Dogum hediyesi aldiniz mi?

Erkeklerden bir şey beklememek gerektiğini 10yıllık evliliğimde kavramış bulunuyorum.
İki doğum yaptım, ikisini de şenliklerle kutladım. Ne canım istiyorsa doğumdan sonra kendime doğum hediyesi adı altında satın aldım
Eşime de ‘ bana hediye almak istersen şunu alabilirsin ‘ şeklinde belirttim, o da aldı sağolsun
Ayrıca sevgililer günü, yılbaşı, doğum günü gibi toplum tarafından bize özel gün diye dayatılan günlerin hepsinde kendime itinayla hediye alırım, sefam olsun

İlkinde alacağını eltimden duydum ve aldırtmadım. İkincisinde doğumun ikinci günü elinde kahve makinesi ile geldi. Bu ne, dedim. Ben kahbe içmeyi çok sevdiğim için almış.

Lâkin bana sorarsanız, "Uykusuz her gece," demenin kibar yoluydu.

Hiçbir şey beklemem, beklemedim de. Herkes aynı değil. Belki bana bu denli itici gelmesinin sebebi çevrede milletin doğum hediyelerini gözümüze soka soka anlatması, göstermesiydi. Daha ortada fol yok, yumurta yokken alacağı beştaşın hesabını yapan insanlar gördükçe irite olmuş olabilirim. Ne hikmetse hiçbiri de doğum hediyesi beklemiyordum der ama işin aslı öyle değil. Dıdımın dıdısının doğumda takılan setini misafirlik, bebek mevlütü, nişan, düğün ne varsa hepsinde gördüm. Bir elin parmağında alyansı ve tek taşı, bir elinin parmağında beştaşı, boynunda düğünde takılan trabzon seti, doğumunda takılan seti... son 7-8 yıldır hangi organizasyona katılırsam katılayım 20-30 yaş arası kadınlar (çoğu 25-27 arası) kuyumcu dükkanı gibi geziyor. Eskiden annelerimiz, nenelerimiz öyle gezerdi şimdi ki gençlerde bir furya. Sanırsın değerlerini altınla ölçtürüyorlar. Bu kişilerin çoğu da düğün dernek boyunca milletin gözüne soka soka geziyorlar takıları. Utanmasalar gelinle damadın arasına geçip kime daha çok takılmış diye yarıştıracaklarmış gibi bir halleri oluyor.

Bacılarım yapmayın gözünüzü seveyim. Güzelim abiyelerin üstüne gidin 100 bin liralık, isterseniz milyonluk zarif kolyeler küpeler, bileklikler takın ama ne kadar altınınız dıdınız varsa takmayın. Kuzenin düğünü için elbise bakarken, ayy bunun kolundan bilmem ne bilekliğim görünmez ya straplez ya da düşük omuz bakalım gerdanı da ortaya çıkarsın diyen insan gördü bu gözler. Neyse konuyu nerden nereye taşıdım.

Doğumdan önce bende hep takılıyordum eşime çiçek bari al falan diye.Benim zorumla sayılır ya da görümcemin mi bilmiyorum beraber gidip almışlardı çünkü.Pahalı bir çiçek almıştı.Sonrada o kadar para vermeye ne gerek vardı dedim.Almasaydı belki keşke alsaydı derdim fakat alıncada hiç gerek yokmuş aslında diye düşünüyosun.Bir de durumunuz sıkışıkmış,hiç kafaya takmayın.
um

Ben bisey beklemiyorum eşimden valla. Eşim sevmez böyle şeyleri ki zaten her zaman istediğimi alan bir adam. Anne-bebek ayak kolyesi yaptırdim kardeşime Türkiyeden gümüş,altını sevmiyorum:) aşkım bu kolye senden bana hediye dedim 35 dolar tuttu ama olsun hediye hediyedir benim için çok kiymetli çok:) ha bide doğumdan sonra bir çiçek alirsa fena olmaz

Aldı evet ama şöyle oldu.Benim etkek kardeşim ben hamileyken ziyaretime gelmişti ve bir sohbet esnasında kendi eşinin doğumundan falan bahsederken"Çok dar zamanıma denk gelnişti,hanıma bir bilezik hediye edemedim enişte"demisti..Bunun üzerine eşim bana sordu "hediyemi alınıyor sizde" diye ve ben de dedimki "bilmiyorum demekki alınıyormuş"..Öyle aklinda kalmis ve ben dogum yapinca bana bir bilezik taktı.Dedim bu ne?Doğum hediyen dedi..Acayip gülmüştüm yani alsada olurdu almasada ne kırılacağım.O da çok güldü.Halen daha durur takmam etmem zaten ben bilezik sevmem.Bana çorba kaynatmisti ,evi toparliyordu sürekli gülümsüyordu.Sağolsun en güzel hediyesi davranışları olmiştu.Oğlum doğmuş zaten en güzel hediye daha ne olsun.Bence kırılmayın güzel anılar biroktireceğiniz özel bir dönemi bu şekilde gecirmeyin nacizane tavsiyem budur size

