- 8 Mayıs 2008
- 8.605
- 524
- 363
merhaba arkadaşlar .... tellerim takıldığında burda uzun süre paylaşımlarda bulundum ama sonra sınavlar yüzünden falan pek giremedim bu yüzden uzun süredir bu sayfaya yazamadım ... geçen kontrole gittim doktorum 2 temmuzda tellerimi çıkaracağını söyledi çok mutluyum sizinle paylaşmak istedim :) o gün acelemiz olduğu için doktorumla tedavinin bundan sonra nasıl devam edeceği hakkında konuşamadık bana sadece telleri çıkarmak için 1- 1.5 saat süreceğini söyledi burda telleri çıkan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum çıkarma işlemi nasıl oldu neler yapıldı ve teller çıktıktan sonra dişlerde tekrar bozulmalar olabiliyomuş bunun için sanırım damaklık yada dişe arkadan görünmeyecek şekilde ince tel takılıyomuş size hangisi yapıldı bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ..
tellerin çıkması takılmasından 10 kat daha zahmetli oldu. Dişçi korkusu oluştu birden bende eyvahedigeldismile benim canım yandı doktorum iyi olmasına rağmen. Dişçim bana sadece damak verdi. Tel falan kalmadı. Damak takması da bakımı da çok sıkıntılı belki yeniyim ondandır. Yemek harici birşey yemek sıcak şeyler içmek yasak. Çünkü sadece yemeklerde o da yarım saat çıkarabilirmişim damağı. Çıkarırken zorlanıyorum bazen, ağzımda da konuşmamı etkiled, belki alışınca geçer
acemi peri şeffaf plaları 6 ay sonrada bıraksan arkadaki sabit teli takmazsa doktorun dişlerin tekrar bi süre sonra yamulmaya başlar bi kaç arkadaşımın öyle oldu bende arkadaki tel var o yüzden problem olmadı. bunu danış bence doktoruna sevgiler.
Dişetlerimde estetik düzeltme için gideceğim doktora bu dediğini de sorarım. Dişlerim gözüme kocaman kocaman görünüyor zaten diş etlerim çekilmiş iyice