Dişlerim yamuk telden başka çaresi Yok mu

Merhaba, bahsedilen şeffaf plaklarla tedavi oluyorum. Bir sene önce başladı ve birkaç ay sonra sona erecek, sonrasında bir süre daha koruma amaçlı plak kullanıcam. Plaklar giderek sertleşen ve dişlerinizdeki değişime göre şekillendirilmiş setlerden oluşuyor. Dişlerinizin durumuna göre doktorunuz birkaç haftada bir plaklarınızı değiştiriyor. Plaklar ağzınızdayken yalnızca su içebiliyorsunuz. Yemek yerken çıkarmanız gerekiyor. Bunun dışında günün geri kalan kısmında ve uyurken plakları takmanız tedavi süreci için önemli. Her diş yapısına uygun bir tedavi değil ve bu sistemi her doktor kullanmıyor maalesef. Bunun için muayene olmanız gerekiyor.

Ben telle tedavi olursam diş çektirmek zorundaydım, ağzımda yer açılması için. Ancak feda edebileceğim dişim olmadığı için ve yalnızca ön üst ve alt dişlerimde hafif çarpıklık olduğu için bu yöntemi tercih ettim. Bana kalırsa tele göre daha zahmetli bir tedavi. Çünkü bişeyler yiyip içmek için sürekli çıkarmak gerektiğinden yemek düzeni oluşturmak zorunda bırakıyor. Konuşmada herhangi bir zorluk oluşturmuyor. Ancak kullanmaya başladığınız ilk hafta şiddetli bir çene ağrısına sebep oluyor. Bu sistemde ödeme dolar üzerinden yapılıyor çünkü yurtdışı kaynaklı bir tedavi yöntemi olduğundan firmalar bu şekilde anlaşma sağlamış. Dişlerin durumuna göre 2bin-3bin dolar civarı bir ücret talep ediliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olabilirim.

2-3 bin dolar mı tl mi ? Benim çenem oynatılmamalı ama çünkü burun ameliyatı oldum

Merhabalar. Bende üniversiteye giderken tel taktırdım, sadece üst kısımda sorun vardı oraya takıldı tel. Doktorumdan 8 ayda bitecek diye söz almıştım ama 9 ayda bitti :) yani öyle seneler sürmedi telli halim. Ben İzmit'te yaşıyorum ama doktorum İstanbul'dan gidip geliyordu haftasonları buraya. Yani İstanbul'da kendisi. İsim yazmak yasak değilse bende doktorumu söylemek isterim, çok memnun kalmıştım kendisinden.

2-3 bin dolar mı tl mi ? Benim çenem oynatılmamalı ama çünkü burun ameliyatı oldum
Çene oynatılamamalı derken neyden bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Ancak çenenize zarar verecek bir durum söz konusu olmuyor. Ek tedavisinin aynısı aslında. Sadece telin gördüğü işlevi plaklar üstleniyor. Zaten tel tedavisi sonunda da benzer şekilde plak kullanımına geçiliyor.

Yasak değil alabilir miyim isim

Çenemin şeklinin değişmemesi gerekiyormuş direk burunda kayma yapabilirmiş

şu önceki sayfalarda foto paylaşılmıştı şeffaf plak dediğiniz o mu?
tel gibi sabit değil yani doğru mu anladım?

şu önceki sayfalarda foto paylaşılmıştı şeffaf plak dediğiniz o mu?
tel gibi sabit değil yani doğru mu anladım?
Evet, ilk sayfada fotoğrafı paylaşılan şeffaf plaktan bahsediyorum. Tel gibi sabit değil. Dilediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz, örneğin iş toplantısı, görüşme vs. Ancak zaten dışardan bakıldığında dişinizde farklı bir şey olduğu anlaşılmıyo ve plakları kullanmadıkça sonuç alamadığınızdan günün 18-20 saati takmanız gerekiyo. Yemek yerken çıkarmak zorunlu.

anladım tşk ederim. görüntü olarak belli olmaması iyiymişte çocuk için uygun değil o zaman.. gün içinde okulda olacağı için takibi zor olur.. yemeği yerken çıkartır takmaz bir daha falan..

Aslında ben çok geç başladım bu tedaviye. Ancak doktorumun hastaları genellikle çocuklar. Bir de çocuklarda dişler tedaviye daha çabuk cevap verdikleri için plakların gün içinde kullanılma süresi daha az. Araştırmanızı tavsiye ederim.

öylemi biz ekimi bekliyoruz 11 yaşında takılabilir demişti doktor hiç araştırmadım şimdiye kadar belki takılmaz gene dökülmemiş süt dişi var daha. ilgisi var mı bilmiyorum gerçi.

Kızlar ya zirkonyum kaplama ile yamuk dişler düzeliyor mu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…