Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

7 ay çokmuş ya. Senin problemin neydi. Yani hedeflenen ne

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim ust on dislerde caprasiklik var.Yan kesici dislerde in dislerin uzerine binmisti.Ustten 2 dis cekimi yapildi.Boylece disler arkaya dogru cekilecek.On dislerin yaninda bosluk olusup duzelmeleri icin yer acilucak.Kendim anlatirken yoruldum amma isi varmis :)

Ya benimkide problemli. Gezmediğim yer kalmadı. En ünlü diş hekimlerine kadar gittim. Kaplama vs olmayınca artık mecbur kaldım. Benim önce alt ve üst dişler çok çakışıyomuş o açılacak. Sonra dişler arası çok açık. Ve dişler küçük. Bu nedenle kaplama olsa bile iri dişler oluyo. Aralar daraltılıp. Lamine yapılcak. Altta 2 dişim yok. İmplant olacak. Ç benimkide çok fenaymış de mi:))). Çok sürmez inşallah

canim seffaf braketleri onermiyorlar ya, porselen brakette herhangi sorun var mi sureyi uzatma vs gibi? Ben de senin gibi porselen braket metal tel istiyorum da

bende ice braket dedikleri şeyden var sanırım braketler şeffaf ama içinden geçen tel metal renk. dişçim içinden geçen tel beyaz olursa tedaviyi uzatır dedi ne derece doğru bilmiyorum belki elinde malzeme yoktu.
şeffaf braketler ile metaller arasında fark yok tedavi süresi açısından, sadece şeffaf olanlar daha hassas oluyor kırılabiliyrmuş ama dikkatli olup iyi bakarsan bence problem olmaz.
ben tellerimden şimdilik çok memnunum, keşke daha önce taktırsaydım diyorum.
sigara kahve çay ketçap soya sosu vs. asla kullanmıyorum çok iyi bakıyorum tellere, tavsiyem diş fırçanı macununu ara fırçanı filan yanında taşıman yemek yiyince hemen temizlemen ama ben aynı zamanda seyahat boyu bir gargara aldım (alkollü olsun mutlaka diş etlerini temizlemek için) fırçalama imkanım yoksa tuvalete gidip gargara yapıyorum.
milim sararma bile yok:)

:)Senin tedavin sadece ortodonti degil o zaman he ardindan farkli tedavilerde uygulanacak.Aslinda sadece ortodonti uzun surec istiyor digerleri hemen hallolur insallah.Tedavi surecin rahat ve cabuk gecer ^_^

:)Senin tedavin sadece ortodonti degil o zaman he ardindan farkli tedavilerde uygulanacak.Aslinda sadece ortodonti uzun surec istiyor digerleri hemen hallolur insallah.Tedavi surecin rahat ve cabuk gecer ^_^

İnşallah canım. Dediğin gibi asıl zor olan ortodonti süreci. Umarım tatmin edici bir sonuç alırım. Bakalım çok belirsiz. Teşekkür ediyorum

Cok zor degil aslinda.gece takiliyor uykuda geciyor zaman. Benim alttan henuz cekim olmadi.acaba ne zaman cektir diyecek.en korktugum dis cekimi.ben ust kopek disinden alt kopek disim ve yanindaki aziya takiyirum.her iki taraftanda. Agzimi acamiyom onlar varken pek.ama bir haftada bile sanki etkisi oldu.yada ben oyle zannediyorum :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Senin kontrol ne zaman benim 1 mayis.karsilasabilirmiyizki

ben diş çekimini atlattım çok şükür ama şimdide yara olmaya başladı ağzım sakız ve peçete ile idare ediyorum, bi de zor konuşuyorum ağzımı toparlayamıyorum:)) karşıdan pek anlaşılmıyor diyorlar bana göre tam tersi...inşallah kısa zamanda alışırız, benim iki ay olacak hemen hemen gözle görülür pek gelişme yok üst dişlerimde çok mu aceleciyim ne:)

Kızlar lastikleri takmazsanız istediğiniz sonucu elde edemezsiniz ben çok pişmanım düzenli takmadığım için 3 yıl tel takmama ragmen istediğim gibi olmadı

Seaslug haklisin arkadasim. Ben her aksam takiyorum simdilik.insallahda aksatmadan takarim.lastikler onemli diye duymustum bende.

