• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp mide ameliyatı oldum. Adım adım süreç...

ben olsam yiyebiliyorum diye her bulduğumu yemezdim. çünkü ilerde yediğiniz için pişman olacaksınız. yemek iyi değil. yiyememek daha iyi. yemek iyi olsa zaten bu ameliyatı olmazdınız. tecrübeyle sabit. yiyebiliyorum deyip her şeyi yemeyin daha çok erken...
kalori hesabi yapıyorum ben. herşeyi ölçülü bir şekilde yiyorum tabiki. köfte 1 tane ile zaten doyuyorum. yarim elma beni doyuruyor. herşeyi yiyebiliyorum derken yan etki yaşamıyorum onu anlatiyorum. şekerli ve karbonhidratli zaten beslenmiyorum. midemiz bir bebek midesi gibi olduğu için önceden tölere ettiği şeyleri şimdi edemeyebiliyor. ben onu anlatmaya calisiyorum. mesela ıspanak bana kesinlie yaramıyor onu bu hafta öğrendim. 1 kaşık ıspanakla cok güzel doydum ama 3 gün gaz sancısı yaşadım. ama ayda bir bir etkinliğe gittin orada 1 kaşık sütlaç yedin diye kilo almazsınız. nefsinizle cok güzel dost olabilirsiniz. Bana doktorum kızıyor günlük kalori alımımı az buluyor ama inanin yiyebildiğim kadarıni yiyorum. zaten zevk almak için değil yaşamak için yiyorsun. yemek yemeye üseniyor insan. ama zaten aldigin kalori az ise protein ağırlıklı besleneceksin. 1 yumurta 40 gr beyaz yada kirmizi etten bir kofte yogurt mutlaka tükettigim şeyler. sebze de yiyorum. gecen eşim lahmacun yedi çeyrekten az bende koparttim yedim. yediklerim asla 400 kaloriyi geçmedi 300-350 de kaliyor hep. oysa 800 kaloriye kadar alabiliyor olmam lazim. Ama kimse ayda bir ceyrek lahmacun yedi diye yada 1 kasik sütlac yedi diye kilo almax. nefsinizi köreltebilir tafina bakabilirsiniz. bunda sorun yok. asil nefsini köreltip o 1 kasiktan tatmin olmazsa ileride duygusal yiyici olursunuz 😊 Ben dersimi çok iyi çalıştım ve bu konuda cok başarılıyım merak etmeyin. nacizane diyetisyenim ve doktorlarimla yaptigim istişahare ve tecrübelerimi dile getiriyorum sadece. ne yediğin değil ne kadar yediğin önemlidir.

