Herkese kolay gelsin. Dün 4. randevuma gittim. 4 ay bitti artık. köpek dişlerimi geri çekmeye başladık, lastik taktı köpek-azı-azı şeklinde üç dişi de tutuyor. Ama ciddi bi kuvvet var, ilk kez bu kadar ağrı çekiyorum. Hatta dün ilk kez bu yüzden ilaç aldım. 0.14 lük telden sonra 0.18 lik tele geçtik. onun da baya bi etkisi var bütün dişlerim çok hassas, fırçalamak bile çok zor.
Bi de güzel haber aldım dün, dişlerin ilerlemesi iyiymiş, 1,5 senede bitecek sanırım 1,5 2 sene diye başmaıştık. sevindim umarım öyle olur. O zaman nerdeyse çeyreği gitti :)
Sen birara internetten doktorlara soru sormuştun ne cvp geldi sorularına merak ettim.Bence yirmilik diş yer açmak için pek etki etmiyor dişi geriye cekmek için daha arkadan lastikle çekiyorlar sanki ee yirmilikten daha arkada diş olmadığına gore.İyi araştır eğer oyle bir ihtimal varsa dişleri keseceğine yirmilikleri ceksin daha iyi gerçi içimden bir ses yirmiliği cekmesi daha uzatır tedaviyi diyor.Buarada eskiden resim eklemiştin şu kesim olayı için tekrar bakıcaktım bulamadım.En yakın zmnda inş. ilerlediğini gorup rhaatlarsın.
Herkese kolay gelsin. Dün 4. randevuma gittim. 4 ay bitti artık. köpek dişlerimi geri çekmeye başladık, lastik taktı köpek-azı-azı şeklinde üç dişi de tutuyor. Ama ciddi bi kuvvet var, ilk kez bu kadar ağrı çekiyorum. Hatta dün ilk kez bu yüzden ilaç aldım. 0.14 lük telden sonra 0.18 lik tele geçtik. onun da baya bi etkisi var bütün dişlerim çok hassas, fırçalamak bile çok zor.
Bi de güzel haber aldım dün, dişlerin ilerlemesi iyiymiş, 1,5 senede bitecek sanırım 1,5 2 sene diye başmaıştık. sevindim umarım öyle olur. O zaman nerdeyse çeyreği gitti :)
merhaba arkadaşlar,benim ortodonti tedavim 1 yıl 9 ay sürdü.Teller 3 gün önce çıktı:çıkarken çok acılı oldu,bugün pekiştirme kalıbını takmaya başladım;ama şeffaf damaklık telden de beter geldi:bbo: bir de tam oturmuyor CADIARZUdoktor bugün olmadığı için soramadım.şeffaf damaklığın tam oturmaması normal midir acaba?Ayrıca bana verilen pek de şeffaf durmuyor bayağı kalın bi şeyCADIARZUBir de doktor dişlerimin altlarını hafif kesti.Tedavisi biten arkadaşlar bu kesme işlemi size de uygulandı mı?paylaşırsanız sevinirim
nerde ki doktora gidiyorsun tatlım gelişmeler için sevindim adına :)
valla güzel bir habermiş...
dişlerinin ağrısı 2 güne kalmaz geçer canım... merak etme...
bnm de lastik takılacak ilerleyen zamanlarda büyük ihtimal..tıpkı sennki gibi köpek dişlerimi geri çekmek için..bu lastik altlı üstlü mü takılıyor?yani altta da tel olması lazım mı?
teşekkürler :)
Benim doktorum konyada tatlım. sanırım sana terstir. ama ben de karaman da yaşıyorum bi buçuk saat arası, git gel yapıyorum. yakın bi ildeysen tavsiye ederim. marmariste fethiye de de muyanenehaneleri var.
bu arada mumlarım bitmek üzre..bi sonraki randewum 18 ağustosta..ve doktorum başka bi şehirde..fazla mumu olan war mı....:)))
umarım geçer, başımı bile ağrıtıyor lakin şu anda. baya bi gaz verdik sanırım biz :)
damaklık için bir şey diyemeyeceğim ama ( çünkü benim teller daha çıkmadı damaklığa geçemedim) arkadaşımın da dişlerini kesmişlerdi eşitlemek için(bi nevi törpüleme işlemi)ama zaman geçtikçe uzuyor dişleri dengesiz olarak(öndeki iki dişi) 6 ayda bir kontrole gidip törpüleme ihtiyacı varsa törpülüyorlar
benim de ön iki dişimden biri azcık daha uzun benim de kesilcek
ben istanbuldayım ama şu srlar memnun değilim hastaneden. doktordan memnun değilim diyemiyorum çünkü doktorlar sürekli değişiyor ve tedavim çok fazla 2 katı uzayacak benim daha başlangıçta 4 dişim çekildi ve boşluklar duruyor hiç bir ilerleme olmadı 1 seneyi geçti hiç mi boşluk kapamak için bir adım atılmaz öyle mal geldim mal gidiyorum gibi hissediyorum :)
damaklık için bir şey diyemeyeceğim ama ( çünkü benim teller daha çıkmadı damaklığa geçemedim) arkadaşımın da dişlerini kesmişlerdi eşitlemek için(bi nevi törpüleme işlemi)ama zaman geçtikçe uzuyor dişleri dengesiz olarak(öndeki iki dişi) 6 ayda bir kontrole gidip törpüleme ihtiyacı varsa törpülüyorlar
benim de ön iki dişimden biri azcık daha uzun benim de kesilcek
küçük_böcük çüm;
Evet zincir lastik olabilir. Dediğin gibi bugün daha iyiyim. Ben de aynen senin gibi ağrımasına bi yandan da seviniyorum. Bi de şöyle bişey oldu: köpek dişlerimden biri bir hafta içinde 2 mm kadar düzeldi ve ne ağrı çektm ne sızı ve bu bi hafta içinde oldu. anlayamadım rüya gibiydi :)
merhaba arkadaşlar,benim ortodonti tedavim 1 yıl 9 ay sürdü.Teller 3 gün önce çıktı:çıkarken çok acılı oldu,bugün pekiştirme kalıbını takmaya başladım;ama şeffaf damaklık telden de beter geldi:bbo: bir de tam oturmuyor CADIARZUdoktor bugün olmadığı için soramadım.şeffaf damaklığın tam oturmaması normal midir acaba?Ayrıca bana verilen pek de şeffaf durmuyor bayağı kalın bi şeyCADIARZUBir de doktor dişlerimin altlarını hafif kesti.Tedavisi biten arkadaşlar bu kesme işlemi size de uygulandı mı?paylaşırsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?