Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

cnm bence teli şimdi taktırsan bile düğüne kadar eğer dişlerin düzelmeyecekse bence düğünden sonra taktırman daha güzel olur, hem düğününde telli olmak güzel gözükmez bence ama yine de karar senin taktırırsan telli duvaklı bi gelin olursunyerimseniben

ama şöyle bişeyde var seni zaten seven böyle sevmiş düğünden sonra rahat rahat taktır çünkü tel ağrı yapıo ona laışmak zaman alıyo rahat rahat yemek yiyemiyosun en azından benim şimdilik öyle:çok üzgünüm:

Düğünden sonra taktırman en karlı olan seçenek bence de... Acelen yok dişlerin için. Düğün fotografları yıllarca anımsanır, fotograflarda çarpık dişlerle mi görünmek istersin yoksa tellerle mi? Bu seçimi yaptıktan sonra karar vermen daha kolay olur bence.

Bence bir kadının hayatındaki en guzel yıllar burnu ciceğinde yeni gelin olduğu zmnlardır.Ben şahsen evliliğimin ilk yıllarını telli geçirmek istemem herkes bakar yeni gelinlerin guzelliğine.

buarada tahmini düğün tarihinizi bilmiyorum ama bence nişandan hemen sonra başlayın istanbulda bir doktorla anlaşin.düğüne kadar gidip gelin istanbula düğün günü de cıkarsınlar tum braketleri bir paket braket parası fazla verirsiniz.100 dolar falan tutar.geçen yıl arkdaşim sormuştu ortodontistine mezuniyet için eğer masraflı gelmezse cıkartırız demişti.doktor benim yanımda soylemişti.ama birçok doktor braketlerin gerçek fıyatını saklıyor haberin olsun.

Bu da olabilir, doktorunla görüş en iyisi. Nişanınla düğününün arasında 2 yıl olursa düğünden sonra telsiz gelin olabilir. Ama düğünden sonra yine bi süre tel takacaksın anlaşılan...

EN İYİSİ DOKTORA Bİ SORAYIM BEN BELKİ ÇIKARTIRIZ DER ÇIKARTMAM DERSE İŞİNE GELMEZ BELKİ ÇÜNKÜ DÜĞÜNÜM VAR DİE TAKTIRMICAMI DÜŞÜNÜR ONUN İÇİN ÇIKARTIR. NAPAYIM UMUTLU OLMAYA ÇALIŞIYORUM İŞTE. BU ARADA TEMMUZ YADA AĞUSTOSTA NİŞANIM VAR 2011 EYLÜL EKİM GİBİ DE DÜĞÜNÜM OLCAK ALLAH NASİP EDERSE. ÖLE Bİ DURUMDAYIM Kİ KIZLAR DÜĞÜNÜ ERTELEMEYİMİ TEKLİF ETSEM ACABA SEVGİLİME DİYE DÜŞÜNÜYORUM DURDUK DURDUK 3 SENE OLDU 5 OLUVERSİN NEVAR SANKİ.olumunekankayizsmile

cnm şeffaf teller var..onlardan taktırabilirsin çok belli olmuo hem....ayrıca düğünün 2011deymiş bence o zamana kadar çıkabilirde dişlerinin şekline bağlı ama yinede doktora sor sen.....

Canım cok zor bir karar gerçekten en erken haziranda taktırsan 2011 eylulde 16 ay olucak bir 4 ay ertelersen düğünü bir 4 ay da evliyken takarsın. O son 4 ay da istanbuldan hem aileni ayda bir ziyarete hemde ortodontistinle randevuna gidersin.

Ki haziranda taktırsan nişanında gulumseyince boşlukların gorunur.

