Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım benimm sorun değil bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ben de bu aralar ortodonti hastanelerini araştırıyorum ssk yla karşılanıyomu benim için o önemli sen söylemesen aklıma bile gelmicekti ama böyle bi imkan varsa yararlanmak en iyisi.çapayı evet o kadar sene beklemeyem ya ben sonbahar da falan yaptırmayı düşünüyodum çeyiz için beyaz eşyalarımı aldım malum onun taksitlerini bi bitireyim öyle düğünüme kadar dişlerim güzel olsun bol bol resim çekileyim dimi yani kaydirigubbakcemile3.çok saol canımm cevapların içinnn çok öpüyorum opuyorumnanaktan

arkadaşlar ben yarın tedaviye başlıyorum ama ilk gün sadece kalıp mı alır telleri hemen takarmı çok merak edyrm ?? bide çenemde bi zorlama olurmu kalıp alırken acı duycak mıyım :S

cnm ölçüyü aldıktan 1 hafta sonra takar muhtemelen ölçü alırken biraz zorluyo ama hiç acımıyo korkmana gerek yok alt tarafı bi macun sonucta yerimseniben

arkadaşlar ben yarın tedaviye başlıyorum ama ilk gün sadece kalıp mı alır telleri hemen takarmı çok merak edyrm ?? bide çenemde bi zorlama olurmu kalıp alırken acı duycak mıyım :S

canım iğrenç bi tad dışında hiç bi derdin olmayacağına garanti veririm. teller takıldıktan sonra bir süre ağrın olacak ama üstesinden gelirsin. sonu güzel olacak onu düşün motive ol :) a.s.

Canım hiç üzme kendini başkalarının ne söylediğinede takılma ...bende şuanda nişanlıyım hatta nişanlanmadan önce ortodonti tedavisine başlamıştım halada devam etmekteyim ...eğer sözlün seni destekliyorsa boşver dışarıdaki söylemleri .Bazı insanlar bazen üstlerine vazifeymiş gibi densiz konuşurlar ... Telleri çıkardığında herşey çok daha güzel olacak delikafadulden

şu anda nasıl durumun? nerde tedavi görüyorsun? ne kadar sürecekmiş tedavin?

Canım benim ki özel diğer hastaneleri bekleyemezdim sanırım malum yaşta ilerliyor .Çarşamba günü muaynem var sanırım üsten alta doğru lastik takacak , eğer onları düzenli kullanırsam eylülde çıkartacakmış tabi bu doktorun söylemi kimbilir belkide biraz daha uzayacak ...Benim üst dişler biraz öndeydi onları geriye çekmek için her iki taraftanda birer tane diş çekti çok şükür dişlerimi geriye dogru çekti teller ve boşluklarımda kapandı nerdeyse yani çok az kaldı .Herşey bittiğinde bakalım nasıl olacak.kaydirigubbakcemile2

cnm merhaba,senin boşlukların dolması ne kadar zamanını aldı?kaç ayda kapandı yani?benımde aynı şekılde tedavım yapılıyo benım 3 ay oldu ama daha tam kapanmadı cok az bı ılerleme var boşluklarda sadece..ama on dışler baya bı arkaya gıttı bu benı cok mutlu edıyor..

Merhaba happylife açıkçası söylemek gerekirse süreyi tam olarak hatırlamıyorum ama ortodonti tedavisine başlayalı 1 yıl 1 ay oldu ve nerdeyse kapandı sayılır , çarşamba günüde muaynem var lastik takacakmış doktor...sanırım o tam anlamıyla dişleri düzeltecek ve boşlukları kapatacak allahtan benim doktorum ben ne sorduysam cevapladı şimdiye kadar bu konuda bir sıkıntım yok ama bu ortodonti tedavi süreci çok sıkıntılı dogru düzgün yemek yiyemiyoruz ve yüzüm zayıfladı şu teller bir çıksa ohh dicem yani ...

