• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

süper ya keşke benimde bu kadar olsa valla süper görünüyor bana göre:

canım o alt braketlerde duruma göre değişmiştir. bence güzel ve kısa zaman sürmüş moralini bozma çok güzle gidiyor...

Çok sağol canım inan buradaki birbirimize verdiğimiz moral çok önemli çünkü doktorlar insana hiç birşey söylemiyor .
Ben bayağı bir düzelme var değil mi dedim
doktorum - ben düzelince sana söylicem dedi :S düşün yani destek ve moral sıfır :(

şu anda ciddi ağrı çekiyorum alt dişlerimde görüldüğü üzre mavi lastikler var dün takıldı ve beni bayağı bir zorluyor bu gelişmeler olmasa katlanamazdım
önden görünüş gerçekten iyi yanlarımda ciddi boşluklar var ama direk önden görenlerşunu söylüyor dişlerin gayet düzgünmüş niye taktırdın ki
bunu duymak hem güzel hemde eğlendirici birde eski halini görseydiniz diyorum..
Ve ilk fotoğrafı çektiğime çok memnunum insan üzüldükçe bakıp teselli oluyor..
Umarım herkesin gelişmeleride sonuçlarıda çok güzel olur ve diyebiliriz ki "iyi ki tel taktırmışım :)"

Uzun bir aranın ardından yeni nick imle burada olmak güzel..
Dün muaynem vardı ve bu gün gerçekten ağrım var.4 numaralarım çekilip yer açılmıştı, dişlerim artık bayağı bir düzeldi öyle ki araları fazlasıyla açıldı şimdi gerçek yerlerine çekiyoruz dişleri
ayhh o teli germe işlemi çok korkunç birşey ağrı kesici içmeme rağmen resmen dişimin hızla ileri gittiğini hissettim.
Birde alt dişlerimede 15 haziranda braketlerim takılacakmış moralim çok bozuk herşeye yeni baştan başlıyor gibi, tüm o ağrılar acılar :( sünnet düğünü var sonra kendi nişanım gittikçe yaklaşıyor napıcam bu tellerle hiç bilmiyorum:gitme:

Arkadaşlar 5 ayda alt braketlerin takılması normal mi?
sizin üst ve alt tel takımı arasında kaç ay var cevaplarsanız sevinirim.

(Bu arada arkadaşlarıma moral olsun diye 4,5 ay boyunca dişlerimdeki değişim fotoğraflarını paylaşacağım çok yakında)

merhaba..
tedaviniz çok iyi gidiyor gibi görünüyorkaydirigubbakcemile5
alt dişlere takılma kişiden kişiye değişiyor. mesela benim 7 ay oldu ama daha 3 ay fln var dedi doktorum(bikaç sayfa geride resim koymuştum ben de).
benim üst dişlerim alt dişlerimi fazla kapatıyormuş o düzeltiliyor şuanda.
önce alta takılıp sonra üste takılanlar da var yani bunu kafanıza takmayın derimyerimseniben

merhaba..
tedaviniz çok iyi gidiyor gibi görünüyorkaydirigubbakcemile5
alt dişlere takılma kişiden kişiye değişiyor. mesela benim 7 ay oldu ama daha 3 ay fln var dedi doktorum(bikaç sayfa geride resim koymuştum ben de).
benim üst dişlerim alt dişlerimi fazla kapatıyormuş o düzeltiliyor şuanda.
önce alta takılıp sonra üste takılanlar da var yani bunu kafanıza takmayın derimyerimseniben

Evet o fotoğrafları görmüştüm ama tekrar baktım gayet iyi giden bir tedavi gibi yani düzgün görünüyor dişleriniz :) benzer bir yöntem uygulanıyor sanırım ve sizdede orta telin üstünde çapraz teller var
onlar bayağı bir geriyor ve acıyı fazlalaştırıyor
bende önde 4 dişimde ve azı ile köpek dişimin arasında var o çapraz tellerden,
telin görüntüsünü daha belirginleştirdi ve diş fırçalarken daha çok zorlanıyorum ama şu bir gerçek ki o çapraz tellerden sonra düzelmeler daha hızlı gelişti.
Ve yorumlarınızı okuyunca alt braketler için üzülmem anlamsızmış bunu anladım. Sonuçta bu tamamen kişisel bir tedavi ve süreçleri bizim durumlarımız belirliyor bu yüzden geç mi kaldı , yada zaman mı kaybettim diye düşünmek yok artık.

