- 28 Kasım 2010
- 41.720
- 138.261
- 798
Bakın orada ne güzel yazmışım zaten değil mi,misafir etmek isterlerse kalırım. Yoksa da tek bir gün kalıp dönerim demişim. Benim ağırlanmak istediğimi nereden çıkardınız? Özellikle de evden ayrılırken belirtirim dedim bana ihtiyacınız olursa arayın diye. Ağırlanmak bunun neresinde? Ya da yarışa çevirmek bunun neresinde? Eşimle bile kalmam demişim,ki kalınmaz zaten erkekle.Bence en uygunu bir gün kalıp dönmeniz sonrasında toparlandıklarında evine gitmeniz olur zaten kadın kızına bakacak bir de sizi mi ağırlasın. Siz oğlunuzun annesi olabilirsiniz ama gelininizin annesi değilsiniz. Herkesin de nazı kendi annesine geçer. Geri kalan kimsenin yanında rahat edemez insan ve yeni doğum yapmış birisinin en son dert etmesi gereken şey bir şeyleri talep ederken iki kere düşünmek olmalı. İnsan annesine her türlü nazlanabiliyor sinirleri çok gerginken trip bile atabiliyor ama bu davranışları kayınvalideye sergilese vay haline. Gerek yok böyle şeylere. İki tane kadına da ihtiyaç bu süreçte tek kişi yeterli bu konuların bir yarışa dönmesi anlamsız. Eminim siz de kendi annenizin yanında rahat ediyorsunuzdur.
Ben kendi annemin yanında elbet rahat ederim ama her kaynana da şirret olmuyor,gelinine yardımcı olan,bir işin ucundan tutup da o süreci iyi geçirmeleri için destek olan kaynanalar da vardır illa ki. Çünkü o dönemde tek kişi asla yeterli olmuyor. Gelen giden çok oluyor bazı ailelerde,insanlar laftan anlamıyor ikinci gün misafir geliyor misal,annenin bakıma ihtiyacı olabilir de olmayabilir de. Bebek de aynı şekilde. Tek kişinin tüm bunlara koşturması mümkün olmayabilir. Sizde olmamıştır belki ama her ev sizinki gibi değil.