Diyarbakır’a gelin gitmek

Yani bu konuda olumlu olan kadar olumsuz yorumlar da var. Bazıları tesettürlü olmasa bile çok açık gelinlik istemiyormuş mesela tabi biz henüz bu konularındetaylıca konuşmadık ama fikir sahibi olmak istedim
Bence her detayı konuş, sonra sürpriz olunca çok can sıkıyor.

Yani bu konuda olumlu olan kadar olumsuz yorumlar da var. Bazıları tesettürlü olmasa bile çok açık gelinlik istemiyormuş mesela tabi biz henüz bu konularındetaylıca konuşmadık ama fikir sahibi olmak istedim
Siz niye sürekli milletin isteklerini düşünüyorsunuz?
Dövmemi hoş karşılamazlar , e karşılamasınlar onların problemi senin değil.
Çok açık gelinlik istemiyormuş , istemeyen giymesin ben istiyorum bitti gitti kendinizi niye başkasının ana babasına kitliyorsunuz böyle

Ay banane naparsan yap, arkasinda duramiyacagin şeyleri ( dovmelerin gibi) hayatin boyunca yap dur ben soyler gecerim gerisi senin derdin, istedigim kadar da yorum yaparım.

Siz mi özgürsünüz? Siz öyle sanıyorsunuz hiç değilsiniz haberiniz olsun, üstelik birilerinin hayatınıza kararlarınıza ve hatta bedensel tercihlerinize müdahalesine çok açık her an biri birşey dese değişecek bir insansınız. Sizin sorununuz farklı kültür farklı aile filan değil bizzat kendinizsiniz, sağlam bir karakteriniz yok
Kol sizin zevk sizin beğenmeyenden size ne
Diyelim dövmeleriniz yüzünden biz bu kızı istemiyoruz dediler eeee yani? Burda iş erkek arkadaşınızda bitiyor bundan sonrası onun problemi, ya karar benim size ne müstakbel karımın kolundan bacağından diyecek hop durun bakayım diyecek yada sizi yüzgöz edip işi batıracak yadaaaa aşk için dövmeni sileceksin diyecek siz de lafta aşk için sildireceksiniz
Ne kadar korkuyorsunuz ya bu adamla evlenememekten bırakında o korksun ailesi yüzünden sizi kaybetmekten
Bugün elalem için dövmenizi sildirir yada anı kurtarmak için saklarsanız yarın saçınızın rengi modeli değiştirilir sonra uzun tırnak oje yasaklanır sonra türbana sokulur sonra da çocuğunu kaynanası kayınpederi kendine göre besleyip terbiye eden ev işi temizlikten başka işte çalıştırılmayan bakkala bile kaynanadan izinsiz tek başına çıkamayan bir kadın olursunuz

Ben kaygımı söylüyorum ve buna bağlı benzer şeyler yaşayan kişilerden yorum almayı bekliyorum, düşüncem belli kafamdaki sorular belli isteyen istemeyen şu bu sorgusu aramıyorum,ben benzer durumlarda olan kişilerden yorum bekliyorum sadece .
Bu benim sorum benim seçimim soran fikir alan benim. Kim ne ister kim kimi kime ‘kitler’ ben neyi istiyorum istemiyorum ona ben zamanı geldiğinde zaten karar veririm sizin kendinizi yormanıza gerek yok benim yerime. Herkesin bir ailesi var ve ortak noktası illaki bir yerde bulunacak zaten. Çok çirkin tanımlar gerçekten .

Siz bu kafayla çok ezilirsiniz sizin seçiminizse dövme yaptırmak da sizin seçiminiz karşı tarafın ailesinin hoş karşılayıp karşılamaması sizin sorununuz değil bunu anlamıyorsunuz belli ki yaş küçük net 27 altı şimdiden geçmiş olsun diyorum bir sene sonra kv konularıyla bekliyorum

Diğer genel yorumlarınıza da bakıldığı üzere olumsuzluk ve kaos üzerine kerimelerinizi özenle seçiyorsunuz iletişimde , beyfendi sizden akıl isteyen olmadı. Benle aynı durumda değilsiniz aynı şeyleri de yaşamıyorsunuz, benim geleceğim gelecekteki durumumla ilgili de sizden spiritüel öngörülerinizi paylaşmanızı isteyen olmadı bol tartışmalar size iyi akşamlar

Hanımlar sakin olun, üsluplara dikkat edin ve polemiğe girmeyin.

H hypnosse sitede yenisiniz, bir konu açtığınızda site kurallarına uydukları sürece her üyenin yorum yapma hakkı vardır.

Siz konunuzu açarken içeriğin sonunda:

Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum herkese iyi hafta sonları dilerim :) teşekkürler
yazdığınız için de üyeler fikir belirtiyor.

Diyorsanız ki benim istediğim gibi yorum yazacaklar konuma dahil olsun, o zaman konunuza farklı bakış açısı getiren tüm üyeleri konudan yasaklayıp istediğiniz gibi yorum yapacak üyelerin yazmasına müsade edersiniz.
konudan yasaklama özelliğiSponsor - Bir kullanıcının konunuza mesaj yazmasını nasıl engellersiniz ?

Herhalde bir omur yaz kis uzun kollu giydirecek yada sildir onlari diyecek?Yani burda bi iyi niyet goremedim.Dovmeli kizla evleniyorsan kimden neyi sakliyorsun?Bide 8 kardesli eve gelin gitmek bilemedim.Carsi karisir gibi geldi bana.

