• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

neyse kızlar yine gelicem ama şimdi çıkmam lazım iyi akşamlar:)
İyi aksaamlaar.Allah dis tellerinde imtihanini kolay eylesin ;)

Benin arkadasim murat selekte tedavi gormustu.memnun kaldi.ben aydan hanimi tercih ettim.her doktorun tedavi sekli degisiyor heralde. Birde agiz cene yapisi vs onemli.
İnsllah bende memnun kalanlardan olurum:)benim dis bozukluklari fazlaca Murat Beyde ilk gorustugum doktordu ne olduysa aklimi ondan alamadim yani sadece ona guvendim:) bide taksit ile yardimci oldu arkadasimda memnundu basladik oyle bakalim.Aydan hanimin klinigi nerde acaba

Son düzenleme:
İyi aksaamlaar.Allah dis tellerinde imtihanini kolay eylesin ;)

İnsllah bende memnun kalanlardan olurum:)benim dis bozukluklari fazlaca Murat Beyde ilk gorustugum doktordu ne olduysa aklimi ondan alamadim yani sadece ona guvendim:) bide taksit ile yardimci oldu arkadasimda memnundu basladik oyle bakalim.Aydan hanimin klinigi nerde acaba

Insallah canim . Aydan hanimin klinigi hemen fomara kervansarayin arasinda kaliyor.. ucret ne sizin? Bizimde taksitli odeme ister kredibkarti ister nakit farketmiyor her muayenede odeme yapiliyor.

Insallah canim . Aydan hanimin klinigi hemen fomara kervansarayin arasinda kaliyor.. ucret ne sizin? Bizimde taksitli odeme ister kredibkarti ister nakit farketmiyor her muayenede odeme yapiliyor.

Ayni sekilde Murat Beydede oyle :) o zaman kliniklerde yakinmis benim 5.000tl :O sizin nasil pekii

Senin altlara ne zaman takilacak braketler tel? Cunku ben 30 ocakta ustlere taktirdim. 24 subat alt teller. Mart sonu aydan hanima kontrol var. Ev odevlerini vericem dedi.sanirim lastik takicam hemen.valla herseye raziyim yeterki cabucak ilerleme olsun ve bitsin tedavim..bu arada 15 gunde bile on disimde degisim oldu. Arkadan hafif tel uzamaya basladi. Braketleri takan doktor bey her ay uzadikca o teli gelip kestireceksin bizde dedi.

iyi geceler :) benim daha altlar ne zaman olacak belli değil diş çekimi de olacak hem büyük ihtimalle, inşallah çabuk sonuç alırız ,

Her randevu ardindan o gece sızı oluyor.Doktorun ellerinin hikmetindemi tel yeni degistigindenmi 1 2gunde muhtesem degisiklik ve hassaslik oluyo.Her ayki randevumu sabirsizlikla bekliyorum ben Valla :)

şuan dişlerimde çok hassasiyet varya sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor bide bu durumdayken kontrole gidip dişlerime elletmek kabus gibi:26:

Benimde alt üst şeffaf.Bide bende pazarlik yetenegi hic yoktur bi bakim herkes nasil indirim yaptiriyo:) neyse bakalim basladik bir yola senin ne kadar surecekmis tedavin ?

biz hic pazarlik yapmadik aydan hanimin fiyatlari sabit. Metal 3800 seffaf 4100 :)))
tedavi 1.5 2 sene surecekmis.

iyi geceler :) benim daha altlar ne zaman olacak belli değil diş çekimi de olacak hem büyük ihtimalle, inşallah çabuk sonuç alırız ,

Benimde altlarda dis cekimi olacakmisnama once tel takilacak ilerleyen zamanda dis cekilecekmis. Herdey biryanada ben dis cektirmeyi his sevmiyorum.ustlerden cektirirken fenalasmistim.2 gun kendime gelemedim.

Yazılanlara bakıyorum herkese önce üst dişlerine sonra alta takılmış benim doktor alt ve üstü de aynı anda taktı neden acaba :D Bir de ilk aylarda çok dikkat ettiğim ön dişlerler ısırma konusundan birazcık sıkılmışım sanki ekmek arası vb şeyleri ısırıyorum bi şey olur mu acaba :/ ısırdığımda da dişlerimin oynadığını hissediyorum gibi bu ay doktoruma sorcam bunu :)

Ama bunun dışında cips, kola ve çekirdek bunlara dikkat ediyorum 6 aydır kola, çekirdek cips yiyemiyorum çok kötü bi şey :(

11 kasımda üst dişlerime tel takildi .27 ocakta alt dislerime tel takildi ,tedavim 1,5 yıl sürecekmiş .....alt dislerime tel takildiginda tamam dedim bittim ben. Ama 1 haftada alistim cok sukur ', ilk zamanlar gunler hic gecmiyor gibi geliyordu ,simdi randevuma 10 gün kalmış cabucak geldi sanki :)
Bu tadevi bana sabırlı olmayida ögretti. Bu arada. !!!!!!:30:
Sadece sakaryalı benmiyim arkadaşlar ,randevularımda muayenehanede gördügüm bayanlarin hic biri burayı takip etmiyormu yani ?

biz hic pazarlik yapmadik aydan hanimin fiyatlari sabit. Metal 3800 seffaf 4100 :)))
tedavi 1.5 2 sene surecekmis.

