Diyarbakır’a gelin gitmek

Ailemin bir ferdi suan orada. Urfa bozulmaya istanbuldan once basladi. Cunku baya suriyeli goctu zamanında. Ilk savastan once hatta.

Dogu turu yapmak istersen git mardin havaalaninda in turunu yap gel

Halamin esi mardinli dogal olarak oda yasiyor orda. Bu sorunu en az yasayacagin doğu ili mardin bence.

Istanbulda eminonuye bi in gecen gun mecburi bi gittik allahimmm sinirden aglayacaktkm. Resmen turk yok ya yokk

Konu başlığını görünce sanki İstanbul veya Ankara ya da başka metropolden Diyarbakır'a gideceksiniz sandım
Ben doğma büyüme Ankaralıyim
Ha Adana ha Diyarbakır ne fark eder ki
( İkisini de gördüm bu arada gerçekten hiç bir farkı yok ne kültür farkı yaşarsınız ne dil ne lehçe hiç bir farkı yok kesinlikle)

Dövme meselesine gelince insanın kendi seçimi mesela ben tercih etmem dini inanışım geregi ama diğer taraftan kimseyi de bununla yargilamam dovme varsa kötüdür yoksa iyidir gibi bir kriter elbette olamaz

Ayrıca saklamanız da pek olası değil eninde sonunda görünür şu durumda ya gidin sildirin ya da sizi boyle kabul etmelerini bekleyin derim

Benim bu tarz kültürler hakkında bilgim yok, ben doğulu değilim ve doğuda yaşamadım. Tepki gösterilir mi sizce diye o tarz toplumlarda yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum sadece
Birisi için bir kalıba girmeye çalışmak o kadar saçma geliyor ki bana. Çok yanlış bir hayatınız olur o hayattan vazgeçersiniz de bu kadar basit bir şeyi bu kadar dert etmeniz değişik geldi. Alt tarafı dövmeniz var, oğulları sizi böyle gördü böyle sevdi nokta. Bunun doğululukla bir alakası yok. Benim erkek arkadaşım Şırnaklı kolları boydan boya dövme, erkek kuzeninin eşinin iki göğsünün arasında kolunda ve bacağında oldukça büyük dövmeler var hiç sorun yaşadıklarını görmedim. İncecik ip askılı vücuda yapışan bir gelinlik tercih etmişti. Herkes bir birey ya kimse hayatındaki insanın ailesine göre şekillenemez. Sevdiğiniz insan yerine dövmeleri mi tercih edersiniz yazmışsınız bir yorumunuzda konu dövmeleri tercih etmek değil yaşam biçiminize ve size siz olduğunuz için saygı duyan birini tercih etmek.

Yani siz sevdiğiniz insan yerine dövmelerinize saygı duyacak birini mi seçerdiniz ?
Hem akıl danisiyorsunuz hem de tepki gösteriyorsunuz sanki.sevdiginiz insan veya ailesinin sizin dovmelerinize tepkili yaklasmasi durumu değil mi zaten tedirgin olduğunuz mevzu.bir ömür dovme mi saklayacaksiniz? Ailesi tepki gösterirse sevgiliniz napacak? Bu durum konuşulmalı bakalım siz onun ve ailesinin tercihi olacak mısınız sevseniz de

Benim sevgilimin dovmeleri var, bu onun zevki kimseyi ilgilendirmez demek yerine nasil gizleyip saklaycaginin yolunu düşünen birini ben olsam bir kez daha düşünürdüm.

Cok ama cok sasirdim. Yasin cok kucuk, su an ask sandigin bu sey ask degil. Bir 10 sene sonra anlayacaksin ama su an kim ne dese bos biliyorum.

Bircok dovmem var. Benim icin en anlamli olanlar bileklerimdekiler. Kimse icin kapatmadim, kapatmam. Is gorusmesi de dahil buna. Kaldi ki yoneticilige terfimi saclarimin bir kismi mavi iken, butun dovmelerim acikta iken aldim.