Keremela canim benimde 1 de yanlis hatirlamiyorsam.sende 1.30 gibi gelirsen kesin karsilasiriz orda.zaten uste cikiyoruz lastik degisimi falan.. mutlaka tanisalim.

Bugün en sondaki braketim çıktı zeytin çekirdiği yüzünden. Randevum 5 gün sonra. 5 gün içinde gitme şansım yok, umarım o süre zarfında sıkıntı olmaz, tedaviye dahil olan bir dişimdi, seyrekliği kapatmaya çalışıyorduk alt çenede.

Merhaba,

Ben de tel taktırmayı düşünüyorum.Bugün bir hastaneye muayeneye gittim.Doktor 4 tane sağlam dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi.Biraz endişelendim.Böyle diş çekimi yaptıran var mı?

Bir de ben şeffaf tel taktırmayı düşünüyorum.Doktor metali tavsiye ediyor.Şeffaf tel tedaviyi 6 ay kadar uzatıyormuş.Üste şeffaf alta metal takabileceğini de söyledi.Bu şekilde yaptıran var mı?Üste şeffaf alta metal taktırsam alt kısım çok belli olur mu acaba?

Ben dislerimi cektirdim kesinlikle korkulcak bisey yok ustlere takilali bi 1 seneye yakin oldu altlar 3 ay oldu bende seffaf istedim hep banada dr onermedi hem saglik hem tedai acisindan metali onerdi bende hayatta metal taktirmam diyodum ama sonra metale dondum pismanda deilim :)

Benim köpek dişlerimin yanındaki dişler çekilecek.Bir süre oranın boş kalacak olması fikri hoşuma gitmedi.Ne kadar sürede dolar?Ya da oraya geçici bir şey takıyorlar mı?

Şeffaf foto çekimlerinden belli olur mu?Merak ediyorum.Çünkü ben deneme çekimlerine filan giriyorum.Dişlerimde kalacak boşluk ve metal tellerle ilgili bu yüzden endişeliyim.24 yaşındayım.Ve şeffaf telle tedavi 2 yıl sürecekmiş.

Herkesde farkedio benim suan ustlerden biiri kapandi 7.ayda digeride kapanmak uzere .. Seffaflar fotolarda fln belli olurmu bilmiorum normalde cok belli olmuo ama takmadigim icin fikrim yok malesef benimde kopek disimin yanindaki disler cekildi bosluklar cok rahatsiz edici deil ztn teller takilinca cokda bariz dikkat cekmio ..

Teşekkürler.Dediğim gibi tedaviyle ilgili endişem yok.Sadece çekimlerde sorun olursa diye endişelendim.

Merhaba canım ben de 2 gün önce çekimli tedaviye başladım üst damakta sağlı sollu birer azı dişim çekildi ve şeffaf tel taktırdım.
Bir kaç doktora daha sormuştum eskiden çekimli tedavilerde metal kullanılıyormuş ama şuan şaffaf da kullanıyor. 1 2 ay sadece uzatıyormuş süreyi tabi bu birazda dişin yapısına bağlı.
Benim ön dişlerim diğerinin üzerindeydi onları geriye almak istenildiği için arka dişlerime kelepçe gibi bir şey takıldı ve üst damaktan geçen metal bir tel yardımıyla sağ ve sol taraf birbirne sabitledi. Sanırım beni en çok zorlayan da kelepçe ve damaktan geçen tel oldu. Şimdiden dilim yara oldu ve dişlerim inanılmaz ağrıyor. İlk gece zaten hiç uyuyamamıştım. Konuşma zorluğu da çekiyorum damakta ki tel yüzünden.. Ama tabi bütün bunlar bir iki hafta sürüyor, alıştıktan sonra farkına bile varmayacağımı söyledi doktor.
Ayrıca şeffaf tel yakından bakılmadığı sürece belli etmiyor tabi temizliğine daha çok dikkat etmek gerek o ayrı. Ben çay, kahve, sigara tüketmediğim için gönül rahatlığı ile taktım.

Teşekkürler.Dediğim gibi tedaviyle ilgili endişem yok.Sadece çekimlerde sorun olursa diye endişelendim.

Bikac dr daha görün bazi kisilerde cekim gerekmiyo baska biseyler yapiyolar .. Benim cektirmem gerekdi butun dr ayni seyi soylemisti .. Gecmis olsunn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…