• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar anadolu yakasında önerebileceğiniz ortodontist var mı acaba bi an önce halletmek istiyorum artık

Evet çene problemim varmış. Ağzımı kapattığımda alt dişler biraz daha geride duruyor. Doktor normalde bu çene ameliyatıyla düzelir ama ben tavsiye etmiyorum o ameliyatı, dişlerin yerini değiştirerek kamufle edeceğiz dedi. Hayır diş çekimi olmadı hiç. Siz bilgilisiniz sanki :)

Evet :)) benimde cene problemi var. 15 gunb oldu ust dislere tel takilali. 15 gun sonrada altlara takilacak. Benin ustten 2 dis cekildi. Zaten ust on dislerdede one cikiklik vardi. Daha 15 gun oldu ama sanki yillardir telli geziyorum sanki coookkk sikildim yaaaa...zaman su gibi aksin istiyorum.yemek yemekten sogudum.

Evet :)) benimde cene problemi var. 15 gunb oldu ust dislere tel takilali. 15 gun sonrada altlara takilacak. Benin ustten 2 dis cekildi. Zaten ust on dislerdede one cikiklik vardi. Daha 15 gun oldu ama sanki yillardir telli geziyorum sanki coookkk sikildim yaaaa...zaman su gibi aksin istiyorum.yemek yemekten sogudum.

Biraz daha zaman gecsin alisirsin canim ,,,,, banada tel takilali 3 ay oldu ,sanki tel benden bir parca oldu ,,,degisimi gordukce tellerini sevmeye basliyorsun iyiki taktirmisim diyorsun inan bana ,ilk 1 ay eziyet gibiydi bana 'yemek yiyemedim ,konusamadim ,agzimdaki aftlar gecmek bilmedi ama simdi cok rahatim ,alt tellerim takilai 15 gun oldu ,,,alt tellerim yara yapmadi ama sizladi baya bi ,sizilarida agri kesiciyle hafiflettim , artik gun saymiyorum ,dislerimde cok fark var artik tellerimle rahat gulebiliyorum ,konusurken rahatsiz olmuyorum , benim tedavimde 1,5 yil surecekmis ,,,,uzun bir zaman ama gececek insallah iyiki taktirmisim diyorum simdi ,,,,rahat ol,bu bir tedavi süreci ve gececek diye dusun ....telleri cikinca aglayani uzuleni hatta cikma zamani gelipte birkac ay ortodontiste gidip tellerini cikarttirmayan insanlari biliyorum ..... :18: :52: :18: :52:

merhaba, ben de diş teli takan yetişkin hastaların arasına dahil oldum:ssz:
daha 1 ay oldu üstten çekimli bir tedavi, 2 dişim çekildi, ve teller inanılmaz zor geliyor bana,2 yıl sürecekmiş tedavim:44:
günler geçmiyor, gün sayamıyorum ama ay saymaya başladım,kaldı 23 :3:
umarım uzamaz da kısalır tedavimm...

Hosgeldin aramiza :52:
Yetiskin demissinde yas kac ?
Ben 32 bakalim benim kadar yetiskinmisin ?
Burada paylasim yapan arkadaslar yaslarini ve tel tedavi surelerini yazarlarsa beraber safak sayabiliriz ne dersiniz ? :54:

6 Ocak 2014 te takıldı tellerim. 23 yaşındayım ve tedavim 1.5 yıl sürecekmiş. İnşallah daha kısa sürer :))
Hepimize bol sabır :))

Burada paylasim yapan arkadaslar yaslarini ve tel tedavi surelerini yazarlarsa beraber safak sayabiliriz ne dersiniz ? :54:

Merhaba,benim yaşım da 28 :)

sizin ne kadar kalacak teller,tedavi süreniz ne kkadar? ben çocukken tedaviyi yarım bırakmıştım keşke bırakmasaydım diyenlerdenim, Allah sabır versin artık ama zormuş,zaman geçmiyor :(((

Merhaba,benim yaşım da 28 :)

sizin ne kadar kalacak teller,tedavi süreniz ne kkadar? ben çocukken tedaviyi yarım bırakmıştım keşke bırakmasaydım diyenlerdenim, Allah sabır versin artık ama zormuş,zaman geçmiyor :(((

yalnız değilsiniz kızlar benim yaş da 26 ve iki sene sürecek tedaviim herkese sabır diliyorum :3:

Bende 26 yasinda 2 cocuk annesiyim :)) 30 ocakta takildi teller.. 1.5 2 sene arasi dedi dr. Bursadayim ben

Yumusak gidalarda olsa isirmak sakincali demi :((( pizza bile minik minik lokmalarlami yenir? Cips cerez falanda yasaklar arasinda demi? Hepte sevilen seyler yahu

merhaba teldaşlarım:) ben de aranıza yeni katıldım 13 şubat itibariyle, üst dişlerimde iki çekimden sonra tellerim nihayet takıldı, takılana kadar çok heyecanlıydım ama dün akşam itibariyle dişlerimin sızım sızım sızlamasıyla çile bülbülüm oldum resmen, dudaklarımı da birleştiremiyorum botoks yaptırdım sanki:9: ayrıca dişlerimin alt dişlerime çarpmaması için intizam gösteriyorum::))şimdiden yemek yemekten soğudum ya...bugün azcık rahatlamak için parol aldım sanki iyi geldi, günler çabuk geçer inşallah, tellerimi sevmek istiyorum daha altlar var...bu arada ben de yetişkin teldaşlardanım yaşım 31 ve Bursalıyım Aydan hanıma gidiyorum :) hepinize bol sağlıklı gülüşler şimdiden

Son düzenleme:
Doruk-Nisa ben de Aydan Vatansever'e gidiyorum, karşılaşırız belki, benim önümüzdeki randevum 13 mart öğleden sonra gidicem, bende de ikizler var 6 yaşında anaokuluna gidiyorlar öğlenciler o yüzden, ne tarafta evin ben nilüferdeyim..