Senin degismeni isteyen, butununle sevmeyen biri aslinda seni sevmiyordur. 'O bir sey demiyor, onun uzulmesini ben istemiyorum' diyeceksin muhtemelen. Bu da maruz kaldigin bir cesit duygusal manipulasyon. Erkek arkadasin senin gercekten arkanda olsa, bu konuyu actiginda seni durdurur, ailesine soz konusu bile etmemeleri gerektigini soylerdi, ve dert bile olmazdi.

Senin bir parcanin iliskide sorun olmasi kabul edilemez. Kendini sev, aynada gordugun kadini sev. Onu sen korumazsan, kimse korumayacak. Kendini fedakarlik adi altinda yok edersen, ilk once sevdigini soyledigin erkek seni yok etmeye baslayacak.

Simdi bunlarin hepsine itiraz edecegini biliyorum. Evlen, bir 5 sene sonra aklina gelirse bu yazdiklarini bir daha oku. Umarim yok olup pisman olanlardan degil, kendin oldugun gibi dimdik duranlardan olursun.

Merhaba, diğer cevapları okumadan yazıyorum bunları.

öncelikle lütfen dövmelerinizi saklamayın, düğün olup bittikten sonra ileriki zamanlarda videoda fotoğraflarda o dövmeler görünecek ve ailede gizlediğiniz bir şey olduğu için bu güveniszlik yaratır.
isteme (çok saçma geliyor bu kelime) olmadan önce ailesiyle tanışın ve dövmeleriniz görünecek bir kıyafet giyin. bunu asla onlarla öncesinde pazarlık yapıyormuş gibi konuşmayın. nasıl ki gözünüzünrengini o an göreceklerse dövmelerinizi de görsünler ona gçre kafalarında otursun her şey. sakın kendinizi gizlemeyin, olduğunuz gibi görünün. hayırlı ise olur zaten, hayırsız ise olmaz ve siz baştan bu yola girmemiş ve bazı şeylerden korunmuş olursunuz.

Ben ilkokuldan estetisyenlik belgemi alana kadar londonda yasadım. Türkiye’yle aynı hayat değil ordaki takdir edersiniz ki evet toplum kültürü de çok farklı orda zaten çift vatandasim
Bilmediğiniz cevaplara sorular yağdırmaya calısmayin lütfen

Çok teşekkür ediyorum kibar anlatımınız için

Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim

Diyarbakır geçen Haziran'da gezmeye gittik.Bende yıllar önce gitmiştim en son ve biraz da ön yargılı gitmiştim.Ama o kadar güzel bir yer ve insanları o kadar muhteşem ki anlatamam.Biz esnaf ile muhatap olduğumuz için onlardan bahsediyorum.Gittigimiz yerlerin çalışanları patronları hepsi birbirinden ilgiliydi.Ve bir düğüne katıldık,insanlar birbirine o kadar icten sarılıyordu ki anlayabiliyorsunuz o sıcaklığı.Ve ciğer i muazzam

Maşallah onu kapatırız bunu kapatırız
Gelinliği bile istediğin gibi giyemeyeceksin adama bak .
Ailesini susturmuyoe da kız arkadaşını ailesine uyduruyor

Konu içeriği başka
Diyarbakır'la ilgili bı soru yok aslinda

Neden batıdaki insanın o tarz toplumlarda tarzında bı cümle kurmasını garipsiyorsunuz?
Batiyla doğu bir mi
Bariz dünyalar kadar fark var
Fark var ki batıya göç etseler sistemi bozuyorlar gelsinler istemiyoruz

En iyisi Diyarbakir'a hicbir sekilde gitmemek. Yine de siz bilirsiniz

Herkese çok teşekkür ediyorum en azından uzaktan da olsa biraz bilgi sahibi oldum
sonuçta kimse kimsenin kötülüğünü istemez eğer yorumlarımda bende kırıcı olduysam çok üzgün olduğumu belirterek zaman ayırdığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim ilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…