• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ılık su-tuz gargarası yapılabilir, yaralar bikaç güne en fazla bir haftaya geçer, bir hafta içinde alışırsınız.

Tesekkurler...birde hani cigneyememe durumu oluyorya.dislerde hassasiyet var.cignerken agri bu tedavi bitene kadar boylemi olacak?

Tesekkurler...birde hani cigneyememe durumu oluyorya.dislerde hassasiyet var.cignerken agri bu tedavi bitene kadar boylemi olacak?

4-5 gün sürmüştü benim, ısırıp çiğneyemiyordum, telin ayarlandığı kuvvete bağlı birazda, doktor çok sıkmadıysa kolay adapte olursunuz, eğer çok sıktıysa da er ya da geç vücut alışıyor zaten.

Artık görünmeyen , dişin arkasından uygulanan diş telleri varmış ve herhangi bir yaş sınırlaması yokmuş . Aranızda yaptıranlar var mı arkadaşlar ? En önemlisi yaptırıp faydasını gören ?

bende dis teli kullaniyorum 11. Aydayim islem simdilik devam ediyor bir kac aya cikar tellerim sormak sitediginiz soru olursa burdayim :40:

Masallah baya yol almissiniz hatta sona yaklasmissiniz.ne guzel.degisim hangi ayda basladi dislerinizde. Birde ne sorun vardi sizin dislerinizde? Dis cekimi olmusmuydu? Sanirim bunlar farkediyor

Agiz icindeki yaralar gecmedi henuz ama alistim sanki artik acimiyor. Bugun birazda olsa yemek yiyebildim. Cenemdeki agrida hafifledi. 3.gunde iyi yanii :)))

Masallah baya yol almissiniz hatta sona yaklasmissiniz.ne guzel.degisim hangi ayda basladi dislerinizde. Birde ne sorun vardi sizin dislerinizde? Dis cekimi olmusmuydu? Sanirim bunlar farkediyor
Saol canim degisim 3 ayda kendini gosteriyo benim dislerim carpikti onler altlar hafiften ust ustteydi birde kopek disim baska bir disin altindan cikmisti ve disimi baya one itti zamanla gulunce cok belli oluyordu buda rahatsiz ediyordu beni 2 ustten 2 alttan dis cekildi simetrik olsun diye ve kopek disimi cektigi disin yerine aldi ve o disim tam 8 ayda anca yerine geldi baya zorladi doktoru ama benimde ihmalimden kaynaklandi randevularimi aksattim biraz buda gec iglesmesine sebep oldu neyse suan 11 aydayim o disim olmasi gereken yerde diger dislerim aralandi carpiklik yok oldu sadece 2 disim var yerine gelmesi gereken ondan sonra islem biticek insallah zor bir surec degil tellerimle butun oldum ciktiginda bosluk yasiyorum cok alistim onlara :)

Son düzenleme:
Agiz icindeki yaralar gecmedi henuz ama alistim sanki artik acimiyor. Bugun birazda olsa yemek yiyebildim. Cenemdeki agrida hafifledi. 3.gunde iyi yanii :)))

canim benim yaralar olucaktir benim hala oluyor disler oynadikca yer degistirdikce malesef yara yapiyor birde tellerin son bitis yerlerinde cok olur disler duzeldikce ordan tel cikiyo disa dogru ozellikle o cok batiyor kontrole gittikce doktor teli kisaltiyor ve rahatliyosun inan buna tabi ilk aylara gore simdi daha iyi cok nadir batma yasiyorum seninde oyle olucak basta zorluklari oluyor yemek yerken cok takiliyo dolaniyor dislerde agri olabiliyor bu cok normal ilk 2 hafta gecsin tellerine alisicaksin o zaman daha rahat olursun insallah

canim benim yaralar olucaktir benim hala oluyor disler oynadikca yer degistirdikce malesef yara yapiyor birde tellerin son bitis yerlerinde cok olur disler duzeldikce ordan tel cikiyo disa dogru ozellikle o cok batiyor kontrole gittikce doktor teli kisaltiyor ve rahatliyosun inan buna tabi ilk aylara gore simdi daha iyi cok nadir batma yasiyorum seninde oyle olucak basta zorluklari oluyor yemek yerken cok takiliyo dolaniyor dislerde agri olabiliyor bu cok normal ilk 2 hafta gecsin tellerine alisicaksin o zaman daha rahat olursun insallah

Canim saol...insallah dedgin gibi olur sabirsizlikla dislerimin duzelmesini bekliyorum.benim ust dislerim biraz onde.kopek disinin hemen arkasindaki azilar cekildi ustten.daha alt dislerime baslanmadi zaten orda pek sorunda yok ama alt ve ust uyumu icin ordanda dis cekilecekmis tel falan takilacak iste.bende sabirsizlikla cekilen dislerin yeri dolsun diye bekliyorum :)) sabir gerekiyor gercekten. Ilk zamanlar zor valla.