Benimde altlarda dis cekimi olacakmisnama once tel takilacak ilerleyen zamanda dis cekilecekmis. Herdey biryanada ben dis cektirmeyi his sevmiyorum.ustlerden cektirirken fenalasmistim.2 gun kendime gelemedim.

ya canım sorma diş çekimi benim de üstler zor oldu, özellikle sol üst dişim çıkmak bilmedi ama doktordan Allah razı olsun tek parça çıkardı..ama ertesi sabah kan tadı beni çok fena yaptı tansiyonum falan düştü kendimi vampir zannettim:)) ya düşünüyorum da dişler zor çekildi nasıl hareket edecek acaba, ?:53:

11 kasımda üst dişlerime tel takildi .27 ocakta alt dislerime tel takildi ,tedavim 1,5 yıl sürecekmiş .....alt dislerime tel takildiginda tamam dedim bittim ben. Ama 1 haftada alistim cok sukur ', ilk zamanlar gunler hic gecmiyor gibi geliyordu ,simdi randevuma 10 gün kalmış cabucak geldi sanki :)
Bu tadevi bana sabırlı olmayida ögretti. Bu arada. !!!!!!:30:
Sadece sakaryalı benmiyim arkadaşlar ,randevularımda muayenehanede gördügüm bayanlarin hic biri burayı takip etmiyormu yani ?

kesinlikle haklısın en önemli şey sabır, ki ben daha yolun başındayım, inşallah çok zorlanmadan bu süreci atlatırız, bide doğru dürüst konuşabilmeye alışsam tam olacak:) s ler zor çıkıyor,

Genel olarak buraya bakıldığı için buraya sormak istedim:9:Tel tedavimin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyorum galiba zirkonyum kaplama öneriyorlar aralıklı dişler için zaten 2 tane boşluk var implant ya da köprü yapılacak ama ben köprüden yanayım çünkü diğer dişlerimde kötü dolgu kaplama olacaktır muhakkak aranızda zirkon kaplama yaptıran varmı ve memnunmusunuz bayanlar merak içindeyim :25:

bugün ikinci randevuma gittim. ve bugün biraz daha kalın bi tel taktı, ağrın olucak dedi. benim üst köpek dişlerim diğerlerinden yukardaydı onlarda braket vardı ama tel geçmiyodu bugün onlarıda tele dahil etti çok mutluyum ağrısı umrumda değil. çünkü bi an önce onların inmesini istiyorum :34: 1,5 ayda gözle görülür düzelmeler var. çok güzel olacağına artık daha çok inanmaya başladım :16:

bugün ikinci randevuma gittim. ve bugün biraz daha kalın bi tel taktı, ağrın olucak dedi. benim üst köpek dişlerim diğerlerinden yukardaydı onlarda braket vardı ama tel geçmiyodu bugün onlarıda tele dahil etti çok mutluyum ağrısı umrumda değil. çünkü bi an önce onların inmesini istiyorum :34: 1,5 ayda gözle görülür düzelmeler var. çok güzel olacağına artık daha çok inanmaya başladım :16:

siz nerede tedavi görüyorsunuz? ya benim üstten 2 dişim çekildi,yorumları okuyorum aralıklı dişler deniyor,nasıl aralık kalıyor,onların kapanması gerekmiyor mu? 2yıl sürecek tedavim, bu kadar işkence sonrası aralıklı diş istemiyorummmm, doktoruma sordum öyle birşeyin olmayacağını söyledi ama çok endişeliyim :(

siz nerede tedavi görüyorsunuz? ya benim üstten 2 dişim çekildi,yorumları okuyorum aralıklı dişler deniyor,nasıl aralık kalıyor,onların kapanması gerekmiyor mu? 2yıl sürecek tedavim, bu kadar işkence sonrası aralıklı diş istemiyorummmm, doktoruma sordum öyle birşeyin olmayacağını söyledi ama çok endişeliyim :(

ankara da adsmde başladım tedavime
benimde 4 diş çekimli :1: 2 üstten 2 alttan çekim oldu. dişlerimiz arasında aralık kalmayacak merak etme, sanırım aralık diye bahsedilen çekimlerden ayrı arkalarda diş eksikliği olan arkadaşlardır. çünkü bizim çekimlerimiz diğer dişlerin çenemize sığması ve yerleşmesi için yapıldı. bütün düzelmeler tamamlanınca aralıkların kalmaması için lastik v.s kullandırılacak. hiç endişen olmasın :34:

ankara da adsmde başladım tedavime
benimde 4 diş çekimli :1: 2 üstten 2 alttan çekim oldu. dişlerimiz arasında aralık kalmayacak merak etme, sanırım aralık diye bahsedilen çekimlerden ayrı arkalarda diş eksikliği olan arkadaşlardır. çünkü bizim çekimlerimiz diğer dişlerin çenemize sığması ve yerleşmesi için yapıldı. bütün düzelmeler tamamlanınca aralıkların kalmaması için lastik v.s kullandırılacak. hiç endişen olmasın :34:

inşlh dediğiniz gibi olur:)
ben de ankarada özel bir yerde yaptrıyorum,üste şeffaf,alt metal olacak,sizin tedaviniz ne kadara mal oldu ve ne kadar kullanacaksınız telleri?

ben tedavi süresinin normal olarak devam etmesi için metal telleri tercih ettim 1.5 yıl sürecek tedavim. şeffaf telde 7-8 ay bi uzama olacağını söyledi doktorum bende vazgeçtim, olabildiğinin en kısası makbul benim için :34: yaklaşık 4000 e mal olacak canım. senin?

ben tedavi süresinin normal olarak devam etmesi için metal telleri tercih ettim 1.5 yıl sürecek tedavim. şeffaf telde 7-8 ay bi uzama olacağını söyledi doktorum bende vazgeçtim, olabildiğinin en kısası makbul benim için :34: yaklaşık 4000 e mal olacak canım. senin?

şeffaf yada metal olması tedavi sürecini etkilemez dedi benim doktorum da, tedavim 5.000 tl,şeffaf olması için de artı 250 dolar verdim,toplamda 5500 oldu,allahtan dolar düşükken yaptırmışım:8:

Back