Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

sana da mı tel takmadı. rahatladım biraz şimdi. kızlar tel deyince korkmuştum eksik mi oldu diye. takarken sorun yok da çıkarırken uğraştırıyor damak

Canım o lastikler sadece cene yuzunden mi takılıyor? benim en yakın arkadasımda telli onun cenesinde problem vardı o yuzden takıyor. Boş dişler icinde lastik takılıyor sanırım ben hic takmadıgım icin bilmiyorum bi bilgilendirir misiniz

diş telinde yaş sınırlaması yok her yaşta takıyorlar. ben 17 yaşındayım şeffaf tel takıyorum . dişlerimde çok düzelme oldu. iyiki taktırmışım :) bu yaz sonuda çıkıcak inşallah..

Slm bende tel taktırmayı düşünüyorum ,çünkü alt dişlerim zamanla içe doğru gidiyor sanki.istanbul avrupa yakasında tavsiye edeceğiniz bir ortodontist var mı?bide marmara üniversitesi diş hastanesinde günmü veriyorlar bileniniz var mı?

acemiperi cok güzel görünüyor dişlerin güle güle kullan :) Tellerin takıldığı ilk zamanlarındaki resminle teller çıktaktan sonraki halinin resimlerini koysayın aradaki farkı daha iyi görürdük cnm.

arkadaşlar size tavsiyede bulunmak istiyorum ben tellerimi taktırmadan önce 3 ortodontist dolanmıştım 3 üde diş çekerek olur dedi.şimdiki doktorum çekmeye gerek yok çekersek dişeti görünürlüğün önden artar kötü görünür dedi.mantıklı geldi.ortodontist seçerken hep bekleme odasındaki hastalarla konuşun.bazı ortodontistlerde 5 sene tedavi gören hastalara rastladım.doğal olarak muyenehane hastane gibiydi.tedavi sürelerinide öbür gittiğim 3 doktorda farklı vermişti hatta biri 2buçuk-3 sene sürer demişti.fiyatlarda farklı en son gittiğim doktorum sonuçta en kısa sürede diş çekmeden bitirdi.tedaviye başlayacaklara tavsiyem ortodontistlerin bekleme odasındahastalarla konuşmaları.

canım bildiği m kadarıyla hem çene hem diş için takılıyo..dişleri de çekiyo...benim çenem gerideydi öne geldi..boş yerlerde dolmaya başladı..
bu arada kızlar çok sevindim dün farkettim..alt çenemde ön ortadaki iki dişimin yanlarındaki dişler eğriydi..aşağı doğrudu.isimlerini öğrenemedim bi türlü kusura bakmayın.neyse..onlar düzelmiş.dışardan bakınca sorunsuz gibi..azzıcık bişi kalmış DDDD : sm_cool: içten de hafif belli oluyo..üstler de düzeldi gibi..şu boşluklar dolsun bi bi de bugünlerde implan ttaktırayım..ne kadar boşluk kaldığı belli olacak.. alkisalkisalkis

ben doktoruma güvenmez oldum artık oyuzden takmak istemıyorum lastıklerıde:gitme:
bu dengesiz adamın gösterdiği şekılden şüphelıyım.herşeyi daha çok berbat etmesınden korkuyorum.

ya ben de senle aynı durumdayım... 2,5sene oldu alta takılalı üstelik tek bir gömük köpek dişi yüzünden... hallbuki çok düzgündü dişlerim... tedavi sırasında hepsi tuhaflaştı... şimdi resmen insanların diş teli taktırmasına neden olan bir problemim oldu alt dişlerim üst dişlerimin önünde... dışarı doğru fırlamış şekilde... sanki çene problemim var... deli olucam... sürekli söylüyorum hallederiz diyor nasıl yapacak daha o aşamaya gelemedik ama artık sabrım kalmadı... bazen sabahları ağzımda metal yığını ile uyanmak hissi sinirlerimi bozuyor...

başka doktora da bu saatten sonra gidilir mi bilemiyorum...

keşke rahatlatacak birşeyler söyleyebilseydim sana... :gitme:

teşekkür ederim. dediğim gibi eski halinin fotoğrafları yok. o zamanlar pek gülmek istemiyordum zaten gülünce de üstteki düzgün dişler görünüyordu pek anlaşılmıyor o yüzden

acemiperi ben niye göremiyorum resimleri:bbo:
bende 2 aydır tel takıyorum şimdilik sadece altta var pek bi şikatyetim yok sadece geç kaldım birazsenağlama

ben 1.5 yıldır diş teli kullanıyorum.haftaya kurtuluyorum çok şükür.kesinlikle tavsiye ederim. benim dişlerim berbattı fotolarda hiç gülmezdim.ama şimdi çok güzel oldu.hiç düşünme bence hemen taktır.

kızlar oohh be sonunda beklenen gün geldi yarın tellerimden kurtuluyorum gerçi onlarla kanki olmuştum ama yinede çıkmaları beni daha mutlu edecek :)) keşke iş telleri çıkarmakla bitse bide sonrası var bakalım sabitlemek için hangi tedaviyi uygulayacak damaklık mı verecek arkadar tel mi takacak merak ediyorum yarını sabırsızlıkla bekliyorum sizinle paylaşmak istedim .... umarım herkesin tedavisi biran önce biterde kurtulursunuz ...

hayırlı oslun canım ya darısı başımıza..ay bende düzeldi diye seviniyom..az kaldı az :)

sağol canım ... evet darısı başınıza ya valla teller takıldığı gün doktorum 1-5 , 2 yıl sürer dediğinde o zaman nasıl geçecek diyodum ama anlamadan geçti 2 yıldır telliyim sonunda kurtuluyorum :teytey:.. insan düzeldiğini gördükçe dayanıyo ... en kısa zamanda sizinde güzel haberlerinizi bekliyorum .

canım senin ne düzeydeydi? var mı resmin..ben çektim ama net değil bide alttaki dişlerimden biri yamuk ama zamanla düzelir sanırım

damaklık en fazla 8-10 ay takılıyor,bıraktığında dişlerin eski haline dönmeye başlayabilir.ben o riski göze alamazdım..bunu önlemenin en garanti yolu sabitleyiciler..yerinde olsam kesinlikle sabitleyici taktırırdım..

canım senin ne düzeydeydi? var mı resmin..ben çektim ama net değil bide alttaki dişlerimden biri yamuk ama zamanla düzelir sanırım

ya ilk halinin resmi vardı ama pc çökünce gitti eski resimlerden bulmaya çalışıcam.... benim alt dişlrim düzgündü sorun yoktu ama üst dişerimde düzgündü aslında sadece ön dişlerimden öndekilerden bitanesi diğerlerine göre daha öndeydi tek dişimde sorun vardı diyebilirim önden bakılınca fark edilmiyodu ama yandan bakınca sorun gözüküyodu kötü duruyodu o öndeki dişi araya almak için iki tane diş çektirdim işte onların kapanması falan biraz zaman aldı.. seninde zamanla düzelir merak etme canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…