Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

slm sedna 03 bence 2 yıl bile çok uzun doktorunla konuşmalısın tevaviler artık hep 1 veya 1buçu yıl sürüyomuş.ben okadar bile takamazdım sabırlıymışsın.

bnm henüz takılmadı ama doktorum 2 -2.5 yıl süreceğini söyledi..dişlerin olması gerektiği yere önce kendisinin sonra kökünün geldiğini bu nedenle dişler hizalanmış gibi görünmesine rağmen köklerin oturması için beklendiğini söyledi..kaldı ki dişlerin yapısına durumuna hatta hastanın yaşına göre de tedavi şekli ve süresi değişir..

hayırlı olsun..inş. bizler de o günleri görürüz..dişlerinin eski ve yeni hallerini ekleyebilirmisin acaba?

Özür dilerim önceki mesajlarını okuyamadım kac aydır tel takıyordun ki? Bende ilk takıldıgında oyle hissediyordum sanki bir sıra daha diş dizelenmiş gibi ama sadece bize öyle geliyor :) ben en başta agzımı kapatamıyordum tellerime takılıyordu :)
Senin yine iyimiş benim köpek dişim oldugundan gulunce ondende sol profildende gorunuyor :) ama ben gulmuyorum o ayrı mesele :)

Acemiperi, tellerinizin çıkmasına çok sevindim gülmek icin sebep ararsınız artık :))

Beautifulixx, evet biliyorum neden yuzume vuruyorsunuz ki ( benim en büyük sorunum gömük dişimdi onunda yarısı cıktı zaten.. ayrıyetten benim bi dişim üstteydi o tellerimin takıldıgı 2. haftası indi bide bi yan dişim vardı o da tamamen duzeldi diyemem ama o da duzeldi kısacası üst dişlerimden sadece 3ü sorunluydu. Aslında altlarda pek bi sorun yok ama 2 tane boş dişim var ya ben bu gidişle 4-5 sene tel takıcam gibi görünüyor tedaviye baslamadan önce discim rahat 3bucuk sene sürer demisti zaten gomuk disim olmasaydı 2sene gibi bi surede tedavim biterdi diye dusunuyorum of ya....

ordinarday, insallah sanada en yakın zamanda takılır.. ne güzel dişlerimiz düzeliyor aslında dısardan sempatikte gorunuyor ama + acıda veriyor :)) ben damagımı bile yardırdım cok korkuyordum ama gecti bitti dümdüz inci gibi dişlere degerr :))

Ha bu arada kızlar gecenlerde bi magazada bi kız gordum resmen kızı inceliyorum boyu posu yüzü giyinisi falan 10 numara ama agzını acmasıyla - lere dustu annesiyle konusuyordu baktım dişlerinde iki üc tane cürük kızın hakkında dusunduklerimi geri aldım hemen :)) diş insanda çok çok onemli ya

Son düzenleme:
acemiperi ve beatifull resim varmı koyarmısınız?sizin dişleriniz nasıldı ne düzeyddi ve yaş kaçtı?kendimle kıyaslamak istiyorum açıkçası..((benim yaş 28 ..tarif edeyim tekrar üst ön 2 diş öndeydi..ağzım pek kapanmıyodu açıkçası yanlarındaki 2 diş gerideydi.altta ki aynı hizadaki dişlerde eğikti..ve çenem gerideydi biraz..hatta çene ameliyatından bahsesdildi..ama lastiklerle alt çenem biraz öne geldi eskiye göre :)

ben dişimin ilk halini fotoğraflamamıştım malesef o yüzden karşılaştırma yapılacak bir fotoğraf yok. sadece son dönemdeki telli hallerim var. doktorumdan alabilirsem eklerim. Şu an zaten kalıp var ağzımda. 6 ay daha şafak sayacağım sonra bitecek inşallah

merhaba arkadaşlar .... tellerim takıldığında burda uzun süre paylaşımlarda bulundum ama sonra sınavlar yüzünden falan pek giremedim bu yüzden uzun süredir bu sayfaya yazamadım ... geçen kontrole gittim doktorum 2 temmuzda tellerimi çıkaracağını söyledi çok mutluyum sizinle paylaşmak istedim :) o gün acelemiz olduğu için doktorumla tedavinin bundan sonra nasıl devam edeceği hakkında konuşamadık bana sadece telleri çıkarmak için 1- 1.5 saat süreceğini söyledi burda telleri çıkan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum çıkarma işlemi nasıl oldu neler yapıldı ve teller çıktıktan sonra dişlerde tekrar bozulmalar olabiliyomuş bunun için sanırım damaklık yada dişe arkadan görünmeyecek şekilde ince tel takılıyomuş size hangisi yapıldı bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ..

