• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba canım ben de 2 gün önce çekimli tedaviye başladım üst damakta sağlı sollu birer azı dişim çekildi ve şeffaf tel taktırdım.
Bir kaç doktora daha sormuştum eskiden çekimli tedavilerde metal kullanılıyormuş ama şuan şaffaf da kullanıyor. 1 2 ay sadece uzatıyormuş süreyi tabi bu birazda dişin yapısına bağlı.
Benim ön dişlerim diğerinin üzerindeydi onları geriye almak istenildiği için arka dişlerime kelepçe gibi bir şey takıldı ve üst damaktan geçen metal bir tel yardımıyla sağ ve sol taraf birbirne sabitledi. Sanırım beni en çok zorlayan da kelepçe ve damaktan geçen tel oldu. Şimdiden dilim yara oldu ve dişlerim inanılmaz ağrıyor. İlk gece zaten hiç uyuyamamıştım. Konuşma zorluğu da çekiyorum damakta ki tel yüzünden.. Ama tabi bütün bunlar bir iki hafta sürüyor, alıştıktan sonra farkına bile varmayacağımı söyledi doktor.
Ayrıca şeffaf tel yakından bakılmadığı sürece belli etmiyor tabi temizliğine daha çok dikkat etmek gerek o ayrı. Ben çay, kahve, sigara tüketmediğim için gönül rahatlığı ile taktım.

Teşekkür ederim.Bana doktor şeffaf tel tedaviyi 5-6 ay uzatır dedi.Benim üstte bir köpek dişim dışarıdaydı.Ancak dişlerimin tümü kemikten öndeymiş.Ve dudağımı kaldırıyormuş.Ben onların normal olduğunu düşünüyordum.Ama sorunluymuş.Ayrıca daha önce gittiğim bir ortodontist bu sorunumu farketmedi.Şimdi ben üste şeffaf alta metal düşünüyorum.Ama o zamana kadar fikrim değişebilir tabi.

Teşekkür ederim.Bana doktor şeffaf tel tedaviyi 5-6 ay uzatır dedi.Benim üstte bir köpek dişim dışarıdaydı.Ancak dişlerimin tümü kemikten öndeymiş.Ve dudağımı kaldırıyormuş.Ben onların normal olduğunu düşünüyordum.Ama sorunluymuş.Ayrıca daha önce gittiğim bir ortodontist bu sorunumu farketmedi.Şimdi ben üste şeffaf alta metal düşünüyorum.Ama o zamana kadar fikrim değişebilir tabi.

Anladım canım..
Eğer kararlıysan çok gecikmeden tak derim yaşını bilmiyorum ama 24 yaşından sonra çene kemikleri tam olarak kaynadığı için yüzde yüz istenilen sonuç alınamıyormuş.
doktorunla iyice konuş iyice tedaviyle ilgili bilgi al hatta başka doktorlarla da görüş.

Merhaba kızlar..
Ben de hala alışamadım tellere..
çekimli tedavi olduğu için arka dişleri sabitlemek gerekti. Onlara kelepçe tarzı birşeyler takıldı, sonra damaktan tel geçirip sağlı sollu birbirlerine sabitlendi..
Aranız da benim durumum da olan var mı?
Sanki 2 sene boyunca bu ağrıları çekecekmişim gibi geliyor. Damağımda ki tel konuşmamı aşırı şekilde etkiliyor ve dilim yara oldu. Ağrıları söylemiyorum bile. :43::43::43:

Hah iyi burası güncelmiş. Buradan devam edeyim. Kızlar 5 gün oldu tel takalı 30 yalındayım. Destek istşyorum. Grçermi zaman:(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de 28 yaşındayım. şeffaf diş tellerim var. bence çok güzeller. zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçer, taktıralı daha 10 gün oldu ama acısı geçtiğine göre dişler oynamaya başlamış bile :)
insanın kendi dişi gibisi var mı:)

Merhaba,

Ben de tel taktırmayı düşünüyorum.Bugün bir hastaneye muayeneye gittim.Doktor 4 tane sağlam dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi.Biraz endişelendim.Böyle diş çekimi yaptıran var mı?

