksiniz? Çünkü kimse kızının kaynanasına gelin siz de kalın demeyeceğine göre önce böyle bir talebin sizden gelmesi gerekir. Sizden geldiği takdirde de o insanları mecbur bırakmak demek olur bir yerde. Hayır deseler başka bir olay çünkü.

Ben kaynanalar şiret olur demedim gelin rahat edemez dedim isterse dünyanın en anlayışlı insanı olsun. Böyle bir durumda da neden insan kalmak ister bunu bile bile onu anlayamıyorum asla. Gelinlerin yüzde 90ı bunu istemiyor ama kaynanaların hala kalma talepleri var bu çok enteresan geliyor. Üstelik bu kaynanalar da zamanında çocuk doğurduğunda aynı duyguları yaşayan insanlar olmalarına rağmen erkek annesi pozisyonuna geçince bir anda tüm bu hislerini unutuyorlar sanki. İnsanların büyük çoğunluğu kaynanasının yanında rahat edemiyor herkes bunu kabul etsin artık. Gelinden illa kal diye bir talep gelmiyorsa bu süreçte kalmak istememek gerekir.

Son olarak da misafir gelmeyecek 2 günlük çocuğun yanına. Devir değişti hastalıklar cirit atıyor şekil değiştirdi tüm virüsler. İnsanlar daha bağımsız ve rahat yaşamayı tercih ediyor komün halinde yaşamıyor kimse. Bu şartlar altında da sadece annesi her şeye gayet yetebilir.
Devir değişti dediğiniz şeyi hala tüm kadınlar yaşıyor,yanlışınız var. Eğer dediğiniz gibi olsaydı lohusa kadınlar kendi evlerinde rahat rahat geçirirdi ilk günlerini. Bakın üstteki mesajlarda anlatan arkadaşlar var. Herkes gelen gideni ağırlama derdine düşüyor. Maalesef öyle.

Kalma talebi benden gelmez,dediğim gibi benden bir isteğiniz var mı diye sormak en güzeli. Hayır der teşekkür ederse insanlar çıkar evinize gelirsiniz. Bunda olay yaratılacak bir şey yok. Sen de kal şu işi yap derlerse de kalırsınız bu kadar basit bir olay. Bana ihtiyacınız var mı diye bile sormayacaksak zaten çocuğumuzu da evlendirmeyelim bence. Anneler hayatı kolaylaştırmak içindir. Oğlan anası kız anası diye ayırmanıza gerek yok.

Onlar o an anne olarak bakmıyorlar torunları sanki kendi çocuklarıymış gibi görüyorlar. Söz sahibi olmak istiyorlar. Anlayan vardır ama ben asla anlayacaklarını düşünmüyorum. Anlasalar hastanedeyken ( günlerden perşembe ) cumartesiye misafir gelir tatlı yaptırayım demezdi. Çoktan toplamış misafirleri. Kandil dışında görümtü bile aramıyorum. Ne halleri varsa görsünler.
Artık devir değişti misafir gelmiyor diyen arkadaşlar okusun işte bu mesajlarınızı. Hepimiz yaşadık çünkü bunları devirin değiştiği falan yok ne yazık ki,hala lohusa kadının evine misafir geliyor konu komşu. Kovsan olmuyor mecburen ağırlamak zorunda kalıyoruz çok zor bir durum bence

Son düzenleme:
Yani böyle olması gerekmez mi zaten. Doğuran eşim olsaydı o zaman da onun annesi sürecin içinde olurdu. Hayatıma 30 sene sonra girmiş max 4-5 kez gördüğüm bir insanla ne kadar rahat edebilirim ki. Benim de bebişim erkek ilerde gelinim annesi ile kalmak isterse anlayış gösteririm.
Hiç gelmeseler de ona da bahane bulurdunuz ama. Forumun yarısı kaynanasından beklentide olan gelinlerin konularıyla dolu. Madem kendi annemizle rahatız neden bu konuları açıyoruz? Lohusaydım kaynanam gelmedi,işin ucundan tutmadı diye veryansın ediyoruz hep. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Gelsin biraz da o iş yapsın. Niye her şeye benim annem koşturmak zorunda ki?

Hiç gelmeseler de ona da bahane bulurdunuz ama. Forumun yarısı kaynanasından beklentide olan gelinlerin konularıyla dolu. Madem kendi annemizle rahatız neden bu konuları açıyoruz? Lohusaydım kaynanam gelmedi,işin ucundan tutmadı diye veryansın ediyoruz hep. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Gelsin biraz da o iş yapsın. Niye her şeye benim annem koşturmak zorunda ki?
İş yapsın tabii de toparlandıktan sonra. Zaten şimdi de onu yapmayacak mı yemekti temizlikti aynı şeyleri yapacak. Yani şöyle eşim de olsaydı evde belki en başında da gelsin derdim ihtiyaçlarımı eşim karşılamama yardım ederdi. Ama kayınvalideden isteyemiyorsun. Belki onunla paylaşımın geçirmiş olduğun zaman da etkilidir bu hususta bilemiyorum. Ben max 4-5 kez görmüşümdür yani ister istemez çekinirim öyle çirkef bir kaynana değil sadece çekinirim yani annemle rahat ederim. Bir de bizimkilerde evlendikten sonra eş ailesini benimseme kendi aileni biraz daha geri planda tutma gibi bir algı var. İlk evlendiğimde kayınbabam evini unutacaksın falan diyordu bana boş boş konuşuyordu. Şimdi de kaynanam ben geleyim hem annene de yük olmamış olursun dedi. Eğer yanımda da böyle saçma sapan konuşurlarsa ben tutamam kendimi. Belki böyle şeyler söylenmemiş olsaydı onu da isterdim. Kayınpederim gelip bize erkek torun verdin soyumuzu yürüttün gibi saçma sapan konuşacak eminim. Erkek olduğunu duyduğunda babamı aramıştı gözümüz aydın cinsiyeti erkekmiş diye 🥺onun öncesinde doktor kız demişti. Yani birçok şey uzaklaştırabiliyor sizi. Ama kesinlikle dediğiniz gibi her kayınvalide bir değil ona ben de katılıyorum.

