Dışardan bir göz olarak fikirlerinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben olsam ben de bütün bunların üzerine ısınmazdım. bence cok mesafeli şekilde devam edin. eşinize bir şey demeyin şimdi yoksa sorun çıkaran konumda olacaksınız.

böyle bi tip zaten yakında yine sorun çıkarır o zaman mesafenizi koyarsınız. bence haklısınız ya ben de barışmak istemezdim.

eski düzene girip yine sizi dışlarsa o zaman yine görüşmeyi kesin. buna müsade eden kişilerle de görüşmeyi kesin ve açıkça sebebi söyleyin. şu an olmayan bir şey için sorun çıkarmış gibi görüneceksiniz eşinizin bakış açısından.

bu arada baktım da yorumlara kvniz de sizi tehdit etmiş zamanında. siz niye hala aramız bozulmasın derdindesiniz ki? ben olsam kızına da annesine de buz gibi mesafeli olurum, eşim olmadan evlerine gitmem. eşimin yanında onun hatrına iyi davranır gibi yaparım o kadar.

Meseleyi uzattım ister istemez,eşimin kafasındaki tüm soru işaretlerini, geçmiş yaşananları sifirlamis gorunce, aynı hiisiyati bana da vermeye çalışınca, benimle olan durumunda bı iyileşme yok, onu zaman gosterecek deyince, o bana ben ona, mesele uzadı konuşmuyoruz iste.

?tavşan daga küsmüş dağın haberi yok diyorsunuz ama siz bu noktada ne için barışacaksınız da aranızı düzeltmeye çalışacaksınız.gercekten bu kısmi anlamadim.

Lütfen beni linclemeyin hanımlar cidden üzülürüm
Acikcasi siz kinci gelinlerden çektiğimiz diyorum esinizde kinciymis doğal olarak gorumcede o anne babanın sizin aranızda kalarak çektikleri yazıktır birtanede bende var sizin gibi yenge abim rahatsızdı evine gittim surat yerlede geçmiş olsun demeye korktum inanın abime söyleyebildim ve yengemle 20 yıldır küsüz abimi kizlari göndermedi ama en son çıktı geldiler yengem gelmez bende gitmem babam araya girmeye çalıştı sizin gibi abime söylemediği yapmadığı kalmadı bıraktı babamda simdi haftasonu kizlari eşleri çocukları abim haftasonu yemekteydiler bende o yoktu a buarada kucukgelinde yengemin yeğeni onlarda bendeydi birtek yengem yoktu bütün aile onu disladi cunki et tırnaktan kopmaz kopamiyor lütfen nefsinize uymayın gorumceniz özür dilerim deseymis belki daha yumusardiniz ama oraya oturup konuşmak bile bir adımdır buradan bakın Rabbım kardeşleri baristirdiginjz için ınsalh mükafatını verir sizede

Evet böyle bir durumda oldu, o an dedim ona zaten araya girme zaten beni haklı buluyordun, kızına laf geciremeyince beni böyle tehdit ederek birşeylerin duzelecegini sanma, seninle de onun yüzünden kotu olmayalım dedim. Bunun üzerine eşimde araya girip annesini bu konuda uyarınca, sırf annesi diye bu meseleyi uzatmadim, benden yana tehditle meseleyi halledemeyince, oğluna ağlayıp arayı buldurttu.

eşim bu lafı söyleyecek kadar benim arkamda dursa sabah akşam teşekkür ederim ,

allah banada o mendebur suratlı abisiyle küstüğü günü göstersin inşallahhh

Sizin gelininizle olan meselenizi kendiniz daha iyi bilirsiniz, ailecek gelini haksiz bulmuş olabilirsiniz ama bende durum farklı, bana sen haklısın deyip, kızlarının her tavrını hoş görmemi bekliyorlar. Yok sayilmayi hosgormemi, artık bir yere kadar dedimbende.bendeayni şeyleri yapınca bu kez iş baktılar ki kizisicak, abisi de tavır yapınca aklını basinaalmasi konusunda aynı odaya girilmez,ayni sofraya oturulmaz oldu,kayinvalidemde çözümü böyle buldu.iki kardeş barışsin öteki de pek önemli değil dercesine..

Eşinizin barışması konuşması çok normal onlar kardeş sonuçta. Size yapılanlara da tepki vermiş duymamış daha ne yapabilir kardeşini silsin mi istiyorsunuz? Ha sizi konuşmaya görüşmeye kimse zorlayamaz onda haklısınız, siz konuşmamaya devam edebilirsiniz, eşinize karışmayın.

