• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba arkadaşlar .... tellerim takıldığında burda uzun süre paylaşımlarda bulundum ama sonra sınavlar yüzünden falan pek giremedim bu yüzden uzun süredir bu sayfaya yazamadım ... geçen kontrole gittim doktorum 2 temmuzda tellerimi çıkaracağını söyledi çok mutluyum sizinle paylaşmak istedim :) o gün acelemiz olduğu için doktorumla tedavinin bundan sonra nasıl devam edeceği hakkında konuşamadık bana sadece telleri çıkarmak için 1- 1.5 saat süreceğini söyledi burda telleri çıkan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum çıkarma işlemi nasıl oldu neler yapıldı ve teller çıktıktan sonra dişlerde tekrar bozulmalar olabiliyomuş bunun için sanırım damaklık yada dişe arkadan görünmeyecek şekilde ince tel takılıyomuş size hangisi yapıldı bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ..

tellerin çıkması takılmasından 10 kat daha zahmetli oldu. Dişçi korkusu oluştu birden bende eyvahedigeldismile benim canım yandı doktorum iyi olmasına rağmen. Dişçim bana sadece damak verdi. Tel falan kalmadı. Damak takması da bakımı da çok sıkıntılı belki yeniyim ondandır. Yemek harici birşey yemek sıcak şeyler içmek yasak. Çünkü sadece yemeklerde o da yarım saat çıkarabilirmişim damağı. Çıkarırken zorlanıyorum bazen, ağzımda da konuşmamı etkiled, belki alışınca geçer

acemi peri şeffaf plaları 6 ay sonrada bıraksan arkadaki sabit teli takmazsa doktorun dişlerin tekrar bi süre sonra yamulmaya başlar bi kaç arkadaşımın öyle oldu bende arkadaki tel var o yüzden problem olmadı. bunu danış bence doktoruna sevgiler.

Dişetlerimde estetik düzeltme için gideceğim doktora bu dediğini de sorarım. Dişlerim gözüme kocaman kocaman görünüyor zaten diş etlerim çekilmiş iyice

cnm hangi tarihlerde eklemiştin hatırlıyo musun?merak ettim :)

ben buraya resim eklemedim hiç. kendi resimlerime bakıyorum eskilere. bozukluk alt dişlerdeydi benim gülerken de hep üstler görünmüş anlaşılmıyor o yüzden. doktorun çektiği bozuk satıhların resmi daha aydınlatıcı olur. tabi doktordan alabilirsem :bbo:

kızlar yardım edin bana ya kontolden geldım şimdi sinirimden oturdum ağlıyorumm:gitme:

sana ne oldu arkadaşım?

8.ayımdayım.ve az önce doktor bana diş cekmemız gerekıyor dedi.cekılınce tedavı daha cok uzıcakmış..
cekılmezse istenılen sonuc olmıcakmışş.bosunamı bukadar para doktum bastan neden dusunemedi.böyle olcanııı
sağlam dişimi cektırrsem ve yıne ıstenılen olmazsaaaa:sinifsinif::sinifsinif:

8 ay sonra mı diş çekilecek dedi nasıl yani? akannehir

yine de çekilmesi şartsa çektir . tedavi biraz uzar ama sonuç içine siner

8 ay sonra mı diş çekilecek dedi nasıl yani? akannehir

yine de çekilmesi şartsa çektir . tedavi biraz uzar ama sonuç içine siner

offf 8ay sonra diş çekilcek dedi alt dişlerim sağ tarafa doğru kaydı.onları sola cekebılmek için orda bosluk acması gerekıyormuş..moralım acayip bozulduuu çok fenayım ya:gitme:

nasıl bir doktor bu anlamadım. dişçiler önce bakar bina temeli atar gibi programını yapar. yapılacak ön işlemlerden sonra tel takar. şaştım kaldım.

çıkmasını istedikçe tellerin süresi uzayacak anlıyorum seni ama yapacak bir şey yoksa kendini harap etme. biraz daha sabır

napsam kararsızımmm çektirmesem orta hattım duzelmıcek.
çektirsem kesin olucakmııı bu salak doktora guvenemez oldum artık..

napsam kararsızımmm çektirmesem orta hattım duzelmıcek.
çektirsem kesin olucakmııı bu salak doktora guvenemez oldum artık..

Kararsızsan git birkaç doktorla daha goruş cnm belki aynı şeyleri soylerler o zmn gonul rahatlığıyla cektirirsin sanki doktorlarda en ufak şeyde diş çekimini tercih ediyorlar.Gerçi insanın ağzinda braketleri varken başka ortodontiste gitmek abess geliyor ama insana başka care bırakmıyorlar.burda başka doktora gidip yorum alan gormuştum daha once.

tellerin çıkması takılmasından 10 kat daha zahmetli oldu. Dişçi korkusu oluştu birden bende eyvahedigeldismile benim canım yandı doktorum iyi olmasına rağmen. Dişçim bana sadece damak verdi. Tel falan kalmadı. Damak takması da bakımı da çok sıkıntılı belki yeniyim ondandır. Yemek harici birşey yemek sıcak şeyler içmek yasak. Çünkü sadece yemeklerde o da yarım saat çıkarabilirmişim damağı. Çıkarırken zorlanıyorum bazen, ağzımda da konuşmamı etkiled, belki alışınca geçer

teşekkürler canım .... ya banada 1- 1.5 saat falan sürer çıkarması dedi .... bakalım bana damak mı verecek yoksa arkadan tel mi takacak biran önce çıksınlar istiyorum zamanda geçmek bilmiyo ... peki o damaklığı nekadar süre kullanacaksın ..şimdi daha yeniya ondan zor geliyodur sana alışırsın ilk teller takıldığında bende zorlanmıştım sonradan alışılıyo damaklıkta da böyle olur diye düşünüyorum ...

