- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
- 158
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Ufak bi hediyeyi çok çok kel alaka yerlere vurmuşsunuz. İlla ki doğum gününüzde hediye alınıyordur. Her sene 1 kere olan ve milyarlarca insanın bir yaş atladığı o gün sadece sizede bahşedilmemiş oluyor bu durumda. Yani küçücük bi hediye alt tarafı. Hediye sadece maddi alınan bişi değil. El emeği bişide yapılabilir
Doğum yapan kadına partnerinin/eşinin hediye alması dünyada bir çok kültürde mevcut. Yabancılar buna “push present” diyorlar.
Gebelik süreci ve doğum “sperm vermek” kadar kolay olmadığından dolayı olsa gerek...
Milyarlarca kadın doğum yapsada bence dünyanın en büyük olayı dünyaya bir canlı getirmek. Düşünsene karnında bir insan var, orda yoktan var ediliyor ve doğuruyorsun onuBen babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin, bundan daha güzel bir hediye olabilir mi?
Siz de babaya hediye alıverin madem. Adam olmasa bu çocuk da dünyaya gelmeyecekti malum, spermlerine sağlık
En azindan bir cicek vs alinmali. Dogum yapmak hic kolay bir sey degil. Adami baba yapiyoruz oturdugu yerden daha ne yapalim?Ben babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
Siz de babaya hediye alıverin madem. Adam olmasa bu çocuk da dünyaya gelmeyecekti malum, spermlerine sağlık
Ne aldı peki?Doğum günümle doğum hediyesini birleştirdi doğumdan önce aldı. Elimiz sıkışık dedim aldı yine de. Biraz gereksiz bir harcama oldu. Ben ufak şeylerle de mutlu olurum bir çiçek alsa yeterdi. özel günleri önemsemem aman aman hediye de beklemem. Ama sanırım doğumda almasa biraz içerlerdim. Hani beni düşündüğünü, doğum olayını önemsediğini belli edecek bir şey olarak görüyorum. Evlilik yıldönümü vs beklentim yoktur. Doğum başka bir şey
En azindan bir cicek vs alinmali. Dogum yapmak hic kolay bir sey degil. Adami baba yapiyoruz oturdugu yerden daha ne yapalim?
Ben babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
aynen! 'ne hediyesi canim ne gerek var!' diye yapilan yorumlari cok sacma buldum bende. ayrica 'bukadar borc harcin icinde bide hediye mi bekleyelim!' leride dogru bulmadim. finansal acidan biraz hazir olmak gerekir bence bir cocuk icin. nacizane fikrim.
haklisin canim, sonuna kadar. ay nebilim, almayan elbette almaz. Allah vicdanli, sevgi dolu ve deger veren esler nasip etsin. oyle olmayan kocalarada bu duygulari daha cok nasip etsin:)Yani kendi adıma zor oldu hamile kalabilmem.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası oldu.asilama tüp Bebek iğneleri ilaçları hariç hamile kaldıktan sonra 9 ay iğne batirdim kendime.gobegim kollarım bacaklarım mosmor oldu.dogumum sezaryen de olsa zordu.tedavilerde gebelikte ve doğum sonrasinda hep yalnizdim.simdi ben bir hediyeyi hiç mi haketmedim? Sürecimin hiç bir aşaması prenses gibi değildi valla surunduk tüp bebek merkezlerinde.hem evliliğe ne bir katma değer yaratacak? Sevgililer gününde almasın evlilik yıldönümünde almasın hadi onlar her yıl tekrarlıyor...doğum da alınmalı bence ..finansal açıdan hazır olmayla alakası pek yok..düşünce yoksa almıyor adamlar.
Hediye olarak kaynanam laf soktu sinirimi hoplatti kocamda onun lafina bakip yapmadığını birakmadi intihar bile etmeye kalktım sinir krizleri gecirdim hic bi zaman hediye gibi bir derdim olmadiMerhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?
altın bileklik almıştı eşim, saat kordonu kadar kalındı:)
benim doğumdan önce sormuştu ne alayim diye bende birşey alma dedim zaten bir sürü masraf olcakti.ama insan yinede alma dedi diye bekliyor.kadın ruhu sonuçta.sağolsun sözümü çok dinler almamisMerhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?
o hala benim icimde en son kendi kendime alacaktım vazgectim☺cicek getirmisti
ama nedense benimde icimde hep bir anne bebek kolyesi uktesi kalmisti onuda uzulmeyim diye dogumdan sonra annem aldi dogum hediyesi olarak
o da bisey mi benim ki bilekten omza kadardı yazmayı çok isterdim bu bayanahadi yazdınız kalınlığını niye yazdınız anlamadım!!
ince düşünmek iyidir
güle güle kullanın
Aminhaklisin canim, sonuna kadar. ay nebilim, almayan elbette almaz. Allah vicdanli, sevgi dolu ve deger veren esler nasip etsin. oyle olmayan kocalarada bu duygulari daha cok nasip etsin:)
Bizde kayınvalideler takar bilezik :) Var öyle bir adetAldı evet ama şöyle oldu.Benim etkek kardeşim ben hamileyken ziyaretime gelmişti ve bir sohbet esnasında kendi eşinin doğumundan falan bahsederken"Çok dar zamanıma denk gelnişti,hanıma bir bilezik hediye edemedim enişte"demisti..Bunun üzerine eşim bana sordu "hediyemi alınıyor sizde" diye ve ben de dedimki "bilmiyorum demekki alınıyormuş"..Öyle aklinda kalmis ve ben dogum yapinca bana bir bilezik taktı.Dedim bu ne?Doğum hediyen dedi..Acayip gülmüştüm yani alsada olurdu almasada ne kırılacağım.O da çok güldü.Halen daha durur takmam etmem zaten ben bilezik sevmem.Bana çorba kaynatmisti ,evi toparliyordu sürekli gülümsüyordu.Sağolsun en güzel hediyesi davranışları olmiştu.Oğlum doğmuş zaten en güzel hediye daha ne olsun.Bence kırılmayın güzel anılar biroktireceğiniz özel bir dönemi bu şekilde gecirmeyin nacizane tavsiyem budur size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?