• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya ben de senle aynı durumdayım... 2,5sene oldu alta takılalı üstelik tek bir gömük köpek dişi yüzünden... hallbuki çok düzgündü dişlerim... tedavi sırasında hepsi tuhaflaştı... şimdi resmen insanların diş teli taktırmasına neden olan bir problemim oldu alt dişlerim üst dişlerimin önünde... dışarı doğru fırlamış şekilde... sanki çene problemim var... deli olucam... sürekli söylüyorum hallederiz diyor nasıl yapacak daha o aşamaya gelemedik ama artık sabrım kalmadı... bazen sabahları ağzımda metal yığını ile uyanmak hissi sinirlerimi bozuyor...

başka doktora da bu saatten sonra gidilir mi bilemiyorum...

keşke rahatlatacak birşeyler söyleyebilseydim sana... :gitme:

sizinkiler neden okar çok sürdüki sordunuzmu doktorunuza benim dişlerim gerçekten çok çapraşıktı ve bitane bile dişim çekilmeden 11 ayda mükemmel bi şekilde bitti tedavim.

[/FONT]
önerin için teşekkürler ama biraz geç gördüm çünkü tellerim dün öğlen çıktı :( ya bunların çıkması takılmasından ve onlara alışmaktan valla daha zormuş.... doktorum bana şeffaf kalıp şeklinde bişey verdi sanırım damaklık dedikleri bu hani sporcuların dişlerine taktıkları varya ona benziyo.... bana sadece 6 ay gece yatarken takacaksın dedi şaşırdım çünkü bazı arkadaşlarım önce 6 ay gece gündüz sonraki 6 ay sadece gece taktıklarını söylemişlerdir doktoruma dordum arkadaşlarım böyle takıyolarmış 6 ay sadece gece yeterli olacak mı dedim evet sadece gece tak ama sakın her gece takmayı unutma bir gün bile atlama dedi .. ben doktorumdan çok memnundum bu yüzden yine bi bildiği vardır diye çok üstelemedim ama şu verdiği şey iyiki sadece gece yoksa gece gündüz hayatta takamazdım çok rahatsız ediyo gece zor uyudum :( keşke arkadan telmi taksaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeyede başlamadım desem yalan olur ... keşke çıkmasaydı o tellere alışmıştım en azından rahatsız olmuyodum özledim tellerimi :)))

cnm dişlerin süper olmuş..bayıldımalkisalkisalkis..inş.biz de o günleri görürüz..bnm de çekimli tedavi olacak,açıkcası korkuyodum ya boşluklar kapanmazsa diye ama seninkileri görünce içim rahatladı..:))).bnm doktorum tedavi bittikten sonra sabitleyici takıyor.bunu da geri dönme riski ile açıklamıştı..doktorunun damaklık tercih etmesinin bi nedeni wardır..keşke sorsaydın..için rahatlardı..

[/FONT]

cnm dişlerin süper olmuş..bayıldımalkisalkisalkis..inş.biz de o günleri görürüz..bnm de çekimli tedavi olacak,açıkcası korkuyodum ya boşluklar kapanmazsa diye ama seninkileri görünce içim rahatladı..:))).bnm doktorum tedavi bittikten sonra sabitleyici takıyor.bunu da geri dönme riski ile açıklamıştı..doktorunun damaklık tercih etmesinin bi nedeni wardır..keşke sorsaydın..için rahatlardı..

benim doktorumda sabitleyici taktı bana bunlar daha rahat ve dişlerin geri dönme riski yok benim dişlerim hala ilk günkü gibi düzgün damaklık kullanan arkadaşlarımın dişleri hep yamuldu bencede sabitleyici takması daha mantıklı dişlerin hep aynı güzellikte kalır saygılar...