Yumusak gidalarda olsa isirmak sakincali demi :((( pizza bile minik minik lokmalarlami yenir? Cips cerez falanda yasaklar arasinda demi? Hepte sevilen seyler yahu

ben yumuşak gıdaları ısırıyorum
kek yumuşak bisküviler köfte falan :34: doktorum sert gıdaları ısırmamamı söyledi ısırmak yasak demedi :40:

Sadece sert gidalarda bide asitli iceceklerde kesin yasak var.Ben cips gofret cikolata cok sert olmadikca cerezde yiyorum 6. Ayim bisi olmadi ama braket bu belli olmaz:) yinede insan kendini hayatin guzelliklerindeb mahrum etmemeli bence cok onemsememezlikte yapmadan

merhaba teldaşlarım:) ben de aranıza yeni katıldım 13 şubat itibariyle, üst dişlerimde iki çekimden sonra tellerim nihayet takıldı, takılana kadar çok heyecanlıydım ama dün akşam itibariyle dişlerimin sızım sızım sızlamasıyla çile bülbülüm oldum resmen, dudaklarımı da birleştiremiyorum botoks yaptırdım sanki:9: ayrıca dişlerimin alt dişlerime çarpmaması için intizam gösteriyorum::))şimdiden yemek yemekten soğudum ya...bugün azcık rahatlamak için parol aldım sanki iyi geldi, günler çabuk geçer inşallah, tellerimi sevmek istiyorum daha altlar var...bu arada ben de yetişkin teldaşlardanım yaşım 31 ve Bursalıyım Aydan hanıma gidiyorum :) hepinize bol sağlıklı gülüşler şimdiden

ilk gunlerde bende ayni seyi hissettim cekilirmi bu agrilar ya omrum boyunca bozuk dislerle dolasayim daha iyi diyordum.Benimde ustten iki disim cekildi alta daha takilmadi.O kadar komiktimki agzim yarim acik dolasiyodum kardesimle gitmistik hala der ilk gunler nasil kapatamiyordun agzini diye:) normal sonucta agzina aliskin olmadigin bir cismi sabitliyorlar ama insan cok cabuk alisiyor yokmus gibi gelecek yakin zamanda :) Yemekte sıkıntı olmayacak hatta ilk aylarda verdigin kilolari gerisingeri aliyosun:) Bende bursada yaptiriyorum ama doktorum Murat Selek :)

kızlar bugün pek ağrım olmadı ama dişlerimi hala değdiremiyorum birbirine ve hala ağzım açık:))dudaklarım çok kuruyor çatladı resmen, nivea dudak koruyucu kullanıyorum ama pek bişe yaramıyor, varmı tavsiyesi olan

Doruk-Nisa ben de Aydan Vatansever'e gidiyorum, karşılaşırız belki, benim önümüzdeki randevum 13 mart öğleden sonra gidicem, bende de ikizler var 6 yaşında anaokuluna gidiyorlar öğlenciler o yüzden, ne tarafta evin ben nilüferdeyim..

Ben 24 subatta gidicem altlara tel takilacak. Sonraki heralde mart sonu olacak. Insallah karsilasiriz birgun... bende niluferde karamanda oturuyorum :))

kızlar bugün pek ağrım olmadı ama dişlerimi hala değdiremiyorum birbirine ve hala ağzım açık:))dudaklarım çok kuruyor çatladı resmen, nivea dudak koruyucu kullanıyorum ama pek bişe yaramıyor, varmı tavsiyesi olan

Ilk gunler catlama kuruma aftlar cok oluyor dis fircaladikca nemlendirici suruyorum ben. Agzinda bikac gune kapanir merak etme :))) ilk haftadan sonra lisiyor unutuyorsun bile.banada soylerlerdi inanmazdim.bazen telim oldugunu unutuyorum.beninkiler seffaf senin nasil

ilk gunlerde bende ayni seyi hissettim cekilirmi bu agrilar ya omrum boyunca bozuk dislerle dolasayim daha iyi diyordum.Benimde ustten iki disim cekildi alta daha takilmadi.O kadar komiktimki agzim yarim acik dolasiyodum kardesimle gitmistik hala der ilk gunler nasil kapatamiyordun agzini diye:) normal sonucta agzina aliskin olmadigin bir cismi sabitliyorlar ama insan cok cabuk alisiyor yokmus gibi gelecek yakin zamanda :) Yemekte sıkıntı olmayacak hatta ilk aylarda verdigin kilolari gerisingeri aliyosun:) Bende bursada yaptiriyorum ama doktorum Murat Selek :)

umarım senin dediğin gibi olur arkadaşım:) senin kaç ay olmuştu, tam üstlere alıştım derken altlar olucak umarım çok ağrılı geçmez e olursa da atla deve değil ya ağrı kesicilere hucümmm (inşallah çok ihtiyaç olmaz ağrı kesicinin diş hareketini engellediğini duymuştum acaba sadece dedikodumudur:))

Back