• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar birşey sorucam bende taktırıcam ama merak ettiğim konu benim braketlerim metal braket daha takılmadı tabi ama merak diyorum telleirm takıldıktan sonra braket değişimi yapılabiliyor mu mesala ben metal braket kullanıcam ama daha sonra porselen braket taktırabilir miyim tedavi sırasında böyle bir değişim olabiliyor mu? Ve birde bu tel takımı alt çeneyle üst çeneye ayrı zamanlarda mı yapılıyor yani aynı anda taklmıyor mu? :S

Son düzenleme:
Kızlar birşey sorucam bende taktırıcam ama merak ettiğim konu benim braketlerim metal braket daha takılmadı tabi ama merak diyorum telleirm takıldıktan sonra braket değişimi yapılabiliyor mu mesala ben metal braket kullanıcam ama daha sonra porselen braket taktırabilir miyim tedavi sırasında böyle bir değişim olabiliyor mu? Ve birde bu tel takımı alt çeneyle üst çeneye ayrı zamanlarda mı yapılıyor yani aynı anda taklmıyor mu? :S

braketlerde daha sonra bir değişm söz konusu olmuyor. çnkü dişe yapştırılıyor ve tedavi süresi boyunca aynı braketler diş üzerinde kalıyor. şeffaf braketler daha maliyetli tabi. bende ön 6 dişte şeffaf taktırdım arka azı dişleri metal braket. şeffaflar hiç göze çarpmıo gerçkten. ama sonuçta geçici bi dönem. metal de olsa şeffaf da..
her doktorun tedavi süreci farklı oluyor. ben mesela 4 aydır tel kullanıorum sadece üst çenemde var. alt çeneden diş çekimlerine bşladık bu ay. muhtemelen o da bi ay içinde takılır.

gözlemlesem ne olcak ki düşünsene altta üstte diş çekildi ve boşluklar bir minim bile oynamadı henüz. 1 sene olmuş daha yeni diş çekiliyor var mı böyle birşey? alkisalkisalkis

önceden Allah için gerideki dişim öne 3 haftada geldi nasıl oldu ben bile şaşırmıştım çok sevinmiştim ve paylaşmıştım ama şimdi hiç bir değişiklik olmuyor gibi aylardır. neden böyle bilmiyorum. ve moral olarak çöküyorum. tabi ki hayırlısı diye hep diyorum ama moral bozukken de hayat çekilmiyor.:Saruboceq:

Vallahi duygucum benim gorduğum doktorları somurmeye çalişiyorlar buyuzden hiçbir doktorla anlaşamıyorlar.bir yılda 5 doktor mu değişir.Hastaların biraz hastaneyi sıkıştırmaları lazım.Gelen doktorlarda daha tam analaşamadıkları için birşey yapmıyorlar yoksa niye aylardır ilerleme olmasın.Burda bir arkadaşta aynı şekilde hastane ile anlaşamayınca parasının bir kısmını almişti.Sanırım bu gibi durumlarda biraz çirkeflik yapmak lazım birkaç hasta bir arayıp gelseniz dava acsanız nasıl pisi pisi her istediğinizi yaparlar.Önce hastane yonetimi ile guzelce konuş bu boyle olmuyor ben hakkımı istiyorum de ne kadarını geri alabilirsin bir oğren.Daha sonra biryerlere danış tuketici hakları derneği ya da kadinlarkulubundeki avukatlara danış.Resmen madur durumdasın koca 1 yılını yemişler.

