Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

selam kızlar diş telinin bir türü daha varmış dişlerin arkasından tel takılıyo böylece önden gözükmüyor bi bilgisi olan var mı bundan?

selam kızlar diş telinin bir türü daha varmış dişlerin arkasından tel takılıyo böylece önden gözükmüyor bi bilgisi olan var mı bundan?

Ewet canim var öyle bir tedavi ,sanirim her hastaya olmuyor .vede neden bilmiyorum doktorlar pek kullanmiyor , yinede eger istiyorsan bir ortodontist ile konusabilirsinn

5. ayıma giriş yaptım bu diş telleriyle.Ve teller porselen olunca oldukça bakım istiyor hemen sararmaya yüz tutabilir gibi duruyorlar..Oyüzden işte yanımdan ayırmadığım işkence aletlerim:)

Kızlaarr alt çene en arka dişimdeki braketim yemek yerken çıktı, kırılmadı. Sanırım yapıştırmayla ilgili bi sebepten dolayı. Pazartesi günü randevum var sizce doktorumu arayım mı yoksa randevuyumu bekleyim

Arka diş olduğu için sorun olacağını sanmıyorum, ama nolur nolmaz arayın tabi.

Hepsi tanidik geldi fakat agiz bakim suyunun yanindaki stick gibi sey ne arkadasim taniyamadim ?

Cene probleminiz varmiydi? Ve dis cekimi olmusmuydu?

Kızlaar 9buçuk ay oldu ve tedavimin sonuna geldim Yarın saat 3 sularında tellerim çıkıyo olucak inşallah nasıl heyecanlıyım anlatamam sizinle paylaşmak istedim :109:

Cene probleminiz varmiydi? Ve dis cekimi olmusmuydu?

Evet çene problemim varmış. Ağzımı kapattığımda alt dişler biraz daha geride duruyor. Doktor normalde bu çene ameliyatıyla düzelir ama ben tavsiye etmiyorum o ameliyatı, dişlerin yerini değiştirerek kamufle edeceğiz dedi. Hayır diş çekimi olmadı hiç. Siz bilgilisiniz sanki :)

Kızlar dudaklarınız için blistex dudak nemlendiricisini kesinlikle tavsiye ederim, uzun süre nem ve yumuşaklık sağlıyo. Ben çok rahat ediyorum. Denerseniz anlayacaksınız diğerlerinden farkını :)

merhaba, ben de diş teli takan yetişkin hastaların arasına dahil oldum
daha 1 ay oldu üstten çekimli bir tedavi, 2 dişim çekildi, ve teller inanılmaz zor geliyor bana,2 yıl sürecekmiş tedavim:44:
günler geçmiyor, gün sayamıyorum ama ay saymaya başladım,kaldı 23
umarım uzamaz da kısalır tedavimm...

Ortodontik tedavi süresi hastadan hastaya değişkenlik gösterebilir. Hasta kontrol randevularını aksatırsa, ya da tellerle ilgili bir aksaklık olduğunda(telin yerinden çıkması,braket kopması vb) hekimiyle irtibatı geciktirirse, tedavi süresi uzayabilir. Diyelim ki randevunuzdan 2 gün sonra braketiniz yerinden çıktı, bir sonraki randevunuz da 1 ay sonra. Nasıl olsa bir tane çıktı diye düşünmeyin, mutlaka doktorunuzla irtibata geçin. Yoksa o beklediğiniz 1 ay, tedavinizin 1 ay daha uzaması anlamına gelebilir, aman dikkat :)

braket çıkması,tel kopması vs. şeylere önem veriyorum bşr sorun olmadı daha,ama korkuyorum yani 2 yılı da geçmesinden ay sayıyorum 1 ay bile uzasa tüm moralim bozulur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…