merhaba arkadaşlar .... tellerim takıldığında burda uzun süre paylaşımlarda bulundum ama sonra sınavlar yüzünden falan pek giremedim bu yüzden uzun süredir bu sayfaya yazamadım ... geçen kontrole gittim doktorum 2 temmuzda tellerimi çıkaracağını söyledi çok mutluyum sizinle paylaşmak istedim :) o gün acelemiz olduğu için doktorumla tedavinin bundan sonra nasıl devam edeceği hakkında konuşamadık bana sadece telleri çıkarmak için 1- 1.5 saat süreceğini söyledi burda telleri çıkan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum çıkarma işlemi nasıl oldu neler yapıldı ve teller çıktıktan sonra dişlerde tekrar bozulmalar olabiliyomuş bunun için sanırım damaklık yada dişe arkadan görünmeyecek şekilde ince tel takılıyomuş size hangisi yapıldı bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ..
acemi peri şeffaf plaları 6 ay sonrada bıraksan arkadaki sabit teli takmazsa doktorun dişlerin tekrar bi süre sonra yamulmaya başlar bi kaç arkadaşımın öyle oldu bende arkadaki tel var o yüzden problem olmadı. bunu danış bence doktoruna sevgiler.
cnm hangi tarihlerde eklemiştin hatırlıyo musun?merak ettim :)
kızlar yardım edin bana ya kontolden geldım şimdi sinirimden oturdum ağlıyorumm:gitme:
sana ne oldu arkadaşım?
8 ay sonra mı diş çekilecek dedi nasıl yani? akannehir
yine de çekilmesi şartsa çektir . tedavi biraz uzar ama sonuç içine siner
napsam kararsızımmm çektirmesem orta hattım duzelmıcek.
çektirsem kesin olucakmııı bu salak doktora guvenemez oldum artık..
tellerin çıkması takılmasından 10 kat daha zahmetli oldu. Dişçi korkusu oluştu birden bende eyvahedigeldismile benim canım yandı doktorum iyi olmasına rağmen. Dişçim bana sadece damak verdi. Tel falan kalmadı. Damak takması da bakımı da çok sıkıntılı belki yeniyim ondandır. Yemek harici birşey yemek sıcak şeyler içmek yasak. Çünkü sadece yemeklerde o da yarım saat çıkarabilirmişim damağı. Çıkarırken zorlanıyorum bazen, ağzımda da konuşmamı etkiled, belki alışınca geçer
teşekkürler canım .... ya banada 1- 1.5 saat falan sürer çıkarması dedi .... bakalım bana damak mı verecek yoksa arkadan tel mi takacak biran önce çıksınlar istiyorum zamanda geçmek bilmiyo ... peki o damaklığı nekadar süre kullanacaksın ..şimdi daha yeniya ondan zor geliyodur sana alışırsın ilk teller takıldığında bende zorlanmıştım sonradan alışılıyo damaklıkta da böyle olur diye düşünüyorum ...
günden güne düzelmesini beklerkenn hayal kırıklıgına ugrıyorum ve ben çıldırcam yani resmen acayip kafaya taktım aklımdan cıkmıyo:gitme:
napıcam neeee
tatlım son bikaç aydır bende başladım takmaya lastik..önce küçükleri verdi alttan üste çapraz takıyodm.şimdi de biraz büyüğünü verdi sağ tarafa arkaya yatay takıyorum.evet ağzımı açmam problem oluyo ama çok faydalı.takmaya başladığımdan beri -ki işte konuşmam gerektiği için takamıyorum genelde ede takıyorum buna rağmen-çok farketti..alt çenem geride olduğu için ameliyat tavsiye etmişlerdi.yani şart değil ama olursa tam olur demişlerdi diğer bir doktorda..ama zor bi ameliyat..artık ona gerek kalmadı..ilk günler biraz sızlıyo ama alışıyosun..doktorunun verdiği ağrı kesici varsa dayanamadığında onu kullan..
tellerin çıkması 10 dk bile sürmüyor. damağa her geçen gün biraz daha fazla alışıyorum. yine de ağzının içinde yapay birşey olması hoş değil. damağı 6 ay kullanacağım. yani kendi dişlerimle özgür almak için 2011 i beklemem gerekiyor senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?