Dogum hediyesi aldiniz mi?

Benim kocişkom bana ev aldı tabiki, aşağısını alsa asla doğurmaz tutardım çocuğu karnımda

Aslında şöyle oldu; ev almamız tam doğum dönemine denk geldi. Sağdan soldan söyleyince insanlar benimde aklımda kalmış “Bana ne alıcan doğum hediyesi” dedim “ev aldık işte tamam o senin olsun. Hadi hadi iyisin” dedi Valla hiçbirşey almadı. Aslında şöyle yüksek yüksek karatlı beştaş bir pırlanta yüzük fena olmazdı

Şaka bir yana gerçekten takılmayın böyle şeylere. Erkekler asla bizim kadar ince düşünemez. Ki doğum çok stresli bir durum. Hiç aklına bile gelmez insanın. Bence böyle şeylerle hayatınızın en güzel günlerini ikinizede zehir etmeyin.

Bu benim şahsi fikrim. Hediyeler güzeldir, bana da hediye veriyor eşim sağolsun özel günler haricinde. Ama hediye olmayınca kırılacak bir şey görmedim ben.

Ayrıca yüzdeye bakarsak valla benim kocam benden daha ebeveyn o zaman. Benim bulantılarımda baş ağrılarımla o da başetti. Benimle kilo aldı ve veremedi. Ben doğururken o da oruçtu ve tüm gün başı ağrıdı. Ben uyuyayım diye gece uyandı bebeğimizi pışpışladı. Hala daha gece uyanmam hep eşim kalkar, çocuğun yemeği ile giyimi ile ilacı ile hep o ilgilenir. Galiba çocuk doğdu diye kendisine bi hediye almalıyım.

Milyarlarca kadın doğum yapsada bence dünyanın en büyük olayı dünyaya bir canlı getirmek. Düşünsene karnında bir insan var, orda yoktan var ediliyor ve doğuruyorsun onu
Kaç kişi Doğum yaparsa yapsın tek tek her bir kadın için büyük bir iş. Ben böyle düşünüyorum:)

Erkekler işin kaymak kısmıyla ilgileniyor

En azindan bir cicek vs alinmali. Dogum yapmak hic kolay bir sey degil. Adami baba yapiyoruz oturdugu yerden daha ne yapalim?

Doğum günümle doğum hediyesini birleştirdi doğumdan önce aldı. Elimiz sıkışık dedim aldı yine de. Biraz gereksiz bir harcama oldu. Ben ufak şeylerle de mutlu olurum bir çiçek alsa yeterdi. özel günleri önemsemem aman aman hediye de beklemem. Ama sanırım doğumda almasa biraz içerlerdim. Hani beni düşündüğünü, doğum olayını önemsediğini belli edecek bir şey olarak görüyorum. Evlilik yıldönümü vs beklentim yoktur. Doğum başka bir şey

Ne aldı peki?

En azindan bir cicek vs alinmali. Dogum yapmak hic kolay bir sey degil. Adami baba yapiyoruz oturdugu yerden daha ne yapalim?

Valla benimki oturduğu yerden baba olmadı. Adam benden daha çok yoruluyor. Zaten bazı özel sebeplerden dolayı ben çalışıyorum dışarıda o evde. Kızın herşeyiyle en ince detayına kadar ilgileniyor.

Dediğim gibi bu benim fikrim. Ben kendim hediye beklemedim, zaten genelde hediye beklemem, düşünür de alırsa hoşluk olur ama almazsa içerlemem, üzülmem. Bir çiçek de yeter diye düşünmem, çiçeğe de gerek yok bence. Bu benim fikrim. Herkes fikrini söylüyor lütfen bana da dayatmayın. Ben doğumun çok da özel olmadığını düşünüyorum. Mesela bebeğimi ilk gördüğümde ağlamadım, ilk görüşte ağlayanlar varmış. Eşim kapıda hüngür hüngür ağlamış. Gene bence evet milyarlarca kadın doğurdu, istesem gene doğururum, çok özel bir hadise gibi gelmiyor bana. Bir kolye bir yüzüğe kaldıysa benim mutluluğum eksik olsun diye düşünürüm. Eşim zaten sağolsun çok iyi bir eş çok iyi bir baba. Adam bana kahvaltılar hazırlıyor yemekler yapıyor , yıllardır bir kere süpürge bile yaptırmadı, bana bunlar yetiyor o yüzden

Bu konu aramızda muhabbet olarak geçmişti. Babalar günü yaklaşırken eşime babalar gününde senin bana hediye alman lazım çünkü seni ben baba yaptım demiştim. Görümce de hemen atladı tabi anneler gününde de sen al kardeşime seni de o anne yaptı dedi. Hahaha çok zahmet çekti gerçekten beni anne yapmak için kesin almam lazım demiştim.

Yani kendi adıma zor oldu hamile kalabilmem.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası oldu.asilama tüp Bebek iğneleri ilaçları hariç hamile kaldıktan sonra 9 ay iğne batirdim kendime.gobegim kollarım bacaklarım mosmor oldu.dogumum sezaryen de olsa zordu.tedavilerde gebelikte ve doğum sonrasinda hep yalnizdim.simdi ben bir hediyeyi hiç mi haketmedim? Sürecimin hiç bir aşaması prenses gibi değildi valla surunduk tüp bebek merkezlerinde.hem evliliğe ne bir katma değer yaratacak? Sevgililer gününde almasın evlilik yıldönümünde almasın hadi onlar her yıl tekrarlıyor...doğum da alınmalı bence ..finansal açıdan hazır olmayla alakası pek yok..düşünce yoksa almıyor adamlar.

Bazı kişiler çok abartmış yorumları. Lohusa kadın hassas olur çoluğu çocuğu olanlar bunu çok iyi biliyor aslında yaptıkları yorumlara yansımıyor nedense

haklisin canim, sonuna kadar. ay nebilim, almayan elbette almaz. Allah vicdanli, sevgi dolu ve deger veren esler nasip etsin. oyle olmayan kocalarada bu duygulari daha cok nasip etsin:)

Hediye olarak kaynanam laf soktu sinirimi hoplatti kocamda onun lafina bakip yapmadığını birakmadi intihar bile etmeye kalktım sinir krizleri gecirdim hic bi zaman hediye gibi bir derdim olmadi

Önceden çıtlatmasam eşimin aklına gelmezdi böyle bir şey..
"Hediyemi isterim he" dedim

Her zaman her konuda masraftan kaçtım doğumda kendim için istedim. O da 3-4 gün içinde gitti fotolardan beğendirdi aldı uygun çapta bir şey..

benim doğumdan önce sormuştu ne alayim diye bende birşey alma dedim zaten bir sürü masraf olcakti.ama insan yinede alma dedi diye bekliyor.kadın ruhu sonuçta.sağolsun sözümü çok dinler almamiskizinca ona söylenip duruyorum

Bizde kayınvalideler takar bilezik :) Var öyle bir adet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…