• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

şeffaf yada metal olması tedavi sürecini etkilemez dedi benim doktorum da, tedavim 5.000 tl,şeffaf olması için de artı 250 dolar verdim,toplamda 5500 oldu,allahtan dolar düşükken yaptırmışım:8:

ben internetten araştırdığımdada etkilemediği yazıyodu ama demek ki benim ağız, diş yapımla karar verdi doktorum :emir_bebek:
ben çok sabırsızım her saat başı aynanın karşısında buluyorum kendimi sanki anda düzelecek gibi :1:

ben internetten araştırdığımdada etkilemediği yazıyodu ama demek ki benim ağız, diş yapımla karar verdi doktorum :emir_bebek:
ben çok sabırsızım her saat başı aynanın karşısında buluyorum kendimi sanki anda düzelecek gibi :1:

ne kadar oldu sizin teliniz takılalı? bende tam tersi aynadan uzak duruyorum kendimi öyle görünce siniirm bozuluyor :)
bir an önce bitsin de diye ay sayıyorum 1.5 ay oldu

ne kadar oldu sizin teliniz takılalı? bende tam tersi aynadan uzak duruyorum kendimi öyle görünce siniirm bozuluyor :)
bir an önce bitsin de diye ay sayıyorum 1.5 ay oldu

benimde 1 ayı geçti yaklaşık 1.5 ay oldu. hemen hemen aynı zamanda başlamışız :)
ilk takıldığında benim çok moralim bozulmuştu görüntüden dolayı alışamamıştım, ama arkadaşlarım ve nişanlım sağ olsunlar çok rahatlatıyolar :34:
ama sonucu düşünelim biz en iyisi, inci gibi dişler ve biiz :32:

benimde 1 ayı geçti yaklaşık 1.5 ay oldu. hemen hemen aynı zamanda başlamışız :)
ilk takıldığında benim çok moralim bozulmuştu görüntüden dolayı alışamamıştım, ama arkadaşlarım ve nişanlım sağ olsunlar çok rahatlatıyolar :34:

benim de eşim benden çok istiyordu yaptırmamı destek de oluyor saolsun ama zaman hızla geçer inşlh, arada konuşuruz süreçleri paylaşırıız, hayat paylaşınca güzel,tekrar görüşmek üzere iyi akşamlar

benim de eşim benden çok istiyordu yaptırmamı destek de oluyor saolsun ama zaman hızla geçer inşlh, arada konuşuruz süreçleri paylaşırıız, hayat paylaşınca güzel,tekrar görüşmek üzere iyi akşamlar

evet tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak iyi oluyo. iyi akşamlar :)

merhaba arkadaşlar benim daha 5 gün oldu üst dişlerime takılalı ağrım şimdilik yok ama dişlerim hala kavuşamadı birbirine:)) şimşek çakıyor birbirine değince bu geçecek mi ya..umarım inci gibi dişlerimiz olur hepimizin,

şeffaf yada metal olması tedavi sürecini etkilemez dedi benim doktorum da, tedavim 5.000 tl,şeffaf olması için de artı 250 dolar verdim,toplamda 5500 oldu,allahtan dolar düşükken yaptırmışım:8:

bana da doktor farketmez demişti, ben alt üst toplamda 4100 ödiycem, sadece daha dikkat edilmesi gerekiyor şeffaf braketlerde

Tellerim çıkalı 5 gün oluyo ve hala her boş bulduğumda aynanın karşısına geçiyorum :1: Bende tedavim başlamadan önce ilk bu sitede araştırmalar yapmıştım, yorumları okudum telleri çıkan arkadaşların yazdıklarını görünce ben bile heyecanlanıyodum o an için :) şimdi aynı şeyleri yaşıyorum o kadar güzel bi duygu ki insan değişime gerçekten inanmıyo ağız yapım gülüşüm tamamen değişti :101: İlk aylarda o acıları sızlamaları bende yaşadım ama emin olun değiyo arkadaşlar ve zaman gerçekten çok hızlı geçiyo ama bu süreçte en önemli şey sabır. Tellerden kurtulunca bütün o acılara değdiğini anlıyo insan en kısa zamanda sizinde bunu yaşamanızı diliyorum :16:

Merhaba kızlar,

Uzun zamandır yazamadım benim tellerimi takalı 9 ay bitti 3 gün önceki randevumda altada teller takıldı şuan tabi bişey çiğineyemiyorum ben tedavim süresi boyunca laf dinleyen bir hasta olmadım malesef :) ısırma hariç hiç bişeye uymuyorum herşeyi yiyor içiyorum inşallah sorun olmaz :) doktor 18 ay demişti ama nedense bana süre kısalacakmış gibi geliyor üst dişimde çok az yamukluk kaldı oda bir dişimde sadece inşallah hemen çıkarır... size tavsiyem dişteli takmayı düşünüyorsanız hemen harekete gein ben 5 ay takayım mı takmayayım mı diye düşünmekten 5 ay geçti malesef :( görüntüyüde takmayın bence çok şirin duruyor ayrıca ben 29 yaşınadyım ve çalışıyorum :) zaman su gibi akıyor bisonraki randevuyu beklerken zaten 1,5 ay geçmiş oluyor umarım dertsiz ağrısız biz tedavi geçirirsiniz hepinizi öpüyorum

Son düzenleme:
Tellerim çıkalı 5 gün oluyo ve hala her boş bulduğumda aynanın karşısına geçiyorum :1: Bende tedavim başlamadan önce ilk bu sitede araştırmalar yapmıştım, yorumları okudum telleri çıkan arkadaşların yazdıklarını görünce ben bile heyecanlanıyodum o an için :) şimdi aynı şeyleri yaşıyorum o kadar güzel bi duygu ki insan değişime gerçekten inanmıyo ağız yapım gülüşüm tamamen değişti :101: İlk aylarda o acıları sızlamaları bende yaşadım ama emin olun değiyo arkadaşlar ve zaman gerçekten çok hızlı geçiyo ama bu süreçte en önemli şey sabır. Tellerden kurtulunca bütün o acılara değdiğini anlıyo insan en kısa zamanda sizinde bunu yaşamanızı diliyorum :16:
öğrencilerimin hiç birinde sorun olmadı kontrol şart ama

merhaba arkadaşlar benim daha 5 gün oldu üst dişlerime takılalı ağrım şimdilik yok ama dişlerim hala kavuşamadı birbirine:)) şimşek çakıyor birbirine değince bu geçecek mi ya..umarım inci gibi dişlerimiz olur hepimizin,

Benim üst ve alt çenemdede tel var ikiside hassas olduğu için temas
temas bitiriyo beni. hassaslığı yaklaşık 2 hafta sürdü tam geçmişti ki kontrolden sonra tekrar başladı şuan öyle. Ama geçiyo öyle devam etmiyo, sabretmek gerek :)

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar hepinize teşekkür ediyorum,yorumları okudukça tellerimle barışıyorum,süper bir paylaşım alanı olmuş,umarım bizde bunu yaşamış olan arkadaşlar gibi tellerin çıktığı andaki heyecanı yaşarız, iple çekiyorum o zamanı,buarada kızlar bişi sorucam, benim üstdişlere o da tamamen değil tel takıldı ya, tam 1.5 ay oldu ama hareket yok,yani köpek dişlerim sadece yandaki dişimden biraz ayrıldı,o da gözle zor anlaşılıyo,diş ipinden anladım arada hafif boşluk olduğunu,sizce çok yavaş değil mi, normal mi yada? bazı yorumları okuyunca 1.5 ayda gözle görülür fark oldu yazanlar var da merak ettim....

Üst tellerimle 9. Ayima yaklasmak uzereyim benimde dislerim cekildi bazi arkadaslar ne zaman bosluklar kapanir falan demis benim 8 ayda kapandi tabi herkesin dis yapisi ve doktor tedavisi farkli ..