selamm herkese bugün 16. günüm. 92 kiloyla başladık bugün 82.65 kioyum. 16 günden durumları anlatayım dedim. Arkadaşlar biliyorsunuz tüp mide ameliyatı sırasında midenizin %80 ini almanın yanında midenin açlık hormonu üreten bölgesi yani fundus bölgeside çıkartıldığından açlık hissetmiyorsunuz ve açlık hissetmediğiniz için de canınız birşey çekmiyor. Ben kısmen ev hanımı olduğum için eşime sürekli yemek yapıyorum hemde ne yemekler, köfteler, balıklar ( ki balik kirmizi cizgim tok olsam bile yerim ) ı-ıhh yok canım asla ama asla çekmiyor. deliricem 🤣 tatlı mesela ay yemek yemiyim ama tatlim olsun yook. adama yapiyorum benim hakkimi da sen ye diyorum caniniz kesinlikle istemiyor arkadaslar. gelelim 15. gun ile başlamam gereken püre dönemine. aslında dün 1 rafadan yumurta biraz suzme peynir ile pure donemine baslamam gerekiyordu ama inanirmisiniz çok üşendim dün yemek yemeye. ve protein tozu yoğurt fln geçiştirdim dünü. canim yemek istemedi yani. ama bugün olmaz boyle canim istemeyebilir ama yasamak icin de yemek lazim deyip sabah 1 rafadan yumurta ve işaret parmağımın ilk boğumu kadar süzme peyniri tabağıma aldım ( peyniri bitiremedim ) öğlen ve ara öğünü unuttum arkadaşlar unutmamam gerekiyordu ama misafir geldi. aksam esime balik yapmistim kendime de 1 domates dogradim onu pişirdim icine 15 tane hamsi attim. 2 tane de mantar firına koydum. sahane bi buğlama yaptım. 1 yemek kaşığı yaklaşık 5-6 tane kilciği ayiklanmis balik yedim. 2 de minik mantar. minik birde brokoli firinladim ama doydugum icin onu yiyemedim arkadaslar. sanirim o 15 baligi ben 3 gün yerim gibime geliyor. kati yerken rahatsiz oluyormuyum ? eh ilk yediniz bi asiri doyma hissi bide bi 5 dk mideye oturma hissi oluyor ama yavas yavas alisacak yani yemek yemeye. ara öğünleri hep unutuyorum diyetisyenim cok kizacak o yuzden bugun canim istemese de yarim porsiyon bi protein tozu icerim ara öğün olarak yada 1 cay bardağı meyve suyu bilmiyorum duruma göre. yani 16. günden de durum bu arkadaşlar. aşırı bir iştahsızlık var bende. ama bu durum hoşuma da gidiyor. hayatim boyunca yemeginden azcik yiyip doyanlara israf olsa da o tabağını bitirmeyenlere özenirdim. Tatlıdan 2 kaşık alıp bırakanlara fln... Ama şuan bende onlara katıldım arkadaşlar. ve bu beni mutlu ediyor. Keşke çok daha önce bu adımı atsaydım. ama ben bu ameliyatı ulaşılmaz paralara yapıyorlar sanıyordum. Bilseydim 2 sene önce var olan kilomun da üstüne cikmama neden olan o mide balonunu hic taktirmaz bu ameliyati olurdum. ama sonucta gec olsun güç olmasın dimi kızlar... Hepinizi kucaklıyorum.
Merhaba son durumunuz nedir bende aynı hastane için randevu oldum ama hala çok kaygılarım var 166 boy 97 kiloyum

ilkay hanim benim doğum günüm yılbaşındaydı, eşim bana " doğum gününde ne alalım sana ?" diye sordu, bende sağlığımı alalım dedim. Başta karşı çıktı ameliyata. Bende korkulacak bir ameliyat olmadigini artik bunlarin basit işlemler oldugunu anlattim. kilo yuzunden kaybolan ozguvenim, omurgamdaki belimdeki agrilar, cikan kollestrolumden bahsettim. Bir iki sene sonra şeker hastası olacagimi anlattim ve acip ameliyati izlettim youtubedan. Ben bu şekilde ikna ettim. ameliyata girmeden birsürü yemek yapip attim dondurucuya yemek yapmayi bilmez benimki cunku. ama inan ben hastaneden gelince butun isimi kendim yaptim. agir kaldirmiycan sadece tencereyi fln esin alir kaldirir. ben 40 bine ameliyat oldum. ama daha uygun yapan yerlerde vardi. bana uzak diye tercih edemedim. Yılbaşından sonra zamlanacak diye acele ettim ben. Ama pazarlik yapin. indirim alirsiniz. isterseniz doktorlarimla halen konusuyorum sorabilirim fiyatları. İnanı zamaninda mide balonu mu denemedim bende. param ziyan oldu nasil da guvenmiştim mide balonuna. Balon cikinca tekrar kilo aldim. ama tüp mide fiyatlarin bu kadar ulasilabilir oldugunu bilmiyordum. ben 100-150 binlerde saniyordum bu ameliyati yoksa coktan yaptirirdim. inanirmisiniz ilkay hanim tabagindan 2 catal alip doyanlara okadar özenirdim ki. şimdi 2 kaşıkla tikabasa doyuyorum. Bu muhtesem bir lütuf. Eğer ameliyat olursaniz lutfen yazin bana dlsürecinizde destek olmak isterim :) En azindan manevi olarak.
Size bikaç soru daha sorsam..bende sizin oraya mı yaptırsam bilemiyorum kimseye haber vermeden yaptıramazmıyım acaba? Daha öncesinde muayene gitgel oluyor mu?refakatçi şartmıdır? Doktorlarınıza sorarmısın nekadara yapıyorlar şimdi? Çok mu oldum bilmiyorum? Ameliyatın eşiğindeyim bi cesaret kalıp giidcem silivriye..ben istanbul fatihte oturuyorum

