• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Doğumdan sonra annenizide neden kalmak istediğinizi ben anlamadım özür dilerim. Kendi evinizde kalırsınız anneniz size gelir eşiniz de akşam iş çıkışlarında evde zaten . Ben doğumdan sonra annemle kv ye haber verdim ikisi de birlikte aynı otobüsle geldiler . 5 gün filan kaldık birlikte sonra doğumun başladı doğumdan sonra kv nin davranışları beni gerdi ama sabırlı oldum kalp kırılmasın annem zor duruma düşmesin diye .Neyse 4 gün filan gitmek istedi kv annem de torunumuzu banyo yaptırmayacak mıyız dedi zorla kaldı kv . Annem evin işlerini yapıyordu yemek buzluğa malzeme atıyordu vs kv bunları sevmiyor o yatsın otursun kafasındaydı baktı olmuyor gitmek istedi. 7. Gün kp hastalandı kv döndü geri . Annem 19 gün kaldı sonra ben yanlız kaldım . 2 aylıkken kv kp birlikte geldiler kaç gün kaldılar bilmiyorum 2-3 gün filan bilmiyorum onu . Neyse netice de böyle bir süreç geçirdim . Biz ailede. 750 km uzaktaydık o zaman . Kv gelecek netice de onun da torunu görecek

İşte dediğim gibi eşim izin kullanabiliyor olsaydı annem gelecekti. Evde araba kullanacak biri olmayınca banallarda kalmam daha mantıklı geldi. Çünkü doğum sonrası benim de sürekli hastane işim olacak. Şu an kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Damar tıkanıklığım var mı yok mu kontrol edilecek gebelik süresince bakılamadı ıkınamadığım için. Yani eşim çalışacağı için bunlarla ilgilenemeyecek diğer türlü babam benim evime gelip beni alıp tekrar kendi evinin olduğu istikamette bir hastaneye götürecek. Yarım saate gitmek varken yol gereksiz uzayacak.

Şurda anlattım orda kalmayı istememin sebebini. Tabii ki gelip görecek. Mevzu buradaki sürece onun karar vermesi.

Şimdi beğenmedimler yağacak ama on gün için amma tantana yapıyorsun. Kadının da ilk torunu olacak üstelik uzaktan gelecek on gün kalsın tabii gayet normal. Senin annen yakınmış istediği zaman gelir gider rahatça. Şu durumda çok şükür demen lazım, böyle her şeyi dert etme. İlk on gün annen gelsin kalsın. Sonraki on gün kv gelir. İhtiyaç duyarsan anneni yine çağırırsın.
İyi de ben kalmasın demedim ki. İsterse 20 gün kalsın kalmasını istemiyorum gelmesin diye yazdığımı hatırlamıyorum ve bulamadım. Ben kendimi toparlayamamış olursam rahat edemem dedim. İhtimal dahilinde konuştum ve nasıl olmalı sizce dedim. Ameliyat süreci herkeste farklı biri bir haftaya üç güne evini bile süpürürken diğeri belini doğrultamıyor eğer o durumda olursam niye rahat edemeyeceğim bir ortamın içine gireyim. Kendi geldikten 1 hafta sonra da kp gelecek üstelik belki daha da erken.

İyi de ben kalmasın demedim ki. İsterse 20 gün kalsın kalmasını istemiyorum gelmesin diye yazdığımı hatırlamıyorum ve bulamadım. Ben kendimi toparlayamamış olursam rahat edemem dedim. İhtimal dahilinde konuştum ve nasıl olmalı sizce dedim. Ameliyat süreci herkeste farklı biri bir haftaya üç güne evini bile süpürürken diğeri belini doğrultamıyor eğer o durumda olursam niye rahat edemeyeceğim bir ortamın içine gireyim. Kendi geldikten 1 hafta sonra da kp gelecek üstelik belki daha da erken.
O durumda olursanız odanızda yatarsınız, istediğiniz zaman çıkarsınız. Durumunuzu görecekleri için ayıp olmaz. Ben sezaryen olmadım ama tahmini on gün sonra ayağa kalkarsınız diye biliyorum.

Ben sizi anliyorum cunku dogumdan sonrasi bi belirsizlik ne durumda olacagimi bilmiyorum kaynana kp den rahatsiz da olursam napicam dusuncesi var. Burda kimse icin torununu gormesin gerek yok vb bi tutum yok.

