- 16 Ağustos 2011
- 1.080
- 1.712
- 133
Arkadaşlar selamlar, yaşım 24 ben de tel tedavisi düşünüyorum her ne kadar geç kalmış olsam da ilk başta zirkonyum yaptırmayı düşünüyodum ama vazgeçtim en iyisi ortodondi diye düşündüm. Çalıştığım için çok araştırma fırsatım olmadı iki yerle görüştüm tedavi planlaması yapmadık henüz, biri profesördü ve 7-8 ayda düzelir max 1 yıl sürer dedi. Diğer görüştüğüm hekim de 1buçuk yıl demişti. Yanlış seçim yapmamak için haftaya birka. yerle daha görüşücem ve başlıycam artık bakalım. Detaylı görüşmeyi haftaya yapıcam ama aklıma takılan sorular için sizlerden destek almak istedim:) görüştüğüm profesörün hastasını görmüştüm o gün metal telleri vardı ama incecikti gayet estetik duruyordu:) teller önce ince takılıp zaman geçtikçe kalınlaşıyor mu ya da braket boyutları büyüyor mu? bir de şeffaf tel önermediler metal taktırıcam ama braketin renginin beyaz olanı falan var mı? Herkese geçmiş olsun bu arada
Bende 23 yaşındayım canım geç kalmış sayılmayız, dişlerimiz sağlam olsun yeter ki :) farklı doktorlardan fikir alman çok iyi olacaktır psikolojik açıdan çünkü insan yanlış bi karar vermekten çekiniyor çok önemli bi tedavi çünkü. İnşallah iyi bi doktor bulursun. Braketler zaten artık minik minik ve estetik duruyo. Tedavi sırasında braketler aynı kalıyo ama tellerde inceden kalına doğru bi değişim oluyo doktorun randevuda dişlerinin durumuna göre değiştiriyo. Şeffaf braketin tavsiye etmem çünkü kullanan 2 arkadaşımda metal kullanmadıkları için pişmanlar ve doktorum şeffaf braketin tedavi süresini uzatacağını söyledi. Bide çay ve sigaradan dolayı sararmalar çok oluyomuş. Bende tedavime başlamadan çok araştırdım, metal braket en çok tercih edilen ve en iyi sonuç alınan türü.
Aramıza katılırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz :))