Merhaba canım ben de 2 gün önce çekimli tedaviye başladım üst damakta sağlı sollu birer azı dişim çekildi ve şeffaf tel taktırdım.
Bir kaç doktora daha sormuştum eskiden çekimli tedavilerde metal kullanılıyormuş ama şuan şaffaf da kullanıyor. 1 2 ay sadece uzatıyormuş süreyi tabi bu birazda dişin yapısına bağlı.
Benim ön dişlerim diğerinin üzerindeydi onları geriye almak istenildiği için arka dişlerime kelepçe gibi bir şey takıldı ve üst damaktan geçen metal bir tel yardımıyla sağ ve sol taraf birbirne sabitledi. Sanırım beni en çok zorlayan da kelepçe ve damaktan geçen tel oldu. Şimdiden dilim yara oldu ve dişlerim inanılmaz ağrıyor. İlk gece zaten hiç uyuyamamıştım. Konuşma zorluğu da çekiyorum damakta ki tel yüzünden.. Ama tabi bütün bunlar bir iki hafta sürüyor, alıştıktan sonra farkına bile varmayacağımı söyledi doktor.
Ayrıca şeffaf tel yakından bakılmadığı sürece belli etmiyor tabi temizliğine daha çok dikkat etmek gerek o ayrı. Ben çay, kahve, sigara tüketmediğim için gönül rahatlığı ile taktım.
Teşekkür ederim.Bana doktor şeffaf tel tedaviyi 5-6 ay uzatır dedi.Benim üstte bir köpek dişim dışarıdaydı.Ancak dişlerimin tümü kemikten öndeymiş.Ve dudağımı kaldırıyormuş.Ben onların normal olduğunu düşünüyordum.Ama sorunluymuş.Ayrıca daha önce gittiğim bir ortodontist bu sorunumu farketmedi.Şimdi ben üste şeffaf alta metal düşünüyorum.Ama o zamana kadar fikrim değişebilir tabi.