Senin durumunda max 10 gun kalacaksa bence sorun cikartmaya degmez. Kayinpederin lohusa evinde olmasi bence de gereksiz karisi dönmeye yakin gelip beraber gidebilir ama onlarin plani da buna benzer zaten.

Annene gittiginde 1 hafta dolmaya yakin baktin toparlanamayacak gibisin kv yi arayip ben iyi değilim annemde kalmaya devam edicem diyebilirsin sadece bebegi gormeye gelip gitsinler.

biraz fazla önyargılısınız, bence akışına bırakın biraz olayları.

Ben sizi anliyorum cunku dogumdan sonrasi bi belirsizlik ne durumda olacagimi bilmiyorum kaynana kp den rahatsiz da olursam napicam dusuncesi var. Burda kimse icin torununu gormesin gerek yok vb bi tutum yok.

Senin durumunda max 10 gun kalacaksa bence sorun cikartmaya degmez. Kayinpederin lohusa evinde olmasi bence de gereksiz karisi dönmeye yakin gelip beraber gidebilir ama onlarin plani da buna benzer zaten.

Annene gittiginde 1 hafta dolmaya yakin baktin toparlanamayacak gibisin kv yi arayip ben iyi değilim annemde kalmaya devam edicem diyebilirsin sadece bebegi gormeye gelip gitsinler.
Teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi deneyimlemediğim bir süreç olduğu için tam bir muamma. Yoksa kötü bir niyetim yok. Eminim ki o da polemik yaratmak için gelmiyor hakkaten kötü biri değil ama eğer toparlanmamış olursam bir bardak su verir misin bile diyemeyeceğim biri. Yani çekinirim. Çok ciddi ve soğuk biri eşim de evde olsaydı neyse o da olmayacak. Kpnin kaç gün kalacağını bilmiyorum ama 4-5 gün o da kalır diye düşünüyorum. O hepsinden hevesli çünkü. Ve nasıl anlatayım biraz düşüncesiz bir adam.

Teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi deneyimlemediğim bir süreç olduğu için tam bir muamma. Yoksa kötü bir niyetim yok. Eminim ki o da polemik yaratmak için gelmiyor hakkaten kötü biri değil ama eğer toparlanmamış olursam bir bardak su verir misin bile diyemeyeceğim biri. Yani çekinirim. Çok ciddi ve soğuk biri eşim de evde olsaydı neyse o da olmayacak. Kpnin kaç gün kalacağını bilmiyorum ama 4-5 gün o da kalır diye düşünüyorum. O hepsinden hevesli çünkü. Ve nasıl anlatayım biraz düşüncesiz bir adam.
Bi ihtiyaciniz oldugunda soylersiniz su getirir misin, sunu yapar misin vs zaten yardimci olmaya geliyor seklinde düşünüp. Belki soguk olmasina ragmen cok iyi bi refakatcidir ve size iyi bakar. Gelmelerini engelleme ihtimali yoksa hic düşünüp düşünüp simdiden caninizi sıkmayın. Gecici bir süre diye düşünün. Insallah saglikla kucağınıza alirsiniz 🌸

Bi ihtiyaciniz oldugunda soylersiniz su getirir misin, sunu yapar misin vs zaten yardimci olmaya geliyor seklinde düşünüp. Belki soguk olmasina ragmen cok iyi bi refakatcidir ve size iyi bakar. Gelmelerini engelleme ihtimali yoksa hic düşünüp düşünüp simdiden caninizi sıkmayın. Gecici bir süre diye düşünün. Insallah saglikla kucağınıza alirsiniz 🌸
Amin inşallah sağ olun 🤲🌸

İkisi aynı anda gelemiyor kaynanam biraz fazla kalmayı istiyor kayınpederim de o kadar kalamıyor. Kaynanamın istediği annemde bir hafta kalıp kendi evime geçmem onun gelmesi ondan sonra da kayınpederimin gelmesi.
Her zaman her istedikleri olmuyor maalesef yok anne ben kendi annemde daha fazla kalacağım lohusaligimi burda geçireceğim de direk kimseyi de sakın dinleme sonra lohusayken bir de depresyona felan girersin zor işler

Her zaman her istedikleri olmuyor maalesef yok anne ben kendi annemde daha fazla kalacağım lohusaligimi burda geçireceğim de direk kimseyi de sakın dinleme sonra lohusayken bir de depresyona felan girersin zor işler
Aman işte o kırılmasın bu üzülmesin şunun hevesi var derken kimse 9 ay çekmiş üstüne kat kat kesilmiş bi insanın rahatını düşünmüyor. Onlara göre ne var ki niye rahat edemeyim o da annem diğeri de babam. Öyle olmuyor maalesef kadını üç senedir toplasan 5 defa görmüşümdür.