1 sene sonra tekrar diş çekimi yaptılar şaka gibi ya sempatiksalakcinni tekrar doktorum değişiyor 5. olacak arkadaşlar bu sefer ki bayanmış bakalım ne olacak. isyan etmeme az kaldı sanırım. şimdiye kadar tedavimim bir çoğunu atlatmış olmam gerekirdi ama hala sayıklıyorum. ne olacak böyle bilmiyorum. Çok sabırlı biri olmama rağmen olanlara anlam veremiyorum artık çünkü sebep bulamıyorum. haksızlık olarak görüyorum. Çünkü ben küçükkende taktırmak istemiştim ailem taktıramadı ve ben örgün okumadım İstanbula puanım yetmiyordu ama başka bir şehirde okumak daha cazipti zaten. Ben yinede çalışmak para kazanıp dişlerime tel taktırmak için işe girdim hemen zaten tel tedavisine başladım özel olsun dedim. İyi olsun istedim ilgilenilsin istedim. Sizce şu an durumum nasıl düşündüğüm gibi mi?

Canım benim sıkıntını anlıyorum...özelde neden bu kadar doktor değiştiğini anlamadım her gelen doktorda farklı bir tedavi şekli uyguluyor tabi buda süreyi uzatıyor ...zaten sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz birde bu zamanın uzaması insanı çileden çıkarıyor yani sabır falan kalmıyor o zamanda .

Ya 3. doktor çok hızlı hareket ediyor demişti thmin ettiğimizden kısa sürecek demişti ama bence tahmin edilenden 365 gün yavaş olacak eminimve ben buna üzülüyorum yani ellerinde olan birşey ama ağırdan satıyorlar. bu da gerçekten sabrımı zorluyor.

Canım peki başka bir yerde tedaviye devam etsen olmazmı?...yoksa bu şekilde tedavi süren çok uzayacak gibi , peki doktorunla bu konuyla ilgili konuşuyormusun veya neden sürekli doktor değiştiğiyle ilgili olarak.

Canım peki başka bir yerde tedaviye devam etsen olmazmı?...yoksa bu şekilde tedavi süren çok uzayacak gibi , peki doktorunla bu konuyla ilgili konuşuyormusun veya neden sürekli doktor değiştiğiyle ilgili olarak.

canım konuşamıyoruz çünkü kalabalık hastane istediğim zamana randevu alabilmek çok zor doktorların neden değiştiğini sorduğumuzda yönetimle alakalı diyorlar. Doktor değiştirsem tekrar ücret ödemem gerekecvek yeni baştan sıkıntılar bilemiyorum ne yapabilirim diye. Çok güvenerek başlamıştım tedaviye ilk doktor vardı kendi isteğinle tedaviye başlaman çok güzel demişti verdiği süre en fazla 1,5 yıl demişti. sonra çok güzel olacak demişti. tedaviye hemen ogün başladım bir daha ki randevum için geldiğimdeyse doktor yoktu:bbo:

Duygucum aslında ilk doktorunun verdiği süre çok uzun değilmiş ama doktorunun gitmesi çok kötü olmuş, peki şimdiki doktorun tedavinle ilgili ne söyledi yani ne kadar sürecekmiş zaten sen kendindeki gelişmeleri gözlemliyorsundur .

gözlemlesem ne olcak ki düşünsene altta üstte diş çekildi ve boşluklar bir minim bile oynamadı henüz. 1 sene olmuş daha yeni diş çekiliyor var mı böyle birşey? alkisalkisalkis

önceden Allah için gerideki dişim öne 3 haftada geldi nasıl oldu ben bile şaşırmıştım çok sevinmiştim ve paylaşmıştım ama şimdi hiç bir değişiklik olmuyor gibi aylardır. neden böyle bilmiyorum. ve moral olarak çöküyorum. tabi ki hayırlısı diye hep diyorum ama moral bozukken de hayat çekilmiyor.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…