• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar hepinize teşekkür ediyorum,yorumları okudukça tellerimle barışıyorum,süper bir paylaşım alanı olmuş,umarım bizde bunu yaşamış olan arkadaşlar gibi tellerin çıktığı andaki heyecanı yaşarız, iple çekiyorum o zamanı,buarada kızlar bişi sorucam, benim üstdişlere o da tamamen değil tel takıldı ya, tam 1.5 ay oldu ama hareket yok,yani köpek dişlerim sadece yandaki dişimden biraz ayrıldı,o da gözle zor anlaşılıyo,diş ipinden anladım arada hafif boşluk olduğunu,sizce çok yavaş değil mi, normal mi yada? bazı yorumları okuyunca 1.5 ayda gözle görülür fark oldu yazanlar var da merak ettim....

O diş yapısına göre değişir hem 1.5 ay çok kısa bi süre değişim olmaması gayet normal hiç sıkma canını bir kaç ay sonra değişimi tamamen görüceksindir :)

benim üst çenem çok dardı ve dişlerimde çok çarpışıklık vardı.üst çeneme ağız boşluğuna bir demir yerleştirdi doktorum ilk başlarda bir kaç ay duracağını söyledi ama 8 ay kaldı, takii üst çenem doktorumun istediği genişliğe ulaşıncaya kadar.. eğer dişleiniz çok çarpışıksa ve tel tedavisi yapılması gerekiyorsa zaman kaybetmeden yaptırın benim 14 ay oluyor bir kaç aya kadar bitecek tedavim..Bende 3500 tlye yaptırdım Ankarada yaşıyorum.
cevabınız için çok teşekkürler
aynen üst çenem dar ön tarafta tavşan dişler olduğu için sırıtıyor haliyle (: 1 dişim sıkışık sol tarafımda köpek dişi mi ne diyorlar o geride diğerlerinin dizilimi düzgün gibi ama dişlerim bir araya gelmiyor haliyle (: dişciye falan gittiğimde utanıyorum. bir ara resmini çektirip koycam ameliyatsız düzelme imkanı olursa çok mutlu olurum (:
eski iş yerinde benim gibi ağız yapısı olan birisi de tel taktırmış 5-6 yıldır takıyormuş çok pişman olduğunu falan söylüyordu dudakları kuru çatlak falandı hep diş tellerini bir ara çıkardı geri kayma olayı falan olduğu için geri taktırmıştı onun hikayesini duyduğum zaman kafamdan silip atmıştım...
sizin ne kadar sürede düzelecekmiş?
bir de bir anda parayı çıkarıp vermiyoruz heralde dimi taksit falan yapıyorlardır heralde :26:

Tellerim çıkalı 5 gün oluyo ve hala her boş bulduğumda aynanın karşısına geçiyorum :1: Bende tedavim başlamadan önce ilk bu sitede araştırmalar yapmıştım, yorumları okudum telleri çıkan arkadaşların yazdıklarını görünce ben bile heyecanlanıyodum o an için :) şimdi aynı şeyleri yaşıyorum o kadar güzel bi duygu ki insan değişime gerçekten inanmıyo ağız yapım gülüşüm tamamen değişti :101: İlk aylarda o acıları sızlamaları bende yaşadım ama emin olun değiyo arkadaşlar ve zaman gerçekten çok hızlı geçiyo ama bu süreçte en önemli şey sabır. Tellerden kurtulunca bütün o acılara değdiğini anlıyo insan en kısa zamanda sizinde bunu yaşamanızı diliyorum :16:

arkadaşım çok moral oldun gerçekten, umarım dediğin gibi zaman hızlı geçer:))

Benim üst ve alt çenemdede tel var ikiside hassas olduğu için temas
temas bitiriyo beni. hassaslığı yaklaşık 2 hafta sürdü tam geçmişti ki kontrolden sonra tekrar başladı şuan öyle. Ama geçiyo öyle devam etmiyo, sabretmek gerek :)

ay inşallah geçer, bu hassasiyet sanki hiç geçmeyecekmiş gibi, valla çiğneme yeteneğimi kaybedecem, yediklerim çorba püre falan onlarda bi sağ sol aşağı:))))

aynen üst çenem dar ön tarafta tavşan dişler olduğu için sırıtıyor haliyle (: 1 dişim sıkışık sol tarafımda köpek dişi mi ne diyorlar o geride diğerlerinin dizilimi düzgün gibi ama dişlerim bir araya gelmiyor haliyle (: dişciye falan gittiğimde utanıyorum. bir ara resmini çektirip koycam ameliyatsız düzelme imkanı olursa çok mutlu olurum (:
eski iş yerinde benim gibi ağız yapısı olan birisi de tel taktırmış 5-6 yıldır takıyormuş çok pişman olduğunu falan söylüyordu dudakları kuru çatlak falandı hep diş tellerini bir ara çıkardı geri kayma olayı falan olduğu için geri taktırmıştı onun hikayesini duyduğum zaman kafamdan silip atmıştım...
bir de bir anda parayı çıkarıp vermiyoruz heralde dimi taksit falan yapıyorlardır heralde :26:

herkesin ağız diş yapısı farklı başkasına göre kendini kıyaslama bence, içine sinen bir ortodontiste görün , ayrıca taksit olayı mutlaka vardır, inan taksit olmasa biçok insan cesaret edemez o kadar parayı vermeyi, sonuçta sağlık bu :) inşallah herşey gönlüne göre olur:)
iyi geceler...