Hmm benim de oğlum var,ileride gelinim ve torunumu nasıl ve ne şekilde görmeye giderim diye düşünüyorum ki şu sonuca vardım. Eğer gelin hanım o süreci kendi ailesinde geçirmek istiyorsa ben de şehir dışındaysam,doğum başladığında haberim olsun isterim ve hemen yola çıkarım,hastaneye yetişirim. Sonrasında eve çıkıldığında da beni misafir etmek isterlerse kalabilirim. Ama eşimle kalmam,gelinin annesinin evinde kp kalmamalı lohusa zamanında diye düşünüyorum. Misafir etmek istemezlerse beni,en fazla bir gece kalırım sonra evine dönerim. Bana ihtiyacınız varsa çağırın tekrar gelirim demeyi de unutmam. Maalesef kız anneleri o sürecin daha çok içindeler. Oğlan analarını kimse pek evinde istemez,gerçekler böyle 🤷🏻‍♀️

Sizin yerinizde olsaydım doğum zamanını kendi evinde geçirmeyi tercih ederdim. Anne evinde lohusalık zor olur. Eğer gerçekten bakıma ihtiyacınız olursa annenizin size gelmesi uygun oluyor. Pek çok sebepten dolayı

sen annende kendini iyi hissedene kadar kal bence 15 gun 20 bilemem sana bagli.zaten kayinvaliden sana sunu demez 7 gun oldu 8.gun hadi gel demez.bosver dusunme bence doguma gore sekil alir herkes

Gelip görecekler elbette ama sizin nerede ne kadar kalacağınıza da kayınvalideniz karar vermesin bir zahmet. Eşinize ben 2 hafta annemlerde kalacağım biraz toparlanmış olurum, sonra eve geçerim annen gelir bir süre de öyle geçer baban geldiğinde daha rahat etmiş olurum diyebilirsiniz. Sonuçta ameliyatlı olacaksınız yaralarınız iyileşsin oturmak kalkmak kolay olsun belki çok rahat kıyafetler giymek isteyeceksiniz bir süre kayınpederiniz evde olduğu için hep toparlanma ihtiyacı hissedeceksiniz en azından sıkıntılarınızın bittiği döneme denk gelir.

Hmm benim de oğlum var,ileride gelinim ve torunumu nasıl ve ne şekilde görmeye giderim diye düşünüyorum ki şu sonuca vardım. Eğer gelin hanım o süreci kendi ailesinde geçirmek istiyorsa ben de şehir dışındaysam,doğum başladığında haberim olsun isterim ve hemen yola çıkarım,hastaneye yetişirim. Sonrasında eve çıkıldığında da beni misafir etmek isterlerse kalabilirim. Ama eşimle kalmam,gelinin annesinin evinde kp kalmamalı lohusa zamanında diye düşünüyorum. Misafir etmek istemezlerse beni,en fazla bir gece kalırım sonra evine dönerim. Bana ihtiyacınız varsa çağırın tekrar gelirim demeyi de unutmam. Maalesef kız anneleri o sürecin daha çok içindeler. Oğlan analarını kimse pek evinde istemez,gerçekler böyle 🤷🏻‍♀️

Sizin yerinizde olsaydım doğum zamanını kendi evinde geçirmeyi tercih ederdim. Anne evinde lohusalık zor olur. Eğer gerçekten bakıma ihtiyacınız olursa annenizin size gelmesi uygun oluyor. Pek çok sebepten dolayı
Bence en uygunu bir gün kalıp dönmeniz sonrasında toparlandıklarında evine gitmeniz olur zaten kadın kızına bakacak bir de sizi mi ağırlasın. Siz oğlunuzun annesi olabilirsiniz ama gelininizin annesi değilsiniz. Herkesin de nazı kendi annesine geçer. Geri kalan kimsenin yanında rahat edemez insan ve yeni doğum yapmış birisinin en son dert etmesi gereken şey bir şeyleri talep ederken iki kere düşünmek olmalı. İnsan annesine her türlü nazlanabiliyor sinirleri çok gerginken trip bile atabiliyor ama bu davranışları kayınvalideye sergilese vay haline. Gerek yok böyle şeylere. İki tane kadına da ihtiyaç bu süreçte tek kişi yeterli bu konuların bir yarışa dönmesi anlamsız. Eminim siz de kendi annenizin yanında rahat ediyorsunuzdur.