Evet o fotoğrafları görmüştüm ama tekrar baktım gayet iyi giden bir tedavi gibi yani düzgün görünüyor dişleriniz :) benzer bir yöntem uygulanıyor sanırım ve sizdede orta telin üstünde çapraz teller var
onlar bayağı bir geriyor ve acıyı fazlalaştırıyor
bende önde 4 dişimde ve azı ile köpek dişimin arasında var o çapraz tellerden,
telin görüntüsünü daha belirginleştirdi ve diş fırçalarken daha çok zorlanıyorum ama şu bir gerçek ki o çapraz tellerden sonra düzelmeler daha hızlı gelişti.
Ve yorumlarınızı okuyunca alt braketler için üzülmem anlamsızmış bunu anladım. Sonuçta bu tamamen kişisel bir tedavi ve süreçleri bizim durumlarımız belirliyor bu yüzden geç mi kaldı , yada zaman mı kaybettim diye düşünmek yok artık.

benim ilk çapraz tel takılmamıştı tellerle vidalar bağlandığı zaman takıldı evet çok sıkıyor onlarakannehir
ilk gün ağrıdan yerimde duramamıştım:sinifsinif:
haklısınız fırçalamak biraz daha zorlaştı ve bişey yerken daha fazla tellere sıkışmaya başladı:bbo:
benim de alta ve üstte geri kalan dişlere teller temmuzda takılcaktı son randevuda biraz daha düzelsin istiorum önümüzde bi 3 ay daha var dedi doktorum ama sonuçta istediğimiz dişlere kavuşucaz bunun için katlanmaya değerkaydirigubbakcemile5hihoyyyt

MiStiK dişlerin mükemmel olmuş ya hem de bu kadar kısa zamanda.Çıkarıldıktan sonra kim bilir nasıl olacak.Nerede yaptırdın acaba canım?

ordinaryday Teşekkür ederim canım ,
dişlerimi Çapa da yaptırıyorum. Daha önümde uzun bir serüven var ama olsun bu kadarınada şükür :) daha iyi sonuçlar için darısı başımıza.. :)

Tellerim Şubat ayında takıldı yanlış hatırlamıyorsam ,Yaklaşık bir haftalık fotoğrafı

diteliubat.jpg
[/URL][/IMG]

Bu da1 Hazirana ait gelişme :) tabi bende 2 tane diş çekimi olduğu için yanlardaki boşluklar hala kapanmadı ama önden görünüşteki gelişme bence kayda değer ve bana işkence gibi gelen telleri sevimli ve çekilebilir kılan tek şey bu farklar oluyor..

ditelihaziran.jpg
[/URL][/IMG]

cnm büyük bir gelişme var yalnız alt dişler üst dişler ile aynı hizada duruyor ...doktorun alt dişleri geriye alacak degil mi

cnm büyük bir gelişme var yalnız alt dişler üst dişler ile aynı hizada duruyor ...doktorun alt dişleri geriye alacak degil mi

Fotoğrafta tüm dişlerim gözüksün diye duruş şeklimden öyle gözüküyor.Yoksa kapanış bozukluğum yok ama alt dişlerime tel takılmasının sebebi aşırı derecede olmasada yine çarpıklık sorunu..

Fotoğrafta tüm dişlerim gözüksün diye duruş şeklimden öyle gözüküyor.Yoksa kapanış bozukluğum yok ama alt dişlerime tel takılmasının sebebi aşırı derecede olmasada yine çarpıklık sorunu..
anladım cnm senin tedavin kısa sürede bitecek gibi çünkü kısa sürede büyük gelişme olmuş
acaba önde olan dişlermi çabuk tedavi oluyo yoksa çarpık olan dişleri mi.hangisi daha zor bilen varmı arkadaşlar

kişiye ve diş yapısına bağlı olarak bence çarpık dişlerin tedavisi daha kolay ve çabuk sürede bitiyor