acemi peri şeffaf plaları 6 ay sonrada bıraksan arkadaki sabit teli takmazsa doktorun dişlerin tekrar bi süre sonra yamulmaya başlar bi kaç arkadaşımın öyle oldu bende arkadaki tel var o yüzden problem olmadı. bunu danış bence doktoruna sevgiler.

hazancım tellerim çıktı benim 11 ay sürdü tedevim bi kaç tanıdığım danışmadan başka yerde tedavi oldu onlar sadece şeffaf plak taktılar dişleri 1 1buçuk yıl sonra geri döndü bende arkadan görünmeyen tel var baştan biraz alışamadım ama şimdi çok rahat farkında bile değilim geceleride ara sıra şeffaf plak takıyorum kontrol amaçlı ve çok memnunum bence sende böyle yaptır teller çıkarken gerçekten öyle sürüyor iyi şanslar

teşekkür ederim cnm ... o arkadan görünmeyen tel nekadar süre kalması gerekiyo şeffaf damaklık gibi 6 ay falan mı .. bide ya biliyorum fazla soru sordum ama bu konuda doktoruma soru sorma fırsatım olmadı merak ettiğim şeyler var çıkacakya onun sevinciyle :)) telleri çıkarırken neler yapıyolar temizleme düzeltme falan gibi ..

benim öndeki dişlerim üst üsteydi ve yanındaki dişler tamamen gerideydi eğer kökler oturmasaydı dişlerim yamulurdu ama yamulmadı çok uzun süreli tedavilerde dişlerde çürüme oluyomuş...

20 yaş dişleri çıkana kadar ama daha fazla durmasında sakınca yok yara varmış benim doktorum amerika kongrelerini takip ediyo orda söylemişler orda herkes kullanıyomuş :))tellerim çıkarken hiç acımadı ama sonra bi süre kendimi tanıyamadım çok güzel oldular parlak ve temiz durdular çıktıktan hemen sonra her zaman sorabilirsin yanıtlayabildiğim kadar yanıtlarım

iremcim üzgünüm ama banada sürer gibi geldi çünkü baştan bile çok uzun süre vermiş doktorun sana nasıl kabul ettinki bu süreyi ben dayanamazdım belki daha kısa sürede yapabilirlerdi istersen ben bi araştırayım ben doktora giderken gömük diş falan diye bişeyler duymuştum kontrole gidersem sorabilirim istersen ne zamandırdır takıyosun tellerini....

tekrar teşekkür ederim .... valla bende şu haliyle bile dişlerimin eski halini unutmuş durumdayım bide çıksa şu teller çok mutlu olucam ... gerçi alıştım ben tellerime bir bütün olmuştuk ama beni zorlayan tek şey dışarda yemek yediğimde dişlerimi temizleme kısmı yemekten hemen sonra mümkünse kimseyle konuşmadan önce dilerimi fırçalıyodum yanımda taşıyodum fırçamı eziyettiya :)) umarım diğer arkadaşlarında en kısa zamanda tedavileri biter telleri biran önce çıkar ....

cnm hangi tarihlerde eklemiştin hatırlıyo musun?merak ettim :)

Taktırmasaydımda dişlerim yamuk mu kalsaydı mecburiyetten kabul ettim tabiki de 3bucuk sene dediginde banada cok geldi tabiki hadi onu gectim damagımın yarılacagını soyleyince aglayacaktım resmen cok korktum aslında yarılacagını tahmin ediyordum cunku süt dişi 17 yasına kadar cıkmaz mı.. neyse ki 20 yasında falan tellerim cıkmıs olucak
Tellerim takılalı 10 ay oldu 10 ay bitti bu arada bende bursada yasıyorum doktorumun adıda ebru cetinkaya tokmak sizin doktorunuz kim? isterseniz arastırın ama benim zaten damagım yarıldı sadece dişimin çıkmasını bekliyorum yanş birazı çıktı tamamen çıkmasını bekliyorum :))

herkesin yaşına problemine göre farklı tedavi uygulanabiliyor kızlar ..yani herkese aynı aparatlar aynı yöntem uygulanmaz..buna kararı doktorlar verir..

benim öndeki dişlerim üst üsteydi ve yanındaki dişler tamamen gerideydi eğer kökler oturmasaydı dişlerim yamulurdu ama yamulmadı çok uzun süreli tedavilerde dişlerde çürüme oluyomuş...

tabiki..zaten kökler yerleşmemiş olsa doktorun çıkarmazdı..sabitleyici taktığın için de dişlerin eski haline dönmeyecektir..çürüme olayını ben de duydum..arkadasımın arkadası 4.5 yıl kadar tel kullanmış ve son zamanlarda çürümeler olmuş..ama aynı süre tel kullanıp çürümeyen de biliyorum..belki de bakımla alakalı..bu arada fotoğraf ekleyebilir misin?ben de her çıkandan bunu rica ediyorum ama kimse eklemiyorr:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…