Hayırlı doğumlar canım. 4 aylık bebeğim var. Acil sezeryan oldum. Normalde iyi anlaştığım kaynanamdan doğum sonrası nefret ettim. Evliliğin ilk zamanlarıda atışmalar olmuştu ama şuan gördükçe iğreniyorum. Herkesin farklıdır ama fiziken iyileşssenizde ruhen hala lohusasınız. Benim 4 ay oldu hala eve erkek misafir gelse gerilirim bebeğim emiyor üstüm müsait değil vs.
Annenizde kalın evet hem kalabalık rahat olur hem annenizde 2 eve yetişmeye çalışmaz. Çok sıkıntılı çok zor süreçler canım benim korkman için söylemiyorum ama keşke biri de beni uyarsaydı. 1 gece kaldı kaynanam hastanede. O gece emzik verdi kızıma 4 kere uyardım dinlemedi. Kızım sarılık oldu nalet olsun emziğine. Dünyanın lafını saydırdım emmiyor işte emzik yüzünden diye.
Sarılık olucak diye süt sağayım memeyi tam tutamıyor diye düşündüm. 2. Günüm ya o tepemde sağ sağ dolmaz o biberon senin sütün yok dedi. Hastanede de az az diyip tutturdu. Anne yeni doğum yaptım öyle söylenirmi dediğimde zoruna mı gitti kaynanayım diye annen konuşunca bişey demiyorsun dedi.
Sana anlatıyorum ki doğurunca bunlara bişey oluyor. Onlar en hassas en lohusa. Bide kaynanan gelince akraba varsa onlarda görmeye gelebilir. Kocasının 3 4 gün ne işi var. Yenidoğan dönemi çok zor uykusuzsun dikişlisin bebek hemen ağlasa aç bu oluyor. Herkesin bir yorumu var. Zaten yumak yumak kafa bi oraya bi buraya sevilsen sevilmiyor sürekli ağlıyor gaz kolik.
Hadi tamam kaynanan ben bakarım demiş ama sen istiyor musun ? Kocayla zaten ara dağılıyor o sersem sen sersem. Eşiniz ne düşünüyor ?

Offf bende benzer surecteyim. Ama yani onlarin da hakki var torunlarini gormeye. Gel desem gonul razi degil gelme desem haklarini yemis olacagim. Dogumdan daha geriyor bu durum.
Siz annenizde kalin, iyilesme surecine gore haber verin. Zaten rahatsizliginiz devam ederse durumu anlayisla karsilayacaklardir. En kotu 1 hafta daha gec gelirler.

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Kayınvalidem hep söylüyor doğum yapınca annen yanında olmalı en çok onun yanında rahat edersin diye. Kayınvalidenin gelmesi normal de kayınpeder bilemedim ama az kalacaksa sorun yok

Ben biz gelinler olarak elimizden geleni yaptığımızı ama şu zamanda kayınvalidelerin bu konuda anlayışsız olduğunu düşünüyorum. İşlerinize nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Benim kaynanam kızına bakmış hastanede kocası bile kalmamış ben bakıcam demiş. Torununun herşeyine karışır tek başına alıp köye götürür sormaz etmez valizi bile kendi hazırlar. Peki gelinine ne yaptı ? İlk gece annem kaldı. 2. Gece de annem kalıcaktı lakinn kaynanam işyerinden izin almış gece kalmak için. Kime sordu ? Kimseye. Annem kızım kalsın ayıp olur ben kaldım dedi. Afedersiniz götümde hasta bezimle gördü beni. Pijama giyecek halim yoktu. Giymedim diye halime de güldü. Sabah annem geldi yine. Canla başla meme tutturduk ilk gün annemle lakin 2. Gün kaynanam sağolsun emzikle mahvetti. Bebeğim memeyi tutmamadıkça sütün yok diye söylendi tepemde. Yetmez bir de arayanlara sütü yok dedi yanımda.
Eve geldik. İzinli olduğu gece evde benle kaldı. Süt sağarken başladı senin sütün olmayacak demeye. 30 cc verilen mamayı kafasına göre 60 cc vermiş.. İçti valla çokta güzel doydu dedi. Şimdi mesela ben kayınvalidemi nasıl dahil edeyim ? Şuan taşındılar kızım 40 günlükken. Rabbime şükürler olsun mükemmel zamanlama. Suratıma bakmıyordu eve gelince çocuk nerde diyip sevmeye gidiyordu.
Velhasıl kelam keşke biraz geri durulsa. Herkes yerini bilse. 3 günlük bana eve misafir doluşturdu. O kadar canım yoktu ki tek kelime edemedim. Haykırmak istiyorum doğum yapanları rahat bırakın diye. O kadar tecrübelendim ki olurda doğurursam söyleyeceğim. Çocuk benim kimse yorum yapmasın akıl vermesin sütümün peşine düşmesin herkes işine baksın. Kız annesiyim oğlum olursada ilerde kayınvalide olduğumda böyle olmak istemem. Evet torumu görürürüm ama annesine sorarım. Zaten akıl almak isterse sorar.