Nişandan sonra olursa ağustosta yukardaki takvime 2ay daha ekle yerinde olsam ne yapardım hiç bilmiyorum cnm ama şunu soylim benimde ilişkimin 3.yılında tellerim takıldı.Hiçbir sorun yaşamadım erkek arkadaşimla.

anladım..cok geçmış olsun maalesef ışın ehlı doktorlar oldugu gıbı boyle yanlış tevadıler yapanlar da olabılıyorişallah mümkün mertebe düzelir dişlerin yani tamamen istediğin gibi olana kadar devam etmesı lazım bence. diş eti sorunu bende olmaz gibi geliyor ama dudak incelmesi kaçınılmaz benim içindebakalım umarım hepimizin çektiği sıkıntılara değicek bi sonuç olur..

Erkek arkadaşımla sorun yaşamıcağam kesin hatta o ne gerek var dicek. Ama ben çok istiyrm ya. Gidip doktorumla konuşmam lazım şu nişanı bi yapayımda önce. Ne kadar çabuk nişanlanırsam o kadar çabuk takarlar telleri.Ne vardı 1-1,5 sene sürseydi o zmn herşey zamanında olcktı ama 2-2,5 sene dedi. Burda bazı arkadaşların yazılarını okudum doktorun söylediği zaman dan erken çıkaran varmış tellerini Allah yüzüme gülerde belki benim de öle olur.

tahminimce öyleymiş dişler çekilince boşlukların dolması için öndeki dişler arkaya itilince dudakta ister istemez aşağı inip inceliyor.

nihayet 1,5 ay sonra tüplü braketleri bulduk da takıldı... içeri dönmüş olan azı dişimi hizaya sokup öne doğru açı yapmış alt dişlerimi dik ve üstlerden daha içte duracak şekle getirmek için yer açacağız inşallah...

ama sanki birşeyler eksik ya da yanlış gibi bir his var içimde... olmayacakmış gibi... o dişlere yeterince yer açılmayacakmış gibi... tedavi öncesi hiç sorun yoktu altta... ahh ya nerden çıkmaya karar verdiyse gömük dişim... ben süt dişimle mutlu mesut yaşıyordum...

ya siz de umutsuzluğa düşüyor musunuz... 2,5 sene oldu altlar ya düşündükçe içim sıkılıyor off yaaa...

Off Allah'ım ya keşke herkesin dişleri düzgün olsa Bu o kadar kötü bişeyki hayata sanki 1-0 yenik başlıyorsunuz.Çünkü insanlar sizinle konuşurken dişlerinize odaklanıyor ve kötü bir surat ifadesiyle bakıyorlar.Bu da tabi özgüvenimin yokolmasına yol açıyor Çok sıkıldım çoo..ok

bende tel taktıralı 1 ay oldu.2 gün önce kontrole gittik.daha kalın tel taktılar.hafifte olsa bi düzelme var.:1closedeyes:

çok haklısın uzun süreli bi tedavi olması ve o telleri herkesin görmesi çok zor bi durum ah ah o kadar pişmanım ki keşke küçükken taktırsaydım. yada keşke burnumda falan bozukluk olsaydı 1 ayda düzelir giderdi. Bu ne ya 2,5 sene dedi kadın bana. Ay düşünmek istemiyorum hiç.

benim hem alta hem üste takılcak. üst dudak incelcek tamam da aldt dudakda deişşiklik olmucakmı eğer olmazsa çok orantısız olcak çünkü benim dudaklarım kalın zaten üst ince alt kalınmı kalcak yani.

Bundan bir sene kadar önce, Ankarada bi ortodontiste görünmüştüm, şimdiki doktorumdan önce. Benim ön dişlerim içe doğru duruyor. Doktor, ön dişlerini dışarı doğru çekicez demişti. Ben de sevinip, o zaman dudaklarım daha kalın görünür mü diye sormuştum.Ama doktor dudaklarında bi değişiklik olmaz demişti. İçeri gider ya da incelir dememişti. Benim dudaklarım zaten ince. Umarım daha da incelmez. Arkaya kayacağı tamam kesin, ama ön dişlerim bi de dışarı çekilce, açı verilicek yani. Belki dudaklarım içeri girmez dimi?

