Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bu damalık nasıl bişey anlatır mısın? Rengi bozuluyor, çizilince kötü görünüyor diye duydum. tak çıkar zor oluyor mu? ne zaman çıkarıyosun sadece yemek yerken mi? damaklığı tamamen çıkardıktan sonra arkadan tel mi takıcak doktorun? kısacası ne biliyosan anlat bana

ewt sigorta ödeyecek....çok doğru söylüyosunda bide ben anlatabilsem bizimkilere senağlama bide o zaman üniversitede telli telli dolaşmak zorunda kalırım....ikna etmeye daha çok çalışırım artıkkk:2:

cnm bir önceki sayfada resmini koymuştum .. yok takıp çıkarması zor olmuyor .. ben sadece gece yatarken takıyorum sabahda çıkarıyorum günde 10 saat takmaya çalışıyorum .. 6 ay bu şekilde kulanıcam sonrasında arkadan tel gibi bişeyden bahsetmedi bende ne yapacağını bilmiyorum :)

hazan24, "güle güle" kullan canım dişlerini çok güzel olmuş gerçekten

küçük böcük, sanırım bu sitede benim dişlerimdeki sorunun en benzeri senin dişlerin benimde dişlerim aynı boyda degiller ya ön iki orta,yanlarındaki kücük,kopek dişlerim sivri digerleride aynı boyda aslında boylede güzel duruyor ama aynı boyutta olsaydı daha güzel durabilirdi tabiki..
bi seneden fazla bu sitedeyim ve sende bu konuyla sürekli ilgilenenlerdensin gordugum kadarıyla 2,5 yıldır tel takıyomussun peki damagın ne zaman yarıldı? ben 11 aydır takıyorum üstlerden bi disim yukarıdaydı o tedaviye basladıgım 2. haftasında hemen indi digeride yandı o da düzeldi sayılır benimde en büyük sorunum veyatta tek sorunum gömük dişim 7 ay önce damagım yarıldı ama diş 5 ayda gelişme gösterdi son 2 aydırda dişimin yarısı cıktı :) cıkması biraz yavas ilerlesede duzeldigini farkedebiliyorum cünkü ilk cıktıgında basımı kaldırarak aynaya bakıyordum yinede zorlanıyordum simdiyse rahat rahat gorunuyor :) bi sorum daha olacak damagım yarıldıgında ortodontistimde ordaydı o da tel falan bagladı biseyler yaptı icinede braket takılıyor diye duydum ama braket nasıl cıkabilir ki :S sana nasıl yaptılar dişin tamamen cıktıgı zaman mı braket taktılar onu acıklarsan sevinirim..

hazan24 ben niye göremiyorum dişlerini, çok merak ettim yaaa, bende de alt üst tel var ne zaman düzelecek çok sıkıldım mafoldumben

esmercadii .... cnm önceki sayfalarda kaldığı için görememişsin :) umarım seninkilerde en kısa zamanda düzelir..

bu ay doktorun dedıgı lastıklerı takmadım 1ayım boşa gittiiimafoldumbenama takamıyorum iştee
dişide çektırmıcemm

kızlar bnm de üste braketler takıldı sonunda..bişey sormak istiyorum.tam damağımda şeffaf bi plastik var böyle yanlardan telle bantlara bağlı..sizlerde de var mı böyle birşey??hadi rahatsızlığını geçtim de konuşmamı etkiliyor..:çok üzgünüm:

bu ay doktorun dedıgı lastıklerı takmadım 1ayım boşa gittiiimafoldumbenama takamıyorum iştee
dişide çektırmıcemm

ama tedavini geciktirirsin... daha sonra da pişman olma ihtimalin çok fazla...
ben de zamanında takıp çıkarabildiğim apereyi gerektiği kadar takmadığım için azı dişim içeri döndü... şimdi bundan kaynaklanan problemleri çözmeye çalışıyoruz...

bu tedavide her adım bir sonrakini etkiliyor... o yüzden bence doktorunla görüş ve ne gerekiyorsa yap... zor oluyor bazen ama sonuçta yapmamız da gerekiyor... :sm_confused:

tatlım, sanırım o parça azı dişlerinden içerde olanları dışa doğru çıkarmak için kullanılıyor. bana da yapılacaktı ben vazgeçmiştim.

tatlım, sanırım o parça azı dişlerinden içerde olanları dışa doğru çıkarmak için kullanılıyor. bana da yapılacaktı ben vazgeçmiştim.