Bir de ben şeffaf tel taktırmayı düşünüyorum.Doktor metali tavsiye ediyor.Şeffaf tel tedaviyi 6 ay kadar uzatıyormuş.Üste şeffaf alta metal takabileceğini de söyledi.Bu şekilde yaptıran var mı?Üste şeffaf alta metal taktırsam alt kısım çok belli olur mu acaba?

ben doktoruma sordum tedaviyi uzatmaz dedi. sadece şeffaf tellerde dha dikkatli olmanız lazım, metallerin bakımı daha kolay.

ben doktoruma sordum tedaviyi uzatmaz dedi. sadece şeffaf tellerde dha dikkatli olmanız lazım, metallerin bakımı daha kolay.
Teşekkür ederim :)
Benim diş çekimim de olacak köpek dişlerimin yanındaki dişler çekilecek. Benim gibi bu dişleri çektiren var mı?Çünkü dışarıdan nasıl görüneceğini çok merak ediyorum.

ben de 28 yaşındayım. şeffaf diş tellerim var. bence çok güzeller. zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçer, taktıralı daha 10 gün oldu ama acısı geçtiğine göre dişler oynamaya başlamış bile :)
insanın kendi dişi gibisi var mı:)

Ya bende öyle aşırı ağrı olmadı. Benimde bugün tam 10 gün oldu. Aynı gün taktırmışız yani:)). Dr un ne kadar sürer dedi sana. Bide yapılacak işlemler ne

Merhaba herkse...ben tel taktirali 2.5 ay oldu. Seffaf yani porselen braket ve metal tel takildi. Doktorum tedavinin suresini etkilemez ancak daha hassas ve bakimi metale gore daha dikkat ister dedi. Yakindan bakilinca anca farkediliyor. Benimde ustten iki azi disim cekildi. Bosluklar cok agzini acip gulmeyince belli olmuyor. Valla sakin vakit kaybetmeyin taktirin.bende 26 yasinda ve iki cocuk annesiyim. Ilerleyen zamanlarda alttanda iki dis cekilecek sanirim.suan lastik kullaniyorum alttan uste ceneyi duzeltmek icin. Benimde cookkk yaralarim oldu agzimin ici paramparca oldu ama hepsi gecti.varligini unutuyorum bile.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim üst dişlerim ayrık. ortada da epey boşluk var onlar birleşecek. doktor 8 ay dedi. ama ben 1 seneye kadar uzar diye tahmin ediyorum.
braketlerim beyaz ama porselen değil ice braket dediklerinden, ortasından geçen tel de metal. beyaz tel istedim ama bunu takalım dedi doktor. yakın arkadaşım olduğu için güvendim açıkçası.

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Ya bende öyle aşırı ağrı olmadı. Benimde bugün tam 10 gün oldu. Aynı gün taktırmışız yani:)). Dr un ne kadar sürer dedi sana. Bide yapılacak işlemler ne

Benim üst dişlerim ayrık. ortada da epey boşluk var onlar birleşecek. doktor 8 ay dedi. ama ben 1 seneye kadar uzar diye tahmin ediyorum.
braketlerim beyaz ama porselen değil ice braket dediklerinden, ortasından geçen tel de metal. beyaz tel istedim ama bunu takalım dedi doktor. yakın arkadaşım olduğu için güvendim açıkçası.

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Seninki çok problemli değill o zaman. 8 ay iyimiş vallaa

Teşekkür ederim :)
Benim diş çekimim de olacak köpek dişlerimin yanındaki dişler çekilecek. Benim gibi bu dişleri çektiren var mı?Çünkü dışarıdan nasıl görüneceğini çok merak ediyorum.

ben de üstten 2 diş çektirdim köpek dişlerin yanındakileri, 3.ayımı doldurdum, daha önce bahsetmiştim takip edip cevap bekleyenler olabilir diye yazmak istedim,doktor tedavi süresini kısaltması için çene kemiğine geçici süreyle vida takacaktı haftasonundaki randevuda. fakat dişler yeterince hareket etti dedi ve takmadı,halbuki ben pek fark görmüyorum hergün elimde aynayla gezdiğimden dolayı mı bilmiyoırm, alt dişlerime 6 ay sonra geçiş yapacaklarını söledikleri halde bu randevüde alt dişlerime (ön kesiciler hariç) tel takıldı,üstte de yay gibi bişi taktılar,3 gündür yemek yiyemiyorum çok ağrım oldu ama sabır diyorum,zormuş gerçekten ben bu ay anladım,nasıl geçecek zaman bilmiyorum.alttan da çekim olabilir denmişti onu yapmadılar, ama bırakın çiğnemeyi alt ve üst dişlerim birbirine değdiği an acı oluyor,inşlh bir kaç güne kadar azalır.benim son randevüm bu şekilde geçti kızlar,paylaşıma devam... iyi günler

Merhaba,

Ben de tel taktırmayı düşünüyorum.Bugün bir hastaneye muayeneye gittim.Doktor 4 tane sağlam dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi.Biraz endişelendim.Böyle diş çekimi yaptıran var mı?

