• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Tam anlamıyla toparlanamayabilirsiniz bebişinde sizi yıpratma payı olabilir uykusuz yorucu geceler falan ne bileyim göğüs yaraları anne olarak size zaman lazım kendınıze gelebilmeniz için .
Ama işte bunu ne erkekler anlıyor ne de anneleri .
Valla keşke eşim doğursaydı 😀hayır ne çektiğimi de görüyor. Yine çok şükür anlayışsız bir adam değil. Sadece bu işin bir usulü var mı onu merak ettim.

Eşim polis memuru mülki idari amirle çalışıyor tek polis ve şu an yoğunlar. Adam en baştan söylemiş çocuğun olacak istersen başka birime aldıralım seni izin kullanamayacaksın diye. Çalışma şekli rahat olduğu için kabul etmedi. Belki izin verir bilemiyorum ama görünen o. Sadece hafta sonları var onlar da kitlenmezse tabii.
Sorun çıkarmazlar ama kp biraz cıvık bir adam. Tebelleş olmuştu bana nişan sürecimden evlilikte ilk bir yılıma kadar. Gelin de gelin sürekli arıyordu. Şimdi toruna taktı o yüzden çok onla durmak istemiyorum bir de saçma sapan düşünceleri var eski kafalı. Yani bir şey der kendimi tutamam sıkıntılı.
İyi de yasal izin değil mi? Ben bunu anlayamıyorum. Bence izin verirler ve vermeliler. Haricinde ben yine de kendi evinizde kalmanizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Siz fedakarlık yapmayın, bırakın sizin icn yapsınlar. Gitsin, gelsinler derim. Aynı şeyi zamanında yaptığım için diyorum. Keşke ilk günden kendi evime gitseydim dedim hep.

İyi de yasal izin değil mi? Ben bunu anlayamıyorum. Bence izin verirler ve vermeliler. Haricinde ben yine de kendi evinizde kalmanizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Siz fedakarlık yapmayın, bırakın sizin icn yapsınlar. Gitsin, gelsinler derim. Aynı şeyi zamanında yaptığım için diyorum. Keşke ilk günden kendi evime gitseydim dedim hep.
Emniyette işler çok prosedüre uygun gitmiyor ya 😀bakalım ne olur bilemiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için 🌸

Valla keşke eşim doğursaydı 😀hayır ne çektiğimi de görüyor. Yine çok şükür anlayışsız bir adam değil. Sadece bu işin bir usulü var mı onu merak ettim.
Siz birbirinizi kırmamaya çalışın eşinizle . Yani 10 gün gelicekler die kötü olmayın . Kayınvalide kötü biri değilmiş belki bu dönem sizin birbirinize ısınmanıza vesile olur . İnanın kötü bi kayınvalide olsaydı değil bir hafta , dogumdan sonra annenizde kalmanıza bile ortalığı ayağa dikerdi evin yokmu benım de oğlumun çocuğu die ne kayınvalideler var

Siz birbirinizi kırmamaya çalışın eşinizle . Yani 10 gün gelicekler die kötü olmayın . Kayınvalide kötü biri değilmiş belki bu dönem sizin birbirinize ısınmanıza vesile olur . İnanın kötü bi kayınvalide olsaydı değil bir hafta , dogumdan sonra annenizde kalmanıza bile ortalığı ayağa dikerdi evin yokmu benım de oğlumun çocuğu die ne kayınvalideler var
Öyle biri değil olsaydı da cevabını alırdı. Teşekkür ederim bakacağız artık bilmem ne olur ☺️🌸

O zaman ne kadar az kalırlarsa o kadar iyi. Zaten kayın pederin baya bi geç gelsin ne işi var lohusanın yanında
İşte doğumdan en Fazla 15 gğn sonra diyebilirim. Kaynanamın gelişiyle onun arasında fazla bir fark olmuyor onların planına göre aradaki fark en fazla bir hafta.

İşte doğumdan en Fazla 15 gğn sonra diyebilirim. Kaynanamın gelişiyle onun arasında fazla bir fark olmuyor onların planına göre aradaki fark en fazla bir hafta.
Allah yardımcınız olsun. İnşallah herşey güzel olur ben olumsuz deneyim yaşadım çok bişey diyemiycem o yüzden

Allah yardımcınız olsun. İnşallah herşey güzel olur ben olumsuz deneyim yaşadım çok bişey diyemiycem o yüzden
Sağ olun. Bunlar kötü insanlar değiller fakat eski kafalılar kültür olarak çok farklıyız sıkıntı yaşarsam öyle sıkıntılar yaşarım. Bazen tolere edemeyeceğim saçma sapan cümleler kurabiliyorlar kendi doğrularınla. Lohusa iken belki daha da tahammülsüzleşirim o konulara karşı bilemiyorum o yüzden.