Altını sevmeyen çok az kadın vardır onlardan biride benimdir! Şöyle ki ben kuzey ırak kürdüyüm bizim oralarda altın önemli bir detay,özelikle Kürtçe elbiselerin üstüne yalan yok sahte olanlarını takiyorum Kürtçe elbise giydiğimde çünkü anca o şekilde tamamlanır elbise. Evlenirkende eşimden altın istemedim. Aldığım bütün takılarımda hep gümüş rengi olur. Altına düşkün kadınlardan da hiç haz etmem yalan yokkk

Eşim bunu eminim şimdiden düşünmüştür ama ben asla kırılmam ve beklemem ben sağlıklı evlat doğurayım o en güzel hediye olur benim için 5 yıldır bekleyen biri olarak hiç ama hiç takılmam

Bebeğin analı babalı büyüsün demek isterim ilk önce. Ben de 10 yıl bekledikten sonra oğlumu kucağıma aldım ve aldığım en güzel hediye oydu eşim maalesef hediye almadı ama bu benim için çok da önemli değil di zaten Bu konu üzerinde yıllarca beni dinleyecek

pırlanta bir kolye aldı eşim ama bir kere bile takmadım Allah size en güzel hediyeyi vermiş birde eşinizde iyi bir eş ise yatın kalkın dua edin. İlla bir hediye yada anı kalsın istiyorsanız siz beğenin eşinize söyleyin alsın. Bunlara takılmayın keyfinize bakın

Ufak bi hediyeyi çok çok kel alaka yerlere vurmuşsunuz. İlla ki doğum gününüzde hediye alınıyordur. Her sene 1 kere olan ve milyarlarca insanın bir yaş atladığı o gün sadece sizede bahşedilmemiş oluyor bu durumda. Yani küçücük bi hediye alt tarafı. Hediye sadece maddi alınan bişi değil. El emeği bişide yapılabilir

Kişisel bir tercihtir saygı duyarım takana. Ben de sevmiyorum altın takmayı. İmitasyon da kullanamıyorum alerjim var. Küpelerim hep beyaz altındır.

Sizin ki yöresel bir gelenek, o ayrı. Ben birkaç bin lira bayılıp, kırmızı halı kıyafetinden hallice abiye giyinip o elbiseyi altınlarla rezil edenlerden bahsediyorum. Sizin oralardaki kıyafetleri biliyorum, daha geleneksel giyiniyorsunuz düğünlerde falan.

sen sadece kendini ve bebeğini düşün. gerisini boşver. ve bugünlerde gecicek

valla ben bos bos yuruyodum slinge bebegi koyup. kafam baya dagiliyodu. sen sadece parasızlık olarak dusunme cikip sokagin başına kadar yürüyüp gelsen bile hava almis olcaksin.

Doğum yapan kadına partnerinin/eşinin hediye alması dünyada bir çok kültürde mevcut. Yabancılar buna “push present” diyorlar.

Gebelik süreci ve doğum “sperm vermek” kadar kolay olmadığından dolayı olsa gerek...

Çocuk bence erkekle kadının ortak ürünü falan değil
%10 falan erkeğin gibi geliyor bana artık
Geçen gün bebeği eşime bırakıp 2 saat hastaneye gittim
Geldiğimde adam bana bebekle kendisini terk edip gitmediğim için teşekkür etti :) dün de tatildi ya, işe gittiğinde daha az yorulduğunu beyan etti :)
Ki bebeğim bence kolay bi bebek, Eşim de becerikli bi adamdır.

Taşıması, Doğurması, beslemesi bakımı hep annenin üstünde. Bana her gün hediye verse yeridir
Penguenler bile dişilerine parlak taş getiriyolar antarktikada bulup buluşturup :)

Bebeğim 42 günlük hediye falan almadım şaka yollu şunu bunu isterim dedim ama eşimin hic beklemedigim anlarda cok ayri hediyeleri ve süprizleri olmuştur o yüzden almamasını pek önemsemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…