slmm kızlar ya ben de tel taktırmak istiyorumm yaşımdan dolayı ne kadar sürede düzelir bilmiyorum 23 yaşındayım bana yardımcı olurmusunuz ücreti ne kadar ön dişlerim çarpık en çok ondan şikayetçiyim bitanesi biraz aşağıya doğru inmiş şekilde çok moralim bozuk gülemiyorum bile ya insanı çok etkliyo büyüdükçe daha da farkına vardım 2 yıla düzelir herhalde o zamana anca evlenirim herhalde ;)düğünde güzel olayım protez taktıracaktım ama 2 diş için dişlerimi heba etmek istemiyorum insanın kendi dişi gibisi yoktur herhalde bi de fethiye de oturuyorum sanırım burda ortodonti yok ya izmire yada kuşadasında yaptırabilirim uzun süredemi oluyo bi işlem.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim kızlarr....

slmm kızlar ya ben de tel taktırmak istiyorumm yaşımdan dolayı ne kadar sürede düzelir bilmiyorum 23 yaşındayım bana yardımcı olurmusunuz ücreti ne kadar ön dişlerim çarpık en çok ondan şikayetçiyim bitanesi biraz aşağıya doğru inmiş şekilde çok moralim bozuk gülemiyorum bile ya insanı çok etkliyo büyüdükçe daha da farkına vardım 2 yıla düzelir herhalde o zamana anca evlenirim herhalde ;)düğünde güzel olayım protez taktıracaktım ama 2 diş için dişlerimi heba etmek istemiyorum insanın kendi dişi gibisi yoktur herhalde bi de fethiye de oturuyorum sanırım burda ortodonti yok ya izmire yada kuşadasında yaptırabilirim uzun süredemi oluyo bi işlem.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim kızlarr....

öncelikle yaşım geçtimi diye endişe etme, 2 sene falan sürer düzelmesi genelde. Tabi ki insanın kendi dişi gibisi yoktur. izmir hakkında fikrim yok

Aramıza hoşgeldin canım
bende 22 yaşındayım ve tedavinin yaşla hiçbir ilgisi yok için rahat olsun 50 yaşında hastalar bile gördüm.
genellikle tedavi süresi 2 yıl ama istisnalarda olabiliyor en doğru şeyi senin diş durumunu gören doktor söyleyecektir..
şuana kadar bana verilen fiyatlarda duyduğum fiyat aralığıda şöyle 2.500 ila 4.000 arası değişiyor..
Ben devlet hastanesinde yaptırıyroum Çapa'da,
benim maliyetim 600 tl yi buldu sadece malzeme ücreti ödüyoruz oda 18 yaşını geçtiğimiz için...

ne yaparken kırıldı?
bende sıkıldım çok tedavi uzadı diye gına geldi bir dişim daha çekildi 1 sene sonra yaa şaka gibi.

hiç bılmıyorum kendı kendıne oynamaya basşşladı.
her ay doktor orta hattıı duzeltmeye baslıcaz diyo sonrada dıyokı gelecek ay gelecek ay. anlamadım ne yapmaya calısıyo sallıyo gıbıme geldi biraz sınır oldumm:gitme:

hiç bılmıyorum kendı kendıne oynamaya basşşladı.
her ay doktor orta hattıı duzeltmeye baslıcaz diyo sonrada dıyokı gelecek ay gelecek ay. anlamadım ne yapmaya calısıyo sallıyo gıbıme geldi biraz sınır oldumm:gitme:

tahmin edebiliyorum canım, bene hep ümitleniyorum birşeye adım atamıyorlar uyuz oluyorum. bekle bekle.... ama biraz akışına bırakmaya çalış ne de olsa takıldı er geç düzelecek birazda dürtmemiz lazım sanırım ben yarın yine gideceğim bu kez söyleyeğim istediklerimi beklentilerimi.

tahmin edebiliyorum canım, bene hep ümitleniyorum birşeye adım atamıyorlar uyuz oluyorum. bekle bekle.... ama biraz akışına bırakmaya çalış ne de olsa takıldı er geç düzelecek birazda dürtmemiz lazım sanırım ben yarın yine gideceğim bu kez söyleyeğim istediklerimi beklentilerimi.

söyluyorum adama her seferınde diyoki yapacaz halledıcezz moralım bozuluyo yaaa:sinifsinif:

Back