Merhaba son durumunuz nedir bende aynı hastane için randevu oldum ama hala çok kaygılarım var 166 boy 97 kiloyum
Bende bu hafta gelmeyi planlıyorum.iki numarayla ileyişime geçtim ama bana bir türlü açıklama yazmadılar.bekliyorum.bu hafta gün almak istiyorum

Size bikaç soru daha sorsam..bende sizin oraya mı yaptırsam bilemiyorum kimseye haber vermeden yaptıramazmıyım acaba? Daha öncesinde muayene gitgel oluyor mu?refakatçi şartmıdır? Doktorlarınıza sorarmısın nekadara yapıyorlar şimdi? Çok mu oldum bilmiyorum? Ameliyatın eşiğindeyim bi cesaret kalıp giidcem silivriye..ben istanbul fatihte oturuyorum

yarın sizin için sorar daha sonra danışmanımın numarasını size özelden atarım. ben yilbasindan once apartopar oldum cunku yilbasindan sonra zam gelecekti. 40 bine oldum ben. zam yapilmiş olabilir ama pazarlik yapin orasi ozel hastane sonuçta. yardimci oluyorlar fiyat konusunda. zaten direk randevu alirsiniz para konusunda anlasinca

Bende bu hafta gelmeyi planlıyorum.iki numarayla ileyişime geçtim ama bana bir türlü açıklama yazmadılar.bekliyorum.bu hafta gün almak istiyorum
merhabalar oncelikle bende 1.63 boy 92 kilo ile ameliyata girdim bugun itibariyle 71 kiloyum. 69lu rakamlari gormeme cok az kaldi yani. aynada kendime baktim bugun kot paltolonlarimi yeniden cikarttim cunku olmuyordu. inanirmisiniz evlilik yuzugum bile parmagima olmuyordu. şimdi gururla takiyor keyifle paltolonlarimi giyiyorum. yuzum 40 yas ustu gibiydi yuzum genclesti. teyze fln diyorlardi. hiç korkmayin bu geleceğe bir yatirimdir sağlikli hayata bir adimdir. kollestrol sirt agrilari kalmadi. ameliyattan sonra doktor ve diyetisyeninizin talimatlarina uyduktan sonra hicbir sikinti olmaz. doktorlar işinde iyi doktorlar. zaten 1 yada 2 gün kaliyorsunuz hastanede. 3. gun evinizde kendi isinizi gorebiliyor yemeginizi yapabiliyorsunuz. sadece ilk 2 hafta caydanlik fln kaldirmayin. agri olabiliyor ben yasadim. ilk 1 ay agir kaldirmak yok. her ameliyatta riskler var tabi ki ama ben bu riskleri göze almiştım. iyi ki de almişım hiç büyütülecek birsey degilmiş. benim aci eşiğimde yüksek tabiki kisiden kisiye degisir bu durum. ameliyattan ciktiktan sonra ilk gun tabiki dikişler aciyor ama ekip agrinizi azaltmak icin elinden geleni yapiyor. yürüyün bol bol ne kadar cok yururseniz aciniz o kadar cok hafifler. ben cok yurudum merdiven indim ciktim ve 3. gun doga yuruyusune cikacak konumdaydim. umarim hersey cok guzel olur sizin icin. Bu büyük bir adım ama güzel bir adim keske daha once olsaydim diyorum ben. lütfen beni bilgilendirin ameliyat olursaniz yada randevu olursaniz en azindan manevi destek olabilirim.