Canim saol...insallah dedgin gibi olur sabirsizlikla dislerimin duzelmesini bekliyorum.benim ust dislerim biraz onde.kopek disinin hemen arkasindaki azilar cekildi ustten.daha alt dislerime baslanmadi zaten orda pek sorunda yok ama alt ve ust uyumu icin ordanda dis cekilecekmis tel falan takilacak iste.bende sabirsizlikla cekilen dislerin yeri dolsun diye bekliyorum :)) sabir gerekiyor gercekten. Ilk zamanlar zor valla.
Kesinlikle zaman ve sabir isteyen bir is canim ilk asamalar zor olur daha tel takilmadi sanirim cnm ben takildi saniyordum ona gore yazdim:)

merhabalarr.
benimde cikali 1 ay kadar oldu sorularinizi beklerim ^^

Ayyy ne guzeeelllllll....bol gulumsemeli gunler size :) darisida bizee..benim daha cookk yeni 3 gun oldu :( zaman hic gecmeyecek gibi sanki. Sizin tedavi nasil oldu ne kadar surdu? Hangi sehirdesiniz?

Ayyy ne guzeeelllllll....bol gulumsemeli gunler size :) darisida bizee..benim daha cookk yeni 3 gun oldu :( zaman hic gecmeyecek gibi sanki. Sizin tedavi nasil oldu ne kadar surdu? Hangi sehirdesiniz?

coookk tesekkur ederimm :)
zaten agzim kulaklarimda hala hevesimi alabilmis degilim :)
ben istanbuldayim doktorum etilerde ama goztepeye geliyordu.tedaviye gelirsek benim ust damagim dardi.damaklık taktım 3 ay durdu sonra tel takıldı 1.5 senede tamamlandi.
valla zaman oyle cabuk geciyorki..sizin cokmu bozuk?kac yasindasiniz..

merhabalarr.
benimde cikali 1 ay kadar oldu sorularinizi beklerim ^^

Merhabalar,
Geçmiş gitmiş olsun öncelikle :) Doktorunuz kimdi acaba öğrenebilir miyim? Ben Anadolu yakasında güvenilir ve makul fiyatlı bir ortodontist arıyorum da yardımcı olursanız çok sevinirim.
26 yaşındayım, sadece üst ön dişlerimde ufak bir çarpıklık var. Aslında arkadan takılan lingual tekniği çok istiyorum ama malum çok yüksek fiyatlar. Var mı bir öneriniz bu konuda? Bir de sizin tedaviniz ne kadara maloldu bilgi verebilir misiniz?

coookk tesekkur ederimm :)
zaten agzim kulaklarimda hala hevesimi alabilmis degilim :)
ben istanbuldayim doktorum etilerde ama goztepeye geliyordu.tedaviye gelirsek benim ust damagim dardi.damaklık taktım 3 ay durdu sonra tel takıldı 1.5 senede tamamlandi.
valla zaman oyle cabuk geciyorki..sizin cokmu bozuk?kac yasindasiniz..

Ben 26 yasinda 2 cocuk annesiyim :)))
On dislerimden biri daha onde ve yan kesicide arkasinda sayilir..bunun disinda kapanis bozuklugum varmis. Yani dis carpikligindan ziyade ust dislerim kapandiginda daha onde duruyor arkadada sorun varmis bana gore yoktu. Dr cene profilini bi tik geri aliyoruz dedi dis cekimleriyle olacak buda. Simdide dusunuyorum benim cikik degil cenem falan acaba geri giderse cokmu iceri dogru olur.poofff kafamda deli sorulaarr...doktoruma cok guveniyorum.bursada aydan vatansever. Hastasi cok cok cok var. Insallah sonuctan memnun kalirim.

Merhabalar dişlerime tel takılalı iki hafta oldu. Şeffaf tel hakkında çabuk kırılıyo, tedaviyi uzatıyo ve sararıyo dedikleri için metal tel taktırdım. Ne kadar doğru duydum bilmiyorum şehir dışında öğrenci olduğumdan kırılınca hemen gidemeyeceğim için tedavi uzatmayı riske atmamak adına metali tercih ettim. Ama şu an aynalara bakamaz dışarı çıkamaz oldum bu teller psikolojimi bozdu çıkarttırmayı bile düşündüm. Şeffaf tele geçiş oluyor mu sonradan? ödeme nasıl olur sizce ne yapmalıyım bana acil yardımcı olursanız çok sevinirimm

Merhabalar dişlerime tel takılalı iki hafta oldu. Şeffaf tel hakkında çabuk kırılıyo, tedaviyi uzatıyo ve sararıyo dedikleri için metal tel taktırdım. Ne kadar doğru duydum bilmiyorum şehir dışında öğrenci olduğumdan kırılınca hemen gidemeyeceğim için tedavi uzatmayı riske atmamak adına metali tercih ettim. Ama şu an aynalara bakamaz dışarı çıkamaz oldum bu teller psikolojimi bozdu çıkarttırmayı bile düşündüm. Şeffaf tele geçiş oluyor mu sonradan? ödeme nasıl olur sizce ne yapmalıyım bana acil yardımcı olursanız çok sevinirimm

porselen yani seffaf taktirirsin belki ama ucretini odersin braketlerin..yaklasik tanesinin 70 75 lira oldugunu soylediler bana takarken.

Arkadaşlar şeffaf teller çok belirgin oluyor mu gülünce ve konuşunca??

hayir.ben 3 gun once taktirdim.cok dikkatle disinize bakilirsa anlarlar.anlasa bile goruntu cok estetik.yani agzinixin icine bakacaklarda oyle anlarlar

Back