Bir de ben şeffaf tel taktırmayı düşünüyorum.Doktor metali tavsiye ediyor.Şeffaf tel tedaviyi 6 ay kadar uzatıyormuş.Üste şeffaf alta metal takabileceğini de söyledi.Bu şekilde yaptıran var mı?Üste şeffaf alta metal taktırsam alt kısım çok belli olur mu acaba?

benim üst şeffaf braket metal tel,alt ikisi de metal,gülümsediğimde falan belli olmuyor alt dişler ,üsttekiler görünüyo, o da şeffaf olduğu için çok belli olmuyor,sormak istediğin bişi varsa başka yardımcı olabilirim bildiğim kadarıyla :) şeffaf tel için süre uzatır diyorlar genelde braket için değil

Kızlar bi sorum olacaktı.Geçen hafta doktor randevum vardı.Bugün şunu farkettim.Ön diş ve köpek diş arasındaki dişte braketin etrafındaki elastik yok.Acaba geçen hafta doktor mu çıkardı ?Yoksa düştü de benim mi haberim yok anlayamadım. Deneyimli arkadaşlar tedavi süresinde böyle bişey var mı acaba?

benim üst şeffaf braket metal tel,alt ikisi de metal,gülümsediğimde falan belli olmuyor alt dişler ,üsttekiler görünüyo, o da şeffaf olduğu için çok belli olmuyor,sormak istediğin bişi varsa başka yardımcı olabilirim bildiğim kadarıyla :) şeffaf tel için süre uzatır diyorlar genelde braket için değil

Teşekkür ederim :) Tekrar gittim doktora.Benim de önce üst takılacak.Diş çekimleri de tedavi sırasında yapılacak.Evet şeffaf olacak.Doktor gösterdi.Braketler porselen tel de beyaz bir şey.Sonradan tel metal olacakmış.Ben aslında alta da daha hızlı bitsin diye metal mi taktırsam diye düşünüyorum.Yani üste şeffaf alta metal yaptırabilirim

Teşekkür ederim :) Tekrar gittim doktora.Benim de önce üst takılacak.Diş çekimleri de tedavi sırasında yapılacak.Evet şeffaf olacak.Doktor gösterdi.Braketler porselen tel de beyaz bir şey.Sonradan tel metal olacakmış.Ben aslında alta da daha hızlı bitsin diye metal mi taktırsam diye düşünüyorum.Yani üste şeffaf alta metal yaptırabilirim

ben daha hızlı bitmesinden dolayı değil de şeffaf braket olduğu zaman ekstra para vermem gerekiyordu bende nasıl olsa alt görünmüyor die metal braket yaptırdım bir de artık braket boyutları küçülmüş metaller bile çok sırıtmıyor eskisi gibi

ben daha hızlı bitmesinden dolayı değil de şeffaf braket olduğu zaman ekstra para vermem gerekiyordu bende nasıl olsa alt görünmüyor die metal braket yaptırdım bir de artık braket boyutları küçülmüş metaller bile çok sırıtmıyor eskisi gibi

Evet ama bana doktor öyle söyledi.Yani şeffafın tedaviyi uzatacağını.Metal 6 ay kadar kısaltırmış.Alta metal düşünüyorum şu anda.Evet şeffafla metal arasında fiyat farkı da var.

Benim braketler şeffaf tel metal, yalniz su aklımı cok kurcalıyor. 3 arkadasım da Küçükken tel taktı teller ilk çıktığında dişleri cok güzeldi ama sanirim sonra bakmadılar ve dişleri yine yamulmaya başlamış. Asıl fenasi hepsinde dişlerin kenarları siyah siyah. Ama çürük gibi degil. Dişlere zarar veriyor mu acaba orthodonti? Aranızda basına boyle bisey gelen var mi?

Benim braketler şeffaf tel metal, yalniz su aklımı cok kurcalıyor. 3 arkadasım da Küçükken tel taktı teller ilk çıktığında dişleri cok güzeldi ama sanirim sonra bakmadılar ve dişleri yine yamulmaya başlamış. Asıl fenasi hepsinde dişlerin kenarları siyah siyah. Ama çürük gibi degil. Dişlere zarar veriyor mu acaba orthodonti? Aranızda basına boyle bisey gelen var mi?

benim ablamın başına geldi siyahlık değil de tekrar yamulma,ortodontik tedavide pekiştirme tedavisi çok önemli,bir kaç yöntemi var,doktor neyi öneriyorsa harfi harfine uymak lazım yoksa eskisi gibi oluyor malesef dişler, hele bir o aşamaya gelsek teldaş arkadaşlar hep birlikte,bence zor bir süreç yani,ay saya saya bitiricem inşlh tedaviyi

Sizin tedavi ne kadardır sürüyor problem neydi? Tellerimi cok seviyorum ama morale de ihtiyacım var😁

Back