Haklısınız annenizle yarım saatlik yol mesafesi varsa orada kalmanız daha mantıklı bencede çünkü heran bişey lazım olabiliyor babanızın da yanınızda olması daha mantıklı kayınvalidenizlede konuşun şu kadar süre annemde kalacağım diye ama aynı zamanda onları beklediğinizide söylerseniz kimsenin kırılacağını sanmıyorum
Öyle yaptım aslında yine de siz bilirsiniz isterseniz gelin isterseniz bekleyin dedim birçok teklifi sundum. Ama bu süreçte de işte aklımda acaba annemde zamanı çok mu geçiriyorum evime geçmem gerekir mi onlara da ayıp mı gibi düşüncelere girmek istemiyorum. Herkes görmek hakları diyor. Gelip anne babamın evinde de ziyaret edip akşama çocuklarıyla birlikte dönebilirler istedikleri kadar kalabilirler. İlla kayınvalidenin bir adım önden gelip bana bakmak istemesine anlam veremiyorum. Belki de ben çok aykırı düşünüyorum bilmiyorum.

Esine o zaman ki duruma gore bakariz diyebilirsin.
Her dogum farkli.normalde 1 hafta da toparlanir ,o yuzden kayinvaliden de 1 hafta demis ..bence gayet anlayisli
Ilk kontrolunu olup evine gecebilirsin.kayinvaliden de cekinme,soyle. Istemezsen nereden bilsin kadin😊

Araba icin de, taksi duraklari yok mu, gerekirse cagirabileceginiz?
Market icin de ,uygulama ile gelemiyecek bir konum mu?
Ben sunu ogrendim. Sen ne kadar rahat olursan, surec o kadar rahat ilerliyor genelde.
Saglikla al bebegini kucagina

İş yapsın tabii de toparlandıktan sonra. Zaten şimdi de onu yapmayacak mı yemekti temizlikti aynı şeyleri yapacak. Yani şöyle eşim de olsaydı evde belki en başında da gelsin derdim ihtiyaçlarımı eşim karşılamama yardım ederdi. Ama kayınvalideden isteyemiyorsun. Belki onunla paylaşımın geçirmiş olduğun zaman da etkilidir bu hususta bilemiyorum. Ben max 4-5 kez görmüşümdür yani ister istemez çekinirim öyle çirkef bir kaynana değil sadece çekinirim yani annemle rahat ederim. Bir de bizimkilerde evlendikten sonra eş ailesini benimseme kendi aileni biraz daha geri planda tutma gibi bir algı var. İlk evlendiğimde kayınbabam evini unutacaksın falan diyordu bana boş boş konuşuyordu. Şimdi de kaynanam ben geleyim hem annene de yük olmamış olursun dedi. Eğer yanımda da böyle saçma sapan konuşurlarsa ben tutamam kendimi. Belki böyle şeyler söylenmemiş olsaydı onu da isterdim. Kayınpederim gelip bize erkek torun verdin soyumuzu yürüttün gibi saçma sapan konuşacak eminim. Erkek olduğunu duyduğunda babamı aramıştı gözümüz aydın cinsiyeti erkekmiş diye 🥺onun öncesinde doktor kız demişti. Yani birçok şey uzaklaştırabiliyor sizi. Ama kesinlikle dediğiniz gibi her kayınvalide bir değil ona ben de katılıyorum.
Şu aşamada siz bebeğinize öncelik verin. İnşallah hiçbir sağlık sorununuz olmaz da kendi evinize çabuk geçersiniz. Anne evi de olsa insan lohusalıkta rahat edemiyor ya, ben kendi evimde çok rahat etmiştim. Gelen geliyor zaten durduramıyorsunuz kimseyi 😊umarım kp sizi darlamaz saçma sapan düşünceleriyle. Doğru olan günübirlik gelip gitmesi.

O zaman ne zaman toparlanırsam o zaman gelsin yapabileceğim bir şey yok ki. 1 hafta müddet verir gibi annesinde kalır evine döner ben gelirim demek tuhaf geldi bana.

Kayınvalidenizin keyfine göre hareket etmenize gerek yok.
Sizin doğumunuz nasıl rahat edecekseniz öyle yapın.
Sadece şeyi anlamadım anneniz neden sizde kalmıyor? İlk günler kendi evinizde daha rahat edebilirsiniz.

Şu aşamada siz bebeğinize öncelik verin. İnşallah hiçbir sağlık sorununuz olmaz da kendi evinize çabuk geçersiniz. Anne evi de olsa insan lohusalıkta rahat edemiyor ya, ben kendi evimde çok rahat etmiştim. Gelen geliyor zaten durduramıyorsunuz kimseyi 😊umarım kp sizi darlamaz saçma sapan düşünceleriyle. Doğru olan günübirlik gelip gitmesi.
Uzak olunca da mecbur kalınıyor işte 🤷‍♀️sağ olun umarım dediğiniz gibi olur her şey 🤲🌸

Back