• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhabalar,
Geçmiş gitmiş olsun öncelikle :) Doktorunuz kimdi acaba öğrenebilir miyim? Ben Anadolu yakasında güvenilir ve makul fiyatlı bir ortodontist arıyorum da yardımcı olursanız çok sevinirim.
26 yaşındayım, sadece üst ön dişlerimde ufak bir çarpıklık var. Aslında arkadan takılan lingual tekniği çok istiyorum ama malum çok yüksek fiyatlar. Var mı bir öneriniz bu konuda? Bir de sizin tedaviniz ne kadara maloldu bilgi verebilir misiniz?

benim doktorum goztepeye geliyor ayda 1 kere.kendi yeri etilerde.kesinlikle oneririm soyadini bilemiyorum ama goztepe arastirma hastanesinin ordaki madonun tam karsisinda serhan tavas var.normalde serhan beye gidiyorum herseye.cok iyi bir doktor ortodontistim serkan beylede univ.den arkadaslarmıs.serkan bey harikadir mutlaka oneririm.serhan beye giderseniz zaten sizi yonlendirir.benim 3 milyari buldu benim,bir fiyat alin derim:26:

Ben 26 yasinda 2 cocuk annesiyim :)))
On dislerimden biri daha onde ve yan kesicide arkasinda sayilir..bunun disinda kapanis bozuklugum varmis. Yani dis carpikligindan ziyade ust dislerim kapandiginda daha onde duruyor arkadada sorun varmis bana gore yoktu. Dr cene profilini bi tik geri aliyoruz dedi dis cekimleriyle olacak buda. Simdide dusunuyorum benim cikik degil cenem falan acaba geri giderse cokmu iceri dogru olur.poofff kafamda deli sorulaarr...doktoruma cok guveniyorum.bursada aydan vatansever. Hastasi cok cok cok var. Insallah sonuctan memnun kalirim.

valla benim tavsiyem cok cok memnun degilseniz dislerinizden hic dokunmayin derim.gercekten cok zahmetli bir iş.kac gece agladim bilemiyorum oyle soyliyim.bendede kapanis bozuklugu vardi.17 yasindayim bu arada

benim doktorum goztepeye geliyor ayda 1 kere.kendi yeri etilerde.kesinlikle oneririm soyadini bilemiyorum ama goztepe arastirma hastanesinin ordaki madonun tam karsisinda serhan tavas var.normalde serhan beye gidiyorum herseye.cok iyi bir doktor ortodontistim serkan beylede univ.den arkadaslarmıs.serkan bey harikadir mutlaka oneririm.serhan beye giderseniz zaten sizi yonlendirir.benim 3 milyari buldu benim,bir fiyat alin derim:26:

O zaman arayacağım mutlaka Serhan ve Serkan beyleri, çok teşekkür ederim cevabınız için :116:

Kızlar bende geçenlerde 5. muayenemi oldum bayağı bir çarpışık olan üst dişlerim tamamen düzeldi doktorum bu muayenede hiç dokunmadı artık üst dişlere :) alt dişlerimde de az bi sorun var benim tahminim onlarında tamamen düzelmesi en fazla 4 ay sürer ama doktor bana 2 2,5 yıl arası sürer tedavin demişti :/ neyi bekleyeceğim ben 2,5 yıl? :( üst çenem alta göre biraz önde benim acaba bundan dolayı mı uzun sürer? :(

kızlar hiç endişelenmeyin- tel taktırmayı düşünenler için yazıyorum-.zaman o kadar çabuk geçtiki 10 şubatta çıkartıyorum ben telleri :) 15 ay kaldı dişlerimde..elbette zorlukları sıkıntıları var ama inanın hiçte o kadar abartılcak bişey değil.Güzel bir gülüş için değer kesinlikle..benim ön iki dişimin boyutu aynı olmadığı için ve diş etlerimde problem olduğu için şuan mükemmel oldu diyemiyorum çünkü tedavim devam edicek diş eti estetiği filan yapılcak ama şu haliyle bile o kadar güzel duruyorki...:) hiç beklemeyin bence

Kızlar bende geçenlerde 5. muayenemi oldum bayağı bir çarpışık olan üst dişlerim tamamen düzeldi doktorum bu muayenede hiç dokunmadı artık üst dişlere :) alt dişlerimde de az bi sorun var benim tahminim onlarında tamamen düzelmesi en fazla 4 ay sürer ama doktor bana 2 2,5 yıl arası sürer tedavin demişti :/ neyi bekleyeceğim ben 2,5 yıl? :( üst çenem alta göre biraz önde benim acaba bundan dolayı mı uzun sürer? :(