ay inşallah geçer, bu hassasiyet sanki hiç geçmeyecekmiş gibi, valla çiğneme yeteneğimi kaybedecem, yediklerim çorba püre falan onlarda bi sağ sol aşağı:))))

Ben ısırmayı unuttum artık herşeyi küçük küçük kesiyorum yada elimle bölüyorum mecbur :) çiğneme zaten çok az, braketi yutuyodum geçen gün :D

kızlar hepinize teşekkür ediyorum,yorumları okudukça tellerimle barışıyorum,süper bir paylaşım alanı olmuş,umarım bizde bunu yaşamış olan arkadaşlar gibi tellerin çıktığı andaki heyecanı yaşarız, iple çekiyorum o zamanı,buarada kızlar bişi sorucam, benim üstdişlere o da tamamen değil tel takıldı ya, tam 1.5 ay oldu ama hareket yok,yani köpek dişlerim sadece yandaki dişimden biraz ayrıldı,o da gözle zor anlaşılıyo,diş ipinden anladım arada hafif boşluk olduğunu,sizce çok yavaş değil mi, normal mi yada? bazı yorumları okuyunca 1.5 ayda gözle görülür fark oldu yazanlar var da merak ettim....

Ben de aynı durumu yaşamıştım 1ayı geçmişti hiç bi değişiklik olmadığını görünce dedim tedavi sürem kesinlikle uzayacak.hatta buraya yazmıştım sağolsun teldaşlar moral vermişti. :) 2.randevumdan sonra ilk bi haftaki değişimi görünce inanamadım resmen.şimdi tam 3ay oldu takılalı neredeyse tamamen düzeldi.bana kalsa çıksa yeridir yani :) hatta geçen hafta randevum vardı doktor çok hızlı ilerlediğini normalde 6ayda alacağımız sonuca şimdiden ulaştığımızı söyledi.Nasıl mutlu oldum anlatamam.Yani gayet normal bi durum seninki de merak etme.Bi arkadaş yazmış bu tedavi sabırlı olmayı öğretiyo diye gerçekten de öyle.Birazcık zaman ve sabır sadece :)

Kızlaarr telim daha pazartesi günü değişti ama şimdiden uzadı ve yanağıma çok batıyo. Randevum 1 ay sonra. Ne yapıcam buna bi çözüm söyleyin :( peçete koyuyorum sürekli yoksa yanağımın içini oyuyo resmen

aynen benimde öyleydi iki ön dişim tavşan gibi önde ve köpek dilerim içeride çarpışıktı.Bak ben 37 yaşımda başladım tedaviye 14 ay oluyor ve 2 yada 3 ay sonra bitecek buradaki en yaşlı hasta benim hatta :9: Ben 5 doktıorla görüştüm tedaviden önce ve diğer 4 doktor 3 diş çekilecek demişti ,şu an tedavide olduğum doktor hiçbir dişimi çekmeden yaptı tedavimi. alt üst cenem ikiside düzeldi.teller çıktıktan sonra alt ve üst ön dişlerin arkasına sabitleyici takacak ve tedavim bitecek kaymada olmayacak .. taksit imkanı olarakta ben 12 ay boyunca her ay gittiğime ödedim ve bitti şükür. darısı sizlere olsun inşallah..

Kızlaarr telim daha pazartesi günü değişti ama şimdiden uzadı ve yanağıma çok batıyo. Randevum 1 ay sonra. Ne yapıcam buna bi çözüm söyleyin :( peçete koyuyorum sürekli yoksa yanağımın içini oyuyo resmen

arkadaşım aynı sorun bende de var daha bir hafta olmadı ama arkadaki tel batmaya başladı herhangi bir diş doktoruna kestirebiliyormuşuz bilgin olsun, yada doktorun uzak değilse git kestir bence rahatlarsın

arkadaşım aynı sorun bende de var daha bir hafta olmadı ama arkadaki tel batmaya başladı herhangi bir diş doktoruna kestirebiliyormuşuz bilgin olsun, yada doktorun uzak değilse git kestir bence rahatlarsın

Bugün arayayım en iyisi.

Sekersiz sakız parçası koyabilirsin..

Teşekkürler çok iyi oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaşlar Tellerim çıktı Çok şükürr..çok değişimoldu.Fotsunu da çektim ama nasıl yükleyebilirim?

Oldu canım yaa saol eğer biraz daha lastik kullanabilseydim çok daha ii olucaktı ama benden bu kadar dedim:=)

Benim doktorum telin uzadikca gel buraya kesicez dedi...uzulme sevin tel uzadiysa dislerin hareket ediyor demektir.benimde uzadi biraz cok batmiyor.mum koyabilirsin.

Back