Diyarbakırlı demişsiniz öncelikle şunu belirteyim , doğuda guneydoguda dövmeli insan sayısı azımsanmayacak kadar çok ikincisi evlilik planı yaptığınız çocuğun ailesi ilk kez dövmeli biri ile karşılaşmayacak olsa gerek ama söz konusu ailenin dövme karşıtı olması ise ömür boyu saklayamazsiniz ben olsam erkek arkadaşım ile dövme konusunda orta yolu saklayarak bulmaktan ziyade bunları kabul etmeleri gerektigi noktasında hemfikir olurdum, bundan sonra dövme yapıp yapmama konuşulabilir tercih konusudur

Kimseye buraya yorum yazınca ödül verilmiyor. Farkında değilsiniz ve anlamak istemiyorsunuz ama insanlar sizin iyiliğiniz için yorum yapıyor. Buradaki kadınların hepsi cahil, tecrübesiz, aptal değil. Bir bildikleri var ki o şekilde yorum yapıyorlar. Zaten bu yüzden sizi rahatsız ediyor muhtemelen çünkü gerçeklerle yüzleşmek istemiyorsunuz. "Sorun olmaz canım, kolunu kapatıverirsin nolacak" dememizi bekliyorsunuz herhalde.

Aslında çok basit bir durum ve denklem. Tamamen ataerkil bir kültürün içine girmek ve birey olmaktan çıkmak üzeresiniz. Bunu gösteren pek çok işaret, "red flag" var ama siz renk körü olmuşsunuz, göremiyorsunuz.

Yani siz sevdiğiniz insan yerine dövmelerinize saygı duyacak birini mi seçerdiniz ?
Ben şahsen ailesinin kabullenmesi için benden fedakarlık bekleyen birine sevgimi yitirirdim.

Yorum yapanlara sert cevaplar vermişsiniz. Ama insanlar burada tecrübelerinden yola çıkarak yorum yapıyor ve ne kadar beğenmediğiniz cevaplar olsa da aslında sizin yararınıza şeyler söylüyorlar.

Ne diyelim, siz de yaşayarak tecrübe edinirsiniz o zaman.

Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz ayrıca. Belki benzer bir şey tecrübe etti de bu fikirlere vardı? Belki her birimiz benzer şeyler tecrübe ettik? Nereden biliyorsunuz? Daha yaşınız küçük, ve bazı şeyler tecrübe etmeden idrak edilemiyor. Umarım tecrübe edince çok fazla yılınızı kaybetmeden durumun farkına varırsınız.

Ailenin nereli olduğu önemli değil nasıl bir aile olduğu önemli bence . Ben muhafazakar bir insan değilim ailesi baya muhafazakar olan bir insanla evlendim . İlk başlarda çok büyük zorluklar yaşadım çünkü eşim de bende acemiydik . Onun hayata bakış açısı benimki gibi olsa da ailesini yeterince durduramadı şimdi o da düğün zamanı olanlardan pisman olsa da şu an bir düzenimiz var . Şahsen sınırları cizebilecekseniz ve evleneceğiniz kişi sizin gibi düşünüyor ve bu konuda yardımcı olursa her şey çözülür . Ben çözüme ulaşıncaya kadar psikolojik destek alacak aşamaya geldim . Simdi geçmişe gitsem çok farklı olurdu . En başta ne düşündüklerini umursamazdim. istemiyorum ben böyle düşünmüyorum veya böyle yaomayacagim diye çok net ve sakin konusurdum . Bu arada istedikleri çoğu şeyi yapmadım ama kendimi yiprattim siz öyle yapmayın . Velhasıl kelam evleneceğiniz admaa gerçekten güveniyorsanız sınırlarinizi ihlal etmezseniz sıkıntı olmaz

Bu arada kendinizi ve size ait olan o dövmeleri lütfen kapatmayin erkek arkadaşınız sizi madem öyle sevdi bu şekilde ailesine göstermekten çekinmemeli siz busunuz tepki gorecekse görsün ilerde herhangi bir durumda yine tepki gösterecekler siz her tepki gösterecekleri şeyde kendinizden vazgecerseniz artık siz olmazsiniz

Konunun sonunu öngörebiliyorum. Doğu Anadolulu bir Türk ailenin kızıyım. Ailem öyle kıyafetime falan karışmaz. Ancak dövme yaptırmak istesem (istemiyorum) kalıcı olanına izin vermezler. Ki bölgeye göre açık fikirli bir aileye mensubum. Diyarbakırlı bir aile dövmeyi hoş karşılamayacaktır tabii ki. Karşı çıkabilirler hatta. Fakat kendi aileniz izin vermişken başkalarına söz hakkı vermeyin bile. Bırakın, sizi kabul eden her halinizi görsün. Uzun kollu ile nereye kadar? Eninde sonunda görecekler. Bu sefer önceden göstermediğiniz için daha büyük bir tepki görebilirsiniz.

Bir de kaç yaşındasınız bilmiyorum ama hayat tecrübemi söyleyeyim. Aile yapısı, kültürü, gelenekleri, dünya görüşü, eğitim seviyesi sizden farklı olan biriyle sadece cicim aylarında mutlu olursunuz. Çok sevmek değil, her anlamda denk olmak mutlu eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…