• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

dün dişlerime mölleme işlemi yapıldı... yani diş aralarımı açmak üzere dişlerimin enini daralttı diyebilirim... yani dişlerim kesildiler... şimdi alt dişlerim aralıklı... o aralıklar kapanınca dışarı çıkan dişlerimin içeri girmesini sağlayacağız...acaba ne kadar sürecek çok merak eidyorum... bugün akşam tekrar kontrole gideceğim...

umarım kimsenin tedavisi benim kadar uzun ve sıkıcı olmaz ...

Herkese kolay gelsin. Dün 4. randevuma gittim. 4 ay bitti artık. köpek dişlerimi geri çekmeye başladık, lastik taktı köpek-azı-azı şeklinde üç dişi de tutuyor. Ama ciddi bi kuvvet var, ilk kez bu kadar ağrı çekiyorum. Hatta dün ilk kez bu yüzden ilaç aldım. 0.14 lük telden sonra 0.18 lik tele geçtik. onun da baya bi etkisi var bütün dişlerim çok hassas, fırçalamak bile çok zor.
Bi de güzel haber aldım dün, dişlerin ilerlemesi iyiymiş, 1,5 senede bitecek sanırım 1,5 2 sene diye başmaıştık. sevindim umarım öyle olur. O zaman nerdeyse çeyreği gitti :)

valla güzel bir habermiş...

dişlerinin ağrısı 2 güne kalmaz geçer canım... merak etme...

Sen birara internetten doktorlara soru sormuştun ne cvp geldi sorularına merak ettim.Bence yirmilik diş yer açmak için pek etki etmiyor dişi geriye cekmek için daha arkadan lastikle çekiyorlar sanki ee yirmilikten daha arkada diş olmadığına gore.İyi araştır eğer oyle bir ihtimal varsa dişleri keseceğine yirmilikleri ceksin daha iyi gerçi içimden bir ses yirmiliği cekmesi daha uzatır tedaviyi diyor.Buarada eskiden resim eklemiştin şu kesim olayı için tekrar bakıcaktım bulamadım.En yakın zmnda inş. ilerlediğini gorup rhaatlarsın.

sen ne durumdasın canım?

Herkese kolay gelsin. Dün 4. randevuma gittim. 4 ay bitti artık. köpek dişlerimi geri çekmeye başladık, lastik taktı köpek-azı-azı şeklinde üç dişi de tutuyor. Ama ciddi bi kuvvet var, ilk kez bu kadar ağrı çekiyorum. Hatta dün ilk kez bu yüzden ilaç aldım. 0.14 lük telden sonra 0.18 lik tele geçtik. onun da baya bi etkisi var bütün dişlerim çok hassas, fırçalamak bile çok zor.
Bi de güzel haber aldım dün, dişlerin ilerlemesi iyiymiş, 1,5 senede bitecek sanırım 1,5 2 sene diye başmaıştık. sevindim umarım öyle olur. O zaman nerdeyse çeyreği gitti :)

bnm de lastik takılacak ilerleyen zamanlarda büyük ihtimal..tıpkı sennki gibi köpek dişlerimi geri çekmek için..bu lastik altlı üstlü mü takılıyor?yani altta da tel olması lazım mı?

bu arada mumlarım bitmek üzre..bi sonraki randewum 18 ağustosta..ve doktorum başka bi şehirde..fazla mumu olan war mı....:)))

merhaba arkadaşlar,benim ortodonti tedavim 1 yıl 9 ay sürdü.Teller 3 gün önce çıktı:çıkarken çok acılı oldu,bugün pekiştirme kalıbını takmaya başladım;ama şeffaf damaklık telden de beter geldi:bbo: bir de tam oturmuyor CADIARZUdoktor bugün olmadığı için soramadım.şeffaf damaklığın tam oturmaması normal midir acaba?Ayrıca bana verilen pek de şeffaf durmuyor bayağı kalın bi şeyCADIARZUBir de doktor dişlerimin altlarını hafif kesti.Tedavisi biten arkadaşlar bu kesme işlemi size de uygulandı mı?paylaşırsanız sevinirim

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,benim ortodonti tedavim 1 yıl 9 ay sürdü.Teller 3 gün önce çıktı:çıkarken çok acılı oldu,bugün pekiştirme kalıbını takmaya başladım;ama şeffaf damaklık telden de beter geldi:bbo: bir de tam oturmuyor CADIARZUdoktor bugün olmadığı için soramadım.şeffaf damaklığın tam oturmaması normal midir acaba?Ayrıca bana verilen pek de şeffaf durmuyor bayağı kalın bi şeyCADIARZUBir de doktor dişlerimin altlarını hafif kesti.Tedavisi biten arkadaşlar bu kesme işlemi size de uygulandı mı?paylaşırsanız sevinirim

damaklık için bir şey diyemeyeceğim ama ( çünkü benim teller daha çıkmadı damaklığa geçemedim) arkadaşımın da dişlerini kesmişlerdi eşitlemek için(bi nevi törpüleme işlemi)ama zaman geçtikçe uzuyor dişleri dengesiz olarak(öndeki iki dişi) 6 ayda bir kontrole gidip törpüleme ihtiyacı varsa törpülüyorlar

benim de ön iki dişimden biri azcık daha uzun benim de kesilcek

bnm de lastik takılacak ilerleyen zamanlarda büyük ihtimal..tıpkı sennki gibi köpek dişlerimi geri çekmek için..bu lastik altlı üstlü mü takılıyor?yani altta da tel olması lazım mı?

benim braketlerim sadece üstlerde şimdilik. şimdiki takılan lastikler yatayda bi hareket sağlıyor. köpeklerden arkaya doğru azı dişine takılıyor. baya değişik bi lastik üç dişimin de braketini sarmalayıp geçiyor. bi de iyiliği var, çekilen azı dişlerimin üzerinden geçen 1 cm kadarlık boş tel dudaklarımı yara yapıyordu. şimdi lastik takılınca o telin üzerini kapladı biraz geniş 2mm kadar, rahatlattı yani o bölgeyi.
Altların işi az oldugu için alt braketlerim son 6 ayda takılıcak, o zaman alt-üst çene uyumu için alttaki ve üstteki köpek dişleri arasına da takılacak lastikler. o da çeneyi açıp kapamada zorluk yaratıyormuş, bi de tak çıkar yapılıyor sanırım onda...

teşekkürler :)
Benim doktorum konyada tatlım. sanırım sana terstir. ama ben de karaman da yaşıyorum bi buçuk saat arası, git gel yapıyorum. yakın bi ildeysen tavsiye ederim. marmariste fethiye de de muyanenehaneleri var.

ben istanbuldayım ama şu srlar memnun değilim hastaneden. doktordan memnun değilim diyemiyorum çünkü doktorlar sürekli değişiyor ve tedavim çok fazla 2 katı uzayacak benim daha başlangıçta 4 dişim çekildi ve boşluklar duruyor hiç bir ilerleme olmadı 1 seneyi geçti hiç mi boşluk kapamak için bir adım atılmaz öyle mal geldim mal gidiyorum gibi hissediyorum :)

umarım geçer, başımı bile ağrıtıyor lakin şu anda. baya bi gaz verdik sanırım biz :)

geçer geçer... eminim bugün daha iyidir... zincir lastik takmış sanırım... zincir lastikte hepsini birden etkilediği için ağrı çok oluyor... benim de altlardaki zincir lastiği değiştirdi pzt akşam... o akşam ağzımı bile açmadım ; konuşurken dişler birbirine değince acıyor diye...

ama bu sabah gayet güzel kahvaltımı yaptım... hala ağrı var ama o kadar çok değil... zaten ağrımasından hiç şikayetçi değilim ben; yeterki ilerleme olsun ; ağrı filan umrumda değil sempatiksalakcinni

damaklık için bir şey diyemeyeceğim ama ( çünkü benim teller daha çıkmadı damaklığa geçemedim) arkadaşımın da dişlerini kesmişlerdi eşitlemek için(bi nevi törpüleme işlemi)ama zaman geçtikçe uzuyor dişleri dengesiz olarak(öndeki iki dişi) 6 ayda bir kontrole gidip törpüleme ihtiyacı varsa törpülüyorlar

benim de köpeklerim simetrik değil... biri daha sivri ve uzun... bana da o tarz birşeyler yapılacak...törpüleme yani...
hatta başıma tüm bu derdi açan gömük köpek dişim diğerine göre baya kısa ve ucu yuvarlak... uzamıyor da artık... köpek dişi demeye bin şahit ister... onun boyunu uzatmak için belki kaplama yapacak... off düşündükçe daha çok iş var ; düşünmek istemiyorum beeen...

ben istanbuldayım ama şu srlar memnun değilim hastaneden. doktordan memnun değilim diyemiyorum çünkü doktorlar sürekli değişiyor ve tedavim çok fazla 2 katı uzayacak benim daha başlangıçta 4 dişim çekildi ve boşluklar duruyor hiç bir ilerleme olmadı 1 seneyi geçti hiç mi boşluk kapamak için bir adım atılmaz öyle mal geldim mal gidiyorum gibi hissediyorum :)

hmm...tatlım haklısın. bir senede çoktan kapanmış olmaları gerekirdi boşlukların. Benim 4.ayda başladı mesela. hatta boşluğun biri kendi kendine doldu bile kısmen. çok haklısın. bence başka bi yerle de görüşmeye başla. zaman önemli çünkü...

bilgilendirdiğin için teşekkürler Doro:)

küçük_böcük çüm;

Evet zincir lastik olabilir. Dediğin gibi bugün daha iyiyim. Ben de aynen senin gibi ağrımasına bi yandan da seviniyorum. Bi de şöyle bişey oldu: köpek dişlerimden biri bir hafta içinde 2 mm kadar düzeldi ve ne ağrı çektm ne sızı ve bu bi hafta içinde oldu. anlayamadım rüya gibiydi :)

Son düzenleme:
küçük_böcük çüm;

Evet zincir lastik olabilir. Dediğin gibi bugün daha iyiyim. Ben de aynen senin gibi ağrımasına bi yandan da seviniyorum. Bi de şöyle bişey oldu: köpek dişlerimden biri bir hafta içinde 2 mm kadar düzeldi ve ne ağrı çektm ne sızı ve bu bi hafta içinde oldu. anlayamadım rüya gibiydi :)

bazen evet öyle oluyor... zaten kökler hareketlendiği için biz farketmeden yol alıyor...
gerçi ben günde bin kere dişlerime baktığım için ben farketmeden 1mm kıpırdayamıyorlar :)

Tellerinin çıkmasına çok sevindim, geçmiş olsun. Peki damaklığa alışabildin mi ? Nasıl kullanımı? Konuşmanda, yemek yerken ne gibi sıkıntıları var?

mrb cnm bende senın gibi damaklı kullanıyorum suan alışması cidden cok zordu ve benmkide kalın ayırca ben alt ve ust damak kullanıyorum ama benm tam olarak ağzıma oturuyor istersen doktoruna danış. Dişleri görsellik acısından benmkileride kestilr doktoruma sordugmda genelde bunları dişleri geniş hastalara uyguladıklarını sölemşti benm tedavm tam 4 yıl surdu halada devam edıo tam anlamıyla bıktım artık :1no2:

Back