merhabalar oncelikle bende 1.63 boy 92 kilo ile ameliyata girdim bugun itibariyle 71 kiloyum. 69lu rakamlari gormeme cok az kaldi yani. aynada kendime baktim bugun kot paltolonlarimi yeniden cikarttim cunku olmuyordu. inanirmisiniz evlilik yuzugum bile parmagima olmuyordu. şimdi gururla takiyor keyifle paltolonlarimi giyiyorum. yuzum 40 yas ustu gibiydi yuzum genclesti. teyze fln diyorlardi. hiç korkmayin bu geleceğe bir yatirimdir sağlikli hayata bir adimdir. kollestrol sirt agrilari kalmadi. ameliyattan sonra doktor ve diyetisyeninizin talimatlarina uyduktan sonra hicbir sikinti olmaz. doktorlar işinde iyi doktorlar. zaten 1 yada 2 gün kaliyorsunuz hastanede. 3. gun evinizde kendi isinizi gorebiliyor yemeginizi yapabiliyorsunuz. sadece ilk 2 hafta caydanlik fln kaldirmayin. agri olabiliyor ben yasadim. ilk 1 ay agir kaldirmak yok. her ameliyatta riskler var tabi ki ama ben bu riskleri göze almiştım. iyi ki de almişım hiç büyütülecek birsey degilmiş. benim aci eşiğimde yüksek tabiki kisiden kisiye degisir bu durum. ameliyattan ciktiktan sonra ilk gun tabiki dikişler aciyor ama ekip agrinizi azaltmak icin elinden geleni yapiyor. yürüyün bol bol ne kadar cok yururseniz aciniz o kadar cok hafifler. ben cok yurudum merdiven indim ciktim ve 3. gun doga yuruyusune cikacak konumdaydim. umarim hersey cok guzel olur sizin icin. Bu büyük bir adım ama güzel bir adim keske daha once olsaydim diyorum ben. lütfen beni bilgilendirin ameliyat olursaniz yada randevu olursaniz en azindan manevi destek olabilirim.
BUgün tekrardan sordum.mide balonu için uygunsunuz diyor.fiyat vermediler.gelin görüşelim diyor.burdan silivriye gitmek te bayağı zor.bakayım bi randevu alıp gidicem.tam fiyat verselerdi bende netleşirdim

BUgün tekrardan sordum.mide balonu için uygunsunuz diyor.fiyat vermediler.gelin görüşelim diyor.burdan silivriye gitmek te bayağı zor.bakayım bi randevu alıp gidicem.tam fiyat verselerdi bende netleşirdim
sakın mide balonu kullanmayin. Ben kullandim sürekli kustuğumdan 63 kiloya düştüm ama balon cikinca koca bir mide kaliyor geriye sakin. para tuzağı. Ben şimdi ilk doktoruma bana ameliyat önermediği için lanet okuyorum. madfi olarak da arada bir farklari yok. ve mide ameliyati daha az sancili mide balonundan. ben 1 hafta işkence cektim midem balona adepte olana kadar oysa ameliyattan 3. gun sonra kmlerce doğa yürüyüşü yaptım. mide balonu pişmanlıktır. maddi manevi.

Benimde bugün 7. Günüm olacak. Yani geçen hafta cuma günü ameliyat oldum. Benim sorum var. İlk günlerdeki kadar zorlanmıyorum. Birşeyler içerken. Hala sıvı dönemimdeyim ama sanki daha rahat içebiliyorum. Buda beni korkutuyor kilo alırım diye. Normal mi bu
ahh ahh bende ayni seyi yasadim. normal tabi midemizin kapasitesi sivilarda 300 ml katilarda 1 ila 1.5 yemek kasigiyla doyacaksin ileride. hiç korkma. hersey guzel olacak. daha cok basindasiniz. plato evresi olacak kilo veriminiz yavaşladigi donem olacak. bunlarin hepsini aciklafim. bunlar normal. moral bozmak yok yola devam. günlük sivi alimi kac ml onuda yazin lutfen

Back
X