• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

damaklık en fazla 8-10 ay takılıyor,bıraktığında dişlerin eski haline dönmeye başlayabilir.ben o riski göze alamazdım..bunu önlemenin en garanti yolu sabitleyiciler..yerinde olsam kesinlikle sabitleyici taktırırdım..

önerin için teşekkürler ama biraz geç gördüm çünkü tellerim dün öğlen çıktı :( ya bunların çıkması takılmasından ve onlara alışmaktan valla daha zormuş.... doktorum bana şeffaf kalıp şeklinde bişey verdi sanırım damaklık dedikleri bu hani sporcuların dişlerine taktıkları varya ona benziyo.... bana sadece 6 ay gece yatarken takacaksın dedi şaşırdım çünkü bazı arkadaşlarım önce 6 ay gece gündüz sonraki 6 ay sadece gece taktıklarını söylemişlerdir doktoruma dordum arkadaşlarım böyle takıyolarmış 6 ay sadece gece yeterli olacak mı dedim evet sadece gece tak ama sakın her gece takmayı unutma bir gün bile atlama dedi .. ben doktorumdan çok memnundum bu yüzden yine bi bildiği vardır diye çok üstelemedim ama şu verdiği şey iyiki sadece gece yoksa gece gündüz hayatta takamazdım çok rahatsız ediyo gece zor uyudum :( keşke arkadan telmi taksaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeyede başlamadım desem yalan olur ... keşke çıkmasaydı o tellere alışmıştım en azından rahatsız olmuyodum özledim tellerimi :)))

s7302755.jpg

kızlar tellerimin çıkmış hali merak eden arkadaşlar vardır diye ekleyeyim dedim çünkü bende telleri yeni çıkan arkadaşların resimlerini beklerdim hemen merak ederdim :))) rahat görebilesiniz diye ağzımı baya açtım :))

s7302755.jpg

kızlar tellerimin çıkmış hali merak eden arkadaşlar vardır diye ekleyeyim dedim çünkü bende telleri yeni çıkan arkadaşların resimlerini beklerdim hemen merak ederdim :))) rahat görebilesiniz diye ağzımı baya açtım :))

maaşallah çok güzel olmuş ya:nazar:
darısı başımızaaa:teselli:

Hazan dişlerin çok güzel olmuş ,inci gibi dizilmişler.Ben şunu merak ediyorum ftğ dan anlayamadımüst dişlerinöne doğru çıkık mı oldu?

Hazan dişlerin çok güzel olmuş ,inci gibi dizilmişler.Ben şunu merak ediyorum ftğ dan anlayamadımüst dişlerinöne doğru çıkık mı oldu?

teşekkürler cnm .. benim zaten alt dişlerim üst dişlere göre biraz daha gerideydi tedavi sırasında olmadı önceden böyleydi ...

Benim de tel taktırmam gerekiyormuş,dişlerimde çarpıklık yok ,ama lazımmış işte.Çene darlığı var bende sadece altta iki dişim azcık çarpık.kaydirigubbakcemile3 8 ayda tamamdır dedi,ama güvenemiyorum dr a.Dr ların belirlediği süre gerçek mi?Yoksa tedavi uzuyor mu?:kedi:

Benim de tel taktırmam gerekiyormuş,dişlerimde çarpıklık yok ,ama lazımmış işte.Çene darlığı var bende sadece altta iki dişim azcık çarpık.kaydirigubbakcemile3 8 ayda tamamdır dedi,ama güvenemiyorum dr a.Dr ların belirlediği süre gerçek mi?Yoksa tedavi uzuyor mu?:kedi:

benimde sadece üst ön dişlerimden birinde sorun vardı .... banada 1.5 -2 yıl arasında değişiyo tedavi süresi dedi tabi benim diş çekimim olunca o çekilen yerlerin kapanmasını beklemek biraz zaman alıyo bide geçen yaz tatil falan derken tedaviye bi süre gidemedim oda uzattı süreyi 2 yıl oldu işte sonunda kurtuldum ... doktorlara güvenmemekte haklısın çok iyi araştır çünkü burda tedavisi çok uzayan doktorundan memnun olmayan arkadaşlar vardı ...

Benim sadece 4 adet 20'lik dişim çekilecek.Onlar sanırım tedaviyi uzatmaz mantıken,dolması gereken bir yer yok çünkü.Ben telli dolaşma fikrini kabullensem adım atacağım ,ama nafile:))3 dr a gittim ,3'ü de 8 ay dedi,nedense güvenemedim ,gördüklerimin en az 1 yıl kaldı telleri çünkü.Önerilerin için teşekkürler.olumunekankayizsmile

Benim sadece 4 adet 20'lik dişim çekilecek.Onlar sanırım tedaviyi uzatmaz mantıken,dolması gereken bir yer yok çünkü.Ben telli dolaşma fikrini kabullensem adım atacağım ,ama nafile:))3 dr a gittim ,3'ü de 8 ay dedi,nedense güvenemedim ,gördüklerimin en az 1 yıl kaldı telleri çünkü.Önerilerin için teşekkürler.olumunekankayizsmile

eğer görüntüsünden dolayı telli dolaşamam diyosan ben şeffaf olanlardan kullandım uzaktan hiç belli olmuyo yakından da görüntüsü kötü değil metal olanlara göre biraz daha pahalı ama görüntü açısından metallere göre çok daha iyi tavsiye ederim ama metallere göre tedavi biraz daha yavaş ilerliyomuş doktorum öyle demişti... eğer dişlerinin görüntüsünde seni rahatsız edecek bişey varsa bence zaman kaybetmeden iyi bir doktor bulup yaptır sonucu görükçe emin o telli dolaşmaya değiyo diyeceksin ... önceden telli insan çok fazla yoktu ama şimdi yolda falan biçok kişide görüyorum artık bu normal kimse tuhaf bakmıyo :))

s7302755.jpg

çok hoş görünüyorlar ... darısı başımıza...
çok istiyorum artık çıkmalarını... ayy dişçimin pembe gözlüklerini bi de ben takabilsem bilmiyorumkismile

hazan dişlerin süper olmuş cnm darısı başımıza mutlu gülücükler diliyorum sana.. aklinialirimsmile

kızlar eğer analizlerinizde diş çekimi mecbur çıkmazsa dişlerinizi çektirmein bana doktorum çekersek diş eti görünürlüğün artar demişti diş eti görünürlüğü hiç hoş olmuyo gerçektende dişi çekilen arkadaşlarıma baktım dişetleri görünüyodu gülerken ve onlara doktorları analiz bile yapmadan çektirmiş dişlerini yazık ya gerçekten ben memnunum şu anda çok güzel oldu dişlerim bu meslekle ilgili bi bilgimiz olmadığı için herşeyi yapabiliolar.

Back