- 3 Ekim 2007
- 14.569
- 36.255
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Söylediniz mı peki istediğinizi
Aynen söyledikten sonra bi anlamı kalmıyor maalesef.Hayır söylemedim, kendi içinden gelip yapsın istedim. Ben söyledikten sonra bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Hayatta çoğu şey için böyle düşünürüm ve genellikle kırılırım :))
umMerhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?
Altını sevmeyen çok az kadın vardır onlardan biride benimdir! Şöyle ki ben kuzey ırak kürdüyüm bizim oralarda altın önemli bir detay,özelikle Kürtçe elbiselerin üstüne yalan yok sahte olanlarını takiyorum Kürtçe elbise giydiğimde çünkü anca o şekilde tamamlanır elbise. Evlenirkende eşimden altın istemedim. Aldığım bütün takılarımda hep gümüş rengi olur. Altına düşkün kadınlardan da hiç haz etmem yalan yokkkİlkinde alacağını eltimden duydum ve aldırtmadım. İkincisinde doğumun ikinci günü elinde kahve makinesi ile geldi. Bu ne, dedim. Ben kahbe içmeyi çok sevdiğim için almış.
Lâkin bana sorarsanız, "Uykusuz her gece," demenin kibar yoluydu.
Hiçbir şey beklemem, beklemedim de. Herkes aynı değil. Belki bana bu denli itici gelmesinin sebebi çevrede milletin doğum hediyelerini gözümüze soka soka anlatması, göstermesiydi. Daha ortada fol yok, yumurta yokken alacağı beştaşın hesabını yapan insanlar gördükçe irite olmuş olabilirim. Ne hikmetse hiçbiri de doğum hediyesi beklemiyordum der ama işin aslı öyle değil. Dıdımın dıdısının doğumda takılan setini misafirlik, bebek mevlütü, nişan, düğün ne varsa hepsinde gördüm. Bir elin parmağında alyansı ve tek taşı, bir elinin parmağında beştaşı, boynunda düğünde takılan trabzon seti, doğumunda takılan seti... son 7-8 yıldır hangi organizasyona katılırsam katılayım 20-30 yaş arası kadınlar (çoğu 25-27 arası) kuyumcu dükkanı gibi geziyor. Eskiden annelerimiz, nenelerimiz öyle gezerdi şimdi ki gençlerde bir furya. Sanırsın değerlerini altınla ölçtürüyorlar. Bu kişilerin çoğu da düğün dernek boyunca milletin gözüne soka soka geziyorlar takıları. Utanmasalar gelinle damadın arasına geçip kime daha çok takılmış diye yarıştıracaklarmış gibi bir halleri oluyor.
Bacılarım yapmayın gözünüzü seveyim. Güzelim abiyelerin üstüne gidin 100 bin liralık, isterseniz milyonluk zarif kolyeler küpeler, bileklikler takın ama ne kadar altınınız dıdınız varsa takmayın. Kuzenin düğünü için elbise bakarken, ayy bunun kolundan bilmem ne bilekliğim görünmez ya straplez ya da düşük omuz bakalım gerdanı da ortaya çıkarsın diyen insan gördü bu gözler. Neyse konuyu nerden nereye taşıdım.
Bebeğin analı babalı büyüsün demek isterim ilk önce. Ben de 10 yıl bekledikten sonra oğlumu kucağıma aldım ve aldığım en güzel hediye oydu eşim maalesef hediye almadı ama bu benim için çok da önemli değil diMerhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?
Ufak bi hediyeyi çok çok kel alaka yerlere vurmuşsunuz. İlla ki doğum gününüzde hediye alınıyordur. Her sene 1 kere olan ve milyarlarca insanın bir yaş atladığı o gün sadece sizede bahşedilmemiş oluyor bu durumda. Yani küçücük bi hediye alt tarafı. Hediye sadece maddi alınan bişi değil. El emeği bişide yapılabilirBen babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin, bundan daha güzel bir hediye olabilir mi?
Siz de babaya hediye alıverin madem. Adam olmasa bu çocuk da dünyaya gelmeyecekti malum, spermlerine sağlık
Kişisel bir tercihtir saygı duyarım takana. Ben de sevmiyorum altın takmayı. İmitasyon da kullanamıyorum alerjim var. Küpelerim hep beyaz altındır.Altını sevmeyen çok az kadın vardır onlardan biride benimdir! Şöyle ki ben kuzey ırak kürdüyüm bizim oralarda altın önemli bir detay,özelikle Kürtçe elbiselerin üstüne yalan yok sahte olanlarını takiyorum Kürtçe elbise giydiğimde çünkü anca o şekilde tamamlanır elbise. Evlenirkende eşimden altın istemedim. Aldığım bütün takılarımda hep gümüş rengi olur. Altına düşkün kadınlardan da hiç haz etmem yalan yokkk
Sanki herşeyi benden bekliyor onlar sadexe bebek pispisliyor gibime geliyor .O kadar yoruldum ki ne dışarı çıkmak istiyorum ne de başka birşey .Hos dışarı çıksak ne olur parasız dışarı da çıkmak istemiyorum .Tavsiyeni denemeye çalışacağım .Çok teşekkür ederim .
Ben babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin, bundan daha güzel bir hediye olabilir mi?
Siz de babaya hediye alıverin madem. Adam olmasa bu çocuk da dünyaya gelmeyecekti malum, spermlerine sağlık
Doğum yapan kadına partnerinin/eşinin hediye alması dünyada bir çok kültürde mevcut. Yabancılar buna “push present” diyorlar.
Gebelik süreci ve doğum “sperm vermek” kadar kolay olmadığından dolayı olsa gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?