• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bana da o sabitleyici telden takılacak dbraketler çıkar çıkmaz... tabii o günleri görebilirsem sempatiksalakcinni

ama o tel ömür boyu kalacak; insanlara bu pek cazip gelmiyor olabilir... sen yine de diş hekimine bir danış istersen... peki senin teller çıkalı ne kadar zaman oldu ; hiç eğrilik oluşumu dikkatini çekti mi?

Mart ayında çıktı tellerim. 12 ay 6 ayı gündüz ve gece diğer 6 ayı da sadece gece olmak üzere o kalıbı kullandım. :((

canım benimde neredeyse 1 ay olacak tellerim çıkalı ..doktorum banada şeffaf damaklıktan verdi ben hep çevremden ve burdan o damaklığın gece gündüz takıldığını sadece yemek yerken çıkarıldığını biliyodum ama doktorum sadece gece yatarken tak dedi şaşırdım gece gündüz takılmıyomu sadece gece takmak yeterli olurmu diye sordum sadece gece tak ama kesinlikle bir gün bile aksatma yeterli olur dedi 1 aya yakındır kullanıyorum şuana kadar bir bozulma olmadı bide herkesin damak yapısı dişlerinin önceki halleri falan farklı bence bu kişiye görede değişir sen yinede doktoruna git yada arayıp bi sor damaklığı taktığın halde bozulma başladıysa sana belki dişin arkasından sabitleyici tel falan takar ...

Çok ilginçç. Bana mutlaka gündüz de takmam gerektiğini söyledi. Geceleri asla aksatmadım zaten. O eskiye dönme olayını birkaç ay sonra farkettim hemen olmadı.

Haklısınız ben bir doktorumu arayayım daha da fena olmadan. :((

benim en yakın arkadaşımda da var canım o telden. alt dişlerin iç kısmına 6 diş boyu kadar falan ince bi tel geçirmişler. adı sabitleyici tel. benim doktorumda da üstte var görmüştüm konuşurken. ama benim arkadaşım belli bir süre damaklık taktı sonra sabitleyici tel taktılar. bence en kısa zamanda doktora gitmelisin. herkes için geçerli değil dişin tekrar eğrilmesi. bahsettiğim arkadaşımın dişlerine herkes hayran.

Evet tatlım. Aramalıyım doktorumu. Sormak istiyorum ben de şu sabitleyiciyi.

Benimde 4 yıldır var ve 5.yılıma kadar kullanıcam sanırım. Taktır derim kullanmak başta zor ama şimdi varla yok arası :)

evet ömür boyu kalıyor ben razıyım yeter ki çıksın şu teller, doktoruma sordum rahatsızlık vermiyormuş, zaten benim arkadaşımda da var rahatsız etmiyor dedi ama bir kere kırılmıştı gidip tekrar yaptırdı, ömür boyu dursun zaten çıkmasın tekrar eğrilmesin dişler :)

uzun zamandır başlığa girmiyordum.girince sabitleyicilerle ilgili tereddütünüzü görünce dayanamayp yazıyim dedim:) benim tedavi sürecim sizler kadar uzun sürmese de tellerim çıkalı yaklaşık 8 ay oldu.sabitleyicilerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.sabitleyeciler sadece ön dişlerimin arkasında var.dişlerimde en ufak bi bozulma vs.de yok.başlangıçta dişetlerimle ilgili ufak bi sorun yaşadım ama şükürler olsun o da geçti bitti

uzun zamandır başlığa girmiyordum.girince sabitleyicilerle ilgili tereddütünüzü görünce dayanamayp yazıyim dedim:) benim tedavi sürecim sizler kadar uzun sürmese de tellerim çıkalı yaklaşık 8 ay oldu.sabitleyicilerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.sabitleyeciler sadece ön dişlerimin arkasında var.dişlerimde en ufak bi bozulma vs.de yok.başlangıçta dişetlerimle ilgili ufak bi sorun yaşadım ama şükürler olsun o da geçti bitti

Şeffaf kalıp da taktınız mı siz?

sabitleyici tellerle ilgili kimse olumsuz düşünmüyor zaten. sorun şeffaf kalıplarda...

Ama sanırım sabitleyiciyi de her tedaviye uygulayamıyorlar.Bir de şefaf kalıp için takılma surelerinden bahsetmişler o da sanırım tedavinin son zmnlarındaki ilerleme hızına bağlı mesela bnm bir arkadaşımın dişlerinde son 3 ay pek birşey yapılmadı ama diğerinin son ay bile koklu değişiklikler yapıldı o şefaf pekiştiricileri takma sureleri fark ediyor.