Bana yapılan neyse aynı şekilde karşılık vericem, ne azı ne çoğu.. zaman gösterecek bazi şeyleri de

Kayinvalideniz veya aile sizi haklı bulsada ne oldu yine barıştırmak istediler cunki ayrılamaz kardesler sizinle barismayincada oğullarının çekeceğini biliyorlar oyuzden baristiriyorlar sizi gorumceniz ilgi manyağı veya çocuk ruhlu galiba sizde onu önemsemeden yaşayın bunu yengemede söylemiştim inanın huzurlu ise evliliğiniz görümce yüzünden huzur kaçırmayın görümce ne yapabilir es karakterli ise hicbirsey yapamaz

Bence şimdilik eşinize yüklenmeyin haksız olursunuz, karşı taraf barışmış ama siz uzatıyorsunuz gibi görünür ve sizin yüzünüzden iki yıldır öz kardeşiyle görüşemediğine kadar gider bu konu. Şimdilik barışmış gibi yapın, görümce elbet rahat durmaz bir şeyler yapar, sonra siz ben çabaladım ama olmadı görüşmek istemiyorum artık eskiden daha rahattı gibi konuşursunuz eşiniz de size hak verir. Boşuna eşinizle tartışmayın adam onca zaman sizin yanınızda durmuş, haklı olduğunuzu düşündüğünde yine yanınızda olacaktır.

Siz sanırım eşinizin kardeşiyle barışmasina da bozuldunuz. Ancak kardeş, onların ilişkilerine müdahale etmemelisiniz. Ama eşinizin oldu bittiye getirerek sizi kardeşiyle zorla barıştırması konusuna bozulmakta haklısınız

Benzer şeyleri ben yaşadığım için sizi anliyorum.Kusura bakmayın üyeler de kardeşini seviyorsa eşini de sevecek en azından saygı gösterecek .Kardeşini gerçekten seven insan ne olursa olsun kardeşi huzursuz olmasın arada kalmasın diye saygısını korur .Benim görümce de aynı .Ben tamamen küsmedim ama kuş gibiyim .Adı konulursa herkese batar .Arayıp sormuyorum ,görüşmüyorum ama kuş değilim .En azından biri bir şey derse ne münasebet öyle bir şey yok deyip basimi agritmam.Bana nasıl davranırsa öyle davranıyorum .Ben de o yokmuş gibi yapıyorum .Bence siz de küslük oluşturmays çalışmak yerine bunu yapın .Tabi sizi çok huzursuz ederse görüşmeyin.Kimse de karışamaz çocuk gibi baristiramaz.Koskoca kadinsiniz .

Bu şekilde psikolojik baskı altında barismasina bozuldum, tamam kendi kardeşi daha yakın onun için ama benim için oldu bitti gibi bir mesele değildi evet. Bundan sonrası içinde bekleyip zamana bırakıp gözlemlemek en iyisiydi ama, eşimin fazlaca rahatlığı barıştık deyip, gözüme batınca, tepkimi belli ettim, benim içim seninki kadar rahat değil malesef dedim. O da konuşmuyor iste. Geri adım atarsam durumun da benim için önemsizlestigini sanmasindan çekiniyorum.

Bence hırçınlıkla değil güzellikle durumu açıklarsanız sizi de anlamasını sağlarsınız, bu şekilde sanki her şeyi siz büyütüyorsunuz gibi bir durum olabilir. Bu şekilde kardeşi adım atmış barışmak istemiş de siz devam ettiriyor gibi görünebilirsiniz. Siz eşinizi yanınızda tutun ki sonra tekrar sorun olduğunda size cephe almasın, tekrar arkanızda olsun.

Ya lütfen ama,benide guldurdunuz
Eşinizin kardeşiyle küs kalacağını düşünmeniz hem komik hem de gerçekci değil.
Kayınvalidenizin telefonla aramasında sonra bir hafta kendinize gelememişsiniz, bunlar çok abartılı şeyler açıkçası.
Yeni evli de değilsiniz, toy değilsiniz yani aile ilişkileri konusunda.
Sizin arkanızda o kadar durmuş eşle, kardeşiyle barıştı diye tartışma yaşamanız, yol yordam bilmemenizden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Evet haklısınız kesinlikle iyiniyetli olduğunu dusunmuyorum.bizimde gelinimiz var,önce insan olduğu için,sonrada kardeşim için ayrı tutmayız kendimizden.. eşime de aynı şekilde ailemin yaklaşımı böyledir,çünkü istemezler ne kardeşimin ne de benim başım bu konularda agrisin. Beklentim bu yönde olduğu için hayal kırıklığımda fazla oluyor haliyle.

Abimle bir yıl konuşmadım ve o konuşmadığım dönemi sonrasında çok telafi etmeye çalıştık. Bana göre ben haklıyım, ona göre o haklı. Bir yere varamayınca barışmayı tercih ettik, çünkü örnek olmamız gereken evlatlarımız var. Size de aynısını tavsiye ederim. Çünkü küslüklerden çocuklar daha çok etkileniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…