[/FONT]

teşekkürler cnm ... merak etme o boşluklar doluyo içinin rahatlamasına sevindim :) ya bende sabitleyici takar diye düşündüm ama damaklık verdi doktorum çok iyi kesin yine bir bildiği vardır diye hemde tellerden kurtulmanın keyfiyle pek bişeyde soramadım :) ama bikaç gün içinde gidip konuşucam sabitleyici takma şansı varsa öyle yapsın çünkü okul işi falan var üniversite ben orda her gece bu damaklığı takamam arada kesin unuturum bana bir gün bile takmamazlık etme dedi bakalım nolacak ...

sizinkiler neden okar çok sürdüki sordunuzmu doktorunuza benim dişlerim gerçekten çok çapraşıktı ve bitane bile dişim çekilmeden 11 ayda mükemmel bi şekilde bitti tedavim.

ben 26 yaşındaydım ilk tedaviye başladığımızda yani yaşımın baya bir etkisi oldu...
gömük bir köpek dişim vardı... onun yükselmesi çok zaman aldı... yükseldikten sonra da yerleşimi ile uğraştık... aslında hala düzgün değil ama bilemiyorum sanırım çok da düzgün olmayacak... şu an o diş yüzünden bozulan diğer dişlerimi düzeltmeye çalışıyoruz...

önde 5 dişim daha ilerde onlar içeri girse tamamdır dedi en son cumartesi günü dişçim... hemen içten sabitleri takıp braketleri çıkarıcam dedi... bakalım o 5 diş ne zaman içeri girecek :sinifsinif: ama mesela benim dişlerim hazanın dişleri gibi olmayacak... çünkü dişlerimin boyutları birbiri ile aynı değil.. yani maalesef tedavim bittiğinde süper dişlerim olmayacak ama yine de eskisinden daha iyi olacak... o kadar da olsun zaten...

bnmde dişlerimde çarpıklık var. 2009 un ekim ayında erciyes üniversitesinde diş teli taktırmak için gün aldık.2012 veya 2013 e gün verdiler.ben o zaman 18 yaşını geçmiş oluyorum telaçısında sorun yok ama sigorta karşılamıyor diye bir duyum aldım.bu konuda bilgisi olan varmı.

uzun bi aradan sonra tekrar burdayım kızlar. yazılanların hepsini okudum. benim tedavim başlayalı 3,5 ay oldu. şeffaf takılı üstlerde. şimdilik bi problemim yok. çok ağrım da yok, dişlerim de hareket ediyor. gayet memnunum.

merak ettiğim bişey oldu yazılanları okurken. şeffaf damaklık, ya da kalıp ya da plak (herkes farklı bi isim kullanmış) önerilmemiş pek. benim doktorum da aksine onu önerdi bana ve bitince onu kullanmak istiyor. herkesin tedavisi farklı tabii, belki benim için en uygunu da odur. Ama şeffaf kalıp kesinlikle işe yaramıyor diye yazılar okudum. arkadan tel taktırın diyenler var. peki nası olucak bu iş? herkesin dediği farklı??akannehir

şeffaf kalıp konuşmayı etkiliyor mu acaba? kullananlar?

merak ettiğim bişey oldu yazılanları okurken. şeffaf damaklık, ya da kalıp ya da plak (herkes farklı bi isim kullanmış) önerilmemiş pek. benim doktorum da aksine onu önerdi bana ve bitince onu kullanmak istiyor. herkesin tedavisi farklı tabii, belki benim için en uygunu da odur. Ama şeffaf kalıp kesinlikle işe yaramıyor diye yazılar okudum. arkadan tel taktırın diyenler var. peki nası olucak bu iş? herkesin dediği farklı??akannehir

şeffaf kalıp konuşmayı etkiliyor mu acaba? kullananlar?

