slm sedna 03 bence 2 yıl bile çok uzun doktorunla konuşmalısın tevaviler artık hep 1 veya 1buçu yıl sürüyomuş.ben okadar bile takamazdım sabırlıymışsın.
Allahım bugün tellerim çıktı nihayetzemuszemus
tam 1 yıl 20 gün oldu ve artık onlara veda ettim.
Bu dişler benim mi inanamıyorum sempatiksalakcinni
Alışamadım henüz . Tedavi 6 ay daha sürecek şeffaf kalıplarla.
darısı başınıza kızlar
Güldüğüm zaman önden bakıldığında asla boşluklarım gözükmüyor ama profilden bakıldğında özellikle sağ tarafta ki bayağı bir boşluk
Yalnız arkadaşlar bişiy var ki gün geçtikçe tellerim yüzünden dudaklarım botox lu gibi görünmeye başladı birşey değil alışacağım bu görüntüye sonra dudaklarımın dolgunluğu kaybolmuş gibi hissedeceğim :1rolleyes:
Offf Allahım ya ben de birgün bana da tel takıldı diyebilecek miyim acaba? (
hazancım tellerim çıktı benim 11 ay sürdü tedevim bi kaç tanıdığım danışmadan başka yerde tedavi oldu onlar sadece şeffaf plak taktılar dişleri 1 1buçuk yıl sonra geri döndü bende arkadan görünmeyen tel var baştan biraz alışamadım ama şimdi çok rahat farkında bile değilim geceleride ara sıra şeffaf plak takıyorum kontrol amaçlı ve çok memnunum bence sende böyle yaptır teller çıkarken gerçekten öyle sürüyor iyi şanslar
bnm henüz takılmadı ama doktorum 2 -2.5 yıl süreceğini söyledi..dişlerin olması gerektiği yere önce kendisinin sonra kökünün geldiğini bu nedenle dişler hizalanmış gibi görünmesine rağmen köklerin oturması için beklendiğini söyledi..kaldı ki dişlerin yapısına durumuna hatta hastanın yaşına göre de tedavi şekli ve süresi değişir..
teşekkür ederim cnm ... o arkadan görünmeyen tel nekadar süre kalması gerekiyo şeffaf damaklık gibi 6 ay falan mı .. bide ya biliyorum fazla soru sordum ama bu konuda doktoruma soru sorma fırsatım olmadı merak ettiğim şeyler var çıkacakya onun sevinciyle :)) telleri çıkarırken neler yapıyolar temizleme düzeltme falan gibi ..
20 yaş dişleri çıkana kadar ama daha fazla durmasında sakınca yok yara varmış benim doktorum amerika kongrelerini takip ediyo orda söylemişler orda herkes kullanıyomuş :))tellerim çıkarken hiç acımadı ama sonra bi süre kendimi tanıyamadım çok güzel oldular parlak ve temiz durdular çıktıktan hemen sonra her zaman sorabilirsin yanıtlayabildiğim kadar yanıtlarım
ben dişimin ilk halini fotoğraflamamıştım malesef o yüzden karşılaştırma yapılacak bir fotoğraf yok. sadece son dönemdeki telli hallerim var. doktorumdan alabilirsem eklerim. Şu an zaten kalıp var ağzımda. 6 ay daha şafak sayacağım sonra bitecek inşallah
iremcim üzgünüm ama banada sürer gibi geldi çünkü baştan bile çok uzun süre vermiş doktorun sana nasıl kabul ettinki bu süreyi ben dayanamazdım belki daha kısa sürede yapabilirlerdi istersen ben bi araştırayım ben doktora giderken gömük diş falan diye bişeyler duymuştum kontrole gidersem sorabilirim istersen ne zamandırdır takıyosun tellerini....
benim öndeki dişlerim üst üsteydi ve yanındaki dişler tamamen gerideydi eğer kökler oturmasaydı dişlerim yamulurdu ama yamulmadı çok uzun süreli tedavilerde dişlerde çürüme oluyomuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?