Genel olarak buraya bakıldığı için buraya sormak istedim:9:Tel tedavimin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyorum galiba zirkonyum kaplama öneriyorlar aralıklı dişler için zaten 2 tane boşluk var implant ya da köprü yapılacak ama ben köprüden yanayım çünkü diğer dişlerimde kötü dolgu kaplama olacaktır muhakkak aranızda zirkon kaplama yaptıran varmı ve memnunmusunuz bayanlar merak içindeyim :25:

Benimde 2tane dişim eksik ama implant yaptırıcam. Siz neden köprüden yanasınız, implant ömürlük diyorlar ama

Benimde 2tane dişim eksik ama implant yaptırıcam. Siz neden köprüden yanasınız, implant ömürlük diyorlar ama

İmplant yaptırsam da diğer dişlerden dolayı tekrar kaplamaya girilecek doktorda söyledi çok estetik durmaz dişinizde implant dişimin şekilleri çok bozuk çünkü o yüzden ilk başta fiyatından ve vidalı oluşundan dolayı tedirginliğimdendi istememem ama doktorum da estetik durması açısından zirkon kaplama yapılacak boşuna implant takmaya gerek olmadığını köprüyle de gayet şık duracağını söyledi o yüzden canım:31:

İmplant yaptırsam da diğer dişlerden dolayı tekrar kaplamaya girilecek doktorda söyledi çok estetik durmaz dişinizde implant dişimin şekilleri çok bozuk çünkü o yüzden ilk başta fiyatından ve vidalı oluşundan dolayı tedirginliğimdendi istememem ama doktorum da estetik durması açısından zirkon kaplama yapılacak boşuna implant takmaya gerek olmadığını köprüyle de gayet şık duracağını söyledi o yüzden canım:31:

Anladımm :114: Çok geçmiş olsun inşallah istediğiniz sonuca varırsınız bu arada hangi dişleriniz eksik kesici mi ?

Anladımm :114: Çok geçmiş olsun inşallah istediğiniz sonuca varırsınız bu arada hangi dişleriniz eksik kesici mi ?

Ön 2 dişlerimin yanlarına eklenicek 1 tane bir tarafa bir tane diğer tarafa şuan oturtuldu yerlerine dişler oldukça aralıklı dişlerim o yüzden ortodontist tedavim bittiğinde zirkon yapılacak başka türlü düzelmiyorlar maalesef üst çenem dardı normal hale geldi dişlerim yerlerine yerleşiyor yavaş yavaş öteki türlü direk yapılsaymış bir çok dişimi kaybedermişim insan sabırsızlanıyor zaman geçtikçe inşallah hepimiz istediğimiz dişlerimize kavuşuruz:16:

merhaba arkadaşlar bir şey sorcam çene darlığından dolayı dişleri çarpık çıkan ve tel tedavisi uygulayan var mı ?
benim alt çene de geride acaba tel taktırsam ne kadar faydası olur diye düşünüyorum.
bir de çok pahalı ya 4bin tlden falan bahsediyorsunuz :18:

merhaba arkadaşlar bir şey sorcam çene darlığından dolayı dişleri çarpık çıkan ve tel tedavisi uygulayan var mı ?
benim alt çene de geride acaba tel taktırsam ne kadar faydası olur diye düşünüyorum.
bir de çok pahalı ya 4bin tlden falan bahsediyorsunuz :18:

benim üst çenem çok dardı ve dişlerimde çok çarpışıklık vardı.üst çeneme ağız boşluğuna bir demir yerleştirdi doktorum ilk başlarda bir kaç ay duracağını söyledi ama 8 ay kaldı, takii üst çenem doktorumun istediği genişliğe ulaşıncaya kadar.. eğer dişleiniz çok çarpışıksa ve tel tedavisi yapılması gerekiyorsa zaman kaybetmeden yaptırın benim 14 ay oluyor bir kaç aya kadar bitecek tedavim..Bende 3500 tlye yaptırdım Ankarada yaşıyorum.

Back