Canım yoğun günler geçiriyorum cevabım gecikti kusura bakma lütfen.
Benim işlerim çok ters gitti bir tek filme bakmak için 1 günümü yedi benim doktorum, git gel canımdan bezdim Çapa da sıra en az 4 yılda geliyor ben 5 yılda bekledim tanıdığım filanda yoktu 5 kocaman yılım bu bekleme süresi yüzünden ziyan oldu ama özele gitmediğin sürece bu böyle sıraya giriyorsun ve sonra bekliyorsun ,o mukaddes gün gelince (tabi sıkılıp başka yere yaptırmadıysan) gidip tamamen doktorun insafına kalmış bir şekilde yaptırıyorsun dişlerini..
Benden ölçü alındı canım doktor birşeyleri yanlış yapmış 4 defa filan aldı ölçüyü
tüm bu pürüzler bittikten sonra üst braketlerin tamamen takılıp bitmesi bende en fazla 2,5 saat sürdü.İmkanın varsa özelde yaptır derim ben bu işe başlarken asla bu kadar bekleyeceğimi bilmiyordum her telefon edişimde size sıra gelince arıyacağız biz dediler
netlik kazandırmadan hele ki süre kaybetmeyi istemiyorsan Çapa yı düşünme derim...
arkadaşlar ben yarın tedaviye başlıyorum ama ilk gün sadece kalıp mı alır telleri hemen takarmı çok merak edyrm ?? bide çenemde bi zorlama olurmu kalıp alırken acı duycak mıyım :S
Mükkemel bir fark var arada
ve bu insanın sabrını sağlayan tek şey, bazen banada aynı his oluyor arkadaşlar şeytanın "hadi otur hepsini sök bitsin bu işkence, valla bak sökemediğin braketleri ben söküp sana yardım edicem dediği anlar "
ama burada bir gayemiz var zahmet çeksekte kendimiz için çok büyük ve zahmetli birşey yapıyoruz ve sonuca değecek..
Geçen gün bir akrabam bütün patavatsızlığıyla bana şu sözleri söyledi"
aa bu tellerle adam seni beğenip aldı mı yani?"(yeni sözlendim)
o an o kadar kırıldım ki anlatamam insan moral verir yada moral vermiyorsanda sus değil mi..
Ama neyse ki çok şanslıyım sözlüm daha önceden erkek arkadaşımdı ve bana hep destek veriyordu şimdide hiç birşeyi sorun yapmıyor , o bu kadar tatlı davranmasaydı bu tel psikolojisinden çok daha fazla etkilenirdim..
şu anda nasıl durumun? nerde tedavi görüyorsun? ne kadar sürecekmiş tedavin?
Canım benim ki özel diğer hastaneleri bekleyemezdim sanırım malum yaşta ilerliyor .Çarşamba günü muaynem var sanırım üsten alta doğru lastik takacak , eğer onları düzenli kullanırsam eylülde çıkartacakmış tabi bu doktorun söylemi kimbilir belkide biraz daha uzayacak ...Benim üst dişler biraz öndeydi onları geriye çekmek için her iki taraftanda birer tane diş çekti çok şükür dişlerimi geriye dogru çekti teller ve boşluklarımda kapandı nerdeyse yani çok az kaldı .Herşey bittiğinde bakalım nasıl olacak.kaydirigubbakcemile2
cnm merhaba,senin boşlukların dolması ne kadar zamanını aldı?kaç ayda kapandı yani?benımde aynı şekılde tedavım yapılıyo benım 3 ay oldu ama daha tam kapanmadı cok az bı ılerleme var boşluklarda sadece..ama on dışler baya bı arkaya gıttı bu benı cok mutlu edıyor..
1 sene sonra tekrar diş çekimi yaptılar şaka gibi ya sempatiksalakcinni tekrar doktorum değişiyor 5. olacak arkadaşlar bu sefer ki bayanmış bakalım ne olacak. isyan etmeme az kaldı sanırım. şimdiye kadar tedavimim bir çoğunu atlatmış olmam gerekirdi ama hala sayıklıyorum. ne olacak böyle bilmiyorum. Çok sabırlı biri olmama rağmen olanlara anlam veremiyorum artık çünkü sebep bulamıyorum. haksızlık olarak görüyorum. Çünkü ben küçükkende taktırmak istemiştim ailem taktıramadı ve ben örgün okumadım İstanbula puanım yetmiyordu ama başka bir şehirde okumak daha cazipti zaten. Ben yinede çalışmak para kazanıp dişlerime tel taktırmak için işe girdim hemen zaten tel tedavisine başladım özel olsun dedim. İyi olsun istedim ilgilenilsin istedim. Sizce şu an durumum nasıl düşündüğüm gibi mi?
Canım benim sıkıntını anlıyorum...özelde neden bu kadar doktor değiştiğini anlamadım her gelen doktorda farklı bir tedavi şekli uyguluyor tabi buda süreyi uzatıyor ...zaten sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz birde bu zamanın uzaması insanı çileden çıkarıyor yani sabır falan kalmıyor o zamanda .
Ya 3. doktor çok hızlı hareket ediyor demişti thmin ettiğimizden kısa sürecek demişti ama bence tahmin edilenden 365 gün yavaş olacak eminimve ben buna üzülüyorum yani ellerinde olan birşey ama ağırdan satıyorlar. bu da gerçekten sabrımı zorluyor.
arkadaşlar devlet hastanesinde mi yoksa özelde mi taktırıyorsunuz teli ? :uhm:
arkadaşlar devlet hastanesinde mi yoksa özelde mi taktırıyorsunuz teli ? :uhm:[/QUO
Merhaba Pinkred , ben özelde taktırdım tellerimi devlet hastanesini bekleyemezdim çünkü sürenin ne zaman gelecegi belli degil zaten telleri taktıralı 1 yıl 1 ay oldu ben 1.650$ taktırdım tabi bu parayı hemen ödemiyorsun her muaynede belirlenen bir tutar var onu ödüyorsun canım.
Canım peki başka bir yerde tedaviye devam etsen olmazmı?...yoksa bu şekilde tedavi süren çok uzayacak gibi , peki doktorunla bu konuyla ilgili konuşuyormusun veya neden sürekli doktor değiştiğiyle ilgili olarak.
canım konuşamıyoruz çünkü kalabalık hastane istediğim zamana randevu alabilmek çok zor doktorların neden değiştiğini sorduğumuzda yönetimle alakalı diyorlar. Doktor değiştirsem tekrar ücret ödemem gerekecvek yeni baştan sıkıntılar bilemiyorum ne yapabilirim diye. Çok güvenerek başlamıştım tedaviye ilk doktor vardı kendi isteğinle tedaviye başlaman çok güzel demişti verdiği süre en fazla 1,5 yıl demişti. sonra çok güzel olacak demişti. tedaviye hemen ogün başladım bir daha ki randevum için geldiğimdeyse doktor yoktu:bbo:
Duygucum aslında ilk doktorunun verdiği süre çok uzun değilmiş ama doktorunun gitmesi çok kötü olmuş, peki şimdiki doktorun tedavinle ilgili ne söyledi yani ne kadar sürecekmiş zaten sen kendindeki gelişmeleri gözlemliyorsundur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?