haklısın biçok kişiye farklı şeyler verilmiş her doktor faklı bir tedavi uyguluyo .. benim tedavim yeni bitti banada şeffaf damaklık deniyo sanırım ya adınıda pek bilmiyorum başka bir adıda olabilir banada bunu verdi ( resmini ekliycem ) normalde bazı arkadaşlarım bunu gece gündüz taktıklarını sadece yemek yerken çıkardıklarını söylemişlerdi ama benim doktorum bana sadece gece yatarken tak dedi peki bu yeterli olacak mı diye sorduğumda evet yeterli sadece bir gün bile atlamadan tak dedi evet burda bazı arkadaşlar bunu kullananların dişlerinde tekrar bozulmalar olduğunu söyleyince açıkçası biraz tedirgin oldum ama doktorum çok iyi bu yüzden kesin bir bildiği vardır diye düşünüyorum bide benim dişim çok sorunlu değildi sadece tek bir dişim diğerlerine göre daha öndeydi belkide bu yüzden bunu verdi bilmiyorum ..ben buna benzer bişey verdi onu kullanıyorum . sormuşsunya eğer senin dediğinde böyleyse evet konuşmak biraz zor oluyo yada ben hala alışamadım ...

ben erciyes üniversitesinden teee 2012 nin sonlarına doğru gün alabildim....inşallah 2000 tl den fazla olmaz fiyatı...bnm için ağrı görüntü hiç önemli değil.16 yaşındayım bu yaşıma kadar çarpık dişlerle dolaşmışım,1 sene tellerle dolşmışım çokmu guclubacismile inşallah taktırabilirim teli...

ben de bu damaklık ya da diğer isimleri neyse ondan 1 yıl kadar taktım ilk taktığımda konuşmakta gerçekten zorlanıyodum doktorum 1-2 ay içinde alışırsın demişti ama 1 yılın sonunda damaklığı çıkardığım gün ben hala damaklıkla "k, l" gibi harfleri hiç söyleyemiyodum. Yine de takmayınca dişler yeniden bozulabiliyo diye biliyorum

yaş sınırlaması yok. (: ama yaş ilerledikçe tedavi zorlaşıyo (: benimde üst ön iki dişim ayrıktı çok ayrık diildi 3 ay oldu taktıralı birleşti dişlerim (: çok sorun yapıyosan taktır (:

s7302755.jpg

kızlar tellerimin çıkmış hali merak eden arkadaşlar vardır diye ekleyeyim dedim çünkü bende telleri yeni çıkan arkadaşların resimlerini beklerdim hemen merak ederdim :))) rahat görebilesiniz diye ağzımı baya açtım :))

cnm hayırlı olsun gülüşün alkisalkisalkis darısı başımıza :) benim galiba senden daha ileri sorunu..alt çene gerideydi..üstteki ortadaki dişler öndeydi..altta da vardı aynısı sayılabilir..1,5 yıldır takıyorum ama az kaldı..fırlaklık vardı yani..ağzım kapanmıyodu ama artı k daha rahat kapanıyo..damaklığı sabitleyiciyi sordum bazı hastalara takılırmış ama sana takılmayacak gerek yok dedi doktorum..sanırım tedaviye göre değişiyo

cnm hayırlı olsun gülüşün alkisalkisalkis darısı başımıza :) benim galiba senden daha ileri sorunu..alt çene gerideydi..üstteki ortadaki dişler öndeydi..altta da vardı aynısı sayılabilir..1,5 yıldır takıyorum ama az kaldı..fırlaklık vardı yani..ağzım kapanmıyodu ama artı k daha rahat kapanıyo..damaklığı sabitleyiciyi sordum bazı hastalara takılırmış ama sana takılmayacak gerek yok dedi doktorum..sanırım tedaviye göre değişiyo