"Ben kendimi iyi hissettiğimde evime geçerim. Annen de o zaman gelebilir." de eşine. Gerçekten o kim oluyor da bir hafta süre biçiyor annende kalman için. Bu süreçte ben olsam annem bana gelsin bende kalsın isterim. Bebeğin kendi evine adapte olması gerektiğini düşünüyorum ama bu senin tercihin. Herkes saygı duymalı.

1 hafta iyi bir süre. dönersiniz evinize hem bebeğinizle evinizde düzen oluşturmuş olursunuz. anneniz neden gelip sizde kalmıyor?
kendi eviniz kendi düzeniniz daha kolay olur.
1 hafta anneniz 10 günde kv kalınca zaten toparlamış olursunuz. sezeryanın ilk 2-3 günü zor.
kp de gelsin tabi de 2 gün yeter ne yapacak 5 gün. birde kv de annemde kalsın çok saçma bir teklif olmuş.

"Ben kendimi iyi hissettiğimde evime geçerim. Annen de o zaman gelebilir." de eşine. Gerçekten o kim oluyor da bir hafta süre biçiyor annende kalman için. Bu süreçte ben olsam annem bana gelsin bende kalsın isterim. Bebeğin kendi evine adapte olması gerektiğini düşünüyorum ama bu senin tercihin. Herkes saygı duymalı.
İşte dediğim gibi eşim izin kullanabiliyor olsaydı annem gelecekti. Evde araba kullanacak biri olmayınca banallarda kalmam daha mantıklı geldi. Çünkü doğum sonrası benim de sürekli hastane işim olacak. Şu an kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Damar tıkanıklığım var mı yok mu kontrol edilecek gebelik süresince bakılamadı ıkınamadığım için. Yani eşim çalışacağı için bunlarla ilgilenemeyecek diğer türlü babam benim evime gelip beni alıp tekrar kendi evinin olduğu istikamette bir hastaneye götürecek. Yarım saate gitmek varken yol gereksiz uzayacak.

1 hafta iyi bir süre. dönersiniz evinize hem bebeğinizle evinizde düzen oluşturmuş olursunuz. anneniz neden gelip sizde kalmıyor?
kendi eviniz kendi düzeniniz daha kolay olur.
1 hafta anneniz 10 günde kv kalınca zaten toparlamış olursunuz. sezeryanın ilk 2-3 günü zor.
kp de gelsin tabi de 2 gün yeter ne yapacak 5 gün. birde kv de annemde kalsın çok saçma bir teklif olmuş.
İki gün kalmaz onlar için bu durum önemli değil ki o da benim babam ayıp değilmiş öyle lohusalık falan. 5 gün kaldığına şükredeyim ben. Annem eşim çalışmasaydı kalacaktı doğum sonrası benim de hastane işlerim var kan sulandırıcı falan kullanıyorum şu an damar durumuma bakılamıyor ıkınamadığım için bunların hepsi doğum sonrasına kaldı. Onun için de babamın gelip ilgilenmesi gerekiyor hem gittiğim hastaneye ters kalıyor hem yolu uzatmış oluyorum.

Kusura bakmayın ama her şeye bir bahaneniz varmış gibi geldi. Gayet güzel kendi evinizde annenizle kalabilirsiniz. Dr için taksi çağırıp annenizle gidebilirsiniz.

Kayınvalideniz 1 hafta sonra gelicem demiş çünkü sizin anne evi planınızı biliyor. Yoksa hiç bir kadin torunu için 1 hafta sonra gelmez. Kayınpederi de 10 gün sonra getirtecek ne güzel işte.

Sezeryan sonrası 2-3 gün sonra daha iyi oluyorsunuz. İnşallah sizin süreciniz de kolaylıkla ilerler.

Bence siz gelip kalsınlar istemiyorsunuz. Şimdiden bu şekilde davranırsanız emin olun hayatınızın bir döneminde mutlaka bunun sıkıntısın yaşarsınız.