Benimde üstlerde baya bi duzelme var .bu ay altlara tel takti üstler tam düzelmedi ama ellemedi üst tellere ....
2,5 ay oldu tedaviye başlayalı henüz .
İlk başlarken 1,5 yıl demişti dr.um
Böyle giderse 1yıl surmez tedavim biter diye dusunuyordum bende ....
Dr. Sordum tedavi süresi kısalırmı diye ?
Zannetmiyorum kısalacağını 1,5 yıl sürer dedi .....
Dişler yerine otursun diye fazla kalacak teller sanirim :(
Düz dişlerle tel takmanın zevkli bile olacağını düşünüyorum :)
Bide şu var ! Zaman çok çabuk geçiyor ,,,,

Arkadaşlar şeffaf teller çok belirgin oluyor mu gülünce ve konuşunca??

Ben 9 aydır şeffaf tel kullanıyorum ve 8 gün sonra çıkarıyorum inşallah :21: tellerim olduğunu çok yakınımda olmadan ve gülmeden kimse anlayamıyor özellikle konuşurken fark edilmiyo kesinlikle tavsiye ederim tellerin olduğunu anlamıyosun bile :))

Merhabalar dişlerime tel takılalı iki hafta oldu. Şeffaf tel hakkında çabuk kırılıyo, tedaviyi uzatıyo ve sararıyo dedikleri için metal tel taktırdım. Ne kadar doğru duydum bilmiyorum şehir dışında öğrenci olduğumdan kırılınca hemen gidemeyeceğim için tedavi uzatmayı riske atmamak adına metali tercih ettim. Ama şu an aynalara bakamaz dışarı çıkamaz oldum bu teller psikolojimi bozdu çıkarttırmayı bile düşündüm. Şeffaf tele geçiş oluyor mu sonradan? ödeme nasıl olur sizce ne yapmalıyım bana acil yardımcı olursanız çok sevinirimm
ilk baslarda bu duygulari hissetmen normal ama sunu bilmeni isterim biraz daha zaman gecsin dislerin duzeldikce goze batmiycak bir butun olucan rahatsiz etmiycek seni benim 11. ayim goruntuden sikayetci degilim dislerim baya duzeldi inan ilk zamanlardaki gibi goze batmiyo takma kafana ve sakin degistirme metal tel daha cabuk iglestiriyo:34:

[MENTION][/MENTION]
Ben 9 aydır şeffaf tel kullanıyorum ve 8 gün sonra çıkarıyorum inşallah :21: tellerim olduğunu çok yakınımda olmadan ve gülmeden kimse anlayamıyor özellikle konuşurken fark edilmiyo kesinlikle tavsiye ederim tellerin olduğunu anlamıyosun bile :))

Ne guzel 9 ayda tedavin bitiyor yani..bu kadar kisa süreceğini bastan beri biliyor muydun? Yoksa tedavin hızlı mı ilerleyip sure kısaldı?

[MENTION][/MENTION]

Ne guzel 9 ayda tedavin bitiyor yani..bu kadar kisa süreceğini bastan beri biliyor muydun? Yoksa tedavin hızlı mı ilerleyip sure kısaldı?

Tedaviye ilk başladığımda doktorum 10- 12 ay arası süreceğini söylemişti ama ben şuan 9. ayımdayım ve haftaya çıkıcak tellerim. Ağız yapımızın tedavinin uzunluğuna çok etkisi var evet ama doktorunda işinde başarılı olmasının çok etkili olduğunu düşünüyorum :)

huhuuuu kızlar ben de sizden sayılırım ama daha damaklık aşamasındayım.:16: damaklığı düzgün takalmıyorum ki hay eşek kafam hep yerimde sayıyorum bu yüzden:43:her şey yolunda giderse martta tellerimi takıcam:23:

huhuuuu kızlar ben de sizden sayılırım ama daha damaklık aşamasındayım.:16: damaklığı düzgün takalmıyorum ki hay eşek kafam hep yerimde sayıyorum bu yüzden:43:her şey yolunda giderse martta tellerimi takıcam:23:

Hadi bakalım şimdiden hayırlı uğurlu olsun zaman çok çabuk geçsin ağrısız sızısız inşallah :109:

Benimde üstlerde baya bi duzelme var .bu ay altlara tel takti üstler tam düzelmedi ama ellemedi üst tellere ....
2,5 ay oldu tedaviye başlayalı henüz .
İlk başlarken 1,5 yıl demişti dr.um
Böyle giderse 1yıl surmez tedavim biter diye dusunuyordum bende ....
Dr. Sordum tedavi süresi kısalırmı diye ?
Zannetmiyorum kısalacağını 1,5 yıl sürer dedi .....
Dişler yerine otursun diye fazla kalacak teller sanirim :(
Düz dişlerle tel takmanın zevkli bile olacağını düşünüyorum :)
Bide şu var ! Zaman çok çabuk geçiyor ,,,,

Aynı dertteyiz o zaman seninle :)

Evet düz dişlerle daha bi zevkli oluyo insan gülerken hiç sakınmadan rahatça gülebiliyo artık o bakımda çok iyi de ne biliyim 2,5 yıl da az değil yani :/ Peki sende çene problemi var mıydı? Doktor bana üst çenen hafif önde normalde ameliyatla düzelir bu dedi ama ben önermiyorum dişlerin yerini değiştirerek kamufle ederiz dedi. Sende de var mı bu problem :/

Aynı dertteyiz o zaman seninle :)

Evet düz dişlerle daha bi zevkli oluyo insan gülerken hiç sakınmadan rahatça gülebiliyo artık o bakımda çok iyi de ne biliyim 2,5 yıl da az değil yani :/ Peki sende çene problemi var mıydı? Doktor bana üst çenen hafif önde normalde ameliyatla düzelir bu dedi ama ben önermiyorum dişlerin yerini değiştirerek kamufle ederiz dedi. Sende de var mı bu problem :/

Ewet cene problemim var benimde , alt cenem biraz geride .dr, alt cenemin geride oldugunu soyledi , ama üzerinde durmadik pek ...biz sadece dislerim hakkinda konustuk ,sonra ben eve gelince biraz arastirdim netten ,,,çene ameliyatini çene kemiğini kirip tekrar birlestirerek yapiyorlarmis ,gecici his kaybi oluyormus cenede .. ve ℅20 ihtimalle his kaybinin kalici olabilecegini ogrendim ....risk var yani , bence gerek yok ...dislerim duzelsin yeter bana :))

Son düzenleme:
Tedaviye ilk başladığımda doktorum 10- 12 ay arası süreceğini söylemişti ama ben şuan 9. ayımdayım ve haftaya çıkıcak tellerim. Ağız yapımızın tedavinin uzunluğuna çok etkisi var evet ama doktorunda işinde başarılı olmasının çok etkili olduğunu düşünüyorum :)

Senin de doktorun alper sonmez sanırım..evet gercekten basarili ve mükemmel bı doktor..cok memnunum başka doktorlar 3-4 dis çekilmesi gerek derken alper bey hiç cekim yapmadı..bı aksilik olmaz inşallah da ben de yaza kurtulurum su tellerden

Senin de doktorun alper sonmez sanırım..evet gercekten basarili ve mükemmel bı doktor..cok memnunum başka doktorlar 3-4 dis çekilmesi gerek derken alper bey hiç cekim yapmadı..bı aksilik olmaz inşallah da ben de yaza kurtulurum su tellerden

Evet doktorum Alper Sönmez. Ben de birkaç yere gitmiştim 4 diş çekilmesini söylediler ama doktorum diş çekmeden yaptı ve söylediğinden daha kısa sürede bitiyo tedavim. İnşallah sende bir an önce çıkartırsın telleri :61:

Ewet cene problemim var benimde , alt cenem biraz geride .dr, alt cenemin geride oldugunu soyledi , ama üzerinde durmadik pek ...biz sadece dislerim hakkinda konustuk ,sonra ben eve gelince biraz arastirdim netten ,,,çene ameliyatini çene kemiğini kirip tekrar birlestirerek yapiyorlarmis ,gecici his kaybi oluyormus cenede .. ve ℅20 ihtimalle his kaybinin kalici olabilecegini ogrendim ....risk var yani , bence gerek yok ...dislerim duzelsin yeter bana :))

selam.benimde alt çenem geride bana da ameliyat demişti fakat ben korktum istemedim alternatif olarak apareyle tel tedavisi önerdi.ilk başta diş çekicem dedi ama apareyle istediği boşluk oluşunca vazgecti sanırım.alt üst aparey ve üst çenede tellerle yaşıyorum.umarım ameliyatsız istediğimize kavusuruz

Back