• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

böyle dişlerim olucakmı acaba:gitme:

adheziv.jpg

Aramıza hoşgeldin canım
bende 22 yaşındayım ve tedavinin yaşla hiçbir ilgisi yok için rahat olsun 50 yaşında hastalar bile gördüm.
genellikle tedavi süresi 2 yıl ama istisnalarda olabiliyor en doğru şeyi senin diş durumunu gören doktor söyleyecektir..
şuana kadar bana verilen fiyatlarda duyduğum fiyat aralığıda şöyle 2.500 ila 4.000 arası değişiyor..
Ben devlet hastanesinde yaptırıyroum Çapa'da,
benim maliyetim 600 tl yi buldu sadece malzeme ücreti ödüyoruz oda 18 yaşını geçtiğimiz için...

mistik canımm bana biraz bilgi verirmisin bu tel taktırma ne kadar sürede yapılıyo dediğim gibi ben fethiyedeyim çalışıyorum da kaç günde yapılır gittiğimde bi ölçü falan alınıyomu şimdi kuzenime sordum seneye anca sıra gelir çapada dedi onun yanına gitmeyi düşünüyodum ama seneye kadar bekleyemem bende sağlıktan yararlanabiliyorum fiyatı çok uygun geldi.Seninki hemen mi takıldı ?

teknurcum tel taktırma ne kadar sürede yapılıyo derken gidiyosun 1saate takıyo hemen
eğer diş cekımı falan gerekmıcekse ama.ben özelde yaptırıyorum. 2.5 çapayi bekleyemem dıyorsan özel bıryere gıdebılırsın

anladım canımmm bende oleydım eskıden gulerken agzımı kapatıyodum hep resım ekledım bak

merhabalar
susu cok degişmiş cok güzel olmuş
benim sol taraftaki bi dişim biraz önde hiç sevmiyorum
gecenlerde teli olan birine denk geldim banada takarlarmı dedim
dışardan göründügü gibi basit degil aslında cok zararlı
vs.. birsürü şey söyledi tek diş içinn yapmaya gerek yokmu acaba
hiçbi bilgim yok bu konuda

:dilcikar:
merhabalar

benimde ön dişimin biri üste birazda yukarda sırf onun için taktırmak istiyorum ya sigortayla 600 tl ylemiş mistik arkadaşımız öyle yaptırmış çapa da.benim hiç aklıma gelmemişti karneyle yapıldığı 3 bini gözden çıkarmıştım artık ben de gülmek istiyorum yaa bıktım bu ön dişlerimden arkadaşlarım saçlama hiç göze batmıyo deselerde olmuyo işte birazda kendime güvensizlik var herhalde sanki dişlerim düzelince daha bi güven gelicekmiş gibi hissediyorum kendime ne yapıcam bilmiyorum bu konuyla ilgili tedavi almam şart belki de bende özgüvenim yüksek olsun istiyorum konu taştı sanırım ama ne yapayım öyle birileriyle konuşmassam çatlıcam :((

merhabalar

oyle demene sevındım motıve olmam lazım birazzbilmiyorumkismile
çok zararlımı dedi ben hiç duymadım öyle birşey nesı zararlıymışki..tam tersine duzelıyo herşey..
çokmu rahatsız oluyosun goruntuden canım..
bir ortodontıye gıt goster ne dıyo doktor ona göre

mistik canımm bana biraz bilgi verirmisin bu tel taktırma ne kadar sürede yapılıyo dediğim gibi ben fethiyedeyim çalışıyorum da kaç günde yapılır gittiğimde bi ölçü falan alınıyomu şimdi kuzenime sordum seneye anca sıra gelir çapada dedi onun yanına gitmeyi düşünüyodum ama seneye kadar bekleyemem bende sağlıktan yararlanabiliyorum fiyatı çok uygun geldi.Seninki hemen mi takıldı ?

Canım yoğun günler geçiriyorum cevabım gecikti kusura bakma lütfen.

Benim işlerim çok ters gitti bir tek filme bakmak için 1 günümü yedi benim doktorum, git gel canımdan bezdim Çapa da sıra en az 4 yılda geliyor ben 5 yılda bekledim tanıdığım filanda yoktu 5 kocaman yılım bu bekleme süresi yüzünden ziyan oldu ama özele gitmediğin sürece bu böyle sıraya giriyorsun ve sonra bekliyorsun ,o mukaddes gün gelince (tabi sıkılıp başka yere yaptırmadıysan) gidip tamamen doktorun insafına kalmış bir şekilde yaptırıyorsun dişlerini..
Benden ölçü alındı canım doktor birşeyleri yanlış yapmış 4 defa filan aldı ölçüyü
tüm bu pürüzler bittikten sonra üst braketlerin tamamen takılıp bitmesi bende en fazla 2,5 saat sürdü.ımkanın varsa özelde yaptır derim ben bu işe başlarken asla bu kadar bekleyeceğimi bilmiyordum her telefon edişimde size sıra gelince arıyacağız biz dediler
netlik kazandırmadan hele ki süre kaybetmeyi istemiyorsan Çapa yı düşünme derim...

kızlar işte dişlerimin ilk hali ve sonraki halleri

desktopno2qxi7l.jpg

Mükkemel bir fark var arada
ve bu insanın sabrını sağlayan tek şey, bazen banada aynı his oluyor arkadaşlar şeytanın "hadi otur hepsini sök bitsin bu işkence, valla bak sökemediğin braketleri ben söküp sana yardım edicem dediği anlar "
ama burada bir gayemiz var zahmet çeksekte kendimiz için çok büyük ve zahmetli birşey yapıyoruz ve sonuca değecek..
Geçen gün bir akrabam bütün patavatsızlığıyla bana şu sözleri söyledi"
aa bu tellerle adam seni beğenip aldı mı yani?"(yeni sözlendim)
o an o kadar kırıldım ki anlatamam insan moral verir yada moral vermiyorsanda sus değil mi..
Ama neyse ki çok şanslıyım sözlüm daha önceden erkek arkadaşımdı ve bana hep destek veriyordu şimdide hiç birşeyi sorun yapmıyor , o bu kadar tatlı davranmasaydı bu tel psikolojisinden çok daha fazla etkilenirdim..

siz böyle dedıkce daha ıyı oluyorum kızlar.
saol mistikcim..
benım erkek arkadasımda hiç bişey demedi yanımda oldu hep sağolsun..ama ınsanlar soruyolar ya ne zaman cıkıcakk onlar dıye sureklı sınır oluyorumm.
sızenee ya sankı onlar tasıyo agzındaa

Çooook uzun zaman önce yazmıştım bu başlığa.. O zaman böyle bir mutluluk yaşayacağımı hayal bile edemezdim. Şu anda fotoğrafla falan destekleyemiyorum ama 1senesi dolgu,çene genişletme ıvır zıvır 3 senesi de braketlerle geçen bi tedavi sürecini bitirmek üzereyim. ıki hafta önce üst dişlerimdeki braketler de çıktı,renk değiştiren dolguların düzeltilmesi falan filan derken ufak rütuşlar için gidiyorum artık,bugün de randevum vardı ve sonuç git gide mükemmelleşiyor.

Yaşınız kaç olursa olsun,etraftan ne söylerlerse söylesinler takmayın,sonunda yaşayacağınız mutluluğa odaklanın. Doktorunuz ne derse uygulayın,ışıl ışıl gülüşler sizinle olsun cancağızlar :) :) :)

Back