Ben biz gelinler olarak elimizden geleni yaptığımızı ama şu zamanda kayınvalidelerin bu konuda anlayışsız olduğunu düşünüyorum. İşlerinize nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Benim kaynanam kızına bakmış hastanede kocası bile kalmamış ben bakıcam demiş. Torununun herşeyine karışır tek başına alıp köye götürür sormaz etmez valizi bile kendi hazırlar. Peki gelinine ne yaptı ? İlk gece annem kaldı. 2. Gece de annem kalıcaktı lakinn kaynanam işyerinden izin almış gece kalmak için. Kime sordu ? Kimseye. Annem kızım kalsın ayıp olur ben kaldım dedi. Afedersiniz götümde hasta bezimle gördü beni. Pijama giyecek halim yoktu. Giymedim diye halime de güldü. Sabah annem geldi yine. Canla başla meme tutturduk ilk gün annemle lakin 2. Gün kaynanam sağolsun emzikle mahvetti. Bebeğim memeyi tutmamadıkça sütün yok diye söylendi tepemde. Yetmez bir de arayanlara sütü yok dedi yanımda.
Eve geldik. İzinli olduğu gece evde benle kaldı. Süt sağarken başladı senin sütün olmayacak demeye. 30 cc verilen mamayı kafasına göre 60 cc vermiş.. İçti valla çokta güzel doydu dedi. Şimdi mesela ben kayınvalidemi nasıl dahil edeyim ? Şuan taşındılar kızım 40 günlükken. Rabbime şükürler olsun mükemmel zamanlama. Suratıma bakmıyordu eve gelince çocuk nerde diyip sevmeye gidiyordu.
Velhasıl kelam keşke biraz geri durulsa. Herkes yerini bilse. 3 günlük bana eve misafir doluşturdu. O kadar canım yoktu ki tek kelime edemedim. Haykırmak istiyorum doğum yapanları rahat bırakın diye. O kadar tecrübelendim ki olurda doğurursam söyleyeceğim. Çocuk benim kimse yorum yapmasın akıl vermesin sütümün peşine düşmesin herkes işine baksın. Kız annesiyim oğlum olursada ilerde kayınvalide olduğumda böyle olmak istemem. Evet torumu görürürüm ama annesine sorarım. Zaten akıl almak isterse sorar.
Her defasinda bunlari okumayacagim diyorum ama dayanamiyorum. Allahim dogumuma cok az kaldi, en korktugum seyler. Hayir normalde cevap veren insanim ama o an neden o gerginligi stresi yasamis olayim ki 🤦‍♀️ bu sondu artik bu deneyimleri okumayacagim.

Doğumdan sonra kendi eviniz dışında bir evde rahat edebilecek misiniz, bu annenizin evi bile olsa? Bir sürü eşyaya ihtiyacınız olacak, bir hafta için hangi birini taşıyacaksınız? İnanın hiç konforlu değil.
Annenizde kalacaksanız bence bir hafta sonra annenizle birlikte dönebilirsiniz kendi evinize. Eşinizin ailesi de rahatça gelip görür torunlarını. Kayınpeder olayını da çok abartmayın. Öyle geçip salona kurulup oturabileceğinizi hayal etmeyin, pek öyle olmuyor o işler. Bebek sürekli uyuyup uyanacak, altı kirlenecek, sürekli emzirmeye belki süt sağmaya çalışacaksınız. Vaktinizin çoğu bebekle yatak odasında geçecek muhtemelen. Kayınpederiniz birkaç gün kalıp dönecekmiş, düşündüğünüz kadar rahatsızlık vermez size.

Back