Vallahi duygucum benim gorduğum doktorları somurmeye çalişiyorlar buyuzden hiçbir doktorla anlaşamıyorlar.bir yılda 5 doktor mu değişir.Hastaların biraz hastaneyi sıkıştırmaları lazım.Gelen doktorlarda daha tam analaşamadıkları için birşey yapmıyorlar yoksa niye aylardır ilerleme olmasın.Burda bir arkadaşta aynı şekilde hastane ile anlaşamayınca parasının bir kısmını almişti.Sanırım bu gibi durumlarda biraz çirkeflik yapmak lazım birkaç hasta bir arayıp gelseniz dava acsanız nasıl pisi pisi her istediğinizi yaparlar.Önce hastane yonetimi ile guzelce konuş bu boyle olmuyor ben hakkımı istiyorum de ne kadarını geri alabilirsin bir oğren.Daha sonra biryerlere danış tuketici hakları derneği ya da kadinlarkulubundeki avukatlara danış.Resmen madur durumdasın koca 1 yılını yemişler.

evet doğru söylüyorsun, annemle gideceğiz temmuzda telefon ettik yönetimle görüşmek için hemen şikayet için mi diyorlar evet dedik görüştürmediler toplantıda dedirtiyorlar. annemle beraber gidelim bakalım. ben tel başımayım ya küçük mü snaıyorlar bilmiyorum Çok üzgünüm çoook

evet doğru söylüyorsun, annemle gideceğiz temmuzda telefon ettik yönetimle görüşmek için hemen şikayet için mi diyorlar evet dedik görüştürmediler toplantıda dedirtiyorlar. annemle beraber gidelim bakalım. ben tel başımayım ya küçük mü snaıyorlar bilmiyorum Çok üzgünüm çoook

hemen toplantı ne zmn biter de.Pes ettirmek için onune engel cıkartıyorlar toplantıyı, sen ne kadar kararlı olduğunu goster.Ayrıca gitmeden birkaç yere danış cumlelerini ona gore secersin randevularda diğer hastalarla denk geliyorsan giriş cıkışlarda ittifak kurmaya çalış eminim onlarda bezmiştir.Her doktora bir işlem yaptırıp bedavaya mı getiriyorlar tedaviyi anlamadım nasıl iş.Hastalar ustlerine gelirse elbet bir doktorla anlaşmak zorunda kalcaklar burunlarından kıl aldırmıyorlar herhal hiçbir doktorla anlaşamadıklarına gore. Önce internetten tuketici hakları derneğine başvur aldığım hizmetten memnun değilim daha doğrusu hizmet alamıyorum oyalanıyorum de.Var mı boyle birşey parasını tıkır tıkır ode hizmet alama oyalan.Haklı olan sensin cnm hakkını ara.

Canım sakın pes etme sonuna kadarda mücadele et en azından yapmış oldugun ödemeyi aldıktan sonrada tedavi için başka bir yerle görüşebilirsin senin için şuanda en hayırlısı bu olacak yoksa o hastanede tedavin ne zaman biter allah bilir .

susu cnm senin dişlerin zaten düzgünmüş sadece ön dişlerin ayrıkmış galiba onlarda birleşmiş çok güzel olmuş opuyorumnanaktan

susu cnm senin dişlerin zaten düzgünmüş sadece ön dişlerin ayrıkmış galiba onlarda birleşmiş çok güzel olmuş opuyorumnanaktan

ayyy canım böyle dedıkce mutlu oluyorum valla.çok sağol
evet sadece ortası ayrıktı.ama şimdi orta hattıımm kaydı onu duzelticek..

slm kızlar geçen kontrole gttim doktorum arkada 2 dişlik boş yer olduğunu birinin kaybolacağını ama diğeri için dişçi ile görüşmem gerektiğini söyledi..implant mı takılacak oraya?anlamaıdm..onu da yapan çok azmış ve pahalı...şaşırdım ya:(

Merhaba happylife açıkçası söylemek gerekirse süreyi tam olarak hatırlamıyorum ama ortodonti tedavisine başlayalı 1 yıl 1 ay oldu ve nerdeyse kapandı sayılır , çarşamba günüde muaynem var lastik takacakmış doktor...sanırım o tam anlamıyla dişleri düzeltecek ve boşlukları kapatacak allahtan benim doktorum ben ne sorduysam cevapladı şimdiye kadar bu konuda bir sıkıntım yok ama bu ortodonti tedavi süreci çok sıkıntılı dogru düzgün yemek yiyemiyoruz ve yüzüm zayıfladı şu teller bir çıksa ohh dicem yani ...

merhaba sebo,1 yıl 1 ay mı oldu??:(daha çok var benım boşlukların kapanmasına desene:(
offf ya takarken 3 4 ayda dolar demıstı bıde doktorum..3 ay olucak nerdeyse tık yok:(
neyse sabretmekten başka çaremız yok maalesef,başladık bi yola geri dönemeyiz:)

merhaba sebo,1 yıl 1 ay mı oldu??:(daha çok var benım boşlukların kapanmasına desene:(
offf ya takarken 3 4 ayda dolar demıstı bıde doktorum..3 ay olucak nerdeyse tık yok:(
neyse sabretmekten başka çaremız yok maalesef,başladık bi yola geri dönemeyiz:)

Yok be canım 3/4 ayda o boşluklar dolmaz ...benim bile bu kadar zaman olmasına ragmen çok hafif boşluklarım var .Sanırım bu gidişle ben bu tellerle evlenicem gibi .:1:

Selam arkadaslar gömük disim cıkmıs durumdaa :) dun kontrolum vardı discime disimin cıktıgını soyledim benden daha cok sevindi :) ama sıktıkca sıktı yemek yiyemiyorum dun cok agrım vardı simdi agırmıyor 10 aydır tel takıyorum bi ilk takıldıgında, bi damagım yarıldıgında birde dun cok agrım oldu halime sukurler olsun bazılarının her kontrolde agrıyormus

Dişim anca 6 ayda cıkmaya basladı biraz yan cıktı onu duzelticekmis simdi discim insallah hemen düzelir ben cok sabırsızım hemen olsun istiyorum o boslugumdan dolayı agzımı acamıyorum cok sıkıldım artık....

Son düzenleme:
Selam arkadaslar gömük disim cıkmıs durumdaa :) dun kontrolum vardı discime disimin cıktıgını soyledim benden daha cok sevindi :) ama sıktıkca sıktı yemek yiyemiyorum dun cok agrım vardı simdi agırmıyor 10 aydır tel takıyorum bi ilk takıldıgında, bi damagım yarıldıgında birde dun cok agrım oldu halime sukurler olsun bazılarının her kontrolde agrıyormus

Dişim anca 6 ayda cıkmaya basladı biraz yan cıktı onu duzelticekmis simdi discim insallah hemen düzelir ben cok sabırsızım hemen olsun istiyorum o boslugumdan dolayı agzımı acamıyorum cok sıkıldım artık....

Gözünaydın İrem :) işin en keyifli yanı gelişmeleri görmek oluyor zaten
senin gibi bende çok sabırsızım ama o boşluklar çabuk dolmayacak gibi görünüyor malesef ama ne yapalım bence teller sayesinde sabrı öğreniyoruz...

Gözünaydın İrem :) işin en keyifli yanı gelişmeleri görmek oluyor zaten
senin gibi bende çok sabırsızım ama o boşluklar çabuk dolmayacak gibi görünüyor malesef ama ne yapalım bence teller sayesinde sabrı öğreniyoruz...

Çok teşekkürlerr :)
Ben sabrı zaten telden ogrendim :) benim bu sene lise3 bitti ben 6. sınıfta tel taktırıcaktım ilk ama damaklarım gelişmemiş 3 ay dinlensin demişti discim 3 ay sonra yine gittim biraz daha dinlenmeli vs dedi bi daha gitmedik kaldı sonra ben 10 aydır takıyorum gider gitmez tellerim takılsaydı bi bucuk senedir takıyor olacaktım cunku discim hamileydi 5-6 ay dogum izninden gelmesini bekledim :) paso bekledim yani simdi de gömük disimin cıkmasını bekliyorum o cıksa dislerim düz dümdüz olcak :)
Senin boş dişin konuşurken gorunuyormu? Benim gömük dişim konuşurken gorunmuyor cok agzımı acmassam ama gulemiyorum tabii. Ayrıyetten 3 dişim daha boş benim ama 2si altta arkada biride üstte arkada oldugundan gorunmuyor :)

