Diyarbakır’a gelin gitmek

Aile yapısından ziyade iki şehri de bildiğim için bu konuda yorum yapacağım. Adanalıyım ve Diyarbakır'da yaşıyorum, şehre ilk geldiğimden beri memleketimde gibi hissediyorum. Çalıştığım okulda 4 tane daha Adanalı arkadaşım var hepsi çok memnun. Bir tanesinin sizin gibi her yerinde dövme var ve sevgilisi Diyarbakırlı. Ailesi arkadaşıma bayılıyor. Muhafazakar insanlar ama hiç sorun etmiyorlar, kızı olduğu gibi kabullendiler. Sizin sevgilinizin ailesi farklı olabilir tabi. Ama yazın Diyarbakır'da 43 derece sıcaklıkta uzun kollu giyemezsiniz. İlla ki göreceklerdir. Sevgilinizin geçici çözüm önerileri makul değil yani.

Gizli saklı yapma. Kendini olduğun gibi tanit sonradan başın agriyacagina başta olsun herşey.

Diyarbakır eskisi gibi değil, kızları göbek açık geziyor kimsenin karıştığı yok , yani bu kadar korkmayın dövme vb.

Size denk gelmiş, görev durumundan dolayı diyarbakirdaym sorun yaşamadım, tabi hırsızlık vb her şehirde var , ama genel olarak güzel metropol bir şehir..

Yaz stratejiniz nedir? 3 ay uzun kollu mu giyeceksiniz yoksa kaçacak mısınız aileden? Böyle şeyler olur mu ya sonra da bizi kandırdın derler kesin. En iyisi her konuda baştan dürüst olmak.

Nereye kadar kapatabilirsin ki? Yani köprüyü geçelim yeter mi diyorsunuz? Dövmeye herhangi bir lafları varsa evlendikten sonra da konuşmaya devam ederler.

Benim bu tarz kültürler hakkında bilgim yok, ben doğulu değilim ve doğuda yaşamadım. Tepki gösterilir mi sizce diye o tarz toplumlarda yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum sadece
Dövme konusunda tepki göstermek için Doğulu olmak gerekmiyor.

Adanaliyim, kardeşimin dövme yaptırdığını öğrenince çok tepki verdik.

Nisanlaninca sildirmeye başladi.

Adanada çokta şey değil yani nasıl diyim Miami falan değil.

Bu daha çok ailenin kültürüne uygun olup olmamasıdır.

Teyze çocuklarımın kol bacak kafa heryerinde dövmesi var, Ama kardeşim yaptırdı çok kızdık.

Demek istediğimi umarım anlamışsındır

Benim bu tarz kültürler hakkında bilgim yok, ben doğulu değilim ve doğuda yaşamadım. Tepki gösterilir mi sizce diye o tarz toplumlarda yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum sadece
Adana ve Diyarbakır arasında abartı bir kültür farkı mı var ? O tarz toplumdan kastınız nedir? Heryerin bağnazı da var aydını gelişmiş insanı da .
Sizin sorununuz toplumla alakalı değil eş adayınızın ailesi ilgili. Evlenmeden önce o toplumu da bir ziyaret etmeyi deneyin.

Avrupanın bilmem kaçıncı ülkesinden yabanci gelin adayları gibi sorularınız da olmaz.

Son düzenleme:
Benimde evlendigimde hızmam vardi burnumda açık bi kızdım annemle babamda ayrydi istemede vs babam yoktu. Düğünden sonra eşimle ortak kararla kapandim. Hızmam ailesinin gözüne batti ve esim cikarttirdi bana, eşimi çok seviyordum kirmadim ama şuan olsa ailesinin istegi diye birak hızma yı ayağımdan corabi bile çıkarmam. Eşimin ailesi cok muhafazakar bi aile bizim sulalede tam tersi. Bu arada kimse dovmenize karisamaz ben bu ailenin icinde çocuklarımın bas harflerini dövme seklinde koluma yazdirdiysam oo bence siz hic dusunmeyin bile. Ama ilk annesiyle vs tanisin tepkisine bakın, baktinizki sorun yasiyosunuz ufaktan kaçın derim.