susu canım bikaç doktora daha git istersen..bu tedavilerde diş çekilebiliyo ama gerekirse elbette...benim daha önceden çekildiği için çekmedi doktorum hatta fazladan çekmişler
bide teller nasıl çıkarılıyo kızlar ilaçla filan mı

teşekkürler canım .... ya banada 1- 1.5 saat falan sürer çıkarması dedi .... bakalım bana damak mı verecek yoksa arkadan tel mi takacak biran önce çıksınlar istiyorum zamanda geçmek bilmiyo ... peki o damaklığı nekadar süre kullanacaksın ..şimdi daha yeniya ondan zor geliyodur sana alışırsın ilk teller takıldığında bende zorlanmıştım sonradan alışılıyo damaklıkta da böyle olur diye düşünüyorum ...

tellerin çıkması 10 dk bile sürmüyor. damağa her geçen gün biraz daha fazla alışıyorum. yine de ağzının içinde yapay birşey olması hoş değil. damağı 6 ay kullanacağım. yani kendi dişlerimle özgür almak için 2011 i beklemem gerekiyor senağlama

bu kuçuk lastıklerden verdi doktor ,oyle bı sekıl gosterdiki takmam için resmen agzımı acamıcam.
takmadım hala çok sıkıntılıyım ben yaa:gitme:

günden güne düzelmesini beklerkenn hayal kırıklıgına ugrıyorum ve ben çıldırcam yani resmen acayip kafaya taktım aklımdan cıkmıyo:gitme:
napıcam neeee

günden güne düzelmesini beklerkenn hayal kırıklıgına ugrıyorum ve ben çıldırcam yani resmen acayip kafaya taktım aklımdan cıkmıyo:gitme:
napıcam neeee

tatlım son bikaç aydır bende başladım takmaya lastik..önce küçükleri verdi alttan üste çapraz takıyodm.şimdi de biraz büyüğünü verdi sağ tarafa arkaya yatay takıyorum.evet ağzımı açmam problem oluyo ama çok faydalı.takmaya başladığımdan beri -ki işte konuşmam gerektiği için takamıyorum genelde ede takıyorum buna rağmen-çok farketti..alt çenem geride olduğu için ameliyat tavsiye etmişlerdi.yani şart değil ama olursa tam olur demişlerdi diğer bir doktorda..ama zor bi ameliyat..artık ona gerek kalmadı..ilk günler biraz sızlıyo ama alışıyosun..doktorunun verdiği ağrı kesici varsa dayanamadığında onu kullan..

tatlım son bikaç aydır bende başladım takmaya lastik..önce küçükleri verdi alttan üste çapraz takıyodm.şimdi de biraz büyüğünü verdi sağ tarafa arkaya yatay takıyorum.evet ağzımı açmam problem oluyo ama çok faydalı.takmaya başladığımdan beri -ki işte konuşmam gerektiği için takamıyorum genelde ede takıyorum buna rağmen-çok farketti..alt çenem geride olduğu için ameliyat tavsiye etmişlerdi.yani şart değil ama olursa tam olur demişlerdi diğer bir doktorda..ama zor bi ameliyat..artık ona gerek kalmadı..ilk günler biraz sızlıyo ama alışıyosun..doktorunun verdiği ağrı kesici varsa dayanamadığında onu kullan..

ben doktoruma güvenmez oldum artık oyuzden takmak istemıyorum lastıklerıde:gitme:
bu dengesiz adamın gösterdiği şekılden şüphelıyım.herşeyi daha çok berbat etmesınden korkuyorum.

Canım başka hastası yok mu acaba?bi araştır istersen.şikayet olursa çoksa kararını verirsin..aman dikkat edin.ben lisedeyken bi tanıdığın tavsiyesiyle tel tedavisi için gittik bi doktora..ii hoş..dedi ki yaparım şu kadara şunları yapacam..ii hoş..düz tel gibi bişey verdi damaklıklı filan...epey taktım ama bıraktım sonra..sonra ciddi ciddi araştırdım geçen senelerde ..meğer adam diş hekimi..ortodontistlerin yapması gerekn işi yaparım dio..meslekten ihraç olsun filan bile diyolardı.düşünsene adamın kendi çocuğu bile benim doktoruma geliyormuş tel tedavisi için :(

tellerin çıkması 10 dk bile sürmüyor. damağa her geçen gün biraz daha fazla alışıyorum. yine de ağzının içinde yapay birşey olması hoş değil. damağı 6 ay kullanacağım. yani kendi dişlerimle özgür almak için 2011 i beklemem gerekiyor senağlama

cnm bnde damaklık kullanıyorum doktorum bana tel takmadı ilk başta çok zor geldi ama zamanla alışıyosun ayrıca avantajları da var özel yerlere toplantılara flan giderken çıkarabiliyosun yemek yerken çıkartıp takmak sorun oluyo ama sonucuna değcek eminim biraz daha sabır bnde 10 ay flan takcam bunları eyvahedigeldismile

Back