Doğumdan sonra annenizide neden kalmak istediğinizi ben anlamadım özür dilerim. Kendi evinizde kalırsınız anneniz size gelir eşiniz de akşam iş çıkışlarında evde zaten . Ben doğumdan sonra annemle kv ye haber verdim ikisi de birlikte aynı otobüsle geldiler . 5 gün filan kaldık birlikte sonra doğumun başladı doğumdan sonra kv nin davranışları beni gerdi ama sabırlı oldum kalp kırılmasın annem zor duruma düşmesin diye .Neyse 4 gün filan gitmek istedi kv annem de torunumuzu banyo yaptırmayacak mıyız dedi zorla kaldı kv . Annem evin işlerini yapıyordu yemek buzluğa malzeme atıyordu vs kv bunları sevmiyor o yatsın otursun kafasındaydı baktı olmuyor gitmek istedi. 7. Gün kp hastalandı kv döndü geri . Annem 19 gün kaldı sonra ben yanlız kaldım . 2 aylıkken kv kp birlikte geldiler kaç gün kaldılar bilmiyorum 2-3 gün filan bilmiyorum onu . Neyse netice de böyle bir süreç geçirdim . Biz ailede. 750 km uzaktaydık o zaman . Kv gelecek netice de onun da torunu görecek

Şimdi beğenmedimler yağacak ama on gün için amma tantana yapıyorsun. Kadının da ilk torunu olacak üstelik uzaktan gelecek on gün kalsın tabii gayet normal. Senin annen yakınmış istediği zaman gelir gider rahatça. Şu durumda çok şükür demen lazım, böyle her şeyi dert etme. İlk on gün annen gelsin kalsın. Sonraki on gün kv gelir. İhtiyaç duyarsan anneni yine çağırırsın.

Kusura bakmayın ama her şeye bir bahaneniz varmış gibi geldi. Gayet güzel kendi evinizde annenizle kalabilirsiniz. Dr için taksi çağırıp annenizle gidebilirsiniz.

Kayınvalideniz 1 hafta sonra gelicem demiş çünkü sizin anne evi planınızı biliyor. Yoksa hiç bir kadin torunu için 1 hafta sonra gelmez. Kayınpederi de 10 gün sonra getirtecek ne güzel işte.

Sezeryan sonrası 2-3 gün sonra daha iyi oluyorsunuz. İnşallah sizin süreciniz de kolaylıkla ilerler.

Bence siz gelip kalsınlar istemiyorsunuz. Şimdiden bu şekilde davranırsanız emin olun hayatınızın bir döneminde mutlaka bunun sıkıntısın yaşarsınız.
Hanımefendi iki saatlik yolu taksiyle mi gidip geleyim ? Yani yaşadığım şehri bilmiyorsunuz ki. Kendim için de gitmem gerekiyor. Pıhtılaşma sorunum var gittiğim cerrahi bölüm her hastanede yok. Kaldığım ilde zaten yok.
Niye gelmelerini istemeyim birçok yorumda da kötü bir insan olmadığını belirttim. Mecburiyet varsa gerekirse 1 ay sonra da gelinir. Heveslerini anlayabiliyorum ama hiçbir anneanne ya da babaanne doğum sonrası torununu bir daha hiç
Göremeyecekmiş gibi haldır huldur gitmek zorunda değil ki. Ayrıca belki de gerçekten bir haftayı bile bulmayacak sürecim. Erkenden evime döneceğim ya da ne bileyim belki sancılı geçecek 20 günü bulacak. Buna gerçekten kayınvalidem mi karar verecek nerde ne kadar kalmam gerektiğine ?

Hanımefendi iki saatlik yolu taksiyle mi gidip geleyim ? Yani yaşadığım şehri bilmiyorsunuz ki. Kendim için de gitmem gerekiyor. Pıhtılaşma sorunum var gittiğim cerrahi bölüm her hastanede yok. Kaldığım ilde zaten yok.
Niye gelmelerini istemeyim birçok yorumda da kötü bir insan olmadığını belirttim. Mecburiyet varsa gerekirse 1 ay sonra da gelinir. Heveslerini anlayabiliyorum ama hiçbir anneanne ya da babaanne doğum sonrası torununu bir daha hiç
Göremeyecekmiş gibi haldır huldur gitmek zorunda değil ki. Ayrıca belki de gerçekten bir haftayı bile bulmayacak sürecim. Erkenden evime döneceğim ya da ne bileyim belki sancılı geçecek 20 günü bulacak. Buna gerçekten kayınvalidem mi karar verecek nerde ne kadar kalmam gerektiğine ?
Aynen böyle devam edin. Bizim bir şey dememize gerek yok.

Back