Diyarbakır’a gelin gitmek

hypnosse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2022
45
8
25
Herkese merhabalar öncelikle okuyacak ve zaman ayıracak herkese çok teşekkür ederim. 8 aylık bir beraberliğim var , erkek arkadaşım yaza artık ailesiyle istemeye gelmek istiyor. 8 kardeşler anne ve babası Diyarbakır’da yaşıyor kendisi üç abisiyle Adana’da. Bende adanalıyım, bir ablam var o evli ve İstanbul’da yaşıyor . Annem babam ayrı annem ile yaşıyorum,babam başkası ile evli oda Adana’da onunla da görüşüyorum ve ailemle herhangi bir sorunum yok . Öncelikle merak ettiğim şey isteme olaylarında onun ailesiyle herhangi bir problem yaşar mıyız diye düşünmeden edemiyorum çünkü annem ve babam kesinlikle görüşmüyor ve aynı ortamda bulunmuyor, erkek arkadaşım annenden de babandan da isteriz dedi ama bilemiyorum. Buna ek olarak ben güzellik uzmanıyım, kollarımda büyük dövmelerim var , 13 yaşından beri yaklaşık 10 senedir çalışıyorum ve genellikle ne istersem yapıyorum özgür bir yaşam tarzım var. Bundan kastım çok muhafazakar bir zihin yapım yok ama açık vs giyinen bir insanda değilim. Erkek arkadaşım uzun kollu giyeriz bir şekilde kapatırız dert etme diyor ama ben ne yapmalıyım olur da denk gelir görürse çok tepki görür müyüm diye düşünmeden edemiyorum. Son çocuk ve ailesi çok kıymetli, dövme vs durumumdan dolayı da benim yüzümden ailesinden tepki görsün istemiyorum açıkçası. Gelinliği falan uzun kollu alırız kaparız bi şekilde canını sıkma diyor ama , takdir edersiniz ki bu tarz dönemlerde insan havadan nem kapıyor ve küçük detaylara takılmadan edemiyor . Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum herkese iyi hafta sonları dilerim :) teşekkürler

Bu ailede mutlu olamazsınız gibi geldi bana. Elbette herkesin bir yaşayış tarzı kendine göre doğrusu var ama ömrünüz boyunca dövme mi saklayacaksınız? Herkesin ailesi kendine aynı oranda kıymetli. Erkek arkadaşınızın bunu teklif etmesi garip sizin onaylamanız daha garip. Hayır dövmelerinizi niye dert ediyorsunuz. Siz bu değil misiniz? Olduğunuzdan farklı mı tanıtacaksınız kendinizi erkek arkadaşınızın paşa gönlü kırılmasın diye? Sizi yargılayacak bir aileyle akraba olacaksınız bu durumda.

Hanımefendi söylediklerimden anlayacağınız üzere ben herşeye hazırım zaten. Ben benim yüzümden ona tepki gösterilmesini istemem sadece demek istediğim o, kimse gelip bana niye dövmen var diye soracak değil sonuçta mantıken.

Evet öyle yapacağız ama ben dövmelerimi bu şekilde kapatsam vs problem olacak mı diye çok kaygı içerisindeyim maalesef
Karşılarsa elbette olur. Ne zamana dek saklayacaksınız? Dövmelerinize saygı duyan eş ve eş ailesi seçin.

Mesele size veya erkek arkadaşınıza farketmez dövmeniz var diye tepki gösterecek bir aile olmaları zaten. Erkek arkadaşınıza gösterilen tepki aslında size/sizin dövmenize gösterilmiş oluyor mantıken

Gelinliği falan uzun kollu alırız kaparız bi şekilde canını sıkma diyor
Düğün günü uzun kollu gelinlikle kapattiniz diyelim. Hiç mi bir araya gelmeyecek birlikte mutfağa girmeyeceksiniz eş kişisinin ailesi ile?
Mutfakta genellikle kollar sivanır falan ne bileyim

Bunun sorun olarak görülmemesi lazım.
Erkek arkadaşıniz baştan söylesin madem.

Gelinliği niye uzun kollu alıp kapatıyorsunuz ki? Bu sizin düğününüz, evlenecek olan sizsiniz. Benim hoşuma gitmedi. Ben ailesine bu derece, kendi hayatını değiştirecek düzeyde bağlı biriyle asla birlikte olmazdım.

Mesele size veya erkek arkadaşınıza farketmez dövmeniz var diye tepki gösterecek bir aile olmaları zaten. Erkek arkadaşınıza gösterilen tepki aslında size/sizin dövmenize gösterilmiş oluyor mantıken
Benim bu tarz kültürler hakkında bilgim yok, ben doğulu değilim ve doğuda yaşamadım. Tepki gösterilir mi sizce diye o tarz toplumlarda yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum sadece

Bence D.bakirli nadir aileler var gecinilebilecek. Ben 1000 defa gittim bir sehir bu kadar mi sorunlu olur ya. Has diyarbakirli azinlikta maalesef. Biraz da toplama bir sehir yani eski yerlilerinden ziyade ordan burdan göçen dolu.

Cuzdan dusurduk taksici vermiyordu ustune cokecekti. Filanca yere gidiyorduk otobus soforu para icin bize ordan geçiyorum dedi 4 km yakınında birakti. 4 kiz çöl gibi yerde kaldik gelen gecen araclar da ahlaksizca bakip guluyordu.

Kuruyemisci yandaki telekom bayisinin cami cerceveyi indirmis yoldan gecene saldiriyordu. Bize de koca ceviz sepetini firlatti teyzenin birinin kafaya carpti.

Valizimi ofis denen yerde gözümün önünde caliyorlardi. Dur dur dedim cocuk ne bileyim senin oldugunu diye vermemeye cabaliyordu

Hasanpasa da kahvalti ettik kil yumagi cikti salatadan adam biz soyledik yan masa duyup kalkmis diye bizi kovdu. Ki sesimiz de normaldi. Masalar dipdibeydi.

Ayyy allahim sen esirge ya yazdiklarim yasadiklarimin binde 10 u , kınamıyorum ama diyarbakirda yasarsam birgun halim ne olur bilmiyorum. Diyarbakir deyince yine tansiyonum düştü

Çok geçmiş olsun :) biz diyarbakırda yaşamayacağız ama aile sonuçta oranın kültürüyle büyüdü etti. Hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…