neden vazgeçtin?bana doktorum sormadı zaten direk taktı,açıkcası ben de olması gereken birşey diye düşünüp sormadım ama konuşmada problem yaratınca cnm sıkılmaya başladı..şimdi aynada şöyle bi baktım da azı dişlerim normal görünüyor aslında..:)))

ben de dün kontrole gittim... dışarıda kalmış alt ön dişlerimin arasını hafifçe keserek yer açmaya karar verdi... aslında sağ taraftaki yirmilik dişimi de çekebilir ; film çekti zorda kalırsak onu da çekeriz dedi...

bilemiyorum dişlerim çok da iri değil kesmesek mi dedim ama çok az keseceğiz dedi... mollemek sanırım tedavinin adını... hatta elimdeki malzemeler kalın gelir daha incelerinden getirtelim dedi... her zaman ki gibi malzeme için bekleyeceğiz ; bugün arayacağım şansıma belki de ayaralayabilecek ya da haftaya kalacak...

güya köşeli tel takacaktık ama ondan da vazgeçti... bilemiyorum nereye kadar gideceğiz... ben tünelin ucunu göremiyorum artık...

var mı molleme işlemi yapılan?

O aparatı doktorun bana takacak olmasının sebebi, sağ taraftaki azı dişlerimden alt çenemdeki dişlerin üst çenemdeki dişlerin dışından kapanıyor olmasıydı. Görüntü ya da çiğneme açısından bana bi rahatsızlık vermedigini düşündügüm için doktora ben teklif götürdüm, bunu iptal etsek olur mu diye, o da olur tabii, siz bilirsiniz dedi ve vazgeçtik. Ben öndeki dişlerim için istiyordum tel tedavisini. Bir de sanırım azı dişlerin hareket ettirilmesi daha sancılı bi süreç olur diye de düşünmüştüm. Çünkü o azı dişlerinin kökleri üç kök şeklinde. Kısacası gerek duymadım. Azı dişime takılan bandın içerisindeki tutucu kıskaçları da iptal ettik bu sebeple ama hala rahatsız ediyor dilimi ara ara.

Sen birara internetten doktorlara soru sormuştun ne cvp geldi sorularına merak ettim.Bence yirmilik diş yer açmak için pek etki etmiyor dişi geriye cekmek için daha arkadan lastikle çekiyorlar sanki ee yirmilikten daha arkada diş olmadığına gore.İyi araştır eğer oyle bir ihtimal varsa dişleri keseceğine yirmilikleri ceksin daha iyi gerçi içimden bir ses yirmiliği cekmesi daha uzatır tedaviyi diyor.Buarada eskiden resim eklemiştin şu kesim olayı için tekrar bakıcaktım bulamadım.En yakın zmnda inş. ilerlediğini gorup rhaatlarsın.

ewt sigorta ödeyecek....çok doğru söylüyosunda bide ben anlatabilsem bizimkilere senağlama bide o zaman üniversitede telli telli dolaşmak zorunda kalırım....ikna etmeye daha çok çalışırım artıkkk:2:

tatlım bende erciyes ünv. diş hekimliği fak. tedavi oluyorum şimdi yaşım 22 bayanssulusmile öğrenci olduğum için ve babam emekli olmadığı için ücreti sigorta karşılıyor. yani sende 2 sene sonra bu şartları sağlarsan bir sorun olmaz takma kafana kaydirigubbakcemile5

film görmek istediler canım... ama film yoktu ben de gönderemedim... yani bir sonuç alamadım... valla tedaviyi uzatacak herşeye karşıyım... hepimiz bir an önce kurtulalım istiyorum ben de... :sinifsinif:

Herkese kolay gelsin. Dün 4. randevuma gittim. 4 ay bitti artık. köpek dişlerimi geri çekmeye başladık, lastik taktı köpek-azı-azı şeklinde üç dişi de tutuyor. Ama ciddi bi kuvvet var, ilk kez bu kadar ağrı çekiyorum. Hatta dün ilk kez bu yüzden ilaç aldım. 0.14 lük telden sonra 0.18 lik tele geçtik. onun da baya bi etkisi var bütün dişlerim çok hassas, fırçalamak bile çok zor.
Bi de güzel haber aldım dün, dişlerin ilerlemesi iyiymiş, 1,5 senede bitecek sanırım 1,5 2 sene diye başmaıştık. sevindim umarım öyle olur. O zaman nerdeyse çeyreği gitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…