kızlar slm
benimde dişlerim mistik gibiydi hatta biraz daha problemli..öndeki 2 diş daha çıkıktı yanlarındakiler gerideydi.altlarda da benzer problem vardı.2009 ocakta takıldı..şimdi mistik arkadaşımızın son hali gibi..yılbaşından sonra çıkar mı sizce?çok sıkıldım.doktorum 2 yıl demişti...

Çok teşekkürlerr :)
Ben sabrı zaten telden ogrendim :) benim bu sene lise3 bitti ben 6. sınıfta tel taktırıcaktım ilk ama damaklarım gelişmemiş 3 ay dinlensin demişti discim 3 ay sonra yine gittim biraz daha dinlenmeli vs dedi bi daha gitmedik kaldı sonra ben 10 aydır takıyorum gider gitmez tellerim takılsaydı bi bucuk senedir takıyor olacaktım cunku discim hamileydi 5-6 ay dogum izninden gelmesini bekledim :) paso bekledim yani simdi de gömük disimin cıkmasını bekliyorum o cıksa dislerim düz dümdüz olcak :)
Senin boş dişin konuşurken gorunuyormu? Benim gömük dişim konuşurken gorunmuyor cok agzımı acmassam ama gulemiyorum tabii. Ayrıyetten 3 dişim daha boş benim ama 2si altta arkada biride üstte arkada oldugundan gorunmuyor :)

Güldüğüm zaman önden bakıldığında asla boşluklarım gözükmüyor ama profilden bakıldğında özellikle sağ tarafta ki bayağı bir boşluk :(
Yalnız arkadaşlar bişiy var ki gün geçtikçe tellerim yüzünden dudaklarım botox lu gibi görünmeye başladı birşey değil alışacağım bu görüntüye sonra dudaklarımın dolgunluğu kaybolmuş gibi hissedeceğim :1rolleyes:

Allahım bugün tellerim çıktı nihayet :emir_bebek: zemuszemus

tam 1 yıl 20 gün oldu ve artık onlara veda ettim.

Bu dişler benim mi inanamıyorum sempatiksalakcinni

Alışamadım henüz . Tedavi 6 ay daha sürecek şeffaf kalıplarla.

darısı başınıza kızlar

benim tedavim bitti ve hiç zorlu bi sürecim olmadı yani anlıycanız gibi korkulcak bişey yok bence irem senin dişin 6 ayda çıktı bence çok geç bi süre benim bütün tedavim 11 ay sürdü şimdi çok rahatım.arkadaşlar bide haberiniz olsun dişler düzelince bide tekrar bozulma riski varmış benimkiler bozulmasın diye semin abla dişimin arkasında gözükmicek şekilde bi tel taktı ve hala ilk günkü gibi duruyo dişlerim baştan yamulcak diye çok korktum ben çünkü bi kaç kişiyle karşılaştım başkaları yapmış tedavilerini ve dişleri eski halinden kötü olmuş tekrar bozulmuş onların doktorları takmamış çünkü arkadan tel şeffaf damaklık vermiş kullanmaları için bende extradan onlarda var.benim doktorum semin çamaşuvi sönmez bu konudan sonra semin ablaya teşekkür etmek için özellikle muayenehaneye tekrar gittim bence sizde konuşun doktorunuzla :))

slm sedna 03 bence 2 yıl bile çok uzun doktorunla konuşmalısın tevaviler artık hep 1 veya 1buçu yıl sürüyomuş.ben okadar bile takamazdım sabırlıymışsın.

Back