damaklık en fazla 8-10 ay takılıyor,bıraktığında dişlerin eski haline dönmeye başlayabilir.ben o riski göze alamazdım..bunu önlemenin en garanti yolu sabitleyiciler..yerinde olsam kesinlikle sabitleyici taktırırdım..
önerin için teşekkürler ama biraz geç gördüm çünkü tellerim dün öğlen çıktı ya bunların çıkması takılmasından ve onlara alışmaktan valla daha zormuş.... doktorum bana şeffaf kalıp şeklinde bişey verdi sanırım damaklık dedikleri bu hani sporcuların dişlerine taktıkları varya ona benziyo.... bana sadece 6 ay gece yatarken takacaksın dedi şaşırdım çünkü bazı arkadaşlarım önce 6 ay gece gündüz sonraki 6 ay sadece gece taktıklarını söylemişlerdir doktoruma dordum arkadaşlarım böyle takıyolarmış 6 ay sadece gece yeterli olacak mı dedim evet sadece gece tak ama sakın her gece takmayı unutma bir gün bile atlama dedi .. ben doktorumdan çok memnundum bu yüzden yine bi bildiği vardır diye çok üstelemedim ama şu verdiği şey iyiki sadece gece yoksa gece gündüz hayatta takamazdım çok rahatsız ediyo gece zor uyudum keşke arkadan telmi taksaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeyede başlamadım desem yalan olur ... keşke çıkmasaydı o tellere alışmıştım en azından rahatsız olmuyodum özledim tellerimi :)))