İçimden geçiyordu da henuz yazmamiştim. Sanki kendi çoook farkli bir kulturden geliyormuş gibi tavirlari var. Ne kadar fark olabilir ki diye dusundum iki şehri de gormedim hiç ama kulaktan duyma biliyorum az çok.
Dövme meselesi şehir değil ailelere bağli bir şey zaten.

Iki şehiri çok yakından bir çok kez gördüm uzun zaman geçirdim. Hayır yani batıdaki bir insan dahi " o tarz toplumlarda" ile başlayan bir cümle kursa abest geliyor bana. İnsanlari nasıldır sorusu hadi bir nevi daha anlaşılır.

Kendisi de aynı toplumun bir parçası ama daha haberi yok demekki

Sevgiliniz dövme konusunda bile arkanızda duramıyor, ailesi laf etmesin diye kendi aklınca bir çözüm üretiyor. Ben de buraya takıldım.

Yok artık bir de ailecek mi çok kızdınız???
Kendi vücudu kendi kararı sizlere ne ki?
Şu kkda okudukça şaşırıyorum ya.
Kardeşim dövme yaptıracak da ben de ona çok kızacağım mesela. Yok artık daha neler. Abla lütfen saygı duy demesi yeter bana. Yok artık.
Konu sahibi de özgürüm falan diyor ama sadece dövme konusunda özgürmüş sanırım. 13 yaşımdan beri çalışıyorum kısmından anlamalıydık aslında özgürlük neyi kapsıyor konu sahibinde.

Canan Tan‘in Piraye kitabini okumanizi tavsiye ederim.Piraye Istanbul‘dan Diyarbakir‘a gelin giden bir dis doktorunu anlatiyor.
Dövmelerinizi saklamayin birakin sizi oldugunuz gibi kabul etsinler, artik Diyarbakir‘da da dövmeli insanlarin sayisi cok.
Herseyin gönlünüzce olmasini dilerim.

Yani ben de en çok orayı anlayamadım Adana Paris de bizim mi haberimiz yok Adana sıcaktan sıkılıp güneşe ateş açan dayının memleketi değil miydi

Mardin'e gittik seneler evvel, ben hayatımda bu kadar yardımsever, misafir, yabanci gördüm diye elinden geleni yapmaya calisan insanları bir arada gormedim, Hasankeyf e falan da gittik. Orasi da ayniydi. Mardin'e asik oldum. Diyarbakır la ilgili anlattıklarına sok oldum çünkü gitmek istiyorum, demek dikkatli olmak lazim. Gerci o kadar karisik, yabanci millet doldu ki memlekete, ozellikle Urfa , Hatay, Antep falan neyse yazmiyim bisey. Mardin gene de canimsin, kalp

Mardini baya seven merak eden var yaa. Gerckten orda sorun yasama ihtimalin baya baya dusuk.

D.bakiri gormek istiyorum diyorsan git gor tabi. Ama yani neyini goreceksin ki ? Merkezde surlar bi iki han var o kadar.

Beklentini karsilamaz asla. Cunku mardini bu kadar begendiysen. Hasankeyfe bayildiysan. D.bakirda ehhh iste olursun.

Bak antepliyim ben dogudaki en berbat yer olma yolunda adim adim ilerliyoruz. Cunku toplama kampi oldu iyice. Urfa da oyle. D.bakiri yazdim zaten uzun uzun.

Ya Urfa'da Suriyeliler göçmen idaresini yikmaya kalkmislardi, bilgisayar bozuldu, islem yapılmıyor diye, icerde insanlar varken, cami çerçeveyi yikmislardi, cok istiyodum ben Dogu, Güneydoğu turu yapmayi. ama son bir iki senedir korkuyorum, gitmem heralde o taraflara uzunca bi süre, yazik halimize vak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…