Bir arkdaşimin şefaf pekiştiriciden sonra dişleri bozulmuştu doktoru yeniden braket takmak zorunda kaldı.daha sonra da şefaf pekiştirici yerine daha farklı ortasından düz bir tel geçen pekiştirici kullandı. sabitleyici takılamadı derin kapanıştan dolayı.Şuan dişleri uzun bir zmn geçmesine ragmen düzgün artık allahtan. Kendisine sorduğumda şefaf pekiştirici de pek umursamamiştim dedi ama ben yine de guvenemeiyorum bu pekiştiriciye ve anladığım kadarıyla bnm doktorumda şefaf olandan kullanıcak.

buarada doktorumda her ay birdaha ki randevuya olçunu alırız diyor ama bir turlu tatmin olmadı.ama hissediyorum bu sefer olucak:)) şu pekiştiriciye de konuşayım bu ay.üff ne kadar uzun olmuş yazım :D

Ama sanırım sabitleyiciyi de her tedaviye uygulayamıyorlar.Bir de şefaf kalıp için takılma surelerinden bahsetmişler o da sanırım tedavinin son zmnlarındaki ilerleme hızına bağlı mesela bnm bir arkadaşımın dişlerinde son 3 ay pek birşey yapılmadı ama diğerinin son ay bile koklu değişiklikler yapıldı o şefaf pekiştiricileri takma sureleri fark ediyor.

Bir arkdaşimin şefaf pekiştiriciden sonra dişleri bozulmuştu doktoru yeniden braket takmak zorunda kaldı.daha sonra da şefaf pekiştirici yerine daha farklı ortasından düz bir tel geçen pekiştirici kullandı. sabitleyici takılamadı derin kapanıştan dolayı.Şuan dişleri uzun bir zmn geçmesine ragmen düzgün artık allahtan. Kendisine sorduğumda şefaf pekiştirici de pek umursamamiştim dedi ama ben yine de guvenemeiyorum bu pekiştiriciye ve anladığım kadarıyla bnm doktorumda şefaf olandan kullanıcak.

buarada doktorumda her ay birdaha ki randevuya olçunu alırız diyor ama bir turlu tatmin olmadı.ama hissediyorum bu sefer olucak:)) şu pekiştiriciye de konuşayım bu ay.üff ne kadar uzun olmuş yazım :D

bu doktorların zaten ne yaptığını anlayamıyorum ben... bir gidiyorum ; süper diyor az kaldı... sonra gidiyorum bak şurayı da düzeltmemiz lazım... başka birinde düzeltmemiz gerek dediği şeye yok yok o çok sorun değil diyor... anlamadım valla... :uhm:

dün de artık senin tedavinin bitmesini istiyorum diyor bana ; ayy bi de bana sorun dedim... ben sizden daha çok istiyorum... dün lastiklerimi değiştirdi... cts günü ben burdayım dedi olur da gelmek istersen ; canın beni görmek isterse gel kontrol edelim dedi... hiç kaçırırmıyım elbette gidicem... bana kalsa kadının evine de giderim valla aklinialirimsmile

Benimde doktor değişikliğinden ve istediğim güne randevu alamamdan dolayı şikayetlerim vardı. Doktorlar değiştiğindne herkes farklı yöntem uyguluyordu ilk doktor 4 diş çekimi demişti diğerleri 3 bilemm ne ve benim 3 dişim çekilmişti ve geçen aylarda 1 sene sonrasında yani orta hat kaydığı için 4. dişi çektiler düşünsenize tedaviniz neredeyse bitecek ve diş çekimi yapılıyor sesimi çıkarmadam sonra çektirdim randevu almak istediğimde bana yine cumartesi dolu dediler dayanamadım bu kez şikayette bulundum ağzıma gelen herşeyi söyledim. ilk başta ben çalıştığım için sadece cumaresiye randevu vereceğinizi söylemiştiniz güendim ben size dedim en fazla 1,5 sene sürecek demiştiniz 1,5 sene sonra anca diş çekiyorsunuz dedim ben dertlerimi hangi doktora söyleyeyim benim doktorum bile yok dedim her geldiğimde doktor gidiyor başkası oluyor dedim. Olmuyorsa olmuyor diyin bende başımın çaresine bakayım dimi benim sinirlerimi yıpratıyorsunuz her ay dedim. hepsini söyledim. Sonra ortadonti bölüm başkanı mı hekimimi ne çok üzülmüş vahh vahh dedim. bundan sonra tedavimi o üstlendi. Sadece cumartesi randevu vereceklerini ve ilgilencklerini söyledi. duygu hanım diyor tedaviniz zaten az kalmış biz biraz özenle siz sabırla bunu bitirebiliriz ben 8 ay ile 1 sene içinde bitreceğim dedi. Daha çok var yani ama süreden çok artık süreyi geçtim yani işlem yapılsın ilerlensin istiyorum tek istediğim bu benim...

Benimde doktor değişikliğinden ve istediğim güne randevu alamamdan dolayı şikayetlerim vardı. Doktorlar değiştiğindne herkes farklı yöntem uyguluyordu ilk doktor 4 diş çekimi demişti diğerleri 3 bilemm ne ve benim 3 dişim çekilmişti ve geçen aylarda 1 sene sonrasında yani orta hat kaydığı için 4. dişi çektiler düşünsenize tedaviniz neredeyse bitecek ve diş çekimi yapılıyor sesimi çıkarmadam sonra çektirdim randevu almak istediğimde bana yine cumartesi dolu dediler dayanamadım bu kez şikayette bulundum ağzıma gelen herşeyi söyledim. ilk başta ben çalıştığım için sadece cumaresiye randevu vereceğinizi söylemiştiniz güendim ben size dedim en fazla 1,5 sene sürecek demiştiniz 1,5 sene sonra anca diş çekiyorsunuz dedim ben dertlerimi hangi doktora söyleyeyim benim doktorum bile yok dedim her geldiğimde doktor gidiyor başkası oluyor dedim. Olmuyorsa olmuyor diyin bende başımın çaresine bakayım dimi benim sinirlerimi yıpratıyorsunuz her ay dedim. hepsini söyledim. Sonra ortadonti bölüm başkanı mı hekimimi ne çok üzülmüş vahh vahh dedim. bundan sonra tedavimi o üstlendi. Sadece cumartesi randevu vereceklerini ve ilgilencklerini söyledi. duygu hanım diyor tedaviniz zaten az kalmış biz biraz özenle siz sabırla bunu bitirebiliriz ben 8 ay ile 1 sene içinde bitreceğim dedi. Daha çok var yani ama süreden çok artık süreyi geçtim yani işlem yapılsın ilerlensin istiyorum tek istediğim bu benim...

yaygara çıkarmazsan olmuyor zaten... inşallah biter canım dediği sürede...
dediğin gibi bir değişiklik olmaması insanı yoruyor... ama hani işlem yapılsa da tedavin yavaş gitse anlayacaksın...

bazen ben de dişçime çok kızıyorum ; haftalarca malzeme beklediğimiz oluyor hiçbir şey yapılmadan... benim evime çok yakın muayanehanesi... ben hafta 1 kere mutlaka gidiyorum... bazen arıyorum açmıyor ben de iş çıkışı baskın yapıyorum... yani değişik bir ilişkimiz var... çok kızıyorum ama başka bir diş hekimi ile de görüşmeye gidemiyorum... sen de olduğu gibi farklı tedavi ile başa dönersem diye...

inşallah bitecek ama ya ; sabretmekten yapacak başka bir şeyimiz yok... yeter ; çıkarın bunları dememiz de mümkün değil zaten ... :sinifsinif:

bu doktorların zaten ne yaptığını anlayamıyorum ben... bir gidiyorum ; süper diyor az kaldı... sonra gidiyorum bak şurayı da düzeltmemiz lazım... başka birinde düzeltmemiz gerek dediği şeye yok yok o çok sorun değil diyor... anlamadım valla... :uhm:

dün de artık senin tedavinin bitmesini istiyorum diyor bana ; ayy bi de bana sorun dedim... ben sizden daha çok istiyorum... dün lastiklerimi değiştirdi... cts günü ben burdayım dedi olur da gelmek istersen ; canın beni görmek isterse gel kontrol edelim dedi... hiç kaçırırmıyım elbette gidicem... bana kalsa kadının evine de giderim valla aklinialirimsmile

Sizin doktorunuzun en guzel yanı sık aralıklarla ziyaret edebiliyorsunuz mollemi işlemini de yaptırmışsınız çözümünüz belli olduğuna gore artık son surat ilerlersiniz yerimseniben belki aynı zmnlarda cıkartırız kaydirigubbakcemile2

yaygara çıkarmaktan nefret ederim ya ama o kadar doldum ki artık o kadar yorulmuşum ki ben bile kendime inanamadım. Ama rahatladım çok. benim zaten derdim hemen 1 senede bitsin şu bu değil. İşlerini yapsınlar yeter bana ilgisizliğe tahammülüm yok. Bir de zaten orta hattı diş çekimi yapmadıklarından dolayı kaydırmışlar şimdi onu düzeltecekler diş çekildi falan insanı mutsuz ediyor.

En güzelini yapmışsın cnm. Artık doktorunun değişmeyeceği garanti en azından.Tez zmnda hepimizin telleri cıkar inş.

bnm de lastik takılacak ilerleyen zamanlarda büyük ihtimal..tıpkı sennki gibi köpek dişlerimi geri çekmek için..bu lastik altlı üstlü mü takılıyor?yani altta da tel olması lazım mı?

cnm yazan oldu mu bilmiyorum ama fikrimi paylaşmak istedim.bende lastik takıyorum.alt çenem geride ve boşluklarda var.bu nedenle 3 lastik var.2 tanesi üstten alta çapraz.bir taneside üstte yatay ..yakın 2 dişe takıyorum yukardakileri ki dişleri çekerek boşlukları doldursun.Sorununa göre lastik verecektir.bana alt çene için ameliyat demişlerdi ama lastikler sayesinde gerek kalmadı :)

Back