Diş çektirip tedavi olanlar bu konuda tecrübelerini paylaşırlarsa memnun oluruz arkadaşlar..
Eğer dudaklarım çizgi gibi kalacaksa bu diş teli olayına kaş yaparken göz çıkarmak demek zorunda kalıcam

Pazartesi günü 2 ay doluyor. ıkinci ayda takılan bi boy kalın tele dişlerim hala alışamadı, bir aydır sızı çekiyorum, ilk ay on günden sonra sızlama olmamıştı. Ama görüntüde bi değişiklik hissetmiyorum.

Bu ay doktoruma, ilk önce dudaklarımın akibetini, sonra banttaki kokuyu, sonra sağdaki arka azı dişimin içe doğru kaydığını, sonra da ön dişlerimin arasında oluşan sarı lekeyi sorucam. Bakalım neler olucak...

Benim doktorum tedavi başında röntgen çektirmedi, fotograf çekmedi, ölçü almadı, diş temizleme yapmadı... bunların yapması mı gerekirdi? Fotograf çekmesini isticem, yoksa gelişmeyi nasıl anlicak ki? ya da yanlış hareketlenen dişleri??? Amaaan bu doktorlar da sıkıyo bazen beni!!!

Çok nadir oluyor dudak incelmesi her cekimli tedavide dudak incelcek gibi düşünülmeye başlandı bence senin durumunda olmaz.benim doktorum fotoraflarımı cekti bircok doktor artık olçu almak yerine fotoraf cekiyor artık ama bence cok gereksiz birşey ben biliyorum dişlerim eski haline gore duzeldi onemli olan eski hali değil ki şuan nizami olması gerken yerlerdeler mi herhangi bir dişim de eğrilik var mı?tedavi anca hepsi olması gereken yerde olunca biter buna fotorafların cok bir katkısı yok rontgen olayı da ben cektirdim ama pek bakmadı doktorum sanırım krtik durumlarda bakıyorlar celişkili olduklarında cene yapın belliyse ne yapması gerektiğini biliyorsa bakmaya bilir.

Mesela bir arkadaşimi goturdum doktoruma kırk tane rontgen istedi ondan içinde el bilek grafikisi gibi birşeyde vardı kemik gelişimi durmuş mu bunu oğrenmek için istedi.Bende temizletmeye de gerek gormedi ama arkdaşima teller takılana kadar pztesi crşmba cuma diş ipi kullanmasını ve gosterdi belli yerlerini hafif tatlı tatlı kanatarak fırçalamasını istedi.

Buarada benim alt cenede kucuk azı dişlerime bir hareket verdi dışa doğru açmaya çalişti ama cok fena sıcak soğuk hasasiyeti oluştu. 1 haftadır suruyor. bu tarz sızı var tellerin gerginliğindeki sızıdan değil

Canım snein dişlerini gormedim ama bence sende cene problemi olmadığı için lamine verne yontemi cok kolay istediğin gibi dişlere kavuşursun burun ameliyatından daha kolay şekilde.Zirkonyum kaplamadan kimse memnun değil ama lamineden memnun olmayan gormedim.Sanatcıların coğunun dişi bunlardan.Ayrıca telden daha estetik durur.cunku telin vaadettiği dişlerin duzgun sıralanması sonuç senin dişlerinin guzelliğine bağlı. ama kaplama da dişlerin hepsinin boyutu olcup tasarlanıyor.en guzel şekli veriyorlar en guzel guluşu dizayn ediyorlar.tellerde de kullanım sırasında bir suru problemin cıkabiliyor en başta dişeti problemi oluyor.cok iyi bakım gerekiyor.

bunları kesin gormuşsundur ama gormediysen bir incele derim.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...slerimi-yaptirdim-estetik-lamine-kaplama.html

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...-olanlar-harika-dislere-kavusabilirsiniz.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…