ya ben de senle aynı durumdayım... 2,5sene oldu alta takılalı üstelik tek bir gömük köpek dişi yüzünden... hallbuki çok düzgündü dişlerim... tedavi sırasında hepsi tuhaflaştı... şimdi resmen insanların diş teli taktırmasına neden olan bir problemim oldu alt dişlerim üst dişlerimin önünde... dışarı doğru fırlamış şekilde... sanki çene problemim var... deli olucam... sürekli söylüyorum hallederiz diyor nasıl yapacak daha o aşamaya gelemedik ama artık sabrım kalmadı... bazen sabahları ağzımda metal yığını ile uyanmak hissi sinirlerimi bozuyor...
başka doktora da bu saatten sonra gidilir mi bilemiyorum...
keşke rahatlatacak birşeyler söyleyebilseydim sana... :gitme:
önerin için teşekkürler ama biraz geç gördüm çünkü tellerim dün öğlen çıktıya bunların çıkması takılmasından ve onlara alışmaktan valla daha zormuş.... doktorum bana şeffaf kalıp şeklinde bişey verdi sanırım damaklık dedikleri bu hani sporcuların dişlerine taktıkları varya ona benziyo.... bana sadece 6 ay gece yatarken takacaksın dedi şaşırdım çünkü bazı arkadaşlarım önce 6 ay gece gündüz sonraki 6 ay sadece gece taktıklarını söylemişlerdir doktoruma dordum arkadaşlarım böyle takıyolarmış 6 ay sadece gece yeterli olacak mı dedim evet sadece gece tak ama sakın her gece takmayı unutma bir gün bile atlama dedi .. ben doktorumdan çok memnundum bu yüzden yine bi bildiği vardır diye çok üstelemedim ama şu verdiği şey iyiki sadece gece yoksa gece gündüz hayatta takamazdım çok rahatsız ediyo gece zor uyudum keşke arkadan telmi taksaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeyede başlamadım desem yalan olur ... keşke çıkmasaydı o tellere alışmıştım en azından rahatsız olmuyodum özledim tellerimi :)))
[/FONT]
cnm dişlerin süper olmuş..bayıldımalkisalkisalkis..inş.biz de o günleri görürüz..bnm de çekimli tedavi olacak,açıkcası korkuyodum ya boşluklar kapanmazsa diye ama seninkileri görünce içim rahatladı..:))).bnm doktorum tedavi bittikten sonra sabitleyici takıyor.bunu da geri dönme riski ile açıklamıştı..doktorunun damaklık tercih etmesinin bi nedeni wardır..keşke sorsaydın..için rahatlardı..
hazancım güle güle kullan dişlerini.
[/FONT]
cnm dişlerin süper olmuş..bayıldımalkisalkisalkis..inş.biz de o günleri görürüz..bnm de çekimli tedavi olacak,açıkcası korkuyodum ya boşluklar kapanmazsa diye ama seninkileri görünce içim rahatladı..:))).bnm doktorum tedavi bittikten sonra sabitleyici takıyor.bunu da geri dönme riski ile açıklamıştı..doktorunun damaklık tercih etmesinin bi nedeni wardır..keşke sorsaydın..için rahatlardı..
sizinkiler neden okar çok sürdüki sordunuzmu doktorunuza benim dişlerim gerçekten çok çapraşıktı ve bitane bile dişim çekilmeden 11 ayda mükemmel bi şekilde bitti tedavim.
merak ettiğim bişey oldu yazılanları okurken. şeffaf damaklık, ya da kalıp ya da plak (herkes farklı bi isim kullanmış) önerilmemiş pek. benim doktorum da aksine onu önerdi bana ve bitince onu kullanmak istiyor. herkesin tedavisi farklı tabii, belki benim için en uygunu da odur. Ama şeffaf kalıp kesinlikle işe yaramıyor diye yazılar okudum. arkadan tel taktırın diyenler var. peki nası olucak bu iş? herkesin dediği farklı??akannehir
şeffaf kalıp konuşmayı etkiliyor mu acaba? kullananlar?
kızlar tellerimin çıkmış hali merak eden arkadaşlar vardır diye ekleyeyim dedim çünkü bende telleri yeni çıkan arkadaşların resimlerini beklerdim hemen merak ederdim :))) rahat görebilesiniz diye ağzımı baya açtım :))
cnm hayırlı olsun gülüşün alkisalkisalkis darısı başımıza :) benim galiba senden daha ileri sorunu..alt çene gerideydi..üstteki ortadaki dişler öndeydi..altta da vardı aynısı sayılabilir..1,5 yıldır takıyorum ama az kaldı..fırlaklık vardı yani..ağzım kapanmıyodu ama artı k daha rahat kapanıyo..damaklığı sabitleyiciyi sordum bazı hastalara takılırmış ama sana takılmayacak gerek yok dedi doktorum..sanırım tedaviye göre değişiyo
ben erciyes üniversitesinden teee 2012 nin sonlarına doğru gün alabildim....inşallah 2000 tl den fazla olmaz fiyatı...bnm için ağrı görüntü hiç önemli değil.16 yaşındayım bu yaşıma kadar çarpık dişlerle dolaşmışım,1 sene tellerle dolşmışım çokmu guclubacismile inşallah taktırabilirim teli...
canım teşekkür ederim .... benim sadece şu öndeki iki dişim varya onlardan biri diğerine göre daha öndeydi ama o dişi araya almak için iki dişim çekildi onların kapanması uzun sürdü alt dişlerimde aynı zaten düzdü ... ya şu damaklık meselesi baya kafama takıldı bana sadece gece yatarken tak dedi bazı arkadaşlar gece gündüz kullanıyolarmış bak sanada hiç takılmayacakmış acaba dişin daha önceki sorununa göremi veriliyo anlamadım gitti ... sana hiç bişey yapılmayacak mı tedavi bittikten sonra yanlış mı anladım.. yoksa damaklık ve sabitleyici dışında başka bişey mi yapacak çünkü teller çıktıktan sonra dişlerinin sallandığını hissediyosun yani ben öyle hissettim sabitleyici falan kullanılmazsa bozulma olur gibime geliyo.. ben şuan gece yatarken damaklık taktığım halde acaba bozulma olurmu diye korkuyorum ....
Kızlar iki gün önce doktor lastik verdi iki tane. Normal olarak ilk günler baskı yapıyor acı oluyor tamam da lastiğin biri diş etime çok baskı yaptı ve kanattı yara oldu. Doktoru aradım bir gün takma yara biraz iyleşsin ama sonraki günler tekrar takmak zorundasın dedi. Bu gün takmıyorum ama yarın takınca yine kanatacak yine yara olacak acicak napıcam korkuyorum.senağlama
tatlım bana sadece damaklık takılacak dedi..yanlış anlamadıysam tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?