canım teşekkür ederim .... benim sadece şu öndeki iki dişim varya onlardan biri diğerine göre daha öndeydi ama o dişi araya almak için iki dişim çekildi onların kapanması uzun sürdü alt dişlerimde aynı zaten düzdü ... ya şu damaklık meselesi baya kafama takıldı bana sadece gece yatarken tak dedi bazı arkadaşlar gece gündüz kullanıyolarmış bak sanada hiç takılmayacakmış acaba dişin daha önceki sorununa göremi veriliyo anlamadım gitti ... sana hiç bişey yapılmayacak mı tedavi bittikten sonra yanlış mı anladım.. yoksa damaklık ve sabitleyici dışında başka bişey mi yapacak çünkü teller çıktıktan sonra dişlerinin sallandığını hissediyosun yani ben öyle hissettim sabitleyici falan kullanılmazsa bozulma olur gibime geliyo.. ben şuan gece yatarken damaklık taktığım halde acaba bozulma olurmu diye korkuyorum ....

ben erciyes üniversitesinden teee 2012 nin sonlarına doğru gün alabildim....inşallah 2000 tl den fazla olmaz fiyatı...bnm için ağrı görüntü hiç önemli değil.16 yaşındayım bu yaşıma kadar çarpık dişlerle dolaşmışım,1 sene tellerle dolşmışım çokmu guclubacismile inşallah taktırabilirim teli...

2012 ye sıra aldım demişsin,sigorta mı karşılayacak tedaviyi anlamadım..ayrıca o zamana 18 yaşın dolmuş olmuyor mu?eğer öyleyse yani her halükarda sen karşılayacaksan neden bekleyeceksin ki 2 yıl:uhm:

Kızlar iki gün önce doktor lastik verdi iki tane. Normal olarak ilk günler baskı yapıyor acı oluyor tamam da lastiğin biri diş etime çok baskı yaptı ve kanattı yara oldu. Doktoru aradım bir gün takma yara biraz iyleşsin ama sonraki günler tekrar takmak zorundasın dedi. Bu gün takmıyorum ama yarın takınca yine kanatacak yine yara olacak acicak napıcam korkuyorum.senağlama

canım teşekkür ederim .... benim sadece şu öndeki iki dişim varya onlardan biri diğerine göre daha öndeydi ama o dişi araya almak için iki dişim çekildi onların kapanması uzun sürdü alt dişlerimde aynı zaten düzdü ... ya şu damaklık meselesi baya kafama takıldı bana sadece gece yatarken tak dedi bazı arkadaşlar gece gündüz kullanıyolarmış bak sanada hiç takılmayacakmış acaba dişin daha önceki sorununa göremi veriliyo anlamadım gitti ... sana hiç bişey yapılmayacak mı tedavi bittikten sonra yanlış mı anladım.. yoksa damaklık ve sabitleyici dışında başka bişey mi yapacak çünkü teller çıktıktan sonra dişlerinin sallandığını hissediyosun yani ben öyle hissettim sabitleyici falan kullanılmazsa bozulma olur gibime geliyo.. ben şuan gece yatarken damaklık taktığım halde acaba bozulma olurmu diye korkuyorum ....

tatlım bana sadece damaklık takılacak dedi..yanlış anlamadıysam tabi..

Kızlar iki gün önce doktor lastik verdi iki tane. Normal olarak ilk günler baskı yapıyor acı oluyor tamam da lastiğin biri diş etime çok baskı yaptı ve kanattı yara oldu. Doktoru aradım bir gün takma yara biraz iyleşsin ama sonraki günler tekrar takmak zorundasın dedi. Bu gün takmıyorum ama yarın takınca yine kanatacak yine yara olacak acicak napıcam korkuyorum.senağlama

cnm alışır ya ilk günler olabilir..

tatlım bana sadece damaklık takılacak dedi..yanlış anlamadıysam tabi..

anladım cnm ozaman benim kullandığım şeffaf damaklıktan verecek ilk zamanlar o damaklık çok zor geldi ama dün gece rahat uyudum sanırım teller gibi artık damaklığada alışmaya başladım ya sadece teller çıkınca sorun bitse bide damaklık çıktı başımıza ama napalım katlanıcaz inci gibi dişler için :)

Back