Aynen böyle ben deli deli davranışım mesela sonra anlatıp güldü annemler, kv ye yapsam onları kesin küser aramiz açılırdıAnne anne anne. Kayınvalideniz ne kadar iyi olsa da lohusalıkta insanın annesine nazı geçer.
Mümkünse Anne ve eş. Mümkün değilse kardeş, teyze, senim yakın ve rahat hissedeceğin birisi.İyi geceler kızlar. Allah nasip ederse bi kaç haftaya doğum yapacağım ilk doğumum. Annem yarım saat mesafede kayınvalidem alt katımda. Görümcemde yakın lakin destek alma taraftarı değilim. Mesafeli ilişkim var.
Eşim her konuda destektir. Gocunmaz her işte gelir gelinden. Duşta aldırır kişisel bakımımı da yapar giyinmeme yardımcı da olur. Ondan bundan anlamam demez. Kızımın altınıda alırım duşunuda aldırırım korkmam ben dedi.
Ben tecrübesizim hastanede normal ya da sezeryan farketmez benim yanımda kim kalmalı ? Annem astım hastası çok yaşlı değil ama yinede anne mi kalmalı ? Eşimle şakalaşırken doğurmaya giderken sana söylemicem diye takılmıştım alınmış ben kalırım yanında ama istemiyorsun diye sitem ettitecrübeli annelerden fikir almak istedim.
Peki eve gelince eşimle halledebilir miyiz yoksa şimdiden konuşup annemi istiyorum mu demeliyim? Annem yakın yani babam işe geçerken sabah erkenden bırakabilir. Gece evinde geçirir destek için eşimde alıp gelebilir. Ben biraz plancı biriyimdir böyle şeyleri önden konuşmayı severim o yüzden de fikir almak istedim. Eşim çünkü annem yakın zamanda ayağını kırdığı içinde pek istemiyor. Yoruluyor hemen annem uyur öyle pek pratik değildir ayakları şişer eder. Annesi için halleder herşeeyi kafasında. Lakin ben kayınvalidemi istemek zorundamıyım o ayrı. Neden annemi ayırayım ? Hastane sonrası evlere dağılıp ihtiyaç olursa çağırmak daha mı mantıklı? Yoksa aman aman hayır birileri kalsın yapamazsınız mı dersiniz ? Ben birazda her kafadan bir ses çıkınca aile düzeninin komple karıştığını düşünüyorum. İyi kötü halledelim kendi düzenimizi oturtalım. Fikirlerinizi dinliyorum
hüffff kendisi doğurmadı mı?Ahahabenimde doğurmadan konuşmam lazım. Yalnız ben anneme haber verip kaynanama haber vermezsem ağlar ve daha da benimle konuşmaz ben senin annen değilmiyim diye
Hepsi tamam da altınızı silemeyecek kadar pedinizi değiştiremeyecek kadar ne yaşadınız?
Bir sürü insanın doğumunda yanında refakatçı kaldım hiç bunları yapamayan olmadı
Kendim iki doğum bir düşük yaptım bunları kendim yaptım
Çok abartmışsınız gerek yok
Her doğum aynı dedim mi? Doğumda ne olacağını biliyorum dedim mi?Arkadaşım her doğum aynımı ?
Doğumda oğlum kanala sıkıştı, doğum zorlaştı ve sezeryane dönmek mümkün değildi.. Aniden içeriye doktorlar doluştu, ekstra kesikler atıldı ve oğlumu kanaldan çıkarmak için karnımdan aldığım baskılar sonucunda hareket edemiyordum, eğilip doğrulamıyordum.
Doğumda ne olacağını biliyor musunuz?
Gerekirse yanınıza gelen refakatçi herşeyi yapabilmeli özeti bu gerekmezse pekala!
Aa çok teşekkür ederim hiç bilmiyordum . Sağolasın .Narkozun böyle etkilediği bünyeler genelde mr da verilen ilaçlara da tepki gösteriyor aklında bulunsun. Hatta bazı ağır ağrı kesiciler de sıkıntıya sebep oluyor
Allah korusun bir nedenden hastanelik olursan mutlaka bu tatsız tecrübeni söyle doktorlara
Kimse kalmasın benceİyi geceler kızlar. Allah nasip ederse bi kaç haftaya doğum yapacağım ilk doğumum. Annem yarım saat mesafede kayınvalidem alt katımda. Görümcemde yakın lakin destek alma taraftarı değilim. Mesafeli ilişkim var.
Eşim her konuda destektir. Gocunmaz her işte gelir gelinden. Duşta aldırır kişisel bakımımı da yapar giyinmeme yardımcı da olur. Ondan bundan anlamam demez. Kızımın altınıda alırım duşunuda aldırırım korkmam ben dedi.
Ben tecrübesizim hastanede normal ya da sezeryan farketmez benim yanımda kim kalmalı ? Annem astım hastası çok yaşlı değil ama yinede anne mi kalmalı ? Eşimle şakalaşırken doğurmaya giderken sana söylemicem diye takılmıştım alınmış ben kalırım yanında ama istemiyorsun diye sitem ettitecrübeli annelerden fikir almak istedim.
Peki eve gelince eşimle halledebilir miyiz yoksa şimdiden konuşup annemi istiyorum mu demeliyim? Annem yakın yani babam işe geçerken sabah erkenden bırakabilir. Gece evinde geçirir destek için eşimde alıp gelebilir. Ben biraz plancı biriyimdir böyle şeyleri önden konuşmayı severim o yüzden de fikir almak istedim. Eşim çünkü annem yakın zamanda ayağını kırdığı içinde pek istemiyor. Yoruluyor hemen annem uyur öyle pek pratik değildir ayakları şişer eder. Annesi için halleder herşeeyi kafasında. Lakin ben kayınvalidemi istemek zorundamıyım o ayrı. Neden annemi ayırayım ? Hastane sonrası evlere dağılıp ihtiyaç olursa çağırmak daha mı mantıklı? Yoksa aman aman hayır birileri kalsın yapamazsınız mı dersiniz ? Ben birazda her kafadan bir ses çıkınca aile düzeninin komple karıştığını düşünüyorum. İyi kötü halledelim kendi düzenimizi oturtalım. Fikirlerinizi dinliyorum
İnşaallah bu bilgilere hiç ihtiyacın olmaz arkadaşımAa çok teşekkür ederim hiç bilmiyordum . Sağolasın .
Allah razı olsun inşallah hiç birimizinİnşaallah bu bilgilere hiç ihtiyacın olmaz arkadaşım
İyi misiniz siz? Niye böyle bir durumu tiye alayım ben. Okuma yeteneğinizin çeyreği kadar da doğru anlama yeteneğiniz olsa keşke. Sordum size sordum bu hale gelecek ne yaşadınız dedimYaw he he diyip geçicem, benim ne yazdığım gayet açık ama siz 2 doğum 2 kürtaj ve bir sürü refakatçilik ile her doğumun kolay olabileceğine kanaatiniz olduğunu ve benim altımı silecek kadar ne yaşadığımı tiye aldığınızı anlayabilecek kadar okuma yeteneğim var çok şükür.
Mesajım gayet açık ve net. Böyle bir durum olabilir. Olursa refakatçi yapabilmeli. Olmazsa zaten güllük gülistanlık.
İnşallah canım benim Allah bağışlasın evlatlarımızı. Kontrolden geldim açıklığım yok bebek doğum pozisyonunda. Bakalım bekliyoruzSende bu koca varken ikileme bile dusmemen lazımdısağlıkla huzurla doğsun.
Yaa Mune çok harika tebrik ederim ikinizide. Rabbim birbirinize bağışlasın aileniziGüvenin tabii, yok eline yüzüne bulaştırmaz, anne baba olduğumuzda olgun yaşta değildik ben 23 eşim 24 yaşındaydık ama öyle güzel ilgilendi ki bir emzirmediği kalmıştı yapabilse onu bile yapardı, ev işlerinden de anlar zaten, lohusa ne yemeli süt nasıl arttırılır hepsini ezbere bilir, adam yönetimden izin alıp hastane mutfağında lohusa şerbeti yapıp lohusalara dağıttı:)) Eşiniz de benimkinin benzeri olur merak etmeyin
Evet annemde tam anlamıyla eşime öyle yapıyor. Eşim misafir istemiyor çocuk doğar doğmaz. Öyle kucaklamalar öpmelerde istemiyor. Mevlitide çocuk toparlansın bağışıklığı artsın hallederiz diyince annem “çok biliyor senin kocan” dediKesinlikle katılıyorum, baba hamilelikten itibaren sürecin içinde olursa, doğum ve lohusalık döneminde birebir anneyle ve bebekle ilgilenirse bebeğiyle bağı çok başka oluyor, erkek anlamaz denmemeli her şeyden çok iyi anlıyorlar zaten ama kadınlar bebeği bir alıyor (kayınvalide, kadının annesi) o öyle olmaz, erkek anlamaz, erkek alt değiştirmez, aman o yıkamayı beceremez, erkek dışarıda kalınca